Oczywiście, że nie można nikogo skreślać po jednym sparringu, niemniej pewien niepokój się pojawia i jest uzasadniony.... Mnie osobiście ten transfer nie przekonuje, skoro zawodnik nie przebił się do pierwszej jedenastki zespołu drugiej bundesligi.... Obym się mylił, ale póki co nic na to nie wskazuje....
-
-
Dawid Krieger - Witamy w Cracovii!!
a ilu u nas takich ktorzy nie zrobili kariery a u nas sa wzmocnieniem?
jak mozna ocenic napastnika w meczu w ktorym nie stworzylismy sobie sytuacji bramkowej? przeciez od poczatku bylo wiadomo ze to nie Klich i sam meczu nie wygra
Sparing zupełnie inaczej wyglądałby gdyby na boisku był Saidi i Alex, wtedy miałby pewnie więcej okazji do pokazania się. Dalej jest niewiadomą i dopiero po pierwszych meczach nowego sezonu będzie można coś więcej o nim powiedzieć.
Od samego początku kiedy pojawił się jego temat czuje do niego antypatię... po prostu kojarzy mi się z wciśniętym na siłę Łuczakiem. Obym się pomylił
5 dni później
Chłopie udowodnij tym malkonentą,że potrafisz grać.
Radzę wstrzymać się z oceną Dawida.
Potter napisał: "Kriegier -kupa śmiechu nie napastnik .W kadrze nie mamy nadal ani jednego napastnika na poziomie ekstraklasy. "
Bez komentarza!
Nie możemy dołować zawodnika, który praktycznie wchodzi do ekstraklasy z niższej klasy rozgrywkowej.... Oczekiwania i apetyty są duże bo zawodnik przyjeżdża z ligi niemieckiej, ale z jakiej ligi? Z zespołu rezerw Energie Cottbus, czyli CZWARTEJ bundesligi, która pewnie jest odpowiednikiem naszej DRUGIEJ ligi (trzeciej w kolejności).... Ktoś w jakimś wywiadzie w Dzienniku Polskim (chyba Szatałow) powiedział, że utalentowany zawodnik, który przychodzi z niższej klasy rozgrywkowej (pokonując przynajmniej dwa strzeble) potrzebuje minimum pół roku żeby oswoić się z ekstraklasą.... Dlatego nie możemy liczyć, że od początku będzie zbawieniem drużyny, która nie ma napastników.... To nie jest zawodnik, który na chwilę obecną ma tzw. papiery na granie i w zasadzie można powiedzieć, że je dopiero wyrabia.... Ważne jest natomiast to, że szkolił sie w Niemczech, więc powinien być dobrze ukształtowany mentalnie.... REASUMUJĄC: trzeba zejść na ziemię i nie oczekiwać od tego zawodnika od samego początku cudów i trzeba niestety mu dać czas.... Albo ma talent i w penym momencie zaskoczy, albo nie i może stać się to szybko, ale jest to mało prawdopodobny scenariusz.... Tak z innej beczki: tylko doświadczeni zawodnicy przychodząc ze znacznie niższej ligi potrafią od razu wkomponować się w zespół i nie widać u nich tego przeskoku np. Grzegorz Piechna, czy niegdyś Marian Janoszka, tylko, że ten pierwszy miał bodajże 28 lat jak przechodził do ekstraklasy, a drugi był już po trzydziestce.... Był też kiedyś na mundialu Italia 90 słynny Kameruńczyk Roger Mila, który miał 38 lat i w każdym meczu wchodził na pół godziny siejąc postrach wśród bramkarzy, mimo że wcześniej nie miał żadnych sukcesów w swojej karierze....
Potter ma rację.Krieger to słaby zawodnik a co dopiero pisać,że to napastnik hola hola napadziorów rozlicza się z bramek !
Dobry występ Dawid dzisiaj.
Tak trzymaj.
Będzie dobrze.
Tak, był jednym z bardziej aktywnych naszych graczy; z resztą w drugiej połowie jakby lepiej grali.
Moim zdaniem dziś Krieger zaprezentował się obiecująco - myślę że z każdym dniem będzie lepiej
Rzeczywiście widać pewien postęp, mam nadzieję że tak będzie z meczu na mecz, coraz lepiej.
Ja tylko czekam, aż strzeli 6-8 goli w rundzie jesiennej i na reakcję forumowiczów. Dziś mi się podobał. :)
gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja tylko czekam, aż strzeli 6-8 goli w rundzie
> jesiennej i na reakcję forumowiczów. Dziś mi
> się podobał. :)
Życze tego ze szczerego serca Jemu ,Tobie ,sobie i Cracovii przede wszystkim.
Coś czuje, że Dawidek razem z Bartusiem stworzą niezapomniany duet... 15 spotkań [b]ZERO[/b] bramek...
PS.Niedzielan na wyciągnięcie ręki, a my nie posiadając [b]ŻADNEGO[/b] napastnika żałujemy dołożyć kilku złotych więcej...
żenua
CracoviaNH Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Coś czuje, że Dawidek razem z Bartusiem stworzą
> niezapomniany duet... 15 spotkań ZERO bramek...
>
> PS.Niedzielan na wyciągnięcie ręki, a my nie
> posiadając ŻADNEGO napastnika żałujemy
> dołożyć kilku złotych więcej...
>
> żenua
Bo on nie jest wart tych kilku złotych więcej. Zawsze istnieje szansa że jak on do nas nie przyjdzie, to Korona zbankrutuje. Cza myśleć długo falowo.
13 dni później
[url=http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/dawid_krieger_nie_bedzie_zawodnikiem_cracovii][Cracovia.pl][/url]
Żegnaj [img]http://forum.legionisci.com/images/smilies/i_lol3.gif[/img]
Dobre, dobre....
21 czerwca: http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/nykiel_krieger_i_straus_oficjalnie_zaprezentowani
Nie minął miesiąc i: http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/dawid_krieger_nie_bedzie_zawodnikiem_Cracovii
Czary, mary - był i nie jest.
To ilu zawodników sumie przyszło, a ilu odeszło ? Jakoś ostatnio tematu nie śledziłem ? Będziemy mieli jedenastkę ? :)
Jakieś chece z tym Kriegerem. Nie patrząc na umiejętności Dawida to jakieś dzwine rzeczy się dzieją. Najpierw info, że jest Nasz. Później, że już nie. Mam nadzieję, że jutro nie okażę się, że np. Niedzielan nie jest Nasz ;].
Ps. Po dyspozycji Pana Kreiegera uważam, że brak go w składzie to jest wzmocnienie Cracovii. Lepiej dać młodym Naszym pograć.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)