Rozczarowaniem sparingowego meczu była postawa obu napastników, którzy wybiegli w podstawowym składzie "Pasów". Wojciech Kędziora poza jednym udanym zagraniem do Ntibazonkizy nie pokazał zbyt wiele. Nie potrafił się odnaleźć w polu karnym, zwlekał ze strzałami, co bezlitośnie wykorzystywali obrońcy Piasta. Z kolei Krieger popisowo marnował sytuacje, które wypracowali mu partnerzy. Te miał wyłącznie w pierwszej połowie, bo po przerwie można było odnieść wrażenie, że Kriegera na boisku nie ma w ogóle.
INTERIA.PL
-
-
Przygotowania do nowego sezonu 2011/2012
Nam jest potrzebny napastnik bo skrzydłowych mamy Suvorov z Dudzicem dają rade nam jest potrzebny napastnik a la Diaz albo Niedzielan z pierwszej części sezonu ten sparing pokazał tyle że sytuacje wypracowywane są tylko niema ich komu wykorzystać. Saidi to pomocnik i ewentualnie może grać podwieszony pod napastnika dawałby rade ale póki co brak tego napastnika bo ani Krieger ani Krzywicki ani Kędziora to nie są napastnicy tej klasy . Do wzięcia jest Chinama czy Micański
Chinyama to wrak ,a o Micanskiego (ktorego widzial bym u nas) bylo by trudno. Zreszta inna rzecz ,ze prawdopodobnie nie interesujemy sie nim :(
Zagramy 3 sparingi w Holandii
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/w_holandii_trzy_sparingi
"Wczoraj trening piłkarzy oglądał prezes Janusz Filipiak, który przyjechał na zajęcia najnowszym rolls-royce'em. W siedzibie klubu przy ul. Wielickiej nie mają takich luksusów, bo od piątku nie ma tam prądu."
Cały artykuł :[url=http://www.sport.pl/sport/1,67926,9892711,Andrzej_Niedzielan_i_Mateusz_Zytko_w_zawieszeniu.html]sport.pl[/url]
mozna wejsc na mecz zKorona?
Chyba grają w Kielcach.
paluch Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Chyba grają w Kielcach.
Nie.
Gramy w środę o 12-ej na elPasso
Zobaczcie sobie na telegazetę TVP 1 str 212 pięknie by było jakby taka kolejność została na koniec rundy wiosennej 2012.
I jeszcze żeby było całkiem fajnie telegazeta na str 219 i pozdrowienia do Gdyni !
p.s.Ależ cudnie mi się zrobiło na sercu i duszy :)
Panowie, wejście na sparing z Koroną tak samo jak z Piastem?
Bo oficjalna milczy...
W [b]środę[/b] - dzień przed wyjazdem na obóz przygotowawczy do holenderskiego Zuthpen - piłkarze Cracovii rozegrają sparing z Koroną Kielce. Mecz odbędzie się na [b]stadionie przy ulicy Kałuży 1. Początek o godzinie 12:30.[/b]
[b]Zasady wejścia na obiekt będą dokładnie takie same, jak podczas sobotniego meczu kontrolnego z pierwszoligowym Piastem Gliwice (2:1):[/b]
Wstęp na to spotkanie będzie bezpłatny, jednak przy wejściu będzie konieczne [b]okazanie Karty Kibica[/b]. Kibice zasiądą na dwóch sektorach - VIP i D (przy czym na sektorze VIP zasiądą jedynie ci fani, którzy mają Karty Kibica na sektor VIP).
Jednocześnie przypominamy, że w kasach Punktu Obsługi Kibica (od ulicy Kałuży) można zakupić karnet na rundę jesienną (jak na razie wejściówkę mogą nabyć wyłącznie ci kibice, którzy mieli karnet w rundzie wiosennej i którzy chcą przedłużyć swoje miejsce na stadionie; więcej o dystrybucji karnetów można przeczytać w tym miejscu).
[b]Środowe spotkanie Cracovii z Koroną Kielce rozpocznie się o godzinie 12:30.[/b]
okej... nadrobili zaległości :)
Jaki jest sens wpuszczania kibiców na D, a nie na którąś z prostych, to ja nie wiem. Na Piaście to akurat dało radę, bo wszystkie bramki meczu wpadły do bramki przy D, ciekawe czy na Koronie piłkarze również będą tak solidarni z kibicami. :)
PS Miło przeczytać, że ktoś jeszcze używa telegazety.
Nie mając Karty da się wyrobić "bilet" w POK i wejść na mecz?
obawiam się ,ze nie ma żadnych biletów. Ale jakby nie patrzeć najwyższa pora wyrobić kartę.
Sam kartę mam, kilku kumpli nie i jakoś do tej pory nie była im potrzebna :) Cóż szkoda....
Karta kosztuje tylko 10 zł, nie jest to przecież wielki wydatek a jej wyrobienie trwa góra dwie minuty- sam byłem dziś wyrobić :)
cO JEST Z RADOMSKIM ??
Dudzic fantastycznie - traci praktycznie każdą piłkę :)
A teraz malowniczy kozioł w polu karnym :)
Czy Andrzej N. stoi obok Tomka w loży widzi ktoś?
Jaki wynik?
0:0
Korona ciut lepsza od nas.
do przerwy 0-0 narazie nasz żydek zawodzi, przynajmnie mnie. osobiscie bym go jeszcze nie skreślał bo widac ze brakuje mu poprostu grania
no w pasy.tv ciezko to zauwazyc ,
ten zydek prezentuje slaba forme, pilka odskakuje i podania nie dokladne, narazie nie zrobil nic pozytywnego
w ogóle i w szczególe bida,
przód nic nie gra ani Gil, ani Saidi, ani Suworov , Dzudzic gra jak zwykle
Stoi, siedzi...
1-0 Boljevic ;-)
dobry mecz jak zwykle Suarta, Dąbrowski poprawnie i jak dla mnie nieźle o dziwo Krieger :pp
na plus Dąbrowski, brać do Holandii, Hesdey, Bartczak w koncu angazowal sie w gre do przodu z niezłymi efektami. Dobrze Straus i Krieger
Z zawodników, którzy przykuli moją uwagę:
Nykiel - bardzo poprawne zawody. Często podłączał się pod akcje ofensywne. Solidnie w obronie.
Saidi - coś próbował, ale za bardzo nie miał z kim grać.
Suvorov - słabo niestety. Mało woli gry jak dla mnie.
Suart - dobrze w obronie, dobrze w ofensywie. Jak dla mnie najlepszy gracz meczu.
Straus - jak na moje, to taki trochę jeździec bez głowy. Czasem mu wyjdzie spektakularny drybling, aby zaraz wszystko spartolić.
Dudzic - tragicznie... Moim zdaniem najgorszy na placu gry.
Krieger - trochę lepiej od Dudzica, ale do niezłego poziomu bardzo daleko...
Żołądź - z całym szacunkiem, ME to max dla tego chłopaka. Problem z celnym podaniem na kilka metrów...
Blumstein - widać, że grał pierwszy raz z nami. Kilka razy próbował ciekawie zagrać, ze skutkiem najczęściej nienajlepszym. Ciężka decyzja przed Szatałowem czy go brać do Holandii.
Dąbrowski - opinię wyraziłem już w "Transferach". 2 kiksy, które mogły nas dużo kosztować, ale z drugiej strony dużo dobrych wejść, niezłe czytanie gry i próby wyjścia z piłką z naszej połowy po przejęciach.
Generalnie, w drugiej połowie (co już chyba staje się standardem) graliśmy zdecydowanie lepiej, co może dziwić, patrząc na skład.
Dąbrowskiego trzeba jeszcze sprawdzić bo trudno mówić o dobrym występie w defensywie kiedy przeciwnicy byli tak słabi jak Korona. Krieger dzisiaj lepiej, może nie będzie takim niewypałem jak sądzi większość forum. Mam nadzieję, że Kędziora jednak do nas nie przyjdzie. Żydkowi też trzeba dać szansę bo 60 minut to za mało żeby móc go ocenić.
"Żołądź - z całym szacunkiem, ME to max dla tego chłopaka. Problem z celnym podaniem na kilka metrów... " nie wiem, może nie ogladałem meczu zbyt dokładnie, ale wg mnie grał bardzo przyzwoicie, miał jedną lub dwie straty, a to on ładnie wyprowadził piłkę z połowy przy akcji bramkowej
Suart - gra bardzo dobra. Wyróżniający się zawodnik. Testowany Blumstein nic nie pokazał.
Po odejściu Klicha musimy zmienić styl, ale kiedy to zrobić, gdy czas, najwyższy czas zgrywać zespół, który jest w rozsypce, a cierpimy na brak wzmocnień? Pisane już było na tym forum, i nie tylko, że potrzebujemy trzech wyrazistych transferów:
1. Stopera klasy krajowej, a może międzynarodowej;
2. Rozgrywającego ekstraklasowych rozmiarów;
3. Napastnika z prawdziwego zdarzenia.
Na razie takich nie ma ...
z testowanych:
Blumstein - nic nie pokazal, 0 dobrych podan do przodu, na miejscu sztabu podziekowalbym mu szybko
Dąbrowski - obiecujący wystep po za 1 bledem w 1 polowie, widze w nim potencjal i chetnie dalbym mu szanse
nie ma co sie dziwic ze w drugich polowach gramy lepiej skoro rywale wpuszczaja calkiem inna jedynastke.
Zlozona z graczy testowanych,rezerwowych lub z ME.
W porownaniu do 1 wystepow naszych testowanych pilkarzy ... wystep w meczu z Zylina Maslowskiego w ataku byl naprawde imponujacy (dobre przyjecie, zastawianie, szybkosc i strzal ).
Nie wiem co sie dalej dzieje z tym chlopakiem ..ale to bylby chyba nasz najlepszy napastnik.
"Masło" jest w Zawiszy Bydgoszcz.
Blumstein no i zegnamy pana ;) bo juz u nas niezagra ...
Zdecydowanie lepszy sparing od poprzednich:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)