a co powiedział ? ja nie wiem bo nie zwracam uwagi na takie rzeczy...
-
-
Wisła - Cracovia 15.05.2011 godz. 14:45
Ich nie było nawet 17 kółek - max 15 na moje oko... a tak pierd...li że nas było "tylko" 13 na ostatnich derbach...
A wracając do meritum - pierwsza połowa szkoda gadać...
W drugiej widziałem Cracovię, która momentami dyktowała warunki gry ale bez prawdziwych napastników z gts-em gra się ciężko
Pora jak najszybciej zapomnieć o tej porażce, bo teraz będą faktycznie - a nie nominalnie 3 najważniejsze mecze w sezonie!
Derby naprawdę niezłe. Przy odrobinie szczęścia remis był realny. Dużo nas Skisła cisnęła od 15 minuty i na początku drugiej połowy. Reszta wg mnie dla Nas, chociaż gwardia robiła rajdy, ale nic z nich nie wynikało. Statystyki strzałów (celne/oddane) ogólnie pokazują, że nasi mieli lepszą celność. Niestety kolejny raz gol stracony przy stałym fragmencie gry. Małecki jest strasznie wk..., ruchliwy jak pchła i jakimś cudem zawsze mu się udaje dośrodkować czy podać celnie. Bez Patrycji to Skisłej nie widzę. Z resztą w pucharach w ogóle ich nie widzę i w sumie im tego życzę. Lechii, Śląskowi, Jagiellonii jestem w stanie (z bólem) życzyć wygranej w pucharach, ale GTS-owi nigdy. Spadku im nie życzę, ale chętnie bym ich widział na dole tabeli jak my się tułamy od 3 sezonów.
Aston! Post Roku!
> Małecki jest strasznie wk..., ruchliwy jak pchła i jakimś cudem zawsze mu się udaje dośrodkować czy podać celnie.
przede wszystkim to jest panna nietykalska - kazde zetkniecie z nim jest traktowane jako faul, kazde jego chamskie odepchniecie przeciwnika jest puszczane przez sedziow. na takich warunkach mozna sobie pozwolic na wieksza brawure.
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jezusie nazareński... Nie zniżajmy się do
> tanich chwytów rodem z szechterówki.
>
> I w ogóle cała ta nienawiść do Małeckiego
> mnie śmieszy.
>
> Ludzie! Przecież to jest po prostu człowiek o
> bardzo niskim ilorazie inteligencji. On wyraża
> skrajne emocje na bardzo niskim poziomie
> intelektualnym, które w związku z tym są bardzo
> przejaskrawione, to cechuje tego typu ludzi.
>
> Podam przykład. Zwierze zwane psem (nomen omen ;)
> ) postrzega świat czarno-biało - swojemu panu
> oddaje bezgraniczną wierność (kolejne nomen
> omen ;) ), natomiast na nieznajomych szczeka i
> gryzie.
>
> Czy kiedykolwiek przyszło Wam do głowy
> wściekać się na psa, który na Was szczekał?
> Albo mu przypieprzyć? Nienawidzić go?
W 100 % zgadzam się z powyższym. Do powyższej wypowiedzi dodam tylko od siebie, że nie jestem żadnym rasistą, a Małeckiego nienawidzę najbardziej ze wszystkich piłkarzy w naszej lidze. Po prostu nie uważam,że powinniśmy pomagać ścigać jakiegoś wydumanego rasizmu istniejącego tylko w głowach redaktorów z Wyborczej, tak jak w tym przypadku (facet w dużych emocjach związanych z derbami być może powiedział innemu facetowi coś rasistowskiego, a jak sobie wszystko przemyśli na spokojnie to pewnie sam dojdzie do przekonania że zachował się jak kretyn).
..."facet w dużych emocjach związanych z derbami być może powiedział innemu facetowi coś rasistowskiego, a jak sobie wszystko [b]przemyśli[/b] na spokojnie to pewnie sam dojdzie do przekonania że zachował się jak kretyn)."
hahaha
prze co zrobi ???
najwyżej ktoś z klubu każe mu przeprosić i się pokajać...
Hrabia Napisał(a):
> Aston1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jezusie nazareński... Nie zniżajmy się do
> > tanich chwytów rodem z szechterówki.
> >
> > I w ogóle cała ta nienawiść do Małeckiego
> > mnie śmieszy.
> >
> > Ludzie! Przecież to jest po prostu człowiek o
> > bardzo niskim ilorazie inteligencji. On wyraża
> > skrajne emocje na bardzo niskim poziomie
> > intelektualnym, które w związku z tym są
> bardzo
> > przejaskrawione, to cechuje tego typu ludzi.
> >
> > Podam przykład. Zwierze zwane psem (nomen omen
> ;)
> > ) postrzega świat czarno-biało - swojemu panu
> > oddaje bezgraniczną wierność (kolejne nomen
> > omen ;) ), natomiast na nieznajomych szczeka i
> > gryzie.
> >
> > Czy kiedykolwiek przyszło Wam do głowy
> > wściekać się na psa, który na Was
> szczekał?
> > Albo mu przypieprzyć? Nienawidzić go?
>
>
> W 100 % zgadzam się z powyższym. Do powyższej
> wypowiedzi dodam tylko od siebie, że nie jestem
> żadnym rasistą, a Małeckiego nienawidzę
> najbardziej ze wszystkich piłkarzy w naszej
> lidze. Po prostu nie uważam,że powinniśmy
> pomagać ścigać jakiegoś wydumanego rasizmu
> istniejącego tylko w głowach redaktorów z
> Wyborczej, tak jak w tym przypadku (facet w
> dużych emocjach związanych z derbami być może
> powiedział innemu facetowi coś rasistowskiego, a
> jak sobie wszystko [b]przemyśli[/b] na spokojnie to
> pewnie sam dojdzie do przekonania że zachował
> się jak kretyn).
Że co zrobi?
jest gdzieś zapis z konferencji prasowej po meczu?
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91843,9601124,27__kolejka__Wisla___Cracovia_1_0__Melikson.html
bramka Klicha pokazał tu swą ślamazarność
i Suvorova w mniejszym stopniu.
Skrót meczu http://www.waszapilka.pl/youtube,9935,0
cycu Napisał(a):
> Skrót meczu
> http://www.waszapilka.pl/youtube,9935,0
pierwszej połowy jak coś :)
Dobra, nie było tak źle, nikt nie ma poważniejszej kontuzji, nie ma dramatu z kartkami. W 2 połowie była niezła kultura gry, to może procentować.
Ale: dlaczego tak mało strzelali z dystansu? Suworow strzelał, kiedy tylko mógł, ale inni nie. A przy takiej pogodzie mogło coś wpaść.
Brakło nam Sikorskiego w ataku.
Brawo Cracovia za mecz !!
Szkoda ze rzeka wygrała ale widac bylo ze Cracovia dala z siebie wszystko PASY PASY !!
trudno ,ale w następnych derbach ,które będą za kilka miesięcy bo to ,że będą jestem pewny ,dokopiemy Wiśle .
Widzew wygrał i wszystko jest dobrze.
Ale ile człowiek traci zdrowia ; ech ta moja wątroba.
czy ktoś ma nagrany mecz i może z dużym prawdopodobieństwem napisać co powiedziała patrycja do Saidiego?
wstydu nie było. Zagrali niezły mecz w azylu, wytrzymali ciśnienie przy wrogiej widowni, walczyli do końca. Przegrali mecz, trudno. Wiedziałem, że będzie ciężko o dobry wynik. Wierzę jednak, że od przyszłego sezonu, nie będę już zakładał takich porażek. Pieski się wzmocnią pewnie przed walką o LM, natomiast my dzieki polityce i wyborom Jurija, będziemy naprawdę mocną ekipą. Będzie dobrze :)
barney Napisał(a):
> hahaha
>
> prze co zrobi ???
>
> najwyżej ktoś z klubu każe mu przeprosić i
> się pokajać...
Wszystko jedno czy przeprosi czy nie przeprosi, a jeśli przeprosi to z własnej woli czy z przymusu. Jestem przeciwko karaniu za pomocą prawa karnego za to, że w emocjach jeden zawodnik obrazi drugiego, niezależnie od tego czy obraza ma charakter rasistowski czy nie. Jeśli Saidi poczuł się pokrzywdzony przez Maleckiego to powinien wytoczyć mu proces cywilny o naruszenie dóbr osobistych i coś takiego popierałbym. Saidi mógłby zażądać żeby Małecki go przeprosił i wpłacił na jakąś fundację charytatywną kwotę w wysokości .... (ile Małecki ma dostać premii za mistrzostwo? ;)) Nie powinniśmy się natomiast przyłączać do paranoi jaka powstała z inicjatywy Wyborczej, że obrażanie mniejszości narodowych i rasowych jest bardziej karalne niż obrażanie nas.
Nie ma co gadac ... II polowa napawa optymizmem :) Nasi robili co mogli .. ale Klich i Suvorow to fizycznie nie istnieli przy psach. Brak napastnika tez zrobil swoje. Klich spala sie przy wazniejszy meczach ( czy meczach na wyjezdzie gdzie sters jest wiekszy) i jak dla mnie to powinien byc to rezerwowy srodkowy ..ale napewno nie na 1 sklad.
Teraz trzeba sie skupic na Widziewie .. i smiem twierdzic ze jesli tez mecz wygramy to na 90% mamy utrzymanie.
Szkoda ze nie wystapi Radomski .. co prawda Kosanovic wrocil ale z Trivinovicem nie wyglada to tak dobrze jak z Radomskim. Szkoda ze Szatalow nie wezmie jakiegos chlopaka z ME na szpice ... a moze to bylby strzal w dziesiatke ??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)