Aby w tym meczu wygrać Cracovia będzie musiała się wspiąć na szczyty swoich umiejętności. To są derby, w których !musimy! zwyciężyć. Jeśli będzie konieczne to ma się lać krew.
-
-
Wisła - Cracovia 15.05.2011 godz. 14:45
Z forum gts przed meczem z Lechem:
"Grać przeciwko drużynie, która gra otwartą piłkę, to czysta przyjemność. Problemy zaczynają się, kiedy pod polem karnym przeciwnika jest [b]naprawdę gęsto, albo gra on naprawdę agresywnie[/b]. Wtedy na przykład Maor traci 50% ze swojej wartości, co było widać w 2 poprzednich meczach i pierwszych połówkach wielu spotkań w tym sezonie."
No więc... my zrobimy chyba jedno i drugie, ale za to nie zagramy otwartej piłki, tylko będziemy grali z kontry. Problem w tym, że kilku naszych kluczowych graczy jest zagrożonych kartkami, a wygrać trzeba jeszcze kolejne mecze, zwłaszcza u siebie.
Że ma się lać krew? Dla mnie niekoniecznie, ja wolę, żeby Cracovia się utrzymała w lidze.
Spoko spoko, mamy szeroką wyrównaną kadrę.
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Spoko spoko, mamy szeroką wyrównaną kadrę.
Po ch..u szeroką...
jak przyjemnie czytać te wpisy .Panowie kto pamięta wygraną Cracovii ,kiedy Cracovia grała w III lidzie i na Reymonta wygrała z Wisłą a w Wiśle były same gwiazdy..............teraz też możemy wygrać.............
pamietam ,mialem szczescie tam byc :],tez wierze w to ,ze wygramy,jak na pasiaka przystalo-niepoprawny optymiasta :P
Nie wiem czemu, ale sądze ze zwyciestwo w tym meczu jest bardzo realne, tym bardziej ze mamy PASse...szkoda ze nie bedzie kibiców...
Nie wiem o co Wam chodzi - ja się martwię żeby nasi po trzeciej wygranej z rzędu nie stracili koncentracji i wygrali z Widzewem
Karvin Napisał(a):
> Nie wiem o co Wam chodzi - ja się martwię żeby
> nasi po trzeciej wygranej z rzędu nie stracili
> koncentracji i wygrali z Widzewem
lubie to!
Wiłsa to dobry zespół ale pamietajmy że to tylko 11 chłopów uganiających się za nadmuchiwanym kawałkiem skóry, do ogrania
Napompujcie balon a potem na Forum będzie istny lament i wyzywanie zawodników.
Trzeba zagrać z Wisłą tak jak zagrał Górnik i Śląsk. Lechia w niedzielę starała się prowadzić grę i Wisła ich wypunktowała. Największym atutem Wisły na dzień dzisiejszy jest kontratak. Szybcy Melikson i Kirm jak im się zostawi dużo miejsca, to mogą być groźni, natomiast przy zagęszczeniu środka i zmuszeniu Wisły do ataku pozycyjnego giną w tłumie. Zobaczymy co się jeszcze dzisiaj wydarzy, bo z tego co patrzyłem to dwaj boczni obrońcy Wisły mają po 3 żóltka, a u nich w tej formacji panuje raczej posucha.
Najważniejsze to nie dać się fizycznie. Druga rzecz to forma Kaczmarka. Jak tu będzie dobrze, to może być dobrze.
Ostatnio zawsze jak jechaliśmy tam z realnymi szansami na powalczenie to dostawaliśmy 3 bramkami.
Dlatego twierdze że nie mamy żadnych szans na wygranie tych derbów ! ;)
Blady Niko Napisał(a):
> Najważniejsze to nie dać się fizycznie. Druga
> rzecz to forma Kaczmarka. Jak tu będzie dobrze,
> to może być dobrze.
moim zdaniem najważniejsze to nie dać się psychicznie
jak tu będzie dobrze,
to reszta jest kwestią wielu czynników
i mogą im nawet zrobić pana Oresta
W wyjściowej 11 zrobił bym jedną zmianę, mianowicie za Dudzica powinien grać Visnakovs
Akurat w derbach Dudzic był zawsze bardzo wartościowy. Szkoda, że Clebera już nie ma;)
leszeczek Napisał(a):
> Akurat w derbach Dudzic był zawsze bardzo
> wartościowy. Szkoda, że Clebera już nie ma;)
Nadal może być wartościowy, lubię go ale jednym z niewielu jego atutów jest szybkość, więc jeśli wejdzie w okolicach 60-70 minuty będzie miał dość czasu, żeby namieszać, pod warunkiem, że nasi zagrają na pełnej k.urwie, jeśli nie to wtedy może być już pozamiatane ...
leszeczek Napisał(a):
> Akurat w derbach Dudzic był zawsze bardzo
> wartościowy. Szkoda, że Clebera już nie ma;)
Też tak twierdze, zawsze Dudzic w derbach sprawiał duże problemy defensywie kundli.
Nie ma Clebera, nie ma Jopa, ale mam nadzieje że wyjdzie Branco czy jak on się tam nazywa, chyba najsłabsze ogniwo w defensywie.
Dudzic to Polak, a do tego bardzo utożsamiający się z Cracovią co w takim meczu jest sprawą bardzo istotną i dlatego apeluje do Szatałowa
DUDZIC NA SZPICY OD PIERWSZEJ MINUTY
pawlus17 Napisał(a):
> Bramkę strzeli Dudzic i wygramy :)
Już jedną bramkę im strzelił:) Czas się odkręcić panie Bartku
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)