Agnan, wybacz, ale jesli Cracovia spadnie, to nie dlatego, ze Arka wygrywala, tylko Cracovia przegrywala.
-
-
Pozostałe mecze XXV kolejki
a co się ma napinać? już się utrzymali, nikt im krzywdy nie zrobi - oto mentalność polkiego grajka - może nam tez się podłożą
Nie kibicuję Arce! Proste ? Jest przed nami a jest jeszcze mecz Arka _ PB i tam niech sie leja.....
Bełchatów zapowiadał ,że walczy o puchary! :D
1:1 :)
Uff oby tak do końca, przynajmniej
1:1 !!!! Bełchatów strzela!
jest!!!!:)
pasiasty81 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Agnan, wybacz, ale jesli Cracovia spadnie, to nie
> dlatego, ze Arka wygrywala, tylko Cracovia
> przegrywala.
Nie, mój drogi. Jeśli Cracovia spadnie, to oczywiście przede wszystkim dlatego, że przegrywała (nie zdobywała punktów) ale też dlatego, że inni (bezpośredni rywale) zdobyli tych punktów więcej...
I dla mnie ważna jest CRACOVIA a resztę mam daleko, daleko. I patrzę przede wszystkim z punktu widzenia Cracovii.
Oczywiście, pewene kluby inne niż Cracovia lubię (niektore bardziej inne mniej), pewnych nie lubię (można pozgadywać) ale w chwili gdy gramy w tej samej lidze ti przede wszystkim patrzę z punktu widzenia interesu Cracovii.
Nie wymagam by inni robili tak samo (można kibicować kilku klubom) ale jednak trochę dziwię się że kibic Cracovii może mieć inne preferencje :)
Akcja za akcje-coś czuje, że na 1:1 się nie skończy
Agnan - moje "brawo" nie wplynie w najmniejszym stopniu na wynik tego meczu, tak jak Twoja dezaprobata dla bramek Arki. Bylbym bardziej zadowolony, jakby po tym meczu byl tylko punkt roznicy miedzy Cracovia a Arka, ale to nasza zgoda i za ewentualne zwyciestwo i utrzymanie naleza im sie gratulacje.
poprzeczka kurde szkoda;/
koniec. remis.
1:1 koniec.
Odrabiamy 2 p w tej kolejce do Polonii i do Arki.
Koniec w Bełchatowie. Niestety Arka zdobyła punkt. Odrobiliśmy jednak do nich dwa punkty i przynajmniej tyle dobrze.
Arkę możemy przegonic jak wygramy z Polonią(a ona przegra), a do Polonii odrobić 3 z 4 pkt :D
Bałem się że Bełchatów się podłoży - ale jestem mile zaskoczony :)
Odrobiliśmy 2 punkty straty do Bytomia i Arki - i naprawdę trzeba się z tego cieszyć bo obie te drużyny były w tej kolejce bliżej zdobycia 3 aniżeli żadnego punktu!
Szkoda że GTS wygrał dziś w tak łatwy sposób...
[b]!!! GRAMY DALEJ !!![/b]
eplv Napisał(a):
> Ja też kibicuję Arce... nie ma co liczyć
> punkcików i życzyć zgodom porażek, czy spadku,
ja już parę razy pisałem, guzik mnie obchodzi, zgoda czy nie zgoda.
Arkę lubię nie dlatego że ktoś tam gdzieś ustalił "nasza zgoda" tylko z powodów że to sympatyczny klub.
Z innych powodów nei lubię Legii na przykład. Jeśli ktoś gdzieś ustali że Legia to masza zgoda, mnie to obchodzić nei będzie.
Oczywiście zapewne z tych samych powodów (Cracoviacy podobnie myśla) wyszło że tych lubimy a tych nie lubimy.
A punkty trzeba liczyć i naprawdę, mam gdzieś. czy to "zgoda" czy nie.
Bardzo się cieszę z tego że Arka nie wygrała. Żałuję że Bełchatów nie wygrał, ze zawsze punkt dla Arki to nie trzy...
> wszystko w meczu z Arką było w naszych nogach,
to prawda, ale to nie zmienia faktu, że inne mecze też są..
> to Arka pokazała nam jak grać w piłkę.
???? Dziękuję za takie "pokazanie". Bramka ręką... I Arka jest jedną z najsłabszych drużyn w tej lidze,,, Moim zdnaiem, to raczy jednak my - jak gramy u siebie (:) ) mamy czaasem co pokazywać...
> Agnan, Bełchatów nie jest utrzymywany za
> państwowe pieniądze, tylko za pieniądze
> spółki, w której większość ma Skarb
> Państwa, myślisz, że taka spółka nie
> potrzebuje reklamy, marketingu, budowania
> wizerunku ? Wygryzie ją konkurencja i Skarb
> Państwa straci jeszcze więcej.
Nie wiem, nie znam się na szczegółach. W każdym razie ten klub utrzymywany jest za moje (podatnika) pieniądze i mi się to nei podoba.
PS. Dochodzi jeszcze aspekt psychologiczny.
"Ucieczka" Arki powodowałaby 4 punkty różnicy i pewien może brak nadziei u naszych... a tak widać, że są jeszcze jakie takei szanse... Oczywiście trzeba wygrać z Polonią...
A poza tym uważam, że całkiem spore szanse na spadek ma też Korona Kielce. Z tym jak gra...
Przy okazji - jest gdzieś dostępna tabela samej wiosny?
PS2. Oczywiście, wolałbtym by spadło parę innych klubów niż Arka czy Polonia Bytom. Ale cóż, jest jak jest, i niestety rywalizują z nami...
[i]> Agnan, Bełchatów nie jest utrzymywany za
> państwowe pieniądze, tylko za pieniądze
> spółki, w której większość ma Skarb
> Państwa, myślisz, że taka spółka nie
> potrzebuje reklamy, marketingu, budowania
> wizerunku ? [b]Wygryzie ją konkurencja i Skarb
> Państwa straci jeszcze więcej.[/b][/i]
Jaka konkurencja?
Chłopy z okolicznych wsi będą wydobywać węgiel brunatny motykami taniej?
Czy elektrownie Rożnów, Myczkowce i Przewóz zastosują zmowę cenową i wytną Bełchatów z rynku?
Bełchatów nie potrzebuje żadnej reklamy, marketingu (masło maślane), ani budowania wizerunku bo jest największym producentem energii elektrycznej w Polsce, można nawet założyć, że ma pozycję dominującą, bo druga co do wielkości elektrownia Kozienice jest niemal o połowę mniejsza.
Natomiast bonzowie PGE, z politycznego nadania oczywiście, potrzebują trochę igrzysk dla swojego miasteczka.
I to jest istota funkcjonowania tego śmiesznego tworu.
Przepraszam, że nie na temat, ale nie lubię jak ktoś pieprzy trzy po trzy.
Agnan Napisał(a):
> pasiasty81 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Brawo Arka!
>
> ??????????
>
> Z czego tu się cieszyć?
>
> Ja na wyniki innych zawsze patrzę w pierwszej
> kolejności z punktu widzenia Cracovii.
>
> Nam grozi mocno spadek. Arka jest jednym z rywali
> do tego spadku. Bełchatów raczej nie.
> Jestem zdecydowanie za Bełchatowem, choć nie
> lubię gdy drużyny są utrzymywane z
> przedsiebiorstw państwowych i takich drużyn
> sympatią nei darzę...
>
> A Arka mi dodatkowo podpadła bezczelną bramką
> ręką Labukasa. Pomoc ręką w przyjęciu piłki
> w grze - wybaczam. Ale strzelić bramkę ręką
> (bynajmniej nie przypadkowo) i się cieszyć
> radośnie? Furtok jeden... Maradona wybrzeża...
>
> Inaczej by się grało przy 1:0.
>
> A Komisja Ligi takich pajaców powinna
> dyskwalifikować na jeden mecz. Moze by im się
> odechciało oszukiwac.
Ale skąd wiesz, że nie strzelił ręką przypadkowo? Wg mnie ta sytuacja jednak się różniła od tej Witkowskiego z Szachtiorem :D
> Przy okazji - jest gdzieś dostępna tabela samej
> wiosny?
http://www.90minut.pl/stats.php?id=4991
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)