Dziś zaczynają się na Słowacji MŚ Elity.
http://www.iihf.com/channels-11/iihf-world-championship-wc11/
Jeśli kogoś interesują niekodowane transmisje, to polecam stację Sport1 (dawniej DSF):
http://www.sport1.de/dynamic/tv-programm/
Dziś dwa mecze: Rosja-Niemcy i Słowacja-Słowenia.
Pewno też inne stacje będą nadawać - czasem np. nie koduje sygnału Słoweński Program 1, a także 2.
-
-
MŚ Elity 2011
i już niespodzianka Niemcy - Rosja 2-0!!
Niespodzianka duża.
Choć trzeba pamiętać że w NHL dopiero półfinały Konferencji, a więc jeszcze jacyś gracze Rosję mogą wzmocnić.
Szwajcaria też się długo z Francją męczyła (1:0 po dogrywce).
A wieczorem chłopcy Łukaszenki dostaną w d... od Kanady - jak mam nadzieję.
Słowacja - Słowenia 3:1, Słoweńcy dobrze grali ale gospodarze w końcu przycisnęli
Niemcy 4:3 Słowacja = Niemcy wygrywają swoją grupę.
reborndragon Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Niemcy 4:3 Słowacja = Niemcy wygrywają swoją
> grupę.
Świetny mecz, bardzo mądra gra taktyczna Niemców do stanu 4:0 na początku trzeciej tercji, po tej bramce opadli z sił, a Słowacy dostali wiatr w żagle ale już nie zdążyli wyrównać ! Nie oglądałem meczu Niemców z Rosją ale to co widziałem dzisiaj w ich wykonaniu zasługuje na duże brawa !!!
Niech żyje czeska darmowa TV cyfrowa naziemna i program CT 4 !!! Jakoś tam się da pokazywać hokej na najwyższym poziomie w telewizji ogólnodostępnej i to cyfowej za darmo dla wszystkich, a u nas nie !!! Jak za rok w finale play-off znowu mam usłyszeć o "świetnej promocji polskiego hokeja", to aż mnie skręca #$#%^#^%^&&*%^**%^$% !!!
I płakać mi się chce, jak sobie przypomnę, że jeszcze jakieś 20 lat temu toczyliśmy równe boje z Niemcami, a teraz pewnie dostalibyśmy bęcki około 20:0 i naszą perspektywą jest gra z egzotyczną Australią, z której poniekąd również około 20 lat temu robiliśmy sobie jaja, jak wygrała z Nową Zelandią na Mistrzostwach Świata ówczesnej grupy "D", to w głowie mi się nie mieści jak nasz hokej upadł na samo dno !!!
Czy może ktoś Wie jak pozbyć się aktualnego PZHL i stworzyć od podstaw nowy związek, na zdrowych zasadach z ludźmi, którzy uratują nasz hokej ? Przecież ludzie z bagażem doświadczeń i z sukcesami na arenie międzynarodowej są, środowisko znają i doświadczenie też mają ! Potrzebne tylko jest trzęsienie ziemi w zarządzaniu naszym hokejem ! Mam nadzieję, że np. Heniek Gruth, który zdobywa tytuły mistrzowskie w Szwajcarii jako trener i inni nasi byli zawodnicy ze wspaniałym bagażem doświadczeń, nie odmówiliby nam realizacji zadania wydźwignięcia naszego hokeja z dna, w którym się znalazł !!! Pewnie też im się płakać chce, jak na to wszystko patrzą !!!
Heniek, Romek i inni, ratujcie nasz polski hokej !!!
Mecz bardzo mi się podobał, nie będę ukrywał. I przyznam się szczerze, że mimo 4 miejsca Niemców na ostatnim turnieju, to nie spodziewałem się, iż wygrają z Rosją i Słowacją.
Dzień wcześniej Norwegia wygrała ze Szwecją w rzutach karnych (!).
A chłopcy Łukaszenki już dwa razy w d.... :)
O niekodowanej stacji Sport1 już pisałem. Mecze Austrii transmituje też niekodowana stacja TW1.
PS. Jurassic - ten CT4 nadaje może przez jakiegoś satelitę i jeszcze może FTA ? Bo naziemnej cyfrowej i jeszcze do tego z Czech to nie odbieram :)
na raisport sat też są mecze:)
jurassic Napisał(a):
> reborndragon Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Niemcy 4:3 Słowacja = Niemcy wygrywają swoją
> > grupę.
>
> Świetny mecz, bardzo mądra gra taktyczna
> Niemców do stanu 4:0 na początku trzeciej
> tercji, po tej bramce opadli z sił, a Słowacy
> dostali wiatr w żagle ale już nie zdążyli
> wyrównać ! Nie oglądałem meczu Niemców z
> Rosją ale to co widziałem dzisiaj w ich
> wykonaniu zasługuje na duże brawa !!!
>
> [b]Niech żyje czeska darmowa TV cyfrowa naziemna i
> program CT 4 !![/b]! Jakoś tam się da pokazywać
> hokej na najwyższym poziomie w telewizji
> ogólnodostępnej i to cyfowej za darmo dla
> wszystkich, a u nas nie !!! Jak za rok w finale
> play-off znowu mam usłyszeć o "świetnej
> promocji polskiego hokeja", to aż mnie skręca
> #$#%^#^%^&&*%^**%^$% !!!
>
Jak to odbierać? :)
> I płakać mi się chce, jak sobie przypomnę, że
> jeszcze jakieś 20 lat temu toczyliśmy równe
> boje z Niemcami, a teraz pewnie dostalibyśmy
> bęcki około 20:0 i naszą perspektywą jest gra
> z egzotyczną Australią, z której poniekąd
> również około 20 lat temu robiliśmy sobie
> jaja, jak wygrała z Nową Zelandią na
> Mistrzostwach Świata ówczesnej grupy "D", to w
> głowie mi się nie mieści jak nasz hokej upadł
> na samo dno !!!
>
> [b]Czy może ktoś Wie jak pozbyć się aktualnego
> PZHL i stworzyć od podstaw nowy związek, na
> zdrowych zasadach z ludźmi, którzy uratują nasz
> hokej ?[/b] Przecież ludzie z bagażem doświadczeń
> i z sukcesami na arenie międzynarodowej są,
> środowisko znają i doświadczenie też mają !
> Potrzebne tylko jest trzęsienie ziemi w
> zarządzaniu naszym hokejem ! Mam nadzieję, że
> np. Heniek Gruth, który zdobywa tytuły
> mistrzowskie w Szwajcarii jako trener i inni nasi
> byli zawodnicy ze wspaniałym bagażem
> doświadczeń, nie odmówiliby nam realizacji
> zadania wydźwignięcia naszego hokeja z dna, w
> którym się znalazł !!! Pewnie też im się
> płakać chce, jak na to wszystko patrzą !!!
>
> Heniek, Romek i inni, ratujcie nasz polski hokej
> !!!
Ojjj... też chciałbym znać odpowiedź na to pytanie! Bo to po prostu jest przerażające... nawet w snach mnie już zaczęło męczyć... sniło mi się dzisiaj, że graliśmy z jakąś afrykańską reprezentacją zersztą u nas na Siedleckiego i w połowie 2giej tercji już na hali prawie nikogo nie było bo przegrywaliśmy.... ehhh ;-/
Leesior Napisał(a):
> PS. Jurassic - ten CT4 nadaje może przez
> jakiegoś satelitę i jeszcze może FTA ? Bo
> naziemnej cyfrowej i jeszcze do tego z Czech to
> nie odbieram :)
Ten CT4 jest nadawany w multipleksie czeskiej telewizji cyfrowej naziemnej (łącznie 9 kanałów telewizyjnych niekodowanych), do odebrania bez problemów w Beskidzie Śląskim ! Na satelicie tego nie widziałem !
Jak już Misiek napisał także RaiSport1 transmituje mecze.
Dziś więc (za darmo i legalnie :) ) "przerzucałem " się z kanału z Sprot1 (Czechy-Dania 6:0) na RaiSPort1 (USA-Norwegia 4:2).
Tradycyjnie już pozdrawiam stacje TVSport i PolsatSport.
PS. Amerykanie po dwóch tercjach przegrywali 0:2, a trzecią wygrali 4:0.
Czechy - Finlandia ale ossssstry mecz :)
Jutro (piątek) dwa dobre meczyki:
Słowacja-Czechy i USA-Kanada.
A chłopcy Łukaszenki będą grali o utrzymanie.
PS. Myślę że spadną Słowenia i Austria.
PPS. Właśnie oglądam mecz ChB (chłopcy Łukaszenki)-Austria. Aktualnie jest 5:1 - cieniutcy Ci Austriacy - chyba nawet Polska mogła by z nimi powalczyć :) W równoległym meczu Słowenia prowadzi z Łotwą 5:0 ! Jestem w szoku... Czyżby Łotwa miała jednak spaść... A wczoraj wystarczyło im do utrzymania wygrać karne z Danią.
Czesi zasłużenie wygrali ze Słowacją - choć uważam, że 3 bramka dla Czechów mocno kontrowersyjna bo Elias atakował bramkarza Słowaków stojąc w polu bramkowym, utrudniając mu zdecydowanie interwencję.
generalnie sędzia w tym meczu walił babole niezłe.
trzymałem kciuki za Słowaków ale knedle jak maszynka. tak patrze na Jagra i myśle ze nasz Mario też mógłby dalej grać, ale chyba tej mentalności brakło.
czas przestać myśleć wspomnieniami. jesteśmy w dupie i to czarnej, a wybawi nas tylko totalna reorganizacja sportu w tym kraju.
No i Słowacja nie zagra nawet w ćwierćfinałach. Spadły (tak jak przypuszczałem): Słowenia i Austria.
Ciekawa sprawa tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=3kmmrzoCFoA
W meczu Szwecja-Szwajcaria przy stanie 1:0, w ostatniej minucie Szwajcarzy wycofują bramkarza i grają 6 na 5. Szwedzi przechwytują krążek i ich zawodnik jedzie sam na pusta bramkę. Szwajcarski gracz rzuca mu kij pod łyżwy, w wyniku czego Szwed nie trafia do siatki. Sędzia odgwizduje zdobycie bramki przez Szwedów. 2:0.
no i słusznie gwizdnął
N o i dobrze :)
Ćwierćfinał Kanada-Rosja. Może być ciekawie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)