Witam,
Ja jestem kibicem Cracovii, ale od lat też chodzę na mecze drużyny Garbarni Kraków i im kibicuje. Podobnie jak ja większość kibiców Garbarni kibicuje też Cracovii. Chciałem was zapytać czy wy macie też jakąś sympatię do Garbarni?
-
-
Garbarnia Kraków
W takim razie musisz znać Dina :)
Jesli Garbarnia mialaby byc naszym "przyczolkiem" to ja lubie:)
Najbardziej brutalni kibice Garbarni ^_^
Tak swego czasu było bardzo duzo PASIAKÓW na Garbarnii z Podwawelskiego , i chętnie ich zobaczymy w wyższej lidze.
Sam byłem na kilku meczach Garbarnii , dobry byl swego czasu mecz "brutalnych" na boisku Orła na Piaskach z naszymi rezerwami :)
Życze Garbarnii powodzenia mimo pewnych niemilych zdarzeń z dośc odległej przeszłości i jak będzie mecz o awans to napewno sie zjawię.
Coś w tym jest... moi znajomi chodzili na mecze Garbarni i też są kibicami Pasów:)
Osobiście swoje kibicowanie w Krakowie rozpocząłem od chodzenia z tatą na mecze Garbarnii. Sentyment jest ;].
Lubię Garbarnię, bo to podgórski klub. Życzę powodzenia i powrotu do grona najlepszych, chociaż na dzień dzisiejszy ciężko to sobie wyobrazić.
PS Zaraz zacznie się to, co zwykle w tematach o Garbarni, czyli rozkminki o 3ligowych derbach.
Podobno podczas derbów Galicji Unia Tarnów - Garbarnia było 20 Lwów Ludwinowskich z dwiema flagami... Może ktoś potwierdzić to info?
Wielki sentyment do Garcy. Nie wiem tylko jak to jest, bo słyszałem już różne głosy odnośnie sympatii kibiców z Ludwinowa, do większych krakowskich klubów.
Raz byłem na ich meczu, pod krytą zasiedli eksperci polskiej piłki :) ogólnie piwkowanie, okrzyki "sędzia kalosz" no piknikowo. W młynku przekrój wieku od dzieciarni do starszych panów. Flagi oldschoolowe;) ,a atmosfera rodzinna. Całkiem inne klimaty. Dziadki mieli wpinki Cracovii i gadali o derbach z wisłą.. A wyjazdy to mają piknikowe coś jak Tur Turek z tego co się nasłuchałem. Klub teraz dzielnicowy zrobiony w chuja za komuny bo im zburzono stadion tam gdzie jest teraz hotel forum i nie odbudowali. Na tamtym stadionie w 1948 graliśmy derby, po których zdobyliśmy mistrza. Piszę obiektywnie i [b]jeśli coś przekręciłem[/b] to sorry.
http://www.rdn.pl/d_galeria/01483/duze/035.jpg
http://www.rdn.pl/d_galeria/01483/duze/034.jpg
Garbarnia w Tarnowie na meczu z Unią :D
ekipa nie ma co ...
Dziękuje bardzo za miłe słowa, prowadzimy w III lidze, naszym celem jest awans do II ligi. A co do meczu z Unią, to w Tarnowie było nas około 30, ale mimo to diping był niezły. Zapraszam wszystkich kibiców Cracovii na Garbarnię, takich kibiców jak ma Cracovia potrzebuje Garbarnia!
krynicki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://www.rdn.pl/d_galeria/01483/duze/035.jpg
> http://www.rdn.pl/d_galeria/01483/duze/034.jpg
>
> Garbarnia w Tarnowie na meczu z Unią :D
> ekipa nie ma co ...
Ja bym się ustawił z tą dwójką z tej ekipy na "grilla"... ( 2 foto,prawa strona)
Wypie..... z tym tematem. Zawsze gryźli trawę byle z nami wygrać. Nigdy nie było sympatii między naszymi klubami. Out !
Brązowe cioty, stawali na głowie aby przeszkadzać Cracovii. Nie wyobrażam sobie jak można kibicować temu tworkowi.
Oki doki - mają swoją tradycję, sukcesy. Może ci co mieszkają bliżej rejmonta zaczną chodzić na Wisełkę?
W sumie byłby całkiem niezły klub dzielnicowy, nawet lepszy niż Garbarnia
Milus wrócił na forum, zajeb...
Temat z Garbarnią out z tego forum , jeszcze trochę a założycie temat o koszykówce GTS-u jak już tutaj taki jeden kiedyś zrobił.
Pamiętam mecz chyba z lat 80-tych na stadionie Korony na Górze Parkowej, na którym ówcześnie grała Garbarnia. My z racji liczebności usadowiliśmy się na trybunie gdzie kiedyś był dach, czyli głównej. Mniej więcej w połowie pierwszej połowy przyszła ich zgoda z gts-u i jak nasi ruszyli poprzez boisko to gospodarze wraz z milicyjnymi przyjaciółmi spiepszali po skałach do poniższego Parku Bednarskiego.
Obecnie nic nie mam do Garbarni, ale młodzieńcze skojarzenia( moje osobiste ) stawiają ich bliżej gts-u. Czasy się zmieniają, więc może teraz jest inaczej...
My teraz wspieramy Cracovie!
Każda pora i miejsce są dobre na odpowiednią ewangelizację ;) Zwłaszcza jeśli są to działania skuteczne. Prawda Maaćku ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)