Zamieszanie z kartkami Brumy wzięło się stąd, że Komisja Ligii (czy jak się tam oni nazywają) uznała, że żółtko z Legią nie jest wliczane do rejestru kartek jako pokazana niesłusznie. To spore osłabienie Arki.
Ogólnie to Arka jest bardzo słaba w ofensywie, strzelić tylko 12 bramek w 21 meczach to sztuka. Trzeba głównie uważać na stałe fragmenty gry, zagrać spokojnie z tyłu a z przodu swoje szanse dostaniemy.
-
-
Arka Gdynia - Cracovia 17 kwietnia, 14:45 !!!Walczyc Pasy Walczyc!!!
za to my jestesmy mistrzami defensywy, stracic 35 goli w 21 meczach to tez sztuka
Cracovia z zeszlej rundy a Cracovia Szatalowa to 2 inne druzyny.
Powinien juz wyzdrowiec Radomski i Bartczak, kontuzji nie ma po meczu z lechia, wiec kadrowo powinno byc tylko lepiej.
Tylko,ze my na wyjazdach ( Slask i Zabrze) gramy zle .. a Arka u siebie gra niezla pilke ( z wisla, Lechem, Lubinem ) grali jak rowny z rownym i braklo im troche szczescia.
1 ptk wywieziony z Gdymi bedzie super wynikiem, przegrana powoduje ze praktycznie zaczynamy walke o utrzymanie od nowa.
Granie z Wisłą u siebie, z Lechem Bakero czy Lubinem jak równy z równym to nie jest żadna sztuka. Zresztą przegrali te mecze, z nami też mogą zagrać jak równy z równym, ale jak przegrają to nie mam nic przeciwko :) Jeśli nie stracimy bramki to nie przegramy, a Arka nie potrafi strzelać bramek, poza Labukasem nie widzę w ich składzie groźnych zawodników w ataku. Powinniśmy zagrać defensywnie i kontrować skrzydłami, a Visnakovs i Saidi na pewno jakieś sytuacje stworzą.
Teoretycznie masz racje .. ale teoretycznie z Gornikiem tez mielismy wygrac ...
Zgadzam sie ze jak nie stracimy gola ..to nie przegramy .. wiec powinnismy sie zamurowac i grac szybkie kontry na szybkie skrzydla i atak. Zagral bym jak ostatnio z Saidim na szpicy i skrzydlami Suvorow - Visniakows.
[i]Jeśli nie stracimy bramki to nie przegramy[/i]
jak na to wpadłeś? :D
Jechać trzeba po wygraną, najważniejsze to przenieść grę z Krakowa na wyjazdy, Arka raczej nie będzie skora do ataków, ale wierzę w naszą pomoc że rozerwie ich obronę, czwórka ofensywna Visniakovs, Suvorov, Klich i Saidi wydaje się odpowiednim zestawem do uczynienia tego. O obronę obawiam się zdecydowanie mniej, moim zdaniem z meczu na mecz są pewniejsi, no a w bramce wiadomo - plus z tego co rozumiem do gry wraca Radomski?
Z tego co ostatnio oglądam w Arce trzeba uważać na Nolla ma dobre wejścia ofensywne i do tego dobrze bije wolne!
Najbliższy wyjazd jest pierwszym, w którym na poważnie (czytaj: otwarcie, z premedytacją, zgodnie z wyraźną dyspozycją trenera) zagramy o pełną pulę.
Tako rzecze... Marcio ;)
kriss7 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> NIestety mecze z Gornikiem oraz Slaskiem pokazaly,
> ze jestesmy calkiem inna druzyna na
> wyjazdach....Wczoraj gralismy bardzo fajnie, ale
> jednak mecz wyjazdowy w naszym przypadku jest
> inny.Mam nadzieje jednak, ze pilkarze nas zaskocza
> i wygramy, chociaz wiem, ze w Gdyni gra sie nam
> ciezko.
Czas zmian
Kaczmarek
Struna - Kosanović - Trivunović - Struna
Bartczak - Radomski
Visnjakovs - Klich - Suvorov
Ntibazonkiza
Magnat Napisał(a):
> Kaczmarek
> Struna - Kosanović - Trivunović - Struna
> Bartczak - Radomski
> Visnjakovs - Klich - Suvorov
> Ntibazonkiza
Nie jestem pewien czy Struna poradzi sobie na obu bokach obrony równocześnie:)
leszeczek Napisał(a):
> Magnat Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kaczmarek
> > Struna - Kosanović - Trivunović - Struna
> > Bartczak - Radomski
> > Visnjakovs - Klich - Suvorov
> > Ntibazonkiza
>
> Nie jestem pewien czy Struna poradzi sobie na obu
> bokach obrony równocześnie:)
Zdolny chłopak jest, to i da radę.
leszeczek Napisał(a):
> Magnat Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kaczmarek
> > Struna - Kosanović - Trivunović - Struna
> > Bartczak - Radomski
> > Visnjakovs - Klich - Suvorov
> > Ntibazonkiza
>
> Nie jestem pewien czy Struna poradzi sobie na obu
> bokach obrony równocześnie:)
dobre :D
Wydaje mi się że obok jednego z doświadczonych defensywnych pomocników wracających po kontuzjach powinien grać Boljević.
Pasiak64 Napisał(a):
> Wydaje mi się że obok jednego z doświadczonych
> defensywnych pomocników wracających po
> kontuzjach powinien grać Boljević.
W meczu z betonami wygladał naprawde dobrze i osobiscie twierdze ze jest najlepszym def. pomoc. z całej czwórki jaką posiadamy.
Mam nadzieje ze Boljevicowi nic nie dolega bo schodził z boiska kulejąc !!!TYLKO PASY !!!Szkoda mi Arki ale po niedzieli zamienimy się miejscami!!!
mnie zastanawia czy odpowiednia klapka sie naszym w glowach przestawi, ta mianowicie od wygrywania na wyjazdach, bo innej opcji nie widze jak juz teraz zrobic duzy krok w kierunku bezpiecznego miejsca
Wg mnie to jest optymalne ustawienie na teraz.
Kaczmarek
Struna - Kosanović - Trivunović - Suart
Boljevic - Radomski
Visnjakovs - Klich - Suvorov
Ntibazonkiza
Mecz z tego co widziałem, będzie w Canal + na żywo.
mały123 Napisał(a):
> Wg mnie to jest optymalne ustawienie na teraz.
>
> Kaczmarek
> Struna - Kosanović - Trivunović - Suart
> Boljevic - Radomski
> Visnjakovs - Klich - Suvorov
> Ntibazonkiza
>
> Mecz z tego co widziałem, będzie w Canal + na
> żywo.
tego radomskiego to bym skreślił stary dziad zapomniał jak się gra w piłkę zero przyśpieszenia i technika słaba
Craxoholik84Nh Napisał(a):
>
> tego radomskiego to bym skreślił stary dziad
> zapomniał jak się gra w piłkę zero
> przyśpieszenia i technika słaba
E tam. Przesadzasz trochę. W tej rundzie to jeden z najlepszych Naszych zawodników.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)