Szatałow lepiej wie kogo kupić, a kogo nie.
-
-
Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd..
RAFE Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie wszystkich mamy kupować bo to nie ta droga
> ale napastnika na razie nie kupilismy, a taki
> młody chlopak mógłby się ogrywać w ME i coś
> może by z niego było
u nas jest taki problem, że nawet jak się ogrywają w Ekstraklasie to i tak g..o z nich jest :/
Pasiak z Medalikowa tak jak ci napisali drużynę buduje się od fundamentów.
Te fundamenty to przede wszystkim trener ,a nie idiota.
Z Szatałowem od początku sezonu nawet w składzie z jesieni nie było by dramatu.Spokojnie te 15 pkt by ugrali.Dyzma przygotował zawodników na 60 min meczu,taktycznie nie ustawił (grajki człapały bez ładu i składu po murawie )do tego robił zmiany osłabiające i tak słaby zespół.
Do tej diagnozy fatalnej jesieni dokładam totalnie nie trafione transfery .
Widzę że Filipiak robi wszystko by ligę utrzymać ,a jeśli by się to nie udało to mamy wejść po roku z powrotem.Twierdzę jednak że jak kupimy 2 napastników i ściągniemy tego Słowaka i Bośniaka do linii defensywnych to drużyna będzie miała ogromny potencjał i powinna wygrać 8 meczy potrzebnych do utrzymania.
Szatałow jest gwarantem dyscypliny taktycznej i tego że zawodnicy będą na boisku zap.....ać .
Drużyny prowadzone przez niego nie mają problemów kondycyjnych i myślę że u nas będzie podobnie.
Jak rozmawiałem na meczu z kibicami Polonii B to mówili mi wprost w Bytomiu Jurij robił wynik ponad stan kadrowy jaki miał i bez kasy.Mówili też o stałych fragmentach wyćwiczonych tak że Polonia B zdobywała z nich połowę goli.
Co do Guldana, to z pozoru nieciekawie wygląda jego wątek w Szwajcarii, ale z tego, co przetrzepałem sieć, to najpierw tam prezes zapadł na chorobę Janusza Wójcika i musiał w końcu zrezygnować, a później kilkunastu graczy oskarżono o seks z 15-latką.
Po co nam [b]kupowanie[/b] jakichkolwiek zawodników pod kątem ME? To już przerabialiśmy, z skutkiem wiadomym. Niech się tam promują nasi juniorzy i eks-juniorzy, którzy i tak są w klubie, a dodatkowo muszą tam grać ci, którzy akurat nie łapią się do kadry meczowej.
O tanim kupowaniu grajków do "produkcji netto" najwyższy czas zapomnieć. Cieszcie się, że kupujemy zawodników do gry, za prawdziwe pieniądze, zamiast narzekać.
Docencie - przecież wiesz, że po ogłoszeniu produkcji netto do klubu nie trafił za rozsądne pieniądze żaden utalentowany chłopak. Wszyscy objęci programem PPN byli już w klubie ściągnięci wcześniej przez Gędłka, Góreckiego i Hajdę. I zostali zmarnowani.
No a czy tu jest sprzeczność?
Moim zdaniem można i należy pozyskiwać z niższych klas rozgrywkowych utalentowanych juniorów - np. Dudzic przyszedł na takiej zasadzie. Facet 20-letni po przejściach a bez sukcesów - po co nam takie eksperymenty?
Ja tylko zwracam uwagę na to, że (o czym wielu zapomnialo), ze roczniki Kurowski, Klich i spółka nie przyszli do klubu po wprowadzeniu "programu", tylko wcześniej, za sprawą kopniętych w dupę trenerów trampkarzy/juniorów.
Gąsiński/Kaczmarek
Struna/Mierzejewski Kosanovic/Jarabica Nowy/Polczak Puzigaca/Suart
Saidi/Sacha Giza/Klich Guldan/radomski Suvorov/Dudzic
Nowy/Krzywicki Nowy/Kurowski
Optymalnie ktoś na lewą obrone jeszcze, powinno być dobrze . I żeby się przyznali do błędu z radomskim i go odsuneli, lub niech ten udowodni że to ja jestem w błędzie
Pawel - 442 ? :)
Szatalow ewidetnie powiedzial ze nie bedziemy grac 2-jką napastnikow
pawel92 Napisał(a):
> Gąsiński/Kaczmarek
>
> Struna/Mierzejewski Kosanovic/Jarabica
> Nowy/Polczak Puzigaca/Suart
>
> Saidi/Sacha Giza/Klich
> Guldan/radomski Suvorov/Dudzic
>
>
> Nowy/Krzywicki Nowy/Kurowski
>
>
> Optymalnie ktoś na lewą obrone jeszcze, powinno
> być dobrze . I żeby się przyznali do błędu z
> radomskim i go odsuneli, lub niech ten udowodni
> że to ja jestem w błędzie
dlaczego dales Saidiego na prawa jak jest lewym pomocnikiem a Dudzica na lewa jak jest prawym pomocnikiem??
według mnie na lewej bedzie gral Suvorow a na prawej Dudzic lub Sacha a nie Saidi! on moze grac w ataku a cofnietego napsatnika lub wysunietego pomocnika bedzie gral Giza a lewy pomocnik nie jest nam potrzebny juz tylko stoper (bosniak) defensywny pomocnik (Guldan) i napastnik dobrej klasy
tak ich ustawiłem aby na boisku jednocześnie mogli grać Saidi z Suvorovem . Z tego co pamiętam jak przychodził Saidi to mówił że może grać na prawym i lewym skrzydle, a poza tym , jak byłem na sparingach na wielickiej to właśnie na tej stronie grał. A Cracovia grała 442 :)
Saidi jest prawonożny, Suvorob lewo, więc nie widzę problemu.
Zauważyłem, że jeśli dojdzie do nas jeszcze stoper np. z Bośni i napastnik (Nwaogu, testowani) to w pewnym momencie na boisku w naszej drużynie może grać tylko trzech polaków :). Oczywiście wszystko zależy od ustawienia i koncepcji Jurija, ale jest to realny obrazek. Pamiętam jak kilka osób się podniecało, że jesteśmy jedyną polską, białą drużyną :).
DSS Napisał(a):
> Saidi jest prawonożny, Suvorob lewo, więc nie
> widzę problemu.
>
> Zauważyłem, że jeśli dojdzie do nas jeszcze
> stoper np. z Bośni i napastnik (Nwaogu,
> testowani) to w pewnym momencie na boisku w naszej
> drużynie może grać tylko trzech polaków :).
> Oczywiście wszystko zależy od ustawienia i
> koncepcji Jurija, ale jest to realny obrazek.
> Pamiętam jak kilka osób się podniecało, że
> jesteśmy jedyną polską, białą drużyną :).
Też to ost. zauważyłem, ale jeżeli mamy wałczyć o utrzymanie to muszą grać najlepsi, nawet jakbyśmy mieli miec 11 zagranicznych. Jedno jest pewne bramkarzem będzie Polak ;) Oprócz Gąsińskiego/Kaczmarka będzie grał stale pewnie Polczak, Radomski i ktoś z dwójki Giza/Klich a może razem?
Niekoniecznie Radomski, chyba że wygra rywalizację z tym Słowakiem:) No i nie szkodzi. Kiedy Inter wygrywał LM, mieli tak samo:D Musi być ostra rywalizacja o każdą pozycję na boisku, inaczej nic z tego nie będzie.
Też zauważyłem, że Polacy są w mniejszości, ale co tam, grunt, że przeważają Słowianie. Taka jest zreszta generalna tendencja w naszej buraczanej i jeśli polscy zawodnicy nie urealnią wymagań płacowych, to się nie odwróci.
my nie podpisywaliśmy paktu aryjskiego , jak niektóre drużyny zza błoń :) a teraz będą mieli jednego polaka w podstawowym (jak dobrze pójdzie)
My dla Słowaków, Słoweńców czy Serbów jesteśmy bardzo atrakcyjni finansowo no chyba że pójdą gdzieś na Śląsk bo tam większość klubów ma problemy finansowe no morze jedynie górnik i podbeskidzie wygląda lepiej
Wiecie co z tym Słowakiem czy do nas przychodzi czy nie?? Narazie to tylko spekulacje,oficjalnej wiadomości nie ma...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)