W tym sezonie w 15 meczach tylko 2 bramki, zobaczymy jak go oceni Szatałow, a Legią bym się nie sugerował, bo tam jest specyficzny klimat ;)
-
-
Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd..
Danen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> to niech jeszcze wezma tego razem z Ramonem
>
> Maicon
>
> i było by dobrze:P hehehehe pomarzyć mozna:P
Jak widzę, testowany zawodnik był nawet marzeniem jednego z forumowiczów :)
Napastnicy o.k. Trzeba kogoś sprowadzić, najlepiej dwóch, ale pomoc jest chyba najlepiej obsadzona formacją (jakoś nie przewiduje, że mierzący 175 cm zawodnik jest pomocnikiem defensywnym (a tylko takiego nam na gwałt potrzeba), ale może się mylę. I niech by sobie testowali i 10 pomocników, gdyby nie fakt, że my potrzebujemy jak tlenu doświadczonego stopera, lewego obrońcy (po odejściu Moskita) i bramkarza.
Jak widac testów w Legii całkiem nie oblał :
Zbozień na pewno trafi do Legii. Wrócił temat Maicona
Według "Przeglądu Sportowego" przymierzany do gry w Legii Warszawa, Damian Zbozień ponownie trafi na Łazienkowską. Transfer młodego zawodnika będzie kosztował warszawski klub blisko 200 tysięcy złotych.
[b]Oprócz wcześniej wymienianych graczy w kontekście Legii, powrócił temat testowanego w grudniu Maicona[/b]. W kontekście potencjalnego transferu Sandecji Nowy Sącz wymieniany jest wypożyczony w rundzie jesiennej do Bałtyku Wojciech Trochim.
Po zakończeniu rundy jesiennej Zbozień został wybrany do jedenastki I ligi. Postępy piłkarza śledzili uważnie trenerzy Legii, którzy po zakończeniu rozgrywek postanowili zaprosić go na treningi do stolicy. - Chciałbym spróbować swoich sił w Ekstraklasie. Nie boję się rywalizacji o miejsce w podstawowym składzie z Inakim Astizem czy Marcinem Komorowskim. W innym wypadku nawet nie miałbym się po co pokazywać w takim klubie - mówił Damian.
Wśród potencjalnych kandydatów do gry w zespole z Łazienkowskiej wymieniani są przede wszystkim piłkarze z zagranicy, ale to właśnie Zbozień będzie pierwszym stoperem, który zimą dołączy do drużyny Skorży. Szkoleniowiec bardzo liczy na utalentowanego zawodnika. - Rozmawiałem z trenerami o moim pobycie w Sandecji. Jeśli zostałbym w Nowym Sączu, to miałbym szansę na regularne występy w meczach ligowych. Legii się jednak nie odmawia - tłumaczył "Zboziu".
(Źródło: Legia.net)
Maicon jest podstawowym zawodnikiem 6 drużyny bieżącego sezonu ukraińskiej ekstraklasy. W zeszłym sezonie ligę niżej w 21 występach strzelił 15 bramek i dołożył 3 asysty. W tym sezonie mniej skuteczny, w 15 meczach 2 gole i jedna asysta, ale mimo to gra regularnie. Raczej nie jest ogórkiem, ale wszystko wyjdzie w praniu. Lepiej testować, niż brać w ciemno.
Poniżej jeszcze opinia Lewandowskiego o dwójce z Sewastopola
[i]Ukraińskie media poinformowały, że Cracovia być może będzie testować dwóch piłkarzy PFC Sewastopol, przedostatniej drużyny ekstraklasy.
Pierwszy to napastnik Jurij Pleszakow. 23-letni gracz był czołową postacią klubu w poprzednim sezonie na pierwszoligowych boiskach (strzelił 16 bramek w 31 meczach). Po awansie jest rezerwowym - w rundzie jesiennej wystąpił w ośmiu spotkaniach. Gdy trener dawał mu szansę w Pucharze Ukrainy, Pleszakow odwdzięczał się bramkami.
- Jurij to wysoki, perspektywiczny napastnik, który świetnie gra głową. Po przyjściu do drużyny Juliusa Aghahowy jasne stało się, że to Nigeryjczyk będzie grał w pierwszym składzie. Ale Ukrainiec wcale się nie poddawał, był cenną postacią dla drużyny - twierdzi Mariusz Lewandowski, polski piłkarz PFC Sewastopol.
Drugi z zawodników, którym interesuje się Cracovia, to 27-letni Artem Kułtyszew. Jesienią pomocnik wystąpił w 14 spotkaniach beniaminka. - To solidny gracz, nigdy nie schodzi poniżej swojego poziomu. Poza tym może grać na każdej pozycji w drugiej linii - dodaje były reprezentant Polski.
Na półmetku rozgrywek klub z Sewastopola zajmuje przedostatnie miejsce. - Ambicje były wyższe, ale drużynie zabrakło doświadczenia. Prezesi zapowiadają duże transfery, więc dla niektórych zawodników może zabraknąć miejsca. Jednak o zainteresowaniu krakowian moimi kolegami nic nie słyszałem. Gdyby Szatałow przyjechał na nasz mecz, to pewnie byśmy się spotkali - uśmiecha się Lewandowski.[/i]
gazeta.pl
Maicon był pod koniec Listopada na testach w Legii.O nowym zawodniku - w rozmowie z legia.com - opowiada dziennikarz brazylijskiego magazynu "Trivela" oraz kanału sportowego ESPN - Gustavo Hofman.
- Maicon rozpoczynał swoją karierę we Fluminense, które jest jedną z bardziej utytułowanych ekip w naszym kraju. Na początku wielu widziało w nim znakomitego zawodnika. Jako młody napastnik prezentował znakomitą szybkość. Poza tym miał wyjątkową łatwość w strzelaniu goli. Niestety wraz z upływającym czasem jego gra była coraz słabsza. Macierzysty klub wypożyczał go do innych brazylijskich zespołów, m.in. Flamengo Rio de Janeiro, ale nigdzie nie potrafił nawiązać do swoich osiągnięć z początku przygody z futbolem. Ostatecznie Maicon postanowił opuścić Brazylię, zaś jego przygoda z rodzimą ligą nie należała do najdłuższych, ani najbardziej udanych. Napastnik trafił do Wołynia Łuck, gdzie potwierdził swoje walory. Myślę, że w Legii u boku Bruno Mezengi będzie mu łatwiej. Liczę, że podczas testów w Warszawie przypomni o sobie, bo możliwości ma spore.
za Terazpasy.pl Jarabica najprawdopodobniej odchodzi
gutek_PFK
na razie jest na testach a jeśli cosś to zostanie wypożyczony poinformował na konferencji Szatałow
Szymon Gąsiński-wygląda na to że trwają rozmowy na temat jego pozyskania
Rafała Grodzickiego-bardzo by go chciał Szatałow
I podobno jest już bardzo blisko do pozyskania stopera. Czyżby właśnie Grodzicki?
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2011/01/26/marian-jarabica-na-testach-w-slovanie-bratyslawa/
Marian na testach w Slovanie Bratysława. W sumie mięciutkie lądowanie
3lvis Napisał(a):
I podobno jest już bardzo blisko do pozyskania
stopera. Czyżby właśnie Grodzicki?
Trzeba zadzwonić do frodo ;)
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Multimedia/mp3/Konferencja-prasowa-z-trenerem-Szatalowem-mp32
pozdrowienia dla syna Jurija Szatałowa :D
cytat Szatałow " Ja mam tam paru ludzi z którymi mam kontakty i mi polecają graczy" rozumiem że to kolejny sukces naszego bezradnego dyr. sportowego który robi co może i porusza swoje znajomości w szerokim świecie.... Chociaż może lepiej niech tak będzie że Szatałow będzie sobie szukał ludzi bo każdy chyba jednym tchem by wymienił "udane" transfery agenta Tomka.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/pereira-de-oliveira-maicon/profil/spieler_127349.html
guziec Napisał(a):
> http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Multimed
> ia/mp3/Konferencja-prasowa-z-trenerem-Szatalowem-m
> p32
> pozdrowienia dla syna Jurija Szatałowa :D
przedtem był kuzyn Grodzickiego a po tej konferencji pewnie pojawi sie syn Jurija :D
tych dwóch gości z Brazylii może być dość dobrych:)
też mi się tak wydaje...:)
Gum Napisał(a):
> 3lvis Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> I podobno jest już bardzo blisko do pozyskania
> stopera. Czyżby właśnie Grodzicki?
>
> Trzeba zadzwonić do frodo ;)
A ja myślę, że tu chodzi bardziej o Honczara.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)