Santo - oni byli w Chelsea na stażu, nie na testach pod kątem przydatności.
-
-
Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd..
Cracovia to chyba jedyny klub na swiecie , gdzie kibice krytykują zawodników nowych którzy przychodzą własnie do klubu, tych którzy przyjść nie chcieli, zawodników grajacych w zespole i tych co odchodzą z drużyny !!! Już nie pisze o zarzadzie, prezesie czy trenerach, tu wszystko jest zawsze dla kibiców złe. No to jak zespół ma dobrze grać? Skoro i tak zawsze wiadomo z góry , że będzie źle?
kazan crac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cracovia to chyba jedyny klub na swiecie , gdzie
> kibice krytykują zawodników nowych którzy
> przychodzą własnie do klubu, tych którzy
> przyjść nie chcieli, zawodników grajacych w
> zespole i tych co odchodzą z drużyny !!! Już
> nie pisze o zarzadzie, prezesie czy trenerach, tu
> wszystko jest zawsze dla kibiców złe. No to jak
> zespół ma dobrze grać? Skoro i tak zawsze
> wiadomo z góry , że będzie źle?
A chcesz mi powiedzieć, że Tabisz, Matusiak, Drumlak, Wasiluk, Polczak są/byli "cacy"? :)
Co do Króla nie rozumiem tej nagonki na niego, jakiś śmieszny portal "weszło", naśmiewał się z chłopaka, a tutaj wszyscy (no dobra prawie) to kupili.
Co do tych stażów, to nie słyszałem o stażach dla zawodników, dla trenerów owszem, dla zawodników nie, z tego co mi wiadomo byli oni tam na testach (wogóle nie słyszałem, żeby coś takiego istniało). Więc moim zdaniem byli na testach. Poza tym ze strony Chelesa założonych przez jakiś Polski FC czytamy:
W 2004 i 2005 roku młodzi piłkarze Legii Maciej Korzym i Dawid Janczyk mieli okazję, by sprawdzić się na testach w klubie ze Stamford Bridge
[b]"Trenowałem z drugą drużyną, ale i tak było tam dośc zawodników z pierwszego składu. Pamiętam między innymi Glena Johnsona. Nie miałem okazji poznać ówczesnego szkoleniowca Chelsea - Claudio Ranieriego, za to spotkałem się z jego asystentem. Ostatecznie tam nie zostałem, bo nie wypalił pomysł stworzenia miedzynarodowej akademii dla młdych graczy z całego świata." - powiedział Korzym.
Rok później na podobnych zasadach w akademii piłkarskiej Chelsea w Cobham przebywał Dawid Janczyk, ale on też nie został w Londynie.
Aktualnie w Chelsea przebywa półpolak - Ben Sahar który jest z pochodzenia Izraelczykiem, ale ma polski paszport. Jego matka pochodzi z Polski. Ben był nawet przymierzany do naszej reprezentacji, jednak Sahar wybrał ostatecznie reprezentację Izraela.[/b]
Jednak ten wątek nie jest poświęcony Janczykowi i Korzymowi, gdyż nijak się mają do naszych transferów. ;)
Są staże dla zawodników, ale nazywane czasem dla reklamy testami.
Pierwszy lepszy wynik z google:
"Tomasz Ptak, bramkarz MSP Szamotuły, wyleciał [b]na staż[/b] do Liverpoolu. 18-latek przez osiem dni będzie miał okazję trenować z bramkarzami pierwszego zespołu. "
Źródło: Przegląd Sportowy
mknacylopez Napisał(a):
> Są staże dla zawodników, ale nazywane czasem
> dla reklamy testami.
>
> Pierwszy lepszy wynik z google:
>
> "Tomasz Ptak, bramkarz MSP Szamotuły, wyleciał
> na staż do Liverpoolu. 18-latek przez osiem dni
> będzie miał okazję trenować z bramkarzami
> pierwszego zespołu. "
>
> Źródło: Przegląd Sportowy
Naprawdę teraz trzeba mieć na wszystko "papier" i nie można wierzyć komuś na słowo? :) Oczywiście nie mówię tu o opowiadającym bajki Królu :)
mknacylopez Napisał(a):
> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2011/01/24
> /marcio-pecalka-zamiast-do-cracovii-trafi-do-izrae
> la/ My nie jesteśmy prawdziwymi:) Prawdziwi są w
> Tel-Awiwie
Można mu to przebaczyć :)
Lepiej, że baja o Realu i Palermo niż udaje (nie?) buraka i twierdzi że "wie co gra i nikt mu nie będzie mówił". Jak dla mnie ma dobrze kopać w piłkę przez pół roku a potem się zobaczy.
Bajać sobie może nawet o Barcelonie papier wszystko przyjmie.Jak sobie da radę to się okaże,ale na tle miernot typu Janus,Wasiluk już na starcie wygląda lepiej.
Kazan Crac -kibice Cracovii są sflustrowani tym co się dzieje w klubie od paru lat.Przypadkowi prezesi typu jakub ,przypadkowy dyrektor tomcio robią zamiast transferów prowizorkę .Wydawane są coraz większe pieniądze ,a skutek odwrotny wyników brak ,stylu brak a drużyna przypomina zgraję lumpów i narkomanów za których my kibice musimy się wstydzić.Liczba punktów zdobytych po jesieni powoduje u wielu kibiców zespół depresyjny -w wielu meczach na tych nieudaczników chciało się czymś cisnąć .
Jest u nas kibiców ciśnienie i parcie na wynik (by z ligi nie spaść).My kibice chcemy utrzymania ,Szatałow chce -przekonał już kopaczy do tego by gryźli trawę ,a tomcio z jakubem dalej sobie robią jaja śmiejąc się do siebie .Liga zaczyna się za m-c i jak na starcie nie zapunktujemy z Legią ,Śląskiem to nie mamy co szukać bo konkurenci jeszcze bardziej odzkoczą.Na m-c przed rozpoczęciem zamiast wzmocnić się jesteśmy dużo słabsi niż jesienią ,bez napastników z jednym bramkarzem i to takim który w lidze nie grał .
Racja Potter. W tej chwili zespół jest słabszy personalnie od tego z jesieni. Myślę, że Szatałow przestał już wierzyć w dalsze "wzmocnienia".
potter wstrzymaj się jeszcze pare dni przecież jak sprowadzimy zawodników to takich którzy są ciągle w treningu trener wyrażnie powiedział że reszta transferów w Turcji.Dla mnie najważniejsza sprawa to pozbycię się tragicznych piłkarzyków to oni są wszystkiemu winni i zaden z poprzednich trenerów nie dał sobie z nimi rady to banda oszołomów i sprzedawczyków Mam nadzieje że Szatałow to wszystko poukłada z nowymi zawodnikami bo zawsze i wszędzie powtarzali ze Cracovia ma potencjał ma zawodników z nazwiskami a nie ma wyników !!!CRACOVIA TO MY!!!
Kolego LID.Z dobrze że znalazłeś kozła ofiarnego dla nieudolnego prezesa i dyletanta dyrektora.Ja napiszę tylko jaki dyrygent taka orkiestra .Dla przypomnienia Orest ze składem słabszym ugrał 20 pkt po jesieni.Teraz mamy dzięki tomciowi i jego ,,wzmocnieniom ''aż 8 pkt i liczymy na cud ,a zamiast cudu dostajemy kolejny śmietnik czyli papierowe wzmocnienia .
Orkiestra dostała wreszcie dyrygenta zamiast ciecia dyzmę i by zaczęła lepiej grać potrzeba nam dobrych profesjonalnych i sprawdzonych muzyków (czyli piłkarzy ),a nie takich co tymi muzykami mogą zostać( są to pobożne życzenia Tomcia i Jakuba).
Nasza sytuacja w tabeli jest tragiczna i nie mamy w zasadzie marginesu błędu.By mieć szansę muszą dojść piłkarze o klasę lepsi od tych co są i co najważniejsze z charakterem ,a nie portfelem.
Czy są wstanie ich znaleźć Tomcio z Jakubem ?WG mnie nie-widząc jak robią sobie dalej jaja utwierdzam się w przekonaniu że nas los w temacie spadek jest przesądzony.
Tak. Wszystcy się poddali i już płaczcie. Nawet nie na kolana tylko na ziemię padnij. Cracovia będzie walczyć!!! Też mnie śmieszą te Palermo itd, ale wolę gościa który jeszcze chce coś osiągnąć i będzie walczył od tych naszych ciap co to nigdy nie mieli ambicji a teraz jeszcze płaczą , że oni tak się starali, są i byli (w czasach Majewskiego) prześladowani itd. Cracovia ma walczyć. I zostawcie już tego Szatałowa. Jedno mi się już podoba. Wcześniej były zawsze relacje z obozów treningowych (zwiedzali, trenowali, grile robili itd) a tylko wynik z Wartą i nic. I tak trzymać. Za to lubie tego gościa. Nie gadać tylko trenować. A ostatni wywiad był ekstra. Dajcie mu czas. Nam trzeba teraz walcznych serc. I wierzę że tak będzie
potter - nie kracz bo nie masz racji
Giza jest więcej wart niż wszyscy co odeszli
bez napastników to gralismy jesienią - prawie niegrający Krzywicki z Dudzicem wnieśli duuuuuużo więcej niż gwiazdy Matusiak ze Ślusarskim, bo przynajmniej dzięki nim mamy te kilka punktów więcej. Ze Ślusarskim, Matusiakiem spadek mielibysmy pewny - a tak przynajmniej trochę sie połudzimy
również Struna i Król mogą być dużym wzmocnieniem - bo jesienią graliśmy z bocznymi obrońcami z łapanki
Szatałow sprawia dużo lepsze wrażenie niż Ulatowski
więc ogólnie jest dużo lepiej - bo skład się "wyprostował" i przypomina drużynę, liderzy antyfutbolowej drużyny wyatowani, tylko punktów może zabraknąć
ar Napisał(a):
> potter - nie kracz bo nie masz racji
> Giza jest więcej wart niż wszyscy co odeszli
> bez napastników to gralismy jesienią - prawie
> niegrający Krzywicki z Dudzicem wnieśli
> duuuuuużo więcej niż gwiazdy Matusiak ze
> Ślusarskim, bo przynajmniej dzięki nim mamy te
> kilka punktów więcej. Ze Ślusarskim,
> Matusiakiem spadek mielibysmy pewny - a tak
> przynajmniej trochę sie połudzimy
> również Struna i Król mogą być dużym
> wzmocnieniem - bo jesienią graliśmy z bocznymi
> obrońcami z łapanki
> Szatałow sprawia dużo lepsze wrażenie niż
> Ulatowski
> więc ogólnie jest dużo lepiej - bo skład się
> "wyprostował" i przypomina drużynę, liderzy
> antyfutbolowej drużyny wyatowani, tylko punktów
> może zabraknąć
Co jak co ale wmawianie ludziom że Dudzic i Krzywicki wnieśli więcej do gry Pasów niż Ślusarski i Matusiak w rundzie Jesiennej, to jak wmawianie ludziom że Wisła nie miała wyboru i musiała przyjąć patronat UB.
Mialem okazje kilka razy widziec Krzysztofa Krola na zywo i pozostawil dobre wrazenie. Bardzo ambitny zawodnik, chetnie wlacza sie do akcji ofensywnych, jesli jest w takiej formie jak dwa lata temu, bedzie z niego pozytek.
a co takiego wnieśli Ślusarski z Matusiakiem??
możesz tak wyliczyć ich zasługi w tej rundzie?
pokaż ile bramek strzlili, ile mieli asyst
pokaż ile meczy dzięki nim wygraliśmy
pokaż jak ciągnęli drużynę
pokaż ich pozytywny wpływ na naszą grę
a przecież to oni mieli być liderami drużyny i to na nich spoczywały nasze największe nadzieje
CZEKAM aż mnie oświecisz - bo może inne mecze oglądałem tej jesieni
Szkoda gadać wogóle. Co za porażające nazwiska,napewno będą dużymi wzmocnieniami ME!!!
Za to z takim piłkarzami od razu awans, bo widać ze za zapleczu grać potrafią ! I tu mówie całkiem serio
http://www.fcsevastopol.com/
Można sobie sprawdzić ich statystyki, w poprzednim sezonie rzeczywiscie stanowili o sile zespołu, w tym natomiast grają mniej. W sezonie 09/10, Płeszakow strzelił w 31 meczach 16 bramek, natomiast Kultuszev 4.
ar Napisał(a):
> a co takiego wnieśli Ślusarski z Matusiakiem??
> możesz tak wyliczyć ich zasługi w tej rundzie?
> pokaż ile bramek strzlili, ile mieli asyst
> pokaż ile meczy dzięki nim wygraliśmy
> pokaż jak ciągnęli drużynę
> pokaż ich pozytywny wpływ na naszą grę
> a przecież to oni mieli być liderami drużyny i
> to na nich spoczywały nasze największe nadzieje
>
> CZEKAM aż mnie oświecisz - bo może inne mecze
> oglądałem tej jesieni
Widzę że syndrom pogromców U-Bota trwa :\
Dla porównania
Krzywicki Rundzie jesiennej nie spędził nawet 90 minut na boisku
Po meczu z Slunskiem w którym zadebiutował wejściem z ławki. Dał beznadziejną zmianę co zostało odwzorowane w ocenach postawionych przez forumowiczów "Marcin Krzywicki 2,74 /58 " Mega drewno jednym słowem
Ślusarski 5,38/78 został on zmieniony przez Dudzica w 82min dlatego też nie będę komentował jego występu
Zaległy mecz z CWKS Warszawa
Ślusarski 7,14 i bramka z Karnego w 4 minucie
Matusiak przeciętna zmiana i ok 20 min na boisku
Dudzic powyżej 6 zmarnowanych setek i parę zmarnowanych sytuacji sam na sam :\
Mecz z Lechem zostawię bez komentarza
Mecz z Koroną Wszyscy tragicznie ale Dudzic i Krzywicki gorzej od Matusiaka i Ślusarskiego
Górnik Zabrze na Suchych Stawach
Matusiak świetny mecz dwie bramki
Ślusarski tym razem zmarnował karnego co mogło zaważyć o losach spotkania
Dudzic był za krótko na boisku ale Drużyny nie zbawił
W Meczu z Betonami wszyscy zagrali beznadziejnie.
Pierwsza wygrana w sezonie z Arką
Matusiak i Ślusarski rekordowo ocenieni przez forumowiczów
Krzywicki i Dudzic nie zagrali
Tak samo w Meczu z Zagłębiem
Mecz z bRudasami
Matusiak bardzo kiepsko, przeczłapał cały mecz
Dudzic od kiedy dał zamianę, grał jeźdźca bez głowy kompletne dno
choć jego kciuk zdobył bramkę
Mecz z Polonią Warszawą w którym nie zagrali Matusiak Ślusarski
Dudzic zagrał słabo, a Krzywicki się trochę pokopał po czole
Polonia Bytom
Ślusarski grał tyłem do bramki obniżając i tak już bardzo obniżoną skuteczność naszego ataku. Ponieważ z tej gry tyłem nic nie wychodziło
Derby
Gdzie Dudzic zebrał porządne oceny za walkę i nie ustępliwość.
Ślusarski zmarnował jedną sete
Mecz z Widzewem w którym Dudzic zaczął zwyżkować formom zdobywając bramkę w ostatnich minutach regulaminowego czasu gry. Warto dodać że w 26 minucie bramkę dla Pasów zdobył Bartosz Ślusarski.
Matusiak zmarnował karnego przez co mecz zakończył się remisem, a to wydarzenie w świadomości nie zadowolonych kibiców rzutuje na całą rundę jesienną w wykonaniu Matusiaka.
Po meczu z Jagiellonią następuje legendarny mecz z U-botem
Pierwszą bramkę zdobywa Dudzic po tym jak, jakimś cudem Krzywicki zamiast do bramki trafił w słupek
Druga bramka to już przebłysk geniuszu Krzywickiego. Ale tam się dziwne rzeczy działy bo nawet Radomski zagrał dobra piłkę. Warto też nadmienić że brzy bramce tej Krzywicki miał dużo szczęścia.
i Bramka na 3:2 która padła tylko dzięki temu że Krzywicki nie trafił w piłkę.
Dlatego też proszę nie oceniać wkładu piłkarzy w Całą rundę przez pryzmat jednego meczu oraz Rems Capu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)