Byłem dzisiaj na meczu w którym Puszcza gładko wygrała 4-0 z GLKS Nadarzyn..... Zajawił mnie ten mecz z uwagi na skład drużyny, który opiera się na starej gwardii Cracovii i to z różnych okresów czasu..... Z byłych piłkarzy w podstawowej jedenastce występują:
- w bramce: Kwedyczenko;
- w obronie: Księżyc, Świstak, Radwański;
- w pomocy: Ankowski, Moskała;
- w ataku: Bojarski, Szwajdych.
8 graczy jest doskonale znanych kibicom, do tego dochodzi trener Jończyk......
Analogia jest też w tym, że oni podobnie jak my walczą o ten sam cel, tylko na innym szczeblu.....
Podobnie jak my złapali formę, co było widoczne zwłaszcza w dzisiejszym meczu.....
Reasumując: im będzie jednak łatwiej w utrzymaniu, bo po dzisiejszym meczu już tracą tylko 1 punkt do bezpiecznego miejsca.....
-
-
Puszcza Niepołomice (dawna Cracovia)
te słowo....GWARDIA az piecze w oczy..........
no właśnie, gwardia się źle kojarzy, nawet tutaj, w Warszawce gdzie jestem, i oczywiście u nas, w KRK,
Kwedyczenko... Boże, oglądałem go na żywo gdzieś połowie lat 90-tych, nie wiedziałem ze jeszcze gra,
a Ankowski to mój kumpel ze szkoły,
Radwański - rzeźnik z Piasków... :)
jak ten czas leci...
ale popatrzcie co sie porobilo. napastnicy Moskala i Ankowski graja w pomocy a skrzydlowi Bojar i Szwaja w ataku
chyba polubilam ten klub ;-)
jeszcze dwa sezony i niecieczy tez bedzie nasza stara "ekipa" :D
A w Nadarzynie jeszcze mistrz Polski Dynarek:)
Niepołomice tu rządzą Pasów kibice!!!I Puszcza i Cracovia się utrzymają nie ma innej opcji :)
;)
:) mój błąd zdarzyć si każdemu może
zapraszamy do niepołomic na mecz tylko cracovia
Kebab Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> zapraszamy do niepołomic na mecz tylko cracovia
Zapraszamy do Niepołomic na mecz, tylko Cracovia...Chyba lepiej...
Ps. Nie mogłem się powstrzymać, jak tak kurwa można pisać...
Zróbmy sobie zgode:)
układ :D
o niegresje
na kadrę
hmmm, ciężko się będzie "dawnej Cracovii" utrzymać - dzisiaj bolesna wpadka ze Spartakusem Szarowola
tam znajomy gra, mówi, że się naszym były gwiazdom nie za bardzo chce już w piłkę grać
Ze Spartanami nie da się wygrać ;)
A ja pamiętam jak wróciliśmy do ekstraklasy do piłkarze Clepardii chcieli przełóżyć swój mecz lub oddać go walkowerem.Tak bardzo chcieli zobaczyć Pasy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)