Sparing: Cracovia 0-1 Dynamo Kijów (drużyna młodzieżowa), pamiętacie jak Orest sobie wychwalał zawodników z Ukrainy.Zresztą Jurij wszystkich oceni, nazwiska nam nic nie dały, to może tacy piłkarze nas poratują.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Najważniejsze na dziś moim zdaniem to sciągać TWARDZIELI co jak się nam noga powinie (co oczywiście jest niemożliwe i utrzymamy się "z palcem w nosie" :D ) , którzy w razie czego nie wymiekną w brutalnej młocce lige niżej (gdzie mało który kopacz naprawdę zna piłkarskie rzemiosło. Liczy się niemal tylko siła i wytrzymałość)
Cóż zaufajmy Jurijowi - W Polonii Bytom wielcy i dobrze opłacani piłakrze jakos grali i coś tam niezłego ulepił - więc u nas też powinno sie udać.......
Jestem jak najbardziej za testami, trudno żeby przyjezdzali zawodnicy pokroju Kowalewskiego, nawet ten Nigeryjczyk z Floty nie zgodził się na taką propozycje Lecha.
Martwi mnie narazie brak bramkarza i nadal czekam na BOMBĘ.
W gierce fajnie się dziś prezentował Struna, będą z niego ludzie. Nieźle wyglądała też współpraca Klicha i Gizy, ale to pierwszy trening dopiero. Niemniej ta trójka wg mnie dziś wyróżniała się in plus na tle reszty.
Przestańcie już pieprzyć o tej bombie.
Przecież od początku było wiadomo, że albo Generał sobie zakpił, albo (co bardziej prawdopodobne) dziennikarzyna "ubarwił" jego słowa (ubarwił to eufemizm na przekręcił)
Vejnović też grał epizody w tej serbskiej druzynie
http://www.transfermarkt.de/de/branislav-vejnovic/aufeinenblick/spieler_74003.html
A wracajac jeszcze do dzisiejszego poczatku przygotowań, to naprawdę nie ma się co gorączkować. Ja uważam ,że jeżeli jest okazja to trzeba się zawodnikowi przyjżeć i ocenić. Teraz jest poczatek przygotowań i jest jeszcze na to czas. Co do tej nieszczęsnej "bomby" , to po samym źródłe z jakiego wyszedł ten news, powinniscie podejść do tego z przymrużeniem oka. Mnie natomiast martwi trochę brak nowego bramkarza, ale mam nadzieje ,że już w przyszłym tygodniu nastepca Marcina zacznie trenować z drużyną
A Saidi dojechał !!!
Teraz prezes leży na podłodze i tarza się ze śmiechu ;) Żart się udał nie ma co :) A na poważnie to nie ma co ściemniać, nie robiłem sobie wielkich nadziei na jakąś "bombę" choć liczyłem że może zostanę mile zaskoczony :) Co do testowanych to jest to dobra droga. Nie kupujemy w ciemno, każdy musi pokazać na co go stać, jak będzie dobry to trener Szatałow go wezmie. Ufam trenerowi więc niech robi swoje, a zawodników nie mam zamiaru oceniać, bo po pierwsze poza Iwanickim o żadnym nie slyszałem, a ani jednego nie widziałem w akcji. Uważam że jednak nie powinniśmy nikogo skreślać, kto wie może w tej 6 jest jakiś ciekawy gracz.
Moim zdaniem są nam potrzebne, nie przekreślam nikogo ale warto by było postawić na Krygiera w "okręgówce" w niemczech gra w pierwszym składzie i strzela, każdy kto gra(ł) w piłkę amatorsko w klubikach bądź też rekreacyjnie wie, że częsta gra jest lepsza niż jakiekolwiek treningi a wiec dając mu szansę na grę u nas może się rozwinąć i uwierzyć w siebie, nie mówię, że na pewno się sprawdzi ale na pewno na ten moment nie jest gorszy od jedynego poza matusiakiem napastnika w klubie czyli krzywickiego. Warto też przyglądnąć się białorusiniowi http://transfermarkt.co.uk/en/pavel-plaskonnyi/mwverlauf/spieler_51599.html gość mógłby się nam przydać a jeżeli wywalczył by miejsce w składzie to powrót do jego najlepszej dyspozycji w karierze jest realny. O reszcie się nie wypowiadam, ale jeśli chodzi o ich testowanie to jestem na tak.
pzdr
* testy są potrzebne :)
Lepiej mieć dobrych zawodników bez nazwiska niż słabych z nazwiskiem .
Dlatego nie ma co gadać że już na 100% pierwsza liga , bo sprawdzamy zawodników którzy nie mieszczą się w składzie .
Będzie dobrze :)
Panowie do startu ligi zostały jeszcze dwa miesiące tak że nie ma co lamętować.
niech z tej szóstki wybiorą dwóch bardzo dobrych którzy podpiszą kontrakt to będzie ok.
nic na siłę jak było za Ulatowskiego
Otóż to! Poczekajmy.. Może kogoś wybiorą z tej 6, jeśli nie to trudno.. Na pewno to nie jedyna 6 więc może będą lepsi. :)
Widzę że zarząd postawił na....eksperymenty . Oni wszyscy ( po zatrudnieniu oczywiście ) mogą się okazać równie dobrze wielkimi talentami jak i....wielkimi niewypałami .
Moim zdaniem jesteśmy w takiej sytuacji , że powinniśmy postawić na zawodników sprawdzonych w naszej lidze a nie eksperymentować .
Białorusin i Serb mogą być ciekawi
DSS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W gierce fajnie się dziś prezentował Struna,
> będą z niego ludzie. Nieźle wyglądała też
> współpraca Klicha i Gizy, ale to pierwszy
> trening dopiero. Niemniej ta trójka wg mnie dziś
> wyróżniała się in plus na tle reszty.
Dokladnie jestem tego samego zdania. Struna dzis podczas treningu wypadl na bardzo duzy plus i pieknie podlaczal sie pod akcje ofensywne. Klich i Giza - z tego duetu moze wyjsc naprawde fajna rzecz. Co do testowanych dzis zawodnikow Jurij przygladal sie im w spokoju z gory po drugiej stronie boiska z dala od wszystkich (przez dluzsza chwile tylko z Rzasa). A wlasnie Tomek Rzasa w wywiadzie dla nsport powiedzial ze Cracovia bedzie testowala 15 zawodnikow w najblizszym czasie wiec nie ma sie co ekscytowac dzisiejszymi testami bo jeszcze sporo przed nami. Waero poruszyc jeszcze kwestie Wasiluka ktory dzis kolejny raz pokazal ze nie nadaje sie do naszego zespolu i poprostu nie chce mu sie grac. Niezbyt udany wystep takze Krzywickiego ktory nie mogl trafic pilka w bramke choc zaangazowania w akcjach mu nie brakowalo.
no i nikogo dzisiaj nie przedstawią.
tak przypuszczałem ale jeszcze sie troszkę łudziłem,robią z nas debi.....
ch*j bombę strzelił xD
Cały dzień czekam na tą bombę a tu lipa :/
Liczyłem, że będzie to Murawski bo wtedy środek pola Klich-Giza-Murawski byłby rewelacyjny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)