Docencie -Kulig w każdym klubie był czarną owcą bo donosił na kolegów.W Cracovii było podobnie .
Piłkarsko jest po ciężkiej kontuzji i minie penie nastepne poł roku jak do formy wróci.
Co do Ślusarskiego co niektórzy go krytykują że nie strzela bramek nie pamiętając o 2 ważnych rzeczach;
1.Przez matoła dyzmę był wielokrotnie ustawiany ...na prawej pomocy .Nie ma gorszej pozycji dla lewonożnego zawodnika.
2.Dyzma Ulatowski wytrenował go jak i cały zespół na 60 min .Po godzinie oddycha rękawami ,a jak nogi nie niosą to nie ma siły by strzelić już nie mówię o rozepchaniu się w polu karnym czy wyminięciu w pełnym biegu obrońcy.
Twierdzę że zdrowy i dobrze przygotowany motorycznie Ślusarski to skarb i walczak niesamowity co nikomu nie odpuści.
Głupotą było by go stracić.Jak pomoc będzie kreatywna i będzie dostawał piłki to będzie Slusar strzelał.
Co do Ovsiannikova co niektórzy go wyśmiewają ,inni w tym ja widzą w nim realne wzmocnienie i bardzo dobrego charakternego zawodnika.Kiedyś przypadkowo byłem na Wielickiej -Orest rozmawiał z jednym z redaktorów i mówił że jak będzie trenerem dalej to będzie chciał by klub go wykupił.
Tłumaczył to tak -profesjonalista w każdym calu jak był nie przygotowany Orest wyslał go do mlodej i ten się nie obraził tylko zapier....ał aż przekonał Oresta że warto na niego postawić.Na badaniach wydolnościowych okazało się że między nim ,a drużyną jest przepaść na korzyść Igora .Krótko mówiąć siły do biegania nie na 90 min a na 180 .
Trzecia kwestia o której pan Orest wspomniał to że jest krępy twardo stojący na nogach -jednym słowem charakterny walczak którego bardzo trudno wywrócić o bardzo dobrym przyśpieszeniu ,dobrze grający wślizgiem .
Bramki po aklimatyzacji były tylko kwestią czasu .
I tu jak wysłuchałem argumentów pana Oresta to stawiedziłem ten trener ma racje.Cracovia potrzebuje zawodników
charakternych czyli takich co ,,żywemu nie przepuszczą''i zostawią zdrowie na murawie.
Jak by to odemnie zależało to brał bym go do nas .Bo wiedział bym że dla Cracovii da się ,,pokrajać''.Ma podobne profesjonalne podejście jak Wiśniewski.Takich jak on obojętnie gdzie gra ludzie szanują.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Co do Ovsiannikova co niektórzy go wyśmiewają
> ,inni w tym ja widzą w nim realne wzmocnienie i
> bardzo dobrego charakternego zawodnika.Kiedyś
> przypadkowo byłem na Wielickiej -Orest rozmawiał
> z jednym z redaktorów i mówił że jak będzie
> trenerem dalej to będzie chciał by klub go
> wykupił.
> Tłumaczył to tak -profesjonalista w każdym calu
> jak był nie przygotowany Orest wyslał go do
> mlodej i ten się nie obraził tylko zapier....ał
> aż przekonał Oresta że warto na niego
> postawić.Na badaniach wydolnościowych okazało
> się że między nim ,a drużyną jest przepaść
> na korzyść Igora .Krótko mówiąć siły do
> biegania nie na 90 min a na 180 .
> Trzecia kwestia o której pan Orest wspomniał to
> że jest krępy twardo stojący na nogach -jednym
> słowem charakterny walczak którego bardzo trudno
> wywrócić o bardzo dobrym przyśpieszeniu ,dobrze
> grający wślizgiem .
> Bramki po aklimatyzacji były tylko kwestią czasu
> .
>
> I tu jak wysłuchałem argumentów pana Oresta to
> stawiedziłem ten trener ma racje.Cracovia
> potrzebuje zawodników
> charakternych czyli takich co ,,żywemu nie
> przepuszczą''i zostawią zdrowie na murawie.
>
> Jak by to odemnie zależało to brał bym go do
> nas .Bo wiedział bym że dla Cracovii da się
> ,,pokrajać''.Ma podobne profesjonalne podejście
> jak Wiśniewski.Takich jak on obojętnie gdzie gra
> ludzie szanują.
choć to nie Santo to mówi święte słowa. takiego gościa jak Owsiany potrzeba nam na gwałt. Potter wyróżnił najważniejsze cechy jakimi powinni kierować się nasi działaczy przy podpisywaniu kontraktów
Potter: ja też uważam że TERAZ Owsiannikow byłby dla nas przydatny. Na wiosnę były miraże o budowaniu drużyny na puchary, do tej wizji on, Pawlusiński i paru innych nie pasowali. Ale jest jak jest i zmieniłem zdanie.
W sprawie Kuliga - nie ciągnę tego wątku, widzę że gość ma u ciebie przechlapane, u mnie nie.
Ogólnie rzecz biorąc my mamy pecha do zawodników ... KAŻDY zawodnik u nas się spala.. suvorov , sadi , suart , sacha , wasiluk , polczak (pamiętacie jak grał w GKSie) i można tu wymieniać i wymieniać.. od lat nie mamy dobrego trenera.. zobaczymy po zimie co juri zrobi..
...zmieni klub....:P
Dziwne wnioski wyciagasz Magnus...Jeżeli każdy (czy niemal kazdy ) się spala...to oznacza nie "pecha" a tylko i wyłącznie to ,że KLUB ŹLE FUNKCJONUJE NA POLU SPORTOWYM. A czy jest to na etapie złej selekcji czy złego prowadzenia drużyny to juz kwestia dalszej analizy (najpewniej i to i to)
Sebastian1906KSC Napisał(a):
> bu3o Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > gosc na lewa obrone mysle ze temat do
> dogadania.
> >
> http://www.transfermarkt.de/de/niels-fleuren/profi
>
> > l/spieler_19407.html
>
>
> Zdecydowanie wolę tego
> http://www.youtube.com/watch?v=-rjmsb8_W1U
> http://transfermarkt.de/de/vladimir-brankovic/prof
> il/spieler_40635.html
>
> Mniejsza kasa, jest na wypożyczeniu w Sheriffie z
> Partizana. Gość jak najbardziej do wyjęcia.
Transfermarketowcy, jedna prośba. Jak już naparzacie w tego CMa czy jak mu tam, to nie odpalajcie w tym czasie forum....
Panowie to nie tak -jaki dyrygent taka orkiestra.Dyzmie dać Mesiego to z niego zrobi Janusa.
Trener jest w drużynie najważniejszy.Popatrzcie na Śląsk z Tarasiewiczem pośmiewisko mimo mocnego składu -przychodzi dobry trener i 4 remisy ,4 zwycięstwa ,0 porażek.
Każdy jeden zawodnik obniżył loty poza Cabajem z prostej przyczyny -taktyczne zero czyli drużyna nie mająca pomysłu na obrone i atak ,ustawiona fatalnie na boisku .Zawodnicy człapiący po murawie mający siły na 60 min .
Jakby było mało skład wyjściowy fatalny ,a zmiany w trakcie meczu szkodzące drużynie.
Ile znaczy dobra zmiana pokazał nam mecz z Bełchatowem.Szatalow drużynie pomógł!!.Ulat drużynie szkodził chociażby na Legii wpuszczając Łuczaka i wykazując się brakiem wyrachowania.Gola straciliśmy w 94 minucie -wystarczyło by zamiast 1 podwójnej zmiany jak zrobił Ulat zrobił 2 pojedyncze.Tej sytuacji by nie było bo ta zmiana dała by nam minutę i sędzia by mecz skończył.Niby detal ,a pewny punkt ucieka.
Jeśli mamy się utrzymać to musimy mieć skład wzmocniony zawodnikami dobrymi piłkarsko ,a przedewszystkim z podejściem do gry tak jak Wiśnia lub Ovsiannikov.Tylko drużyna dobrze przygotowana taktycznie i motorycznie ,wzmocniona i wychodząca na każdy mecz z pianą na ustach może się utrzymać w lidze.
Ja osobiście najbardziej szanuje takich zawodników jak był Wiśnia .Mógł być słabszy technicznie ,ale ludzie go szanowali -ba wielu skandowało ,,wiśnia '',,,wiśnia''za serducho i podejscie do meczu.Takie podejście bardzo mi się podoba u Kosanovica -mimo że ma braki taktyczne i gołym okiem widać że potrzebny by był mu drugi stoper klasy Kazka by za rok Kosanovic był bardzo dobrym stoperem.Ale chłopak ma charakter -zawsze skoczy do główki ,jest twardy nie bawi się w kiwki tylko woli wybić daleko lub na aut .Tak ma grać stoper.
Docencie uważam że Ovsiannikov był wart tych 180 tyś euro.Kupiliśmy znacznie słabszych i wcale nie tańszych Janusa czy Stuarta .A Igor to calkowite przeciwieństwo dla tych amatorów jeśli chodzi o podejście do pracy.
No ja też byłem za Tym żeby Ovseannicov wtedy został więc mogę być za tym żeby wrócił ;p
Aston1906 Napisał(a):
> Sebastian1906KSC Napisał(a):
> -----
> > bu3o Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > gosc na lewa obrone mysle ze temat do
> > dogadania.
> > >
> >
> http://www.transfermarkt.de/de/niels-fleuren/profi
>
> >
> > > l/spieler_19407.html
> >
> >
> > Zdecydowanie wolę tego
> > http://www.youtube.com/watch?v=-rjmsb8_W1U
> >
> http://transfermarkt.de/de/vladimir-brankovic/prof
>
> > il/spieler_40635.html
> >
> > Mniejsza kasa, jest na wypożyczeniu w Sheriffie
> z
> > Partizana. Gość jak najbardziej do wyjęcia.
>
> Transfermarketowcy, jedna prośba. Jak już
> naparzacie w tego CMa czy jak mu tam, to nie
> odpalajcie w tym czasie forum....
Tak się składa, że nie robię dwóch rzeczy na raz - po drugie gościa widziałem w kilku meczach ligi europy i ma papiery na granie. poza tym jakbyś nie zauważył to tutaj są komentarze, listy życzeń itp.
Skonczcie juz pierdolic o tym Ovsiannikovie. Gosc zagrał jeden dobry sezon w lidze... mołdawskiej i zaintersowaly sie nim inne kluby. Pojechal do Izraela gdzie nie przeszedł testow to go Cracovia przygarnela. Polska jednak nie Mołdawia i chłop sie zablokował. Wrocił do Mołdawii i słuch o nim zaginał.
Nawet tam nie strzela bramek to dlaczego tu je bedzie strzelał?W Mołdawii jest jeden dobry klub ( i niestety dla nich by osiagnac sukces gra praktycznie całkowicie obcokrajowcami ) wiec jesli ten zawodnik grałby na wysokim poziomie juz dawno by sie w nim znalazl.
Napastnik ma nie tylko biegac ale NAPASTNIK MA STRZELAC BRAMKI!!! Ovsiany ich nie strzela wiec jest Cracovii nie potrzebny!!!
Przybliżenie poczynań w klubach Artura Levitsky (Lyavitski) który jest u Nas na testach. Tyle udało mi się znalezc w internecie:
2008 - FC Savit Mahilyou 20 spotkań 2 gole
2009 - FC Torpedo Zhodino 32 spotkania 9 goli
Edit: Dzieki DSS ;)
32 mecze ligowe, 9 bramek, dwie asysty.
mknacylopez Napisał(a):
> Oglądaliście "Sezon rezerwowych" z między
> innymi Keanu Reevesem i Genem Hackmanem? :)
>
> Ja proponuję zebrać taką drużynę totalnych
> outsajderów.
>
> Niespełnionego na miarę talentu rozgrywającego
> już mamy: Gizmo :)
>
> Chodzi o graczy z kartą na ręku i tak
> niebanalnych jak na przykład Szamotulski,
> Sypniewski, Grzegorz Król ... :)
>
> Szamotulski - ____, ____, ____, ____ - ____, Giza,
> ____, ____ - Sypniewski, _____.
Tak zrobila Jagiellonia, wzieli niepokornego Grosickiego oraz wszystkich tych co byly oskarzani o korupcje przez co wylecieli ze swoich klubow.
W sezonie 2010 ma ma 9 bramek i 2 asysty w broniącej się przed spadkiem Tarpedzie
W sezonie 2009 ma 1 bramkę i 1 asystę w 8. Tarpedzie.
Dodatkowo 4 mecze w eliminacjach Ligi Europejskiej w tym sezonie
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/12/08/cracovia-testuje-kolejnego-zawodnika/
Za http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Pilka-nozna/Aktualnosci/Cracovia-testuje-Polak-Sloweniec-Ukrainiec-i-Bialorusin
Aż trzech zagranicznych piłkarzy przebywa obecnie na testach w Cracovii. - Testowani będą głównie piłkarze z zagranicy. Oczywiście jesteśmy zainteresowani również polskimi piłkarzami, ale będę to raczej zawodnicy, których nie będzie trzeba poddawać testom, aby ocenić ich przydatność do zespołu - mówi dla Terazpasy.pl dyrektor sportowy Tomasz Rząsa .
W środę na treningu przy ul. Wielickiej pojawił się kolejny testowany zawodnik. Jest nim 25-letni pomocnik Artur Levitski z przedostatniego klubu ligi białoruskiej Torpedo Zhodino. Artur Levitski jest podstawowym zawodnikiem klubu Torpedo Zhodino, które dopiero po barażach utrzymało się w najwyższej klasie rozgrywkowej Białorusi. Levitski najczęściej gra na środku pomocy, ale może także grać na lewym skrzydle. Niewiele sytuacji wypracowuje kolegom (tylko dwie asysty), ale strzela sporo bramek. W minionym sezonie zdobył 9 goli i był jednym z dwóch najskuteczniejszych zawodników Torpedo.
Levitski dołączył do trzech piłkarzy, którzy od wtorku starają się pokazać swoje umiejętności i przekonać do siebie trenera Szatałowa. W Cracovii obok Levitskiego testowani są obecnie Mateusz Bąk - 27-letni bramkarz trzecioligowych rezerw Lechii Gdańsk; 21-letni słoweński lewy obrońca Andraż Struna, 25-letni Ukrainiec Andrey Gonchar - prawy obrońca grający w lidze białoruskiej.
Ani trener Jurij Szatałow, ani jego asystent Ditmar Brehmer nie chcieli publicznie oceniać testowanych zawodników. - W tej chwili mogę wyrazić swoją opinię o testowanych zawodnikach tylko w wąskim gronie trenerów i pracowników klubu, a nie w mediach - mówi dla Terazpasy.pl Ditmar Brehmer , drugi trener Cracovii. - Od początku tygodnia testujemy bramkarza, dwóch obrońców, a od dzisiaj jeszcze środkowego pomocnika. Całej czwórce będziemy się przyglądać jeszcze jutro (czwartek) i myślę, że wtedy zapadną już jakieś decyzje .
W trakcie zimowej przerwy w rozgrywkach planowane są liczne testy kandydatów do gry w Cracovii. - Testowani będą głównie piłkarze z zagranicy. Oczywiście jesteśmy zainteresowani również polskimi piłkarzami, ale będę to raczej zawodnicy, których nie będzie trzeba poddawać testom, aby ocenić ich przydatność do zespołu - mówi dla Terazpasy.pl dyrektor sportowy Tomasz Rząsa .
Crac
Tylko kto niby oceni kandydata na bramkarza jak w Klubie znowu nie ma trenera bramkarzy? (jak to zresztą bardzo często było)...
Tomek Rząsa oceni? Jak się okazało on nawet kandydatów na boczna obronę (Janus Suart) ocenić poprawnie nie potrafił a grał na tej pozycji i w kadrze i w pucharach europejskich...
Khalid daj sobie spokój z tym przypiepszaniem do TR bo będę musiał wybrać się z Tobą na pizzę. Popieram głos Zacnego Pottera który zauważył ze to nie zawodnicy są/byli słabi ale kucharka miała słabe ręce i jej ciasto nie rosło w łapach. I tutaj bije się w piersi ze liczyłem na tego rafcia.
A ja sie zgadzam z Khalidem bo wiekszosc decyzji podejmowanych przez dluzszy czas przez tych ludzi jest bez jakiejkolwiek logiki.
Odsuwanie ze skladu, spoznione o 3-4 kolejki zwolnienie Ulatowskiego, temat Kedziory, nieporozumienia z Szatalowem po zaledwie kilku tyg pracy.
Cos tu jest do bani i tyle. Dla mnie smierdzi amatorszczyzna ..
Jakie nieporozumienia z Szatałowem?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)