Młodzieżowy reprezentant Słowacji krok od Cracovii
http://www.sport.pl/sport/1,67926,8207165,Mlodziezowy_reprezentant_Slowacji_krok_od_Cracovii.html
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Jak myślicie będzie jeszcze jakiś transfer ?
Będzie czy nie będzie, jak dla mnie to i tak najlepsze okienko transferowe w Cracovii od powrotu do ekstraklasy.
Ja myślę,że nie, teraz trzeba zrobić selekcję w rundzie jesiennej ,zimą pozbyć się najsłabszych i przeprowadzić dwa mocne transfery i tak krok po kroku.
ja nie mam nic przeciwko Jarabicy tylko wolałbym starszego i bardziej ogranego stopera -bardziej doświadczonego typu Jovanović :P:D
Ja wziąłbym jeszcze tego Pietrzaka, mamy jednego dobrego lewego pomocnika, co będzie jak nam go skoszą, bo to że w polskiej lidze tnie się równo z ziemią gościa przerastającego Cię umiejętnościami to nie nowość, zostajemy wtedy tak na prawdę z Moskałą, ewentualnie Derbichem i Sasinem, żaden z nich nie gwarantuje odpowiedniego poziomu wymaganego od skrzydłowego. Jeżeli transfer opiewałby na stosunkowo niską kwotę to przez tę rundę Pietrzak mógłby się wiele nauczyć przy Saidim, później wypożyczyć go ewentualnie na rundę/sezon niech pokaże co potrafi i w razie sprzedania Saidiego gdzieś dalej mamy potencjalnego zawodnika, jeśli nie jako podstawowego to jako solidnego zmiennika. Na prawej stronie jest rywalizacja to i na lewej być powinna, pozostaną wtedy do obsadzenia w zimie pozycje bocznych obrońców, skutecznego napastnika czy ewentualnie bramkarza. Przy dobrym poukładaniu gry, mamy mieszankę na prawdę dobrych jak na polskie warunki zawodników. Jakby i to nie wypaliło to nie wiem co może pomóc tej drużynie, chyba tylko egzorcysta...
Ucichła coś sprawa Szczura. Ciekawe czy dalej jesteśmy nim zainteresowani?
te szczury i inne typki pojechaly juz do domciu i ula powiedzial ze juz im dziekuje. Zreszta powiedzial tez ze co najzywej byli by brani pod mloda ekstraklase.
nom rudego też popieram lewy młody pietrzak dawać gioo'[
MajuKsC przetłumacz to.
Dong Fangzhuo odchodzi z Legii, można było by go zabrać na rok z opcją przedłużenia.
a może by tak nie ?
Niee tylko nie on... Już wolałbym Mięciela. Nie potrzebujemy takich 'gwiazdek'
za takie dongi i inne wynalazki to my dziekujemy, byly gracz MAN UTD a powinien Naszym napastnikom buty czyscic :D
W ilu mecach go widziales by moc stwierdzic ze jest slabszy od naszych napastnikow ?
a moze zapytasz ile meczow on wgl zagral ?
[quote="fragment wywiadu z Liczką komentującym mecz Sparta-Lech"]
Polskie kluby płacą coraz więcej piłkarzom i za piłkarzy, a wyniki są coraz gorsze.
- To kolejny problem. Polski piłkarz jest przepłacony. U was zarabia się dużo więcej niż w Czechach, a nie wpływa to na lepsze wyniki w pucharach. To powinno dać do myślenia. Mamy też lepsze szkolenie, w kadrach pierwszych zespołów ligowych jest o wiele więcej wychowanków niż w Polsce. Oni już mają umiejętności, by grać w podstawowym składzie, a zarabiają po 700-800 euro miesięcznie. W Polsce taki gracz dostaje dużo, dużo więcej - także dlatego, że zdolnych wychowanków macie mniej i kluby się o nich biją. Zamiast szkolić, ściągacie piłkarzy z zagranicy. A oni, choć chcą dużo zarabiać, znacząco poziomu nie podnoszą.
[/quote]
Bo widzicie tak naprawdę pomysł roboczo zwany :"produkcją piłkarzy netto" był najsłuszniejszym rozwiązaniem. To co się teraz dzieje to tylko efekt przykrego faktu ,że Klub - poza Klichem a to jednak "rodzinne przedsięwzięcie" - "wyprodukował " jeszcze tylko Dudzica. Obecne 5-ć transferów z zagranicy u nas i masowe transfery zagraniczne w wielu innych Klubach to dowód na [b][u]całkowite[/u][/b] [b][u][u]fiasko[/u][/u][/b] Polskiego systemu szkolenia i tak naprawdę duży problem dla naszej piłki.
o tym Chinczyku trudno w ogole cos powiedziec, Urban sie wkurzyl jak mu go zalatwili na sile i go sadzal, Bialas go wstawil raz czy 2...
co my tam o nim tak de facto wiemy
Epokę brania czego popadnie mamy już chyba za sobą.
a poza tym watpliwe jest to zeby ktos z Cracovii byl nim zainteresowany .. lepiej skupmy sie na Naszym nowym stoperze
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)