To Groblanin jest pod nowym nickiem
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Cracovia NH Jończyk był 2 ,a Korzym 3 .Pierwszym ,,załatwionym ''do nas był Sobota .Pół roku rząsa z tabiszem przeprowadzali ten transfer i jak załatwili każdy widzi .
Tak to jest jak jakub łakomi się na żetony kiwając kucharskiego na Kuligu.Ten nie dość że odpłaca nam stratą wielu mln zł przy transferze Lewandowskiego to wyrabia nam wsród menagerów określoną markę (od Cracovii z daleka).
Sobotę tracimy z podobnego powodu -konflikt jaakuba z Citko .Jakich słów ci panowie używali na trybunie do siebie (na jednym z naszych meczy na Hutniku)możecie się domyslić .
Efekt pracy duetu taabis -rząsa to klęska za klęską transferową .I kto nam gra na nosie ?Czy to może Lech ,Legia ,gts czyli bogatsze kluby?
Nie -grają nam na nosie śląsk,kilofy kopalniane z ksg i korona .Kluby wcale nie bogatsze i nie szastające kasą.
Tyle że mają kompetentnych i operatywnych ludzi załatwiających transfery a MY DUET NIEUDACZNIKÓW I DYLETANTÓW.
Niech dalej sciagają śmietnik -kolejne młode talenty które nikt nie zna .Nam już nie mydlą przynajmniej oczu .
Wstyd i opciach !!!Za nieudolność rzasy i tabisza my kibice musimy się wstydzić!!!
Sebastian- jakie problemy finansowe ma Korona? Masz, jakies konkretne info czy zwyczajnie pi.er.dolisz, jak wiekszość ekspertów w tym wątku?
Nie napierdzielajmy na Rząsę na Tabisza że nie załatwili transferu Korzyma moim zdanie to legła załatwiła nam ten transfer jak jóźwiak może się wypowiadać o jakim zawodniku że już jest w innym klubie skoro nie podpisał kontraktu.
Jeszcze na dodatek w niedzielę myślę że to było jedno z ostatnich kontaktów z ległą i koniec negocjacji z nimi bo po prostu są nienormalni. I pomyśleć że wieśniaki nie pamiętają swojej historii kto ich założył.
ta sytuacja pokazuje jedno, nie wygramy jakiejkolwiek licytacji.
to czego nie wezmą inni , bedzie dla nas
tak zwane ochlapy
gdzieś czytałem, był oficjalny artykuł, jak również temat przewijany był na forum Korony. nie chce mi się szperać aby zadowolić twoją ciekawość. być może jestem "pseudoekspertem" tak jak " większość osób w tym wątku". ale bynajmniej nie mam zajawki na przeklinanie i podważanie wszelkich postów - widocznie nic lepszego nie masz do roboty.
No jak właśnie pochwaliliśmy się naszą mistrzowską strategią "dajemy tyle i ani zeta więcej" to rzeczywiście będzie nam ciężko wygrać jakąś licytację. Wystarczy że ktoś położy trochę więcej kasy na stół i zawodnik jest jego. O Korzyma moim zdaniem warto się było bić
Patrząc na chłodno to Legia podbijała, Korona dała najwięcej. Trzeba przyznać, że Rząsa mówił o przeznaczonej sumie na Korzyma, ponad którą nie licytujemy, więc nie rozumiem czemu nagle wszyscy podnoszą wrzawę..
Zastanawia mnie jedynie nasze podejscie do robienia transferów, są przecież jakieś cele, zawodnicy na których nam rzekomo zależy, więc warto czasem zaryzykować by zakontraktować upatrzonych kopaczy. Wkurzające jest mowienie o wirtualych milionach, ktorych nigdy nie wydajemy. Najlepszym na to dowodem jest zainteresowanie takimi graczami jak Sadlok czy Sobiech, przecież nawet najmniej rozgarnięty kibic zdaje sobie sprawę, że ani jeden ani drugi z wlasnej woli by do nas nie przeszedl (patrz casus Lewandowskiego). To mydlenie oczu mniej zorientowanym kibicom Pasów. Dopóki nie staniemy się poważnym klubem, profesjonalnie zarządzanym który się rozwija, stopniowo zdobywając marke, uznanie, coraz lepsze miejsce w tabeli i pozyskującym coraz LEPSZYCH graczy bedacych realnym WZMOCNIENIEM, bedziemy uznawani za zespol pokroju Piasta czy z calym szacunkiem Arki. Nawet tacy średniacy jak Zagłebie pokazują, że można sięgać po zawodników z ciekawym CV grającymi wyżej (np reprezentacje młodzieżowe) niż 2 liga serbska.
Po pierwszych doniesieniach jakoby Korzym miał do nas dołaczyć pomyslalem : Ok, dobry ligowiec, relatywnie młody juz z doświadczeniem, moze nie gwiazda za obiecywane miliony ale zawodnik który realnie może podnieść poziom naszego zespołu i stać się jego mocnym punktem. Do tego wciąż mogący zabłysnąć.
Teraz jestem natomiast zdezorientowany bo Ci testowani, to z całym szacunkiem ale nutka przyszłości a nie WZMOCNIENIA, które poprowadzą Cracovie do powiedzmy pierwszej 6-8mki w E-klasie.. Mamy sporo młodych, utalentowanych ale jaki z nich pożytek w pierwszej drużynie?
Narażamy się na śmieszność zapowiadając milionowe transfery a kontraktując wolnych no name'ów , do ME (jeszcze :P)
rmszar nawet jak nie mają w Kielcach problemów finansowych to nie jest to klub bogatszy od nas (podobnie jak kilofy z ksg czy ślask).Te 3 transfery (Sobota ,Jonczyk ,Korzym )łączy jeden wspólny mianownik -DYLETANCTWO ,NIEUDOLNOŚĆ duetu Rząsa -taabisz.Efekt ich ,,pracy ''widzimy!!!
Niech dalej ściagają do klubu kolejnych Łuczaków i śmietnik z holenderskich rezerw młodzieżowych.
Mają pewne jak w banku że nikt ich nie ubiegnie w wyścigu o zawodników nikomu nieznanych .
Alibi tych panów na swoja nieudolność jest wręcz żałosne.Złośliwy i nie dobry citko winien temu że Sobota do nas nie przyszedł ,Jonczyk -a to znów wstrętny pies wiślacki winien (czytaj menager piłkarza).To samo zło robiło wszystko by do pilkarz poszedł wszędzie tylko nie do Cracovii.Teraz pewnie winnym będzie Jóźwiak z legii.
Ale tak to jest jak złej baletnicy (Rząsie i taabiszowi)przeszkadza nawet rąbek w spódnicy!!!
masz trochę racji, ale rząsy bym do kwestii finansowych nie mieszał. a w przypadku korzyma kwestie finansowe zdecydowaly .
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> rmszar nawet jak nie mają w Kielcach problemów
> finansowych to nie jest to klub bogatszy od nas
> (podobnie jak kilofy z ksg czy ślask).Te 3
> transfery (Sobota ,Jonczyk ,Korzym )łączy jeden
> wspólny mianownik [b]-DYLETANCTWO ,NIEUDOLNOŚĆ
> duetu rząssa -taabisz.Efekt ich ,,pracy
> ''widzimy!!![/b]
>
> Niech dalej ściagają do klubu kolejnych
> Łuczaków i śmietnik z holenderskich rezerw
> młodzieżowych.
> Mają pewne jak w banku że nikt ich nie ubiegnie
> w wyścigu o zawodników nikomu nieznanych .
>
> Alibi tych panów na swoja nieudolność jest
> wręcz żałosne.Złośliwy i nie dobry citko
> winien temu że Sobota do nas nie przyszedł
> ,Jonczyk -a to znów wstrętny pies wiślacki
> winien (czytaj menager piłkarza).To samo zło
> robiło wszystko by do pilkarz poszedł wszędzie
> tylko nie do Cracovii.Teraz pewnie winnym będzie
> Jóźwiak z legii.
>
> Ale tak to jest jak złej baletnicy (rząsie i
> taabiszowi)przeszkadza nawet rąbek w spódnicy!!!
idąc tokiem myślowym pana rmszar - to skąd wiesz że to przesądziło???masz jakieś konkretne info???czy poprostu pi.......jak większość pseudoeskpertów???....:D a tak na poważnie to przychylam się do faktu rozliczenia teletabisza za swoją pracę. kolejne okienko a tu się nic nie zanosi. bardzo chętnie odwołam wszelkie oskarżenia jeśli pojawią się jacyś ciekawi gracze na konferencji.
spoko, Kuba zalatwi nam za skromne 10% pare sztuk od Kolakowskiego jak zwykle.
szkoda Korzyma i nie chodzi tu o super umiejętności piłkarskie, ale o tzw "charakter wojownika" czyli coś czego Pasom brakuje....
Jeżeli uważa Ulatowski Krzywickiego za wzmocnienie, to ja mam watpliwości, czy my mocne transfery przeprowadzimy - po co podbijać wartość drużyny przeciętnym kopaczem i mówić jeszcze (razem z Rząsą) że w meczu z Odrą byl najlepszy. Każdy kibic na tym meczu musi przyznać, że najlepszym graczem był Klich.
Zwariowlem po powrocie z pracy...................Cos ie dzieje to az nie do wiary........... patalachy z zarzadu i tyle w temacie..............
A ja się cieszę że go nie kupiliśmy :). Żaden z niego napastnik skoro strzela 2 gole na sezon :P .
Po co nam zawodnik, który pójdzie tam, gdzie dadzą mu niewiele więcej? Robak, Korzym - krzyż na drogę.
Ulatowski powiedział: "Waga jest wystawiona i kto da więcej złociszy, ten będzie miał Korzyma". Jak widać, nie chodziło tylko i wyłącznie o relacje między klubami.
Korona ma problemy finansowe? Zakontraktowali Niedzielana, nie widziałem u nich wyprzedaży, podpisują nowe kontrakty z piłkarzami. Od dawna wiadomo, że w Cracovii "wycenia się" zawodników i nie ma szans, żeby szantażem ugrać wyższy kontrakt indywidualny. To jest zdrowe podejście.
potter:
jak widzisz jak to napisałeś nieudolność rząsy i tabisza to może wypiszesz się ze zwolenników Kubu Cracovia i zaczniesz pisać nazwiska albo w "" albo z DUŻEJ LITERY bo jak Tomek grał w Pasach to obawiam się że jeszcze nie byłeś nawet planowany albo miałeś cumla w buzi.
Ja Wam powiem jedno, nie życzę sobie żeby ktoś mnie wyzywał od "pseudo ekspertów" bo po kolejnym okienku transferowym w którym obiecano mi wiele jako kibicowi - widzę, że przyszłość nie niesie wielkich transferów, bo w obecnej sytuacji to niemożliwe przy nieudolności "pionu sportowego" - Jako kibic czuję się po raz kolejny oszukany, tym bardziej racje są po stronie narzekających ponieważ nie jest to pierwszy raz niestety, tylko jest to sytuacja cykliczna.
Mnie u Was wkurza jeszcze jedna sprawa, a mianowicie Wasz tok myślenia - kurde myślicie o budowie wielkiego zespołu na bazie "wyszukanych talentów" a sprawa jest jasna nam to nie wychodzi jako klubowi bo dużo ich marnujemy i w dodatku nie ma u nas w klubie graczy od których młodzi mogli by się uczyć, poza tym rozwój klubu polega na inwestowaniu, ani Lech nie był by mistrzem bez zainwestowania grubych baniek w graczy, ani Legia bez zainwestowania grubych milionów, z wydawaniem pieniędzy idzie jakość sportowa i to trzeba sobie uświadomić bo nie na się rozwijać po najniższej linii oporu jak to Wy myślicie, chcecie wojować ligę na podstawie "wielkich wyłowionych talentów" których powtarzam jeszcze raz! nie mamy szans wyłowić bo nie mamy do tego kompetentnych ludzi. Wasz tok myślenia nazwał bym komunistycznym - powiem wprost macie wirtualnego węża w kieszeni gorszego niż Filipiak, udziela wam się Filipiakowanie - czyli "po najmniejszej linii oporu" bez inwestycji bez planów rozwoju, tylko gadać że ten za drogi że tamten za wiele pieniędzy chce za kontrakt indywidualny.
JOISTICK Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja Wam powiem jedno, nie życzę sobie żeby ktoś
> mnie wyzywał od "pseudo ekspertów"
rzecz w tym, ze czytajac Twoje posty taki epitet sie cisnie na klawiaturę...
Jakos zawsze podchodzilem do transferow z dystansem ale teraz sie w%u&w!ilem - legia posluzyla sie Nami a my nie wykazalismy sie i .......inna rzecz ,ze teraz rozumie te "wirtualne miliony " na transfery - PROFESOR GLOSNIE ROBI REKLAME COMARCHU OGLASZAJAC ILE TYCH MILIONOW MAMY - POTEM ZAKLADAJA ILE WYDADZA NA POSZCZEGOLNYCH PILKARZY (na "tego" 1mln, na "tego" 1,5mln a na "tamtego" 0,6 mln) A POZNIEJ OGLASZAJA WSZECH I WOBEC ,ZE NIE MA WARTOSCIOWYCH ZAWODNIKOW KTORZY BY ODZWIERCIEDLALI REALNEJ ICH CENY LUB ,ZE ZA DUZO CHCA ZARABIAC ICH MENADZEROWIE...I tak w kolo Macieju....Tylko nie informuja Nas, ze na tego co zakladali wydanie 1mln. w rzeczywistosci kosztuje 3mln. a tamten za 1,5mln kosztuje 5mln!......a jak jest juz blisko "tego" za 0,6 mln - to po "namysle" dochodza do wniosku ,ze stanowczo chce za duzo zarabiac ! .....Takim tokiem -to my bedziemy w szarej d%p!e Europy !
PS
Mam nieodparte wrazenie ,ze My naprawde nie chcemy sie wzmacniac -walczac o puchary czy zapelnienie nowego stadionu - chodzi tylko o reklame Comarchu. Mydla Nam oczy tylko.... ba, nawet mysle ,ze dopadl nas kryzys finansowy patrzac na to co sie tez dzieje w hokeju.
I jeszcze jedno mam nadzieje ,ze cos sie zmieni na lepsze bo inaczej "pozabijamy" sie na Forum (obserwujac tak watki w sezonie "ogorkowym") bo jedni sie bardzo niecierpliwia a inni uwierzyli w bajki Zarzadu ,ze nie wolno przeplacac zawodnikow ,ze to ryzyko ,ze nie wolno robic "kominow" placowych , ze ten nie ma wystarczajacych umiejetnosci a duzo chce zarabiac i wogole to wszyscy sa za drodzy i Cracovie chca oszukac ...... zwlaszcza menadzerowie. Jezeli tak jest - to ja dziekuje i nie bede sie wiecej denerwowal - wciaz bede mocno trzymal kciuki by Cracovia nie spadla i "emocjonowal" sie meczami z "Kobylinem" czy ostatnio z Odra......
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)