Od pewnego czasu daje sie zauwazyć histeryczny sposób oceniania ewentualnych transferów. Piłkarze przeciętni niczym sie nie wyróżniający Jak Korzym i Lacic nagle urastają do rangi naszych zbawców i tych "ktorych naprawdę potrzebujemy". A prawda jest taka że sa to normalni ligowi kopacze.
Mamy potencjał do zakupu wiele lepszych graczy, jest Rząsa, Radomski ( który pomagał sprowadzać do Arki Tishambe) wiele tamtejszy klubów jak twierdzi Radomski przeżywa kłopoty finansowe, nawet Arce prawdopodobnie uda sie ściągnąć jakiegos holendra.
A my tymczasem grzebiemy sie w tym naszym ligowym bagienku i myslimy że wyciągamy jakieś szczupaki, niestety w naszych ligowych wodach takowe nie pływają.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
100 % racji Fiedka!!!.Z tym że z Korzymem tylko mam akurat inne zdanie -to będzie wzmocnienie.
Najlepsze lata gry Korzym ma przed sobą.
Co będzie to będzie, ale ten Lacić prezentuje się naprawdę dobrze i to nie tylko na tych filmikach. Korzym też będzie wzmocnieniem. Na razie transfery na wypasie. Najważniejsze jednak żeby wzmocnić teraz obronę bo bez tego będzie mało komfortowo się mecze oglądało
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> KSC-D jak już bawisz się w przepisywanie
> cytatów to rób to rzetelnie .
>
> Pominąłeś najważniejszą kwestię ,która
> ucina wszelkie dewagacje
> To możliwość transferu tego zawownika z
> Bełchatowa.
Dla mnie kluczowa sprawa sa umiejetnosci.Oceniasz zawodnika , a nie wiesz gdzie gra.To chyba najwazniejsza kwestia.
Co do mozliwosci transferu ,uwazam jednak szanse sa.GKS pozyskal doswiadczonych obroncow (27,28lat) raczej nie na lawke.Lepsi o Lacica nie sa ,wiec moze to oznaczac ciecie kosztow.
>
> Biorąc to pod uwagę- pisałem że za kasę
> którą trzeba by dać Bełchatowowi Rząsa może
> ściągnąć do Cracovii kogoś znacznie
> lepszego.
Ja tez chcialbym super transfer z zagranicy,polecalem http://www.transfermarkt.de/de/kostadin-stoyanov/profil/spieler_86721.html .Tylko dlaczego taki zawodnik mialby do nas przyjsc? Slaba liga,dolna czesc tabeli,bez pucharow -na razie stadion i piekna wizja.
gts trafil marcelo ktory od razu byl w wyjsciowym skladzie ale ile mieli innych transferowych wpadek ?
Trener go bardzo dobrze zna,gwarantuje on wysoki i rowny poziom od pierwszego meczu.
Do plusow Lacica nalezy zaliczyc znajomosc jezyka polskiego,istotna sprawa w defensywie.
> Pietrasiak okazał się dla nas również
> nieosiągalny z uwagi na wysokość kontraktu
> indywidualnego.
Dalem przyklad Pietrasiak ,ktorego uznaje za zawodnika na tym samym poziomie co Lacic(bardziej uniwersalny)
Pietrasiaka chciales,Lacica nie.
niech podpisza z tym serbem (podobno b.dobry) oraz powinni sie postarac o Lacicia i Skabe z legii. nie widzą go w zespole na przyszly sezon a u Nas by sie bardzo przydal.. dochodzą do tego Korzym i Radomski i jak na polska ekstraklase to naprawde solidne wzmocnienia.
Korzym, Radomski, Skaba, Lacic, Serb - podpisuja kontrakty i graja od razu w pierwszym skladzie, takich wzmocnien potrzebujemy!
Radomski nie pomagał sprowadzać Tshibamby do Polski, a jedynie odpowiedział na pytania Arki o Tshibambę, jak i na pytania Tshibamby o Polskę.
Ja bym na te cięcia kosztów w Bełchatowie nie liczył.Baran w Ruchu zarabiał 35 tyś i podejrzewam że dostał co najmniej tyle samo.Tanevski też nie jest tanii.
Cięcia kosztów w GKs raczej nie ma -jak by były to Nowak byłby w Polonii W.Jak by nie patrzeć 400 tyś Euro to kupa kasy za pół roczny kontrakt.Jak komuś brakuje kasy to nie czeka tylko bierze jak by nie było ogromną kwotę za 6 miesięczny kontrakt.
Pietrasiaka chciałem ,ale wiadomo było ze nie przyjdzie z powodu kominów płacowych .W Gks zarabiał 80 tys zł i podejrzewam że w Polonii dostał co najmniej tyle samo ,albo więcej.
Lacica nie tyle że nie chce tylko uważam że nie dla nas z 2 powodów :
-nie wierzę że Bełchatów za niego krzyknie rozsądną kwotę ,a nie z kosmosu.
-kontrakt indywidualny (podejrzewam że zarabiał z 50 tys zł)
Trzeba wg mnie szukać innej alternatywy.
Faktycznie [i]fiedka[/i] ma 100% racji. Na pewno mentalność holenderskich piłkarzy, lub też i nie holenderskich, ale grających w tamtejszej lidze jest o wiele bardziej profesjonalna niż naszych polskich grajków.
Co do Korzyma - też uważam, że przyda się nam na lewym skrzydle. Tak jak wspomniał Ulatowski, to jest chłop z jajami, typowy walczak. Będzie z niego pożytek.
Mate Lacić? Czy ja wiem? Chłop w Polsce jest już długi czas, a dopiero teraz ludzie zaczynają się nim podniecać.
Też jestem zdania, że lepiej szukać wzmocnień za granicami naszego kraju.
A tak na marginesie to do Polski chce wrócić Rafał Grzelak. Ponoć otrzymał ofertę od Widzewa.
Baran 35tys,Tanevski ok.25-30tys ---- Pietrasiak ok.80tys,Lacic 40-55tys. wiec jakies tam ciecia sa .
Zbieraja solidnych ,tanszych zawodnikow przy ktorych przez kilka lat beda mogli ogrywac mlodziez,znaczaco schodzac z kosztow.Przy braku pieniedzy od sponsora w najblizszym czasie,beda zmuszeni utrzymywac sie z pracy z mlodzieza i sprzedazy najlepszych do bogatszych klubow.Trudno liczyc na nowego zamoznego sponsora w tym miescie.
Jak transfery Baran i Tanevskiego nie sa podyktowane odejsciem Lacica ,to znaczy ze szastaja resztka pieniedzy.
Jestem pewnien ze sprawa Nowaka roztrzygnie sie po 1 lipca .Podpisze z kims kontrakt i dopiero zaczna sie negocjacje.
To że Nowak gdzieś podpisze to zupełnie nie istotne.Działacze Bełchatowa mają to w nosie (bo to nie ich kasa tylko podatników).Wielokrotnie to udowadniali -ostatni taki przypadek to byl Garguła .Miał podpisany kontrakt z ladacznicą ,a mimo wszystko cena za 6 m -cy była zaporowa.Efekt byl taki że nie tylko nie wzięli nic ,ale jak Garguła doznał ciężkiej kontuzji to umyli rączki.
Nie mam złudzeń co do tego że puszczą Nowaka -nie puszczą.Z Nowakiem zdobędą więcej punktów ,a to przekłada się na wypłatę z C+.I co najważniejsze on pozwoli im mieć spokojną wiosnę (w temacie spadek)co wcale nie jest tak oczywiste po odejściu Tosika ,Rachwała ,Pietrasiaka ,Korzyma + odejścia Cetnarskiego i Nowaka
Co do Tanevskiego i Barana to sciagają ich nie po to że liczą się z odejściem Lacica ,a po to by wyrównać ubytki.
Odszedł Pietrasiak -przyszedł Tanevski ,odszedł Rachwał i wg mnie za niego Baran(jako defensywny pomocnik)
Z tym brakiem sponsora to też raczej blef -co prawda spóźnili się (ale składali Rachwałowi , Pietrasiakowi propozycje nowych kontraktow na poziomie tym co zaoferował Wojciechowski).
Analizowalem troszke sklad Belchatowa i jak najbardziej Lacic jest do wyjecia!!Dlaczego??
1.Kontrakt mu sie konczy za rok
2.Zejscie z kosztow kontraktu ktory ma wysoki
3.po odejsciu Pietrasiaka dalej w skladzie maja konkretnych stoperow:
-Szyndrowski(tez czesto grywal na lewym skrzydle)
-Drzymont
-Tanevski
-Cecot
Do tego ze spokojem na stoperze moze grac Baran bo podejrzewam ze czesciej jako defensywny bedzie grywal mlody Janusz Gol ktory pieknie sie rozwinal w zeszylm sezonie.
Oprocz Lacicia warto by bylo powlaczyc o Cetnarskiego(ok 1mln zl) bo ten koles na 100%sie zwroci z zyskiem i to nie malym bo ma talent i to wielki.Z Klichem chcialbym go widziec w linii jak gola i dziela pileczki na napastnikow z perfekcja.
Jesli by doszedl do skutku transfer Cetnarskiego to oczywiscie Golinie juz dziekujemy!!!!
Pasiasty92 Napisał(a):
> Dziś mi się śniło, że pozyskaliśmy Lacicia.
> :) Oby to był sen proroczy.
>
> A tak na serio - lepszego zawodnika na tą
> pozycję, jeśli chodzi o naszą ligę nie widzę.
> Gość jest po prostu kompletny. Gdyby udało się
> go ściągnąć to byłby kosmos. Tak jak
> stwierdził zac - Ulatowski ceni sobie jego
> umiejętności, więc dlaczego nie miałby teraz
> zagrać u nas.
Ja z tydzien temu mialem sen ,ze pozyskalismy Sadloka i Sobiecha,tak realistyczny ,ze jak wstalem rano musialem sprawdzic fora:p
Chyba za duzo czytam na temat Cracovii i transferow i mi sie w nocy udziela :)
Goliński nie może odejśc.. po pierwsze to bylby samobój a po drugie czytalem gdzies wywiad z Ulatowskim i mowil ze Golina jest jednym z tych zawodnikow, ktorzy maja stanowic trzon druzyny
Moze i Tudela to zły pomysł ale Lebiediew podobno jest dobrym zawodnikiem tylko cena za jaka by Dynamo nam go sprzedało była za wysoka ...
> Z Klichem chcialbym go widziec w linii jak gola i dziela pileczki na napastnikow z perfekcja.
Tzn jakich napastnikow? Przy dwoch ofensywnych przechodzisz do 4-5-1. Bo przeciez nie posadzisz na lawie Radomskiego, bez defensywnego lezymy.
pasiasty81 napisal
> Z Klichem chcialbym go widziec w linii jak gola i dziela pileczki na napastnikow z perfekcja.
Tzn jakich napastnikow? Przy dwoch ofensywnych przechodzisz do 4-5-1. Bo przeciez nie posadzisz na lawie Radomskiego, bez defensywnego lezymy.
Spokojni by sie znalazlo miejsce i dla niego jak by gosc do nas przyszedl.Czemu od razu 1-4-5-1?? moze byc popularne teraz 1-4-1-3-2
---------------------Merda---------------------------------
Mierzejewski-Polczak-Wasiluk(NOWY!!!!!!!!!!!!!)-Sasin(Derbich)
-------------------Radomski------------------------------
---Klich---------Cetnarski---------------Korzym-----
---------Slusarsk------------Matusiak-----------------
Na spokojnie mogli by sie wymieniac pozycjami Cetnarski i Klich.
Wiec po schemacie widzisz ze najmniejszego problemu by nie bylo jak bysmy go kupili a zespol by zyskal na wartosci.
Kruszyna dlatego 4-5-1, ze pisales o Klichu i Cetnarskim w linii. to wyklucza 4-1-3-2
Coś ostatnio cicho o Cetnarskim . Może Ulatowski by z nim pogadał ... i zaprosił go do Cracovii ;)
Jesli Ulatowski zrezygnowal z Soboty, to jasny sygnal, ze nie szuka zawodnika na te pozycje
W sumie to mamy zawodników na tę pozycję , młodzi : Klich i Łuczak , bardziej doświadczony : Goliński.
[quote=onet.pl]
[b]Ulatowski: kto sypnie więcej złociszy, ten kupi[/b]
W ostatnich dniach sporo w mediach było zamieszania wokół Maciej Korzyma. Napastnik warszawskiej Legii przez prasę został już sprzedany do Korony Kielce, a okazuje się, że najbliżej mu do Cracovii. Rafał Ulatowski, nowy trener Pasów przyznał, że bardzo chciałby młodego napastnika w swoim zespole - czytamy na oficjalnej stronie Cracovii.
Ulatowski, który ostatnio pracował z Korzymem w GKS-ie Bełchatów, zna doskonale tego zawodnika i chwali jego atuty. - To może być jeden z tych piłkarzy, który w chwili kryzysu pociągnie zespół. Potrzeba nam takich zawodników w szatni. Chciałbym Korzyma, ale czy do nas trafi? Zobaczymy, czy staniemy na wysokości zadania, jeśli chodzi o finanse, bo to też jest ważna sprawa - mówi trener Cracovii.
Nie wiadomo, czy Korzym ostatecznie wyląduje w Krakowie, bowiem o zawodnika Legii ostro zabiega także kielecka Korona. - Legia dzwoni i mówi, że ktoś inny też go chce. Waga jest wystawiona i kto więcej złociszy wysypie, ten kupi. My jednak jesteśmy rozsądni. Mamy swoją wartość dla tego piłkarza i powyżej niej nie będziemy płacić - podkreśla Ulatowski.
22-letni napastnik w ostatnim czasie nie strzelał zbyt wielu bramek, a wiadomo, że snajperów rozlicza się ze strzelonych goli. To nie jest jednak żaden problem dla szkoleniowca ekipy spod Wawelu. - Maciek wiosną leczył kontuzję i wrócił dopiero na pięć ostatnich meczów GKS-u. Może grać nie tylko jako napastnik, ale również jako lewoskrzydłowy. Wtedy jego zadaniem byłoby dogrywanie piłek do wysokiego Ślusarskiego i aktywnego Matusiaka. Fajnie, że może grać na dwóch pozycjach - podsumował trener Pasów.
[/quote]
pasy_fan96 Napisał(a):
> W sumie to mamy zawodników na tę pozycję ,
> młodzi : Klich i Łuczak , bardziej doświadczony
> : Goliński.
Łuczak porażka, nie można zapominać że po prawej stronie jest Sacha, który w formie uratował nam ekstraklasę, Plastik jeszcze przecież nie odszedł, a mamy również do środka Suvorowa reprezentanta. Przy sprowadzeniu jeszcze jednego co najmniej dobrego pomocnika mielibyśmy świetną konkurencję w środku pola.
Konkurencja z prawdziwego zdarzenia przydałaby się również w napadzie.
Ja myślę że wkońcu przekonają Arka Barana żeby spróbował grać stopera on się szybko przestawi i będzie tam z niego pociecha bo chłopak jest ambitny.
Jeśli mamy iść do przodu to nie sądzę żeby Arek na stoperze to był dobry pomysł. Przyzwoite występy na tej pozycji przeplatał on beznadziejnymi
Racja, do tego jest bardzo młody ;)
Stopera kupić a nie Barana tam pchać ... ileż Arek jeszcze pogra? Rok? Dwa? Stoper młody i dobry nam potrzebny na lata...
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=7047&x=0
Po występach Łuczaka, jakoś nie mam przekonania do holenderskiej ME. Tak, że na cuda bym nie liczył, ale jest młody, więc przetestować można.
No przetestować można ale nie wydaje mi się, żeby to było wzmocnienie do pierwszej drużyny.
Szansę jednak dać mu trzeba skoro przyjechał z Holandii, zobaczymy co Ulatowski o nim powie.
Z drugiej strony obecnie na lewy bok obrony mamy tylko lewych pomocników Derbicha i Sasina oraz napastnika Moskita...
Trzeba szukać.
To wszystko zaczyna powoli człowieka irytować, faktycznie... Profesorze, gdzie są te coroczne miliony obiecane na transfery?! Dlaczego my kur*a zawsze musimy brać zawodników za darmo?!
Bierzemy na testy chłopaków, o których nikt nie słyszał jak dotąd. Pacuszka? Gdyby był dobry, to by się przebijał do składu Twente czy Heracles. Czym się różni tamtejsza ME od naszej? Wydaję mi się, że niczym!
oscy_ksc_SKAWINA Napisał(a):
> To wszystko zaczyna powoli człowieka irytować,
> faktycznie... Profesorze, gdzie są te coroczne
> miliony obiecane na transfery?!
A wydaje Ci sie ze z czego bedzie wypłacany kontrakt takiego RAMOMSKIEGO * WŁASNIE ZTYCH OBIECANYCH MILIONOW!
Wiesz czym sie rozni zawodnik z ME Holenderskiej a ME Polskiej ? Obejrzyj MŚ a potem pomysl dlaczego 40 milionowa Polska na tych mistrzostwach wcale nie gra.
[i]TEODOR[/i] jeśli chcemy się liczyć w walce o mistrzostwo polski, a później walczyć w pucharach, na sprowadzaniu wolnych graczy raczej tego celu nie osiągniemy, nie uważasz?
Khalid Napisał(a):
> Z drugiej strony obecnie na lewy bok obrony mamy
> tylko lewych pomocników Derbicha i Sasina oraz
> napastnika Moskita...
> Trzeba szukać.
Sasin w poprzednim sezonie był najlepszym obrońca w naszym zespole, nie dość ze elegancko grał w obronie to jeszcze w akcje ofensywne się włączał, to ze ma koślawe nogi i nie potrafi dośrodkować to już inna bajka
No czym się różni ME Holenderska od Polskiej pokazali naszym chłopakom juniorzy Oranje w niedawno rozgrywanym meczu.
Wolałbym jednak by ten obrońca to był jakiś młody, dobrze zapowiadający się Holender niż kolejny Polak, któremu niespecjalnie idzie za granicą i wraca bo liczy, że tu mu będzie łatwiej.
3lvis Napisał(a):
> No czym się różni ME Holenderska od Polskiej
> pokazali naszym chłopakom juniorzy Oranje w
> niedawno rozgrywanym meczu.
> Wolałbym jednak by ten obrońca to był jakiś
> młody, dobrze zapowiadający się [b]Holender niż
> kolejny Polak[/b], któremu niespecjalnie idzie za
> granicą i wraca bo liczy, że tu mu będzie
> łatwiej.
Otóż to.
oscy_ksc_SKAWINA daj się temu młodemu z Holandii pokazać nie widziałeś jak gra czy jest szybki czy wolny poczekajmy po sparingu ocenimy. Narzekamy na Łuczaka skreśliliśmy Ovseannicova a czy oni tak naprawdę dostali szanse od Pana Oresta. Wydaje mi się ze nie poczekajmy na ocenę po sparingu wtedy zobaczymy czy dyskusja jest sensowna.
Arka chce ściągnąć faceta co rozegrał w Eredivisie 25 spotkań oraz w Champinship 42
[url=http://www.transfermarkt.de/en/marciano-bruma/leistungsdaten-verein/spieler_33824.html][Marciano Bruma][/url]
A my znów wyszperaliśmy jakiegoś piłkarza co to ma dorobek 64 minut w tejże Eredivisie.
Nie wiem o co tu chodzi.
Nikt chłopaka nie widział w akcji, a już płaczą, że jest cienki. Jutro jest sparing przy Wielickiej, wpadnijcie, zobaczcie, a później ewentualnie wyrażajcie opinie. Chłopak jest bardzo młody, grał w rezerwach czołowego klubu Eredivise. Lepiej testować takich chłopaków niż 24-25 latków którzy od pół roku nie grają w piłkę, bądź grają tylko przy okazji kolejnych testów w kolejnym klubie.
...ale "młody, dobrze zapowiadający się Holender" musiałby upaść na głowę z dużej wysokości, żeby wybrać ofertę z polskiej ligii, a na dodatek z zespołu od 2 sezonów broniącego się przed spadkiem... taka prawda
Po wywiadzie z nim widać, że chłopak plany ma ambitne tylko pytanie czy realne?
Dziś kończę sesję i z chęcią jutro podjadę na sparing z Sosnowcem na własne oczy przekonać się co prezentują "Holender" i Serb. Może z któregoś z nich akurat coś będzie. Testować nie zaszkodzi, w końcu obaj są za darmo.
[url=http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=7048&x=0][cracovia.pl][/url] - tu wywiad z Bartkiem Pacuszka
No trafiłeś w sedno gronix...taki już mamy właśnie poziom w tej naszej lidze, niestety.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)