nie wiedzialem ze Korzym taki mlody wciaz, w sumie juz od dobru pare lat o nim slychac, kiedys talent sciagniety do Legii a potem na wypozyczeniach...
tez bym bral :)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Ciekawi mnie opinie tych, którzy nie chcą Korzyma, bo mówią, że na lewą stronę pomocy mamy Suvorova. Przecież to NIE JEST lewoskrzydłowy. To, że jest lewonożny nei znaczy ze nadaje się na bocznego pomocnika, to typowy środkowy pomocnik, który nie ma takiej szybkości jaką powinien mieć boczny pomocnik, przebojowości, Alex nie będzie biegał do linii i dośrodkowywał. Mało być co najwyżej takim fałszywym lewym pomocnikiem jakim jest Gerrard w reprezentacji Anglii.
Brać Korzyma, na bok. A tym, którym nie pasuje, że dawał wszystko w meczach z Pasami, nie odstawiał nogi (notabene robi tak w każdych meczach nie tylko z nami) to tylko współczuje. Psioczycie, że nasi piłkarze nie mają jaj, a jak chce takowy przyjść to wam nie pasuje.
Korzym jest w wieku Dudzica i Kaszuby, ale doświadczeniem, ograniem i umiejętnościami obu bije na głowę. Przejście do Legii wielu zawodnikom nie wyszło na dobre, później ciągłe wypożyczenia , które także nie wpłynęły na stabilizację formy młodego jeszcze zawodnika. Może właśnie świadomość tego ,że przygoda w Cracovii to coś więcej niż tylko roczny epizod, pomoże w pokazaniu przez niego niemałych przecież możliwości. Ulatowski sprawił ,że Korzym w Bełchatowie zaczął grać coraz lepiej , niestety kontuzja, której doznał przed rozpoczęciem rundy, przychamowała dalszy postęp.
Ta kandydatura to duże zaskoczenie ale wcale nie znaczy ,że to będzie zły pomysł.
Tu celna uwaga south mana.
Korzym na boisku wypruwa żyły zawsze .A że jest przy tym chamowaty i z reguły wkurza kibiców z którymi gra jego zespół to +.Nie mam nic przeciwko by tak powkurzał wiślaków po strzeleniu im gola w derbach.Nam właśnie takich ludzi potrzeba co potrafią bić się o swoje łokciami i na wszelkie sposoby.
Korzym ma dopiero 22 lata i najlepsze przed nim .W tym wieku od dobrych kilku lat gra w ekstraklasie i daje sobie radę-czas działa NA JEGO KORZYŚĆ.Te sytuacje ktore marnował z czasem bedzie wykorzystywał z zimną krwią.
Mamy w drużynie za dużo panien odstawiających nogę-jest zapotrzebowanie na gladiatorów takich jak był Wiśnia.
Wiśnia mimo że piłkarsko geniuszem nie był ,ale był ulubieńcem trybun za to że nigdy nie odpuścił
Ludzie chcą ogladać niepokornych walczaków wypruwających na boisku żyły-jak to mówią ,,CHCEMY CHLEBA I IGRZYSK''!!!!!!.
Korzym umiejętności ma spore ,młody wiek i do tego to walczak (wręcz cham na boisku rozbijający się łokciami o swoje).
A wiecie czy Adrian MArek trenuje z Pasami?
A na kiego grzyba nam Korzym, kopaczyna co strzela 4 bramki na sezon i ma 1-2 asysty. To zmieni blicze naszej drużyny? Wątpie. Sam Derbich choć grał w kratke na lewej obronie ma 3 asysty. Nie wspominając o tym że młody utalentowany kolejny 22 latek, co to pół ligi zwiedził i nigdzie nie zagrzał miejsca.
Wszystkie peany na cześć Korzyma biorą się stąd że wielu dochodzi do wniosku że lepszy rydz niż nic.
Tylko nasza druzyna jest pełna takich rydzów.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-niemiecka/michael-ballack-znalazl-nowy-klub,1,3311328,wiadomosc.html
Byl do wziecia za darmo. Ja sie pytam, gdzie byli Rzasa z Ulatowskim? :(
Ballack jest cienki a do tego Niemiec
Korzym to ciekawa oferta. Jest w takim wieku, że najbliższy sezon, góra dwa zadecydują co z nim będzie dalej. Albo jego potencjał (który bez wątpienia ma) eksploduje, a przynajmniej się znacząco rozwinie albo dołączy do licznego grona niespełnionych talentów, które szybko weszły do dorosłej piłki, przeszły do Legii a potem równie szybko zgasły (z ostatnich lat to choćby Zganiacz czy Burkhardt).
Zdecydowanie pomogło mu przekwalifikowanie w Bełchatowie ze środkowego napasntika na skrzydłowego, bo skuteczność to jego słabsza strona, natomiast ma gość niewątpliwie niezłą technikę i ciekawy drybling, nie wiem tylko czy szybkościowo się nadaje na bok pomocy.
Jeśli Ulatowski jest do niego przekonany to brać go zdecydowanie.
.....ja tez uwazam ,ze warto brac Korzyma. W naszym Klubie ma szanse pokazania na co go stac - bo jednak w legii byl" przytloczony"...
Korzym to dla mnie typ piłkarza, który może jeszcze wystrzelić i będziemy mogli coś na nim zarobić. Ma 22 lata, jest typem wiecznego talentu. To może uda mu się go objawić. Na pewno w nim martwi słaba skuteczność, ale skoro mówicie, że grał na lewym skrzydle to da mu się to wybaczyć. Jeśli ma być sprowadzony jako skrzydłowy to jestem na TAK.
Sprawą przemawiającą zdecydowanie na korzyść Korzyma jest doświadczenie. 22-latek, który od 5 lat gra na poziomie ekstraklasy to ewenement na polskie warunki, trąci cywilizowanymi piłkarsko krajami. Dwa ostatnie sezony ma rozegrane praktycznie w pełni. 22 lata i blisko 100 spotkań w ekstraklasie.
ja tak samo, Nie jest zły :) I niech nikt już nie rzuca propozycji " Suvorov jest lewoskrzydłowym" bo nim nie jest, na skrzydle nie jest tak samo dobry jak na środku - na tym tzw. ofensywnym pomocniku / podwieszonym napastniku. Ma dobre uderzenie i dobrze rozgrywa a korzym jak najbardziej na lewą, Sacha na prawej i miód malina :) Każdy tu rzuca sugestie ze korzym jest słaby ze mało bramek, Ona tak naprawde NIGDY nie był wysuniętym na szpicy napastnikiem, jak juz to takiego cofniętego jak ślusarski który cofa sie po piłke albo lewe skrzydło.
pasiasty81 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-niemiecka/mi
> chael-ballack-znalazl-nowy-klub,1,3311328,wiadomos
> c.html
>
> Byl do wziecia za darmo. Ja sie pytam, gdzie byli
> Rzasa z Ulatowskim? :(
provo 10/10 hahaha
Korzym, to byłby dobry ruch.
Od przyszłego sezonu napastnik Legii Warszawa Maciej Korzym będzie grał w Koronie Kielce. Piłkarza bardzo chciał GKS Bełchatów, ale nie zdecydował się na jego wykupienie - informuje "Gazeta Wyborcza".
Korona zapłaciła Legii 600 tys. zł. Tyle Legia żądała od GKS Bełchatów, do którego Korzym był w zeszłym sezonie wypożyczony. Choć przez kilka miesięcy zmagał się z kontuzją to i tak w Bełchatowie chcieli go zatrzymać. Szybciej zdecydowała się Korona.
Uffffff całe szczęście że do nas nie trafi bo żaden z niego napastnik .
Ile mozna .... On miał grać na lewym skrzydle niektorym nic sie nie da wytlumaczyc
Do Nas juz nikt nie trafi taka prawda. Znowu czeka walka o utrzymanie
A co z A.Markiem bo na oficjalnej nic o nim nie ma!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)