Jakby tam z Radomskim , stanął na środku obrony to myślę że nasza sytucja w obronie by się trochę polepszyła .
Ciekawe tylko ile by za niego chcieli , ... i ile on by chciał .
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
A Ja Myśle Ze Pozyskanie Soboty Było by bardzo dobrym ruchem a ty quaresma skącz Pie... z tym Matusiakiem bo chłop sie do 1 ligi nie nadaje i swoje najlepsze lata ma za sobą :)
- Na pewno jest mi żal, ale trzeba spróbować czegoś nowego. Nie ukrywam jednak, że kiedyś będę chciał tutaj wrócić - mówi 23-letni Sobota. - Gdybym wiedział już teraz, gdzie zagram, to bym to powiedział. Mam parę fajnych ofert, ale jeszcze nie podjąłem decyzji, którą z nich wybiorę. Dałem sobie czas do 15 czerwca.
http://www.90minut.pl/news/125/news1255489-Waldemar-Sobota-zegna-sie-z-MKS-em-Kluczbork.html
A ja osobiście wciąż wierzę w umiejętności Matusiaka. Powtarza się to co chwile, to takie wmawianie samemu sobie na siłę, ale teraz Radek przepracuje całkowicie okres przygotowawczy i będzie naszym golleadorem!
Co do Soboty. Widać, że chłopak ma spore pojęcie o grze w piłkę. Boję się tylko tego, żeby nie było tak jak z Kaliciakiem. Strzelił 9 bramek w I lidze, wydawało się, że będzie mógł powalczyć o pierwszy skład, a słuch o nim zaginął. Co się z nim w ogóle dzieje, wie ktoś? Obym się mylił, oby Sobota trafił do nas, bo mimo wszystko może być z niego pożytek.
Glik? Jak najbardziej. Sadlok? Oczywiście! Sobiech? Do niego mam troszkę mieszane uczucia, ale nie pogardziłbym jego osobą w biało-czerwonej koszulce.
Jak nie weźmiemy Waldemara Soboty to będzie frajerstwo z naszej strony.
Piszecie że Matusiak a ile on 100-tek w lidze spalił jest samolubem piłkarskim przypomnijcie sobie ostatni chociażby mecz z Piastem jak się Plastik na niego wkurwił jak mu nie odegrał w końcówce drugiej połowy bo Matusiak chce byc wielka gwiazdą kosztem całej drużyny i nas Kiboli
Jak jest możliwość to brać:
Jonczyk,Gawęcki z Sandecji ogladałem ich nie raz w akcji i nie mozna im dużo zarzucić
Sobiech jest jeszcze mało doświadczonym napastnikiem, ale ma ogromny potencjał. Dobry drybling, szybkość, umiejętność znajdowania się w sytuacji strzeleckiej, a przede wszystkim jest niesamowicie silny. Sam Choto na zapytanie, który napastnik sprawił mu w tym sezonie najwięcej problemu mówił, że właśnie Sobiech ze względu na swoją siłę. Jest nieskuteczny bo jest jeszcze młody i ma nawyki z juniorskiej piłki gdzie tych sytuacji było zawsze dużo i nie było nacisku na ich wykorzystywanie. Z czasem się nauczy, że jak jest w meczu jedna sytuacja to trzeba ją wykorzystać.
Młody Ecik też ciekawa postać. Zwłaszcza, że u nas to inwestycja w lewe skrzydło raczej, a tam potrzeba wzmocnienia
P.S.
Rzeczywiście Matusiak wydaje się być boiskowym egoistą, ale to z naszej perspektywy. Prawdę na jego temat znają inni zawodnicy Cracovii i należało by przeprowadzić badania sondażowe w drużynie i wtedy by się okazało kogo rzeczywiście w drużynie nie lubią i z kim nie chcą grać. Często zawodnik jest wybitny, ale ze względu na swoje cechy charakteru, które ciężko jest zmienić drużyna w finalnym efekcie traci na jego obecności zamiast zyskiwać. Często się zastanawiamy dlaczego jakiś superstar nie gra, albo dlaczego nei pojechał na przykładowy mundial. Jak Romario swego czasu. Otóż właśnie dlatego - rozpieprzali, lub nie pasowali do drużyny. Mam nadzieję, że radusiak jednak taki nie jest i jeszcze pokaże na co go stać przede wszystkim dla dobra Cracovii i drużyny
Szczerze, też ciągle wierze w Radka ale jest to wielka niewiadoma. Jest Ślusar, ok na niego możemy liczyć.
Ale co dalej? Kaszuba? Kaliciak? Dudzic? No proszę was...można dać im szansę ale na razie żaden z nich specjalnie się nie wybija. A wiemy z poprzedniego sezonu, iż z dwoma napastnikami daleko się nie zajedzie. Jedna głupia kontuzja, spadek formy i zostajemy z ręką w nocniku jak przez 2/3 zakończonego niedawno sezonu. A też nie mamy pewności, że Matusiak formę odzyska. Tak więc kolego quaresma, skończ jak Cię proszę z tymi tekstami kogo wygryzie Sobota.
W drużynie, która chce się liczyć w czołówce potrzebna jest rywalizacja, rotacja w składzie. Myślisz, że cały sezon zagramy Ślusarskim i Matusiakiem w ataku? Piszesz również, że interesujemy się jakimś napastnikiem....no i to jest właśnie ten napastnik.
TAK dla Soboty. Widziałem go w trzech meczach i naprawdę zrobił pozytywne wrażenie a jak piszecie, że gra tak praktycznie co mecz, to jestem pewny, iż zrobi on karierę w ekstraklasie, i można będzie na nim jeszcze zarobić niezłe pieniądze.
Sadlok na pewno jest wart tych pieniędzy które za niego chcą jeszcze kilka meczy w reprezentacji i będziemy mogli o nim tylko marzyć.BRAĆ GO W CIEMNO
Pozdrawiam wszystkich którym zależy na Cracovii!!!!
jarojarecki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sadlok na pewno jest wart tych pieniędzy które
> za niego chcą jeszcze kilka meczy w reprezentacji
> i będziemy mogli o nim tylko marzyć.BRAĆ GO W
> CIEMNO
> Pozdrawiam wszystkich którym zależy na
> Cracovii!!!!
[...] [i]Młody zawodnik już półtora roku temu był bliski wyjazdu do Anglii, ponieważ chciał go Fulham Londyn. - Kluby dogadały się w sprawie transferu i zostały tylko formalności i testy wydolnościowe oraz szybkościowe. Dzień przed odlotem do Anglii zagrałem jeszcze 90 minut w meczu kadry do lat 19 z Ukrainą. To było nierozsądne z mojej strony, a do tego doszedł wylot o czwartej rano - wspomina Sadlok. - Nie muszę mówić, jak wpłynęło to na moją dyspozycję. [u]Tych testów wydolnościowych nie przeszedłem[/u] i w klubie byli bardzo zdziwieni. Dziś myślę, że dobrze się stało. Tam grałbym w drużynach młodzieżowych, za to w Chorzowie w końcu zdobyłem miejsce w składzie - komentuje reprezentant Polski.[/i] http://www.bialoczerwoni.com.pl/kadra.php?id=4230582
Mimo wszystko W CIEMNO bym nie brał. Orestes jaki był taki był, ale zanim by go wziął to by przebadał dokładnie.
bardzo ciekawe komentarze dotyczące umiejętności Soboty na 90minut.pl
wszyscy są w miarę zgodni, że to nietuzinkowy piłkarz.
Wracam troszkę wstecz nie było mnie kilka dni i to co czytam to jest beeka i tyle odnośnie PATRYKA BRYŁY-
Jest to mój bardzo dobry kolega i zapewniam was że jest wiernym kibicem Cracovii a to co dostał to jak sam twierdził oni go bardzo dobrze znają i wiedzieli że jest kibicem Cracovii ,zrobili mu taki żart po prostu -i co miał wybrzydzać krzywe miny robić
ogarnijcie że głowy . Co do grania już pisałem o nim jest to chłopak z takim papierem na granie jak naprawdę mało kto na dziś może ciężko żeby od razu był wzmocnieniem 1 jedenastki ale dużo czasu mu nie daje jak się cała ekstraklasa o nim przekona i wtedy filipek też będzie płakał i on dobrze wie czemu
No i dobre, niech chłopak gra a kiedyś wróci do nas na "piłkarską emeryturę" z sentymentu. Oj MKS Cracovio... biada.
:(
Potter robisz szum na forum o Sobocie, namawiasz prezesów, przekonujesz forumowiczów.
Czy nie lepiej by było porozmawiać prywatnie z którymś z prezesów, napomknąć o swoich spostrzeżeniach?
Przecież znasz prezesów to mógłbyś im to podpowiedzieć.
A robienie szumu na otwartym forum może powodować,
zainteresowanie się Sobotą przez innych.
Dla mnie pytanie "kogo Sobota miałby wygryźć z pierwszego składu" jest co najmniej dziwne.
Na dzisiaj odpowiedź jest oczywista: nie mamy prawego skrzydła. Darek Pawlusiński nie jest już w stanie nikogo minąć na szybkości, zrobić serii dryblingów na wysokości pola karnego i dograć dobrej piłki w pole karne. Nie trafia w bramkę w 100% sytuacjach po akcji, ale nie wychodzą mu też wolne.
Ale nawet gdyby nie było w tej chwili dziury na prawym skrzydle, to powiem tak: nie obchodzi mnie, kogo dobry zawodnik wygryzie ze składu, skoro to ma poprawić jakość gry zespołu. Być może będzie to ktoś, kogo uważamy za dobrego albo bardzo dobrego. Rywalizacja na tym właśnie polega, niestety.
A swoją drogą, off topic - zapytam: co odbiło Orestowi, ze Sacha nie zagrał wiosną ani jednego meczu na pozycji, na której był najlepszy w rundzie jesiennej?
Panowie tylko za Sobotta to nie klasowy napadalec na szpicy tylko taki "przyczajony" troszke cofniety a nawet czesto grajacy na pozycji podwieszonego napastnika cos w stylu Gizy dawniej.Dla mnie gosc jest do wziecia od zaraz bo jego transfer sie wroci na pewno bo gosc ma papiery na gre.
Co do Janoszki to z tego co mi sie wydaje to raczej w Ruchu na lewym skrzydle gral tylko z czesta wymiana na napastnika i temu tyle bramek strzelil.Jak najbardziej na TAK dla niego bo to jest tez nastepny pilkarzyna do zrobienia na nim pieniedzy.
p.s Dziwi mnie nasze zainteresowanie az 4 zawodnikami Ruchu i boje sie ze z tego przodownictwa w pozyskaniu ich.
Obysmy pozyskali dwoch to bede bardzo ale to bardzo szczesliwy a najleiej by bylo gdyby to byli Sadlok i Janoszka bo raczej Sobiech do nas nie przyjdzie-niestety:(
nasi wykonują proste obliczenia 4 zawodników Ruchu = 4 zgranych zawodników, którzy umieją grać w piłkę i pociągną zespół.
Ale osobiście wątpię żeby jakichś z tych transferów wypalił... Fajnie by było się miło rozczarować. Co do Soboty, to pewnie nie kosztuje nie wiadomo ile i za "resztę" kasy można go wziąć, bo gorzej już chyba być nie moze...
Ktoś z tej czwórki na pewno trafi znając życie pójdziemy po najtańszej formie i Pilarz przyjdzie za darmo od następnej rundy
Niech się ktoś pomodli do Jana Pawła II, kibica Cracovii, o wstawiennictwo... niech nam da 10-ciu "boskich Diego" i gitara :D
no albo nie przyjdzie żaden
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)