Panowie, a co, jeśli Radomski testów medycznych nie przejdzie?
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
to się popłaczemy jak bobry :(
ian thorpe, czy w barcelonie wszyscy gracze sa w wieku messi'ego? czy jedenastu messich na boisku gwarantowaloby barcelonie takie wyniki, jakie ma teraz?
Ianie, coś mi się widzi, że przymarudzasz. Na dzisiaj lepsi od Radomskiego polscy gracze na tej pozycji to Lewandowski, Majewski, ale nie wiem, czy jeszcze Sobolewski. Wszyscy oczywiście nie do wyjęcia. Sprowadzić z zagranicy kogoś takiego, jak Cantoro 7 lat temu? Oczywiście chciałoby się, ale to marzenie ściętej głowy.
Moim zdaniem Arek powinien zagrać na stoperze, a jako defensywny Polczak - chłopak ma dynamikę, moim zdaniem w meczach, które zagrał na tej pozycji, lepiej wypadł niż Matuszczyk w kadrze (zero pożytku z przodu).
Poza tym nie wolno zapominać, że łatamy w ten sposób bardzo ważną dziurę w składzie, ale to nie koniec.
W tej chwili naszą największą bolączką jest brak szybkiego, przebojowego zawodnika w napadzie lub na prawym skrzydle. Pawlusiński jeszcze czasem kogoś kiwnie na szybkości, ale wykończenie akcji w jego wykonaniu to dramat. Sacha nie ma ani połowy tej dynamiki, co Plastik w najlepszych latach. Owsiannikow ma szybkość i nieustępliwość, ale potyka się o własne nogi. Wiadomo, że Matusiak i Ślusarski nie będą już szybkościowcami.
Potrzebujemy kogoś takiego jak Peszko.
P.S. sprawdziłem jego wzrost - 177 cm. To oczywiście nie jest dobry wzrost dla stopera, ale można wyobrazić sobie, że wymienia się pozycją z Polczakiem. Poza tym - jego technika gry głową jest nie z naszej ligi, to niesłychanie istotna różnica.
Ian- mi sie wydaje ,ze to wreszcie symptom budowania Cracovii nie tylko na bzdurnych haslach opartych na "mlodych zawodnikach" tylko. Mysle ,ze to dzieki Tomkowi -ktory wreszcie przyczynil sie oficjalnie do tego transferu ( i z niego bedzie pewnie rozliczany) mozemy pisac o wyjatkach wiekowych w tej polityce transferowej a jednoczesnie bardzo uzasadnionych. Wazne jest dostrzec taka sytuacje -bo nie jest to pomylka ,kiedy taki zawodnik przychodzi do Nas i MA byc filarem defensywy. Pisalem i bede pisal -ze druzyne nasza musimy wzmocnic nie tylko mlodymi ale wzmocnic o doswiadczonych graczy po 30 - a pozniej (po pewnym czasie ogrania) dopiero uzupelnianych i wymienianych na mlodszych . Tak sie teraz stalo i sie ciesze sie - a czy ten transfer bedzie trafny to sie okaze,,,,,,,,
Występując w barwach Stali Stalowa Wola Kamil Karcz był kluczowym zawodnikiem i miał duży wpływ na grę swojego zespołu. Okres wypożyczenia piłkarza jednak szybko się skończył i musiał on wrócić do Cracovii, gdzie praktycznie nie grał. - Jakby nie patrzeć to ostanie pół roku straciłem, chciałem odejść, ale klub robił naprawdę wiele, żebym nie odszedł - mówi portalowi SportoweFakty.pl utalentowany pomocnik, który niebawem będzie wolnym piłkarzem.
- Jakby nie patrzeć to ostanie pół roku straciłem, chciałem odejść, ale klub robił naprawdę wiele żebym nie odszedł dlatego zostałem do końca kontraktu. Teraz już nikt nie będzie decydował o moim losie tylko ja sam - otwarcie
mówi zawodnik, którego rozwój kariery ostatnio się zahamował.
Kamil Karcz z bardzo dobrej strony pamiętany jest zwłaszcza w Stalowej Woli. Grając w barwach zielono-czarnych przebojem wdarł się on do podstawowego składu. Fani Stalówki pamiętają jego znakomite akcje
i wielokrotnie dawali już do zrozumienia, że chcieliby jego powrotu do Stalowej Woli. Sam zawodnik, który ostatnio nie miał zbyt przyjemnego okresu w życiu zapowiada, że chce wrócić do wysokiej formy. - Piłka to jedyna rzecz, która mi w tym momencie została i na tym chcę się skupić najbardziej. Za dużo ostatnio przeszedłem w życiu, żeby teraz się tak łatwo poddać - mówi ofensywnie usposobiony pomocnik w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl.
Zawodnik występował już w pierwszej lidze. Ostatnio był piłkarzem drużyny z ekstraklasy - Cracovii. Gdzie on sam chciałby teraz zagrać? - Dla mnie najważniejsze jest teraz, aby się odbudować, złapać formę i myślę, że będzie w porządku. Jaki klub? Przede wszystkim poukładany. Chciałbym znaleźć coś w I lidze, ale jak będzie to czas
pokaże. Dla mnie najważniejsze jest teraz granie w piłkę nożną - komentuje Karcz.
Piłkarz nie ukrywa, że ma żal do niektórych osób z klubu z Krakowa i w ostrych słowach wypowiada się na ich temat. - Mam żal do osób w Cracovii, że mnie potraktowali tak, jak mnie potraktowali, pomimo że tyle lat spędziłem w tym klubie. Nie tak powinno to wszytko wyglądać, ale to świadczy o osobach jakie pracują w klubie i jak się traktuje zawodników. Ja sobie nie mam nic do zarzucenia - mówi piłkarz.
- Chciałem po prostu sportowo się rozwijać. Chciałem odejść z Cracovii po udanej rundzie w Stalowej Woli. Miałem
naprawdę klika fajnych tematów, ale klub robił wszystko albo bardzo dużo, żebym nie odszedł. Jak zawsze jak to jest w takich sprawach - chodziło pewnie o pieniądze
- zakończył Kamil Karcz.
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> człowieku, w 1983 roku przyszedł do Cracovii
> 30-to letni Zbyszek Hnatio z Janikowskim
> i.....spadliśmy. Kto pamięta ówczesne
> podniecenie transferami ? ;)
Powinieneś jeszcze dodać, że w całym sezonie byli jednymi z najlepszych w drużynie....
Kto pamięta ówczesne podniecanie się hat-trickiem Janikowskiego w meczu z Legią?? Kto pamięta ówczesne wyłączenie z gry przez dziadka Hnatie najlepszego zawodnika Lecha ( ówczesnego mistrza Polski) Okonskiego, w meczu który wygraliśmy po golu....dziadka Janikowskiego....:):)
Jak przychodził dziad ( nawet już nie dziadek Wegrzyn) tez byłeś tak sceptyczny?? :)
Marudzisz Ian i to potwornie, strasznie jestem ciekaw Twojej listy realnych wzmocnień w wieku 26 lat, ale wiesz takich realnych.
Bo ja tez moge sobie pomarzyć o nocy spędzonej z modelką promująca rajstopy firmy "Adrian", ale spędzam ją inaczej ;)
Nie mozna tez zadowalac sie tylko jednym transferem bo na tym sie skkonczy ;p poczatek jest dobry ale mam nadzieje ze to nie koniec takich niespodzianek
O co chodzi z tym Karczem? Z kiedy jest ten wywiad i skąd, bo ja coś podobnego czytałem pół roku temu? I co to ma wspólnego z transferami?
docent Napisał(a):
> O co chodzi z tym Karczem? Z kiedy jest ten wywiad
> i skąd, bo ja coś podobnego czytałem pół roku
> temu? I co to ma wspólnego z transferami?
Z wczoraj. http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/05/30/karcz-od-lipca-wolnym-zawodnikiem/
Pasiak12 Napisał(a):
> Występując w barwach Stali Stalowa Wola Kamil
> Karcz był kluczowym zawodnikiem i miał duży
> wpływ na grę swojego zespołu. Okres
> wypożyczenia piłkarza jednak szybko się
> skończył i musiał on wrócić do Cracovii,
> gdzie praktycznie nie grał. - Jakby nie patrzeć
> to ostanie pół roku straciłem, chciałem
> odejść, ale klub robił naprawdę wiele, żebym
> nie odszedł - mówi portalowi SportoweFakty.pl
> utalentowany pomocnik, który niebawem będzie
> wolnym piłkarzem.
> - Jakby nie patrzeć to ostanie pół roku
> straciłem, chciałem odejść, ale klub robił
> naprawdę wiele żebym nie odszedł dlatego
> zostałem do końca kontraktu. Teraz już nikt nie
> będzie decydował o moim losie tylko ja sam -
> otwarcie
> mówi zawodnik, którego rozwój kariery ostatnio
> się zahamował.
>
> Kamil Karcz z bardzo dobrej strony pamiętany jest
> zwłaszcza w Stalowej Woli. Grając w barwach
> zielono-czarnych przebojem wdarł się on do
> podstawowego składu. Fani Stalówki pamiętają
> jego znakomite akcje
> i wielokrotnie dawali już do zrozumienia, że
> chcieliby jego powrotu do Stalowej Woli. Sam
> zawodnik, który ostatnio nie miał zbyt
> przyjemnego okresu w życiu zapowiada, że chce
> wrócić do wysokiej formy. - Piłka to jedyna
> rzecz, która mi w tym momencie została i na tym
> chcę się skupić najbardziej. Za dużo ostatnio
> przeszedłem w życiu, żeby teraz się tak łatwo
> poddać - mówi ofensywnie usposobiony pomocnik w
> rozmowie z portalem SportoweFakty.pl.
>
> Zawodnik występował już w pierwszej lidze.
> Ostatnio był piłkarzem drużyny z ekstraklasy -
> Cracovii. Gdzie on sam chciałby teraz zagrać? -
> Dla mnie najważniejsze jest teraz, aby się
> odbudować, złapać formę i myślę, że będzie
> w porządku. Jaki klub? Przede wszystkim
> poukładany. Chciałbym znaleźć coś w I lidze,
> ale jak będzie to czas
> pokaże. Dla mnie najważniejsze jest teraz granie
> w piłkę nożną - komentuje Karcz.
>
> Piłkarz nie ukrywa, że ma żal do niektórych
> osób z klubu z Krakowa i w ostrych słowach
> wypowiada się na ich temat. - Mam żal do osób w
> Cracovii, że mnie potraktowali tak, jak mnie
> potraktowali, pomimo że tyle lat spędziłem w
> tym klubie. Nie tak powinno to wszytko wyglądać,
> ale to świadczy o osobach jakie pracują w klubie
> i jak się traktuje zawodników. Ja sobie nie mam
> nic do zarzucenia - mówi piłkarz.
>
> - Chciałem po prostu sportowo się rozwijać.
> Chciałem odejść z Cracovii po udanej rundzie w
> Stalowej Woli. Miałem
> naprawdę klika fajnych tematów, ale klub robił
> wszystko albo bardzo dużo, żebym nie odszedł.
> Jak zawsze jak to jest w takich sprawach -
> chodziło pewnie o pieniądze
> - zakończył Kamil Karcz.
Jakbyś kolego troche czytał forum to bys to samo znalazl wczoraj w watku mloda ekstraklasa a nie robil z tego tematu jeszcze większego syfu!
skończcie z ustawianiem Radomskiego (177 cm wzrostu) na stoperze.
to nie Franco Baresi.
Plusem tego transferu jest też to:
http://www.detrouwehonden.nl/dbid=10359/tpl=1901/
http://www.goal.com/nl/news/213/eredivisie/2010/05/31/1951051/radomski-na-zestien-jaar-terug-naar-polen
http://www.vi.nl/Nieuws-item/181035/Radomski-keert-na-zestien-seizoenen-terug-naar-Polen.htm
http://www.feanonline.nl/index.php?mod=inc_item&id=1730
i już wiemy też jaką ksywę ma Radomski. Stylista czy coś w tym stylu :)
> Jakbyś kolego troche czytał forum to bys to samo znalazl wczoraj w watku mloda ekstraklasa a nie robil z tego tematu jeszcze większego syfu!
a Ty bys nie cytowal calego artykulu, tylko pierwszych pare linijek ;P
docent teraz juz nie pamietam ale kilka dni temu pojawil sie link do tego artykulu,
chyba w poprzednim watku.
A chodzi głównie o to że Karcz bedzie wolnym zawodnikiem.
tomecki Napisał(a):
> ian thorpe Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > człowieku, w 1983 roku przyszedł do Cracovii
> > 30-to letni Zbyszek Hnatio z Janikowskim
> > i.....spadliśmy. Kto pamięta ówczesne
> > podniecenie transferami ? ;)
>
> Powinieneś jeszcze dodać, że w całym sezonie
> byli jednymi z najlepszych w drużynie....
> Kto pamięta ówczesne podniecanie się
> hat-trickiem Janikowskiego w meczu z Legią?? Kto
> pamięta ówczesne wyłączenie z gry przez
> dziadka Hnatie najlepszego zawodnika Lecha (
> ówczesnego mistrza Polski) Okonskiego, w meczu
> który wygraliśmy po golu....dziadka
> Janikowskiego....:):)
>
> Jak przychodził dziad ( nawet już nie dziadek
> Wegrzyn) tez byłeś tak sceptyczny?? :)
> Marudzisz Ian i to potwornie, strasznie jestem
> ciekaw Twojej listy realnych wzmocnień w wieku 26
> lat, ale wiesz takich realnych.
> Bo ja tez moge sobie pomarzyć o nocy spędzonej z
> modelką promująca rajstopy firmy "Adrian", ale
> spędzam ją inaczej ;)
Ja pamiętam :))) a ze Zbyszkiem miałem okazję grać
Nawet nie piszcie takich rzeczy! Polczak obrońca, na def. pomocnika, a def. pomocnik i miejmy nadzieje ostoja i filar naszej druzyny na stoperze...??
Uchowaj Jahwe!
Dlatego w Polsce sa pewne problemy footballowe, ze sie kombinuje za duzo zamiast grac w piłke i realizowac taktyke adekwatna do umiejetnosci zawodników.
Radomski ma stanac przed obrońcami, pokierowac pomocnikami przed sobą i odebrana piłke dograc do własciwej osoby. Ma mobilizowac i poprawiac Polczaka miedzy innymi w grze obronnej. Ma razem ze Ślusarskim wywołac atmosfere walki i profesjonalizmu, którego brak większoscii naszych panienek. Ma spowodowac ze po straconej bramce Polczak wpadnie do bramki i z pikla pobiegnie na środek, a nie bedzie stał rozkładajac w rozpaczy rece nie wiadomo do kogo i po co!
Ian czyś Ty juz całkiem zdziadział?? :) Wesołe jest życie staruszka? :p Jestesmy w Polsce, w Cracovii. My wymagamy od własciciela zeby w ogóle robił transfery, a nie zeby sciągał z za granicy doświadczonych, ogranych, inteligentnych 25 letnich pewnych graczy :) W PL takie rzeczy tyko w erze :)
ludzie popatrzcie na taka polonie bytom na tych trzeciakow , slowakow , chodzby na wisle ( sobolewski ) itd. ile maja lat!
radomski idzie do nas z ligi mocniejszej gdzie gra regularnie! to nie jest murawski gdzie rok nie gral w Cracovia miala mu pomoc powrocic do zdrowia! Radomski bedzie bardzo dobrym wzmocnieniem! i tego wlasnie nam bylo trzeba!!~zwlaszcza na pozycji gdzie od pewnego czasu potrzeba bylo solidnego doswiadczonego zawodnika bo pozycja do tego wymaga!
Boze niektorym wam to ciezko jest dogodzic!
Radomski to spełnienie jednego z moich życzeń transferowych. Już się nie mogę doczekać kolejnego hitu :D
[url=http://www.90minut.pl/news/124/news1249773-Dariusz-Pietrasiak-w-Polonii-Warszawa.html]90minut.pl[/url]
No to po [b]Pietrasiaku[/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)