to jeszcze tylko Sadlok Pietrasiak Cetnarski i Nowak ;)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Nie uwierze, poki nie zobacze bardziej wiarygodnego info, niz "wg naszych informacji jest dogadany". Ale byloby super, mlodziez mialaby sie od kogo uczyc, bylby tez w druzynie prawdziwy autorytet.
Wiadomość jest super, zakładam, że nikt tu nie robi żadnej ściemy, bo i po co to komu?
Wiek - 33 lata? Problem to byłoby 36, 37 lat, a i tak Kaziu Węgrzyn w tym wieku był filarem naszej obrony.
Taki zawodnik może znacząco podnieść kulturę gry obronnej, o czym od dawna była mowa. To jest facet, który potrafi wyprowadzić pod presją piłkę z obrony 'na spokoju', a nie wywalić ją na 30m metr.
Chciałem też przypomnieć, że cokolwiek by powiedzieć o Hajcie (że cham, itd), to jego powrót do Polski był jak najbardziej pozytywny. Liczę, że podobnie będzie w wypadku Radomskiego.
Jeżeli to się sprawdzi, możemy sobie dać spokój z Pietrasiakiem, którego menago ma chore oczekiwania finansowe, a nas nie lubi.
Sezon ogorkowy - wiec tym bardziej ciesze sie z takiej informacji-choc nie potwierdzona... A najwazniejsze - to o czym tez pisalem - nie segregujmy graczy pod wzgledem wieku ! 33 lata - to super wiek dla obroncy (sam w tym wieku po przejsciu z pomocnika na obrone czulem sie bardzo pewny i potrzebny)
Radomski byłby super uzupełnieniem naszej młodej obrony. Chłopaki wreszcie by mieli swojego guru ala Węgrzyn.
Podkrecil by im obroty! Ale poczekajmy na oficjalna .
bardzo dobrze...mam nadzieje,że to nie farmazonik...
prośba do modów - otwórzcie ten wątek http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1663869
Ja myślę,że on bardziej na defensywnego a stoper swoją drogą by się przydał
Super info! nareszcie cos sie zaczyna dziac
Podobno Olszar dostał już sześć ofert z kraju.
Najpoważniejsze są z Korony Kielce i Cracovii Kraków. Jednak do finalizacji transferu jeszcze daleka droga, zwłaszcza że dla "Pasów" Olszar jest podobno tylko jedną z wielu opcji. Zaś Korona potrzebuje napastników, tym bardziej, że w czwartek rozwiązano kontrakty z Kononem i Łatką.
Co wy na to? 7 bramek w sezonie nie rzuca na kolana, chociaż - jak się gra w Piaście - to chyba nie jest zły wynik?
Nasz najlepszy strzelec Matusiak 6 goli wiec jak na druzyne ktora spadała to całkiem niezły wynik
Radomski! kuuurde, miejmy nadzieje ze to prawda bo gośc jest idealny jak na warunki ekstraklasy. Tego właśnie nam trzeba było, defensywny pomocnik bardzo doświadczony, 30 meczy z orłem na piersi. Myśle ze to byłby dobry pomysł, potrzebni są nam młodzi gracze ale też i ktoś taki by ci młodzi mogli się od nich uczyć. Byłby dobrym wzmocnieniem mi sie zdaje. A co do sadloka, nowaka, cetnarskiego to nie powinniśmy tak odpuszczać bo tam legia, wisła, lech ich chcą tylko podbić oferty bo się nadają! Ciekawym graczem jest też Adrian Mierzejewski lub Tomasz Jodłowiec. Ostatnio grali przeciwko finlandi i grali z taką swoboda jaby juz grali z 50 meczy w kadrze i fajnie im poszło.
rozrabiaka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja myślę,że on bardziej na defensywnego a
> stoper swoją drogą by się przydał
Tu racja bo z tego co pamiętam, zazwyczaj grał właśnie na defensywnym. Ale to u nas pozycja tak samo newralgiczna jak i stoper. Gra Sławka Szeligi, a przede wszystkim Arka Barana na tej pozycji była przez większośc sezonu tragiczna. Jeżeli się potwierdzi to Barana sprzedać do PB bo byli zainteresowani. Szeliga na rezerwę, a już zawsze mamy margines swobody czyli wymiana Radomski<->Polczak na pozycje. Do tego Pietrasiak i defensywa będzie niezła. Oczywiście forma naszych piłkarzy grających na bokach obrony to wielka niewiadoma...
Mierzejewski i Jodłowiec są nie do wyjęcia, A jeżeli już to za grubą kasę na tyle dużą że nie będą jej warci...
tak jest... Zgadzam sie z kolega nade mną. Tak samo pietrasiaka, i może bocznego obrońce bo Derbich coś zgasł a moskała no to walki mu odmówić nie można bo zapiepsza ile może ale nie z tymi warunkami. Mierzwa gra dosyć solidnie a sasin to ma taką "przeplatankę" z dwóch pomocników i takiego konkretnego snajpera i za nim ślusar który lubi sie wrócić po piłke i rozegrać.
Czyli rezygnujemy z Pietrasiaka.Podejrzewam że JF będzie cisnął na Sadloka, jeżeli się uda to środek Radomski,Sadlok, na prawej Sasin na lewej Derbich (tutaj by się przydał jakiś zawodnik).Polczak będzie grał defensywnego.Do tego Cetnarski i jakiś napastnik.Byłoby jedwabiście ;)
To ze stronki 90minut.pl
Przychodzą: Sebastian Olszar (N - Piast Gliwice), Dariusz Pietrasiak (O - GKS Bełchatów), Jacek Popek (O - GKS Bełchatów), Maciej Sadlok (O - Ruch Chorzów), Marcin Smoliński (P - Legia Warszawa)
Odchodzą: Arkadiusz Baran (P - Polonia Bytom), Łukasz Tupalski (O - ?)
Ciekawy jestem czy jest w tym coś prawdy ??
Super wiadomość!!! nie chwaląc sie byłem pierwszy ktory o nim pisał:)
Tak ale pamietajcie ,ze Arek moze grac w obronie czy tez stopera - a z biegiem lat nawet to wskazane by sie przekwalifikowac. Dluzej mozna pograc na tej pozycji !
Popek i Smoliński to chyba żart...
Olszar także
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)