Na taczki i krzyż na drogę....
Ten kopacz nie umie podać po ziemi to raz... a dwa, co podanie to do tyłu albo głupia strata... :/
-
-
Mateusz Bartczak
Radomskiego po kontuzji usprawiedliwiam.Ale Bartczak-przeanalizujcie jego grę na TV.Nie udało mu się wygrać ani jednej górnej piłki,nie miał ani jednego zwodu gubiącego przeciwnika, na powrót po stracie udawał się truchtem bo sił mało,brakło mu odwagi grać do przodu, nie oddał ani jednego strzału na bramkę Jagi.Wystarczy?.Wypracowanie paru fauli to zasługa raczej sędziego a nie plusy kopacza.Każdy pomocnik z ME powinien z nim rywalizować i wtedy młodzież miałaby dowód i powód do trenowania w Cracovii.
Mi z rodzinnego wydawało się, że Bartczak zagrał całkiem przyzwoite zawody i jak ktoś tu napisał przede mną, "trzymał środek boiska". Owszem brakuje u niego dynamiki, bo ma nadwagę i jest stary. Ale jest doświadczonym, chytrym, rudym lisem i to dzisiaj procentowało. Kontrastując jego grę z grą Radomskiego to podoba mi się u Bartczaka, że nie koncentruje się tylko na defensywie, ale podłącza się również pod ofens. To jest niezbędne jeśli gra drużyny ma jakkolwiek wyglądać.
W następnym meczu widzę właśnie taki środek pomocy - Bartczak, Struna, Boljević. Radomski pewnie trochę odpocznie przez kontuzję.
5 dni później
Koniec meczu. 0:2.
A zawodnik Bartczak zadowolony, uśmiechnięty od ucha do ucha rozmawia i klepie się po plecach z piłkarzami Zagłębia.
Nigdy czegoś takiego nie pisałem, ale miarka się przebrała.
W Y P I E R D A L A J !!!!!
Wyrażam głęboką nadzieję, że kontrakt tego miernego grajka nie zostanie przedłużony.
Nie kompromituj się już więcej, Bartczak!!!
Jedno słowo dla tego grajka : W Y P I E R D A L A J !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przegraliśmy bardzo ważny mecz a ten pacan stoi na środku boiska i śmieje się z kolegami z Zagłębia.
Akurat Bartczak podszedł.
Widzę,że humor dopisuje.Co tam,że mecz przegrany Cracovia spadnie z ligi może znajdzie się jakiś frajer co przyjmie mnie jeszcze do roboty bo kasa jest najważniejsza a jak Pasy spadną trzeba się ewakuować.
WON z CRACOVII !!!
6 dni później
W lecie powinien odejść jeden z dwóch starszych środkowo-defensywnych pomocników, którym kończą się kontrakty.
Do tej pory byłem za tym żeby to Bartczakowi podziękować za dalszą współpracę a zostawić w klubie Arka Radomskiego, który jest kapitanem i ważną postacią w szatni. Ale Bartczak powoli zaczyna udowadniać, że jest przydatny w zespole. Wychodzi w Pierwszym składzie, wytrzymuje 90 minut i gra przyzwoicie. Na dziś jestem za tym, żeby przedłużyć kontakt z Bartczakiem o kolejny sezon.
A Arek Radomski. No cóż najlepsze lata ma już za sobą.
Może wstrzymajmy się z tymi osądami do końca rundy co? Jak na razie to Radomski od początku sezonu był naszą podporą a Batrczakowi od czerwca wyszły może 2 (słownie: dwa!) udane zagrania.
Jedno należy mu oddać - jak na to co pokazuje w tym sezonie, dziś zagrał bardzo dobry mecz. Oby dalej forma rosła!
no wlasnie ja widzialem ost 15 minut i wyglądał korzystnie a ta piłka do Bizona poprzedzająca bramke cud malinka. jak wyglądał wcześniej?
Bardzo zwawo jak na siebie:)
pomimo przyzwoitego meczu, zaraz tu bedzie 20 co beda twierdzic, ze nie moga na niego patrzec, ze kaleczy itp.
Bartczak gra jak musi walczyć o kontrakt, więc ewentualne przedłużenia co pół roku ;)
[quote=DNL_KKS]
Bartczak gra jak musi walczyć o kontrakt, więc ewentualne przedłużenia co pół roku ;)
[/quote]
Na to wychodzi :) Ciekaw jestem jak będzie się prezentował do końca rundy.
Mateusz zamknął usta krytykom wczorajszym meczem. Trzymał środek pola, więc nie wystarczyć życzyć niczego innego, jak "oby tak dalej"!
DNL_KKS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bartczak gra jak musi walczyć o kontrakt, więc
> ewentualne przedłużenia co pół roku ;)
szkoda, że nie ma możliwości przedłużania kontraktu co kolejkę, wtedy Bartczak zapieprzałby aż miło :D
Można by pomyśleć o umowie o pracę tymczasową przedłużaną z tygodnia na tydzień ;)
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> pomimo przyzwoitego meczu, zaraz tu bedzie 20 co
> beda twierdzic, ze nie moga na niego patrzec, ze
> kaleczy itp.
Ja tak dalej twierdzę.
Jeden mecz mu wyszedł - dobrze, oby więcej. Jeśli tak będzie grał do końca rundy, to dopiero odwołam swoje słowa.
Ale coś czuję, że to jednorazowy wybryk z jego strony ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)