Mariusz Dulęba jest w szpitalu i to w poważnym stanie. Widziałem atak na niego w pierwszym meczu w Jastrzębiu, sedziowie nawet kary nie odgwizdali, dziś dowiedziałem się, że Dulek może zakończyć karierę! Wczoraj podczas meczu ale w TV naliczyłem 7 podcięć, których nie gwizdali na naszą stronę!
Przecież takie sędziowanie - to pozwolenie na zabijanie się na lodzie, ale w TV ani Snopek, ani Jobczyk (ekspert) na to nie zwracają uwagi i jeszcze zapraszają tego szefa wydziału sędziowskiego, który nie zwraca na to uwagi!
-
-
Dulęba w szpitalu!
O cholera! Trzymaj sie Mariusz. Byłem w poniedziałek w Jastrzebiu i widziałem to całe zajście. Zawodnik Jastrzębia z 5 metrów wiózł Dulka na kiju i na koniec z impetem rzucił go na bandę. Oczywiście Kępa ani Rokicki nie reagowali. Takich zagrań lub podobnych kiedy zawodnicy Jastrzębia uzywali kija do hakowania przeciwnika było bez liku. Zwracałem uwagę na to znajomym z którymi ogladałem mecz na Jastorze.Wiadomo, ze jastrzebianie byli naładowani i starali się w każdy możliwy sposób blokować, zatrzymywać naszych zawodników. Niejednokrotnie robili to - bez cienia wątpliwości łamiąc przepisy gry w hokeja na lodzie ( bo kij nie słuzy do zatrzymywania zwodnika druzyny przeciwnej w żaden sposób!!! )Niestety sędziowie im na to pozwolili sedzując po gospodarsku a nam gwizdając jakieś urojone faule np."niedozwolony udział w grze" vide kara Kostucha.
Ale przecież wiemy nie od dzisiaj, że Kępa nie znosi Rohaczka i v-ce versa. A Rokicki jest wieloletnim przyjacielem Kępy jeszcze jako liniowi.
A co sie konkretnie stało Mariuszowi?
mówi się o czaszce i przestawionych kręgach! Dulek leży w Jastrzębiu
O szlag by trafił.Trzymam za Ciebie kciuki Dulek! Niech Opatrznośc czuwa nad Tobą.
Dulek!
Trzymaj się chłopie! Wracaj nam do zdrowia! Jesteś nam potrzebny na przyszły sezon!
Powodzenia i dużo dużo zdrowia!
Cracovia z Tobą!!!
Szybkiego powrotu do zdrowia życzę !!!
Zdrowia i powrotu do drużyny!! .
To jeden z nielicznych zawodników który strzela na bramkę przeciwnika z dalszych odległości z niebieskiej czy nawet z czerwonej linii !!
Dulek wracaj do zdrowia i pełni sił! Może znowu kropniesz zza czerwonej jak niegdyś z GKS-em:)
Dulek nie pękaj, dasz radę!
Chyba każdy kto widział chociażby wczorajszy mecz dostrzegł nieudolność sędziów. Dużo zdrowia, trzymam kciuki, będzie dobrze nie ma innego wyjścia!
Dulek, trzymaj się, życzę Ci z całego serca jak najszybszego powrotu do zdrowia i równie szybkiego powrotu na lód !!! Pamiętaj, że my kibice potrzebujemy Cię tak samo, jak Twoi Koledzy z Drużyny i Trenerzy !!! Czekamy na Ciebie, wracaj jak najszybciej !!! :)
Dulek trzymaj się.
"[b]Mariusz Dulęba, który w wyniku faulu podczas drugiego spotkania półfinałowego przebywał od poniedziałku w szpitalu w Jastrzębiu wrócił już do Krakowa. Doświadczony obrońca z pewnością nie wystąpi jednak w najbliższych meczach Comarch Cracovii.[/b]
Zawodnik "Pasów" trafił do szpitala m.in. z urazem głowy i kręgosłupa. - Ma wstrząs mózgu, a także uraz kręgosłupa w odcinku szyjnym, w związku z czym ma założony specjalny kołnierz. Musi leżeć i nie może trenować. W najbliższym czasie czeka go konsultacja neurologiczna - wyjaśnia doktor Sylwia Krzykawska.
Brak doświadczonego obrońcy to duża strata dla walczącej o złoty medal Mistrzostw Polski drużyny "Pasów". - Życzymy Mariuszowi jak najszybszego powrotu do zdrowia. Będzie brakować go w najbliższym czasie, ale mamy nadzieję, że jeszcze dołączy do nas w tym sezonie. Trzymamy za niego kciuki! - mówi drugi trener Comarch Cracovii, Andrzej Pasiut.
DG"
Źródło: cracovia.pl
Dulek!
Trzymaj się chłopie!
Cracovia z Tobą!!!
Trzymaj się Dulek !!
Żeby tylko Mariuszowi nic sie nie stało miałem przyjemność wymienić z nim porozmawiac i to bardzo sympatyczny człowiek!
SZybkiego powrotu to zdrowia!
z sędziowaniem jest dramatycznie. I masz rację, kiedy Pasiut wyjeżdżał zza bramki, to zostaje powalony przez obrońcę i nic! i takich wypadków jest mnóstwo. dziś wszedłem na stronę PZHL, tam jest zakładka do strony sędziowskiej i jest obsada IIHF, Polscy sędziowie najwyżej sklasyfikowany może sędziować I dywizję na linii! Reszta albo U-20, U-18 (I dywizja), albo II dywizja,
I taki jest poziom sędziów! A PZHL? nic!
jest jeszcze blog, gdzie można zobaczyć zdjęcie szefa wydziału sędziowskiego na nartach wodnych i jego ostatni wpis o świetnym sędziowaniu podczas Pucharu Polski.
postanowiłem nie kląć, więc wychodzę
agent44 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dulek wracaj do zdrowia i pełni sił! Może znowu
> kropniesz zza czerwonej jak niegdyś z GKS-em:)
Tą pamiętną bramką wpisał się w historię pasiastego hokeja.:)
Dulek wracaj szybko do zdrowia! :)-D
Kamil_Cracovia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> agent44 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dulek wracaj do zdrowia i pełni sił! Może
> znowu
> > kropniesz zza czerwonej jak niegdyś z GKS-em:)
>
> Tą pamiętną bramką wpisał się w historię
> pasiastego hokeja.:)
> Dulek wracaj szybko do zdrowia! :)-D
A kto strzelił pierwszą bramkę w meczu z Kazachami? Ja pamiętam!
Trzymaj się Mariusz!!!
mam nadzieję że dzisiaj pokażemy wszyscy na hokeju że jesteśmy z Naszym Zawodnikiem i cała hala odpowiednio Go pozdrowi !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)