Witam ! Jestem kibicem hokeja z Jastrzębia.
Chcę nawiązać do wypowiedzi Karvina bo nieco mnie ona zaskoczyła.
1) Jak mozna twierdzić, że JKH ma problemy z konstruowaniem skutecznych akcji skoro w sezonie strzelilismy zaledwie 11 bramek mniej od was, a nasza 1 piątka strzeliła ich 88 ? !!!
2) Nie bierzesz pod uwagę, że JKH mialo we wczorajszym meczu taką taktykę grania, a nie słaniało się na nogach o czym z resztą świadczy wypowiedź Lipiny po 2 tercji, że my musimy, przede wszystkim nie stracić bramki.
3) Skoro jesteście tacy dobrzy to dlaczego w sezonie bilans punktowy jest 7-5 na naszą korzyść ? - wydaje mi się że z czolowej czworki jesteśmy dla was najbardziej niewygodną drużyną.
4) To jest tylko sport i wszystko rozstrzygnie się na lodzie - na pewno będziemy mieli bardzo ciężko ale na pewno się nie położymy.
-
-
Cracovia - Jastrzębie (Półfinały play-off) - temat zbiorczy
gowen02 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Witam ! Jestem kibicem hokeja z Jastrzębia.
> Chcę nawiązać do wypowiedzi Karvina bo nieco
> mnie ona zaskoczyła.
>
> 1) Jak mozna twierdzić, że JKH ma problemy z
> konstruowaniem skutecznych akcji skoro w sezonie
> strzelilismy zaledwie 11 bramek mniej od was, a
> nasza 1 piątka strzeliła ich 88 ? !!!
No właśnie pierwsza piątka - i tylko ona plus Urbanowicz w Cracovii punktują równomiernie 3 piątki - a co do konstruowania akcji to opierałem się na wczorajszym meczu, dawno Was nie widziałem to na jego podstawie znam Waszą formę - wczoraj Jastrzębie grało po prostu beznadziejnie w ataku, co więcej bramki w sezonie zasadniczym to jedno a strzelanie ich w playoffie to drugie 67 ze 167 bramek strzeliliście dwóm najsłabszym drużynom w lidze KTH i Naprzodowi (szczególnie uwielbiając dołować Krynicę 40 bramek przeciwko nim) a to już trochę inaczej wygląda. W playoffie przegraliście dwa mecze z Sanokiem - przynajmniej jeden mecz w Sanoku mając wygrany, a w ostatnim meczu drużyna wykaząła się wyjątkową beztroską o mało wypuszczając pewną wygraną.
>
> 2) Nie bierzesz pod uwagę, że JKH mialo we
> wczorajszym meczu taką taktykę grania, a nie
> słaniało się na nogach o czym z resztą
> świadczy wypowiedź Lipiny po 2 tercji, że my
> musimy, przede wszystkim nie stracić bramki.
Przykro mi ale to jest chrzanienie - Lipina mógł sobie opowiadać co chciał ale niedokładność, niestaranność i indolencja strzelecka w sytuacjach 200% to nie jest taktyka, do tego to nie ja pisałem o słanianiu się na nogach
>
> 3) Skoro jesteście tacy dobrzy to dlaczego w
> sezonie bilans punktowy jest 7-5 na naszą
> korzyść ? - wydaje mi się że z czolowej
> czworki jesteśmy dla was najbardziej niewygodną
> drużyną.
Dlatego że w sezonie zasadniczym różnie mecze się układają - odwrócę pytanie - skoro jesteście tacy dobrzy to czemu jesteście na czwartym miejscu? Mimo świetnego bilansu u siebie? a przypominam że żeby przejść to trzeba coś ugrać na wyjazdach.
>
> 4) To jest tylko sport i wszystko rozstrzygnie
> się na lodzie - na pewno będziemy mieli bardzo
> ciężko ale na pewno się nie położymy.
Oczywiście że tak nigdzie nie napisałem że Jastrzębie się położy - pisałem że jesteśmy faworytem (chyba że bierzesz pod uwage post o meczu z Legią ale to nie było stwierdzenie że tak będzie, tylko podanie rozwiązania problemu :) ) a jak będzie to zobaczymy - może być tak że nam nie wyjdzie mecz u siebie i zrobi się ciepło - to jest playoff i rządzi się swoimi prawami
Wszystko rozstrzygnie lód.
Jastrzębie to mocna i solidna drużyna więc spotkania się zapowiadają się super!
Stoczniowiec też dwa lata temu też był niewygodny a go wyeliminowaliśmy 2 lata temu a w zeszłym sezonie odpadliśmy z Podhalem z którym przypominam wygraliśmy większość meczów PO to PO i ma swoje prawa i my jako jedyni w tym sezonie pokonaliśmy ich na ich Hali
nie jako jedyni - po nas tam wygrały Tychy
Dla tych, co nie bedą mogli być na naszym lodowisku i na lodowisku rywala, a także dla tych, którzy będa chcieli kibicować Tychom:
Transmisje play-off w TVP Sport:
19.02.2011 r. godz. 18:15 Cracovia-Jastrzębie
21.02.2011 r. godz. 18:00 Unia-Tychy :)
22.02.2011 r. godz. 17:30 Jastrzębie -Cracovia !!! :) :) :)
25.02.2011 r. godz. 18:00 Tychy-Unia :)
26.02.2011 r. godz. 20.15 ??? - ???
Szkoda, że TVP przypomina sobie o naszym polskim hokeju tylko podczas Play - Off-ów. :(
Znowu będzie głupie gadanie, jak co roku, że te transmisje to "świetna promocja hokeja" :D, a potem znowu będzie cisza do ....... następnych Play - Off-ów i znowu ta sama śpiewka, co rok !!! :( Jak mnie @%^&^%^!#@# to coroczne głupie gadanie !!! :(
Jurassic powiem Ci, że te transmisje to świetna promocja hokeja w Polsce! :D hahaha!
Masz 100 procent racji!
Witam
Wybiera sie ktos do Jastrzebia na mecz?
http://sportowacracovia.wordpress.com/2011/02/19/dzis-dla-cracovii-rozpocznie-sie-pierwszy-polfinal-rundy-play-off/
Z Jastrzębia wybiera się 5 ! autokarów kibiców ! No to będzie ciekawie kibicowsko ;)
Minuta do zakończenia pierwszej tercji.Gramy z para,składnie i do końca! wygrywamy z Jks 4-0 ! oby tak dalej!
Sorry ,5-0 !,zaczynamy druga tercje
Dopra, dopra... gramy dobrze, Jastrzebie nie istnieje, wszytsko fajnie, ale...
... [b]jak nazywa sie i skad sie wziela[/b] ta dupeczka, co z Michalem Bialonskim prowadzi studio... Nareszcie dobra [b]"ramowka"[/b] w TVP :)
Juz cos wiemy: to jest Pani Olga... :)
Jest pięknie... 8-0 w połowie II tercji. Pokazujemy Jastrzębiu kto tu jest mistrzem! :)
Michał ,komentator ten jest thebesciak :)
Twixxx Napisał(a):
> Dopra, dopra... gramy dobrze, Jastrzebie nie
> istnieje, wszytsko fajnie, ale...
>
> ... jak nazywa sie i skad sie wziela ta dupeczka,
> co z Michalem Bialonskim prowadzi studio...
> Nareszcie dobra "ramowka" w TVP :)
>
> Juz cos wiemy: to jest Pani Olga... :)
Pani niestety nie będzie nam kibicować w finale z Tychami ;)
http://pl-pl.facebook.com/people/Olga-Rybicka/100000608657730
3min
Akcja
Goście jakby nieco zdezorientowani - jak małe dziecko w centrum handlowym, które właśnie straciło rodziców z oczu - nie wiedzą, co robić
To z relacji z głównej. Idealne podsumowanie meczu. :)
Teraz 1 mecz w Jastrzębiu trzeba wygrać, a potem finał z Tychami albo Unią i znów zagramy ze zmęczonym poprzednią rywalizacją zespołem i ich rozniesiemy :)
Rewelacyjny wynik, tylko tak dalej!
tomecki Napisał(a):
> Pani niestety nie będzie nam kibicować w finale
> z Tychami ;)
>
> http://pl-pl.facebook.com/people/Olga-Rybicka/1000
> 00608657730
Noooooo, nareszcie jakis merytorycznie poprawny i spojny z tytulem watku post... :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)