http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/6858/byli-najlepsi-w-europie-11-lukasz-nawotczynski-mistrz-pozegnan-podobno-spalil-go-lenczyk-podobno/
-
-
Łukasz Nawotczyński - witamy w Cracovii!
58 dni później
Pierwszy wniosek do trenera jest następujący:
Nawotczyński zamiast Żytki na pozycję stopera!
Zresztą to jest pierwszy poważny błąd Kafarskiego - stawianie na Żytkę - ponieważ nie jest on środkowym obrońcą lecz bocznym i już w meczu z ŁKS-em zawalił drugą bramkę nie wyskakując do piłki po dośrodkowaniu Iwanickiego z wolnego. Natomiast w meczu ze Śląskiem jest współwinny utraty dwóch pierwszych bramek.
50 dni później
Za 90 minut:Obrońca Cracovii Łukasz Nawotczyński nie będzie dłużej zawodnikiem Cracovii - donosi "Gazeta Wyborcza".
Umowa Nawotczyńskiego wygasa za pół roku, ale wszystko wskazuje, że zostanie rozwiązana za porozumieniem stron.
- Trener poinformował mnie, że nie jest zainteresowany dalszą współpracą. Jako argument podał słabą formę sportową. Jestem zawiedziony, ale byłem przygotowany na taką decyzję - powiedział Nawotczyński.
W zakończonym sezonie T-Mobile Ekstraklasy 30-letni obrońca rozegrał 11 spotkań.
wielka szkoda
Tu akurat mam rozne odczucia , ale raczej byl bym by zostal..
Krzywda mu się nie stanie, pewnie go Jurij przygarnie
Trochę wolny i łapał często kontuzje, ale gdy przyszedł w tych pierwszych meczach grał koncertowo potem kontuzja i się posypało. Podobno sytuacja jak z Wojtkiem zaczynał z wysokiego pułapu potem coraz słabiej.
No właśnie.Jak był zdrowy i odpowiednio przygotowany-czyli w na początku jego przygody w naszym Klubie,to grał bardzo dobrze.Ale jest strasznie kontuzjogenny,więc może akurat to dobre rozwiązanie?Młody też już nie jest.
Dlaczego takie decyzje podejmuje trener który mam nadzieję nas nie będzie prowadził w przyszłym sezonie? Pierwsze zatrudnić trenera z prawdziwego zdarzenia a potem niech on podejmuje decyzje kto zostaje a kto wypad! Jak dla mnie para Hosek Nawotczyński prezentowała bardzo przyzwoity poziom gry!
szkoda Łukasza ostatnio nie dostawał szansy na gre, troche tez przeszkadzały mu kontuzje. Poczatek miał na dobrym poziomie , razem z Kaczmarkiem a pozniej Hoskiem byli trzonem drużyny. Dlatego może za szybko podjeta decyzja. budowanie druzyny na 2 lige powino składac sie z doswiadczonych zawodników.
krak_fan czy też Nawot_fan?Rozumiem w sumie Twoje żale,ale Łukasz jest naprawdę ze szkła...Mi też szkoda,że odchodzi,bo jak był zdrowy to grał dobrze(patrz sezon wcześniej),ale niestety nikt nie będzie ryzykował by trzymać zawodnika,który notorycznie ma kontuzje.A najgorsze jest to,że zrezygnował z niego Kafarski...bo w takim razie śmiem przypuszczać,że nie będzie niestety zmiany trenera :(
żegnam bez żadnego żalu - gdy byłeś NAJBARDZIEJ potrzebny, to leczyłeś kontuzje lub słabo grałeś.
Bardzo dobry ruch Kafarskiego !
Mysle ze nie porozwiązują kontraktów a potem będzie łapanka 2 dni przed końcem okienka.
Bardzo dobry ruch.
Dzięki Łukasz za kilka niezłych spotkań ale żegnam bez większego żalu.
Dobry obronca, widzialem w wiekszosci jego dobra gre, ale co z tego jak nie gra, bo kontuzja bo to bo tamto. Jak mamy tworzyc nowa druzyne to kogos nalezy sie pozbyc. Dobra decyzja.
Czekam jeszcze na zwolnienie Radomskiego i Bartczaka!...co do Szeligi to mieszane uczucia.
Camron Napisał(a):
> Czekam jeszcze na zwolnienie Radomskiego i
> Bartczaka!..
ich trzeba zwalniać?
Sa tak wolni ze nie trzeba, mozna by przyspieszyc moze by wtedy cos z nich bylo pozytecznego hehe ;) Jeszcze niecale 2miesace kontraktu ok. Po co ich trzymac w klubie. Zwolnic - mam na mysli rozstac sie, nie przedluzac kontraktu, pozegnac sie.
Bardzo zła decyzja - był co prawda wolny i szklany, ale to jedyny nasz obrońca umiejący dobrze czytać grę i z wyprzedzeniem kasować akcje.
Co wy gadacie.. Zagrał 11 meczów na 30 a z tego co wiadomo chciał nowy kontrakt na nowych warunkach.Można go zastapić spokojnie ;)
Również żegnam z żalem, zwłaszcza, że podobno nie miał zbyt wysokiego kontraktu. Zamiast takich zawodników pozbywajmy się tych drogich, a słabych - czyli Ntibazonkizy, Radomskiego, Bartczaka!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)