Widze ze nasze dyskusje opisujace moj wklad w upiekszanie publicznosci na S7 przenosi sie na forum :)
-
-
Amatorski hokej w Krakowie
Nie, to nie dlatego... To jest "Efekt Kvitovej" - i tylko przypadkiem się zgrało, że pasuje...
PS: powodzenia dziś bo z tego co wiem to grasz :)
Gram. Kto moze to zapraszam na 21!
Dzisiejsze Derby Czarty - Łotry wygrały Czarty 7:1 w tercjach (2:0, 1:1, 4:0) ! :) Wynik identyczny jak w derbach rok temu ! ;)
Znów piękną bramką popisał się Dudek, kiedy to po jego rajdzie i strzale krążek zadzwonił od poprzeczki do słupka i wpadł do bramki ! Dwie tercje (drugą i trzecią) zaliczył w bramce Qsss, a krążek ze swojej siatki wyjął tylko raz, kiedy to po błędzie swojego obrońcy przeciwnik przejął krążek i w sytuacji 1 na 1 mocnym strzałem wpakował krążek do siatki.
Wynik mógłby sugerować jednostronne widowisko ale wcale tak nie było. Raziła trochę nieskuteczność i częste gubienie krążka przez graczy obu drużyn. Czarty strzeliły dwa gole dopiero na 4 minuty oraz na 12 sekund przed końcem 1-szej tercji, zaś trzecią bramkę znów w identycznym czasie, bo na 11 sekund przed końcem 2-giej tercji, dopiero w 3-ciej tercji Czarty zagrały skutecznie i dołożyły jeszcze 4 gole.
21 dni później
Luce Bielsko Biala vs Czarty Krakow 2:11.
Wlasnie wrqcamy z Cieszyna.
Fakt, mówiłeś na meczu że wygracie, ale nie wspominałeś, że "zrobicie im Katowice", więc tylko 2-6 dałem...
A tak na serio to gratulacje!
No właśnie, trzeba było mówić, że ich rozjedziecie :P
Polecam Wam klip z wczorajszego meczu.
Zwróćcie uwagę na ostatnią na filmie bramkę zza czerwonej w wykonaniu Krzyśka Kozdronkiewicza.
Link: [url=https://www.youtube.com/watch?v=W-KN5Z0RZDA&feature=youtu.be][youtube.pl][/url]
(włączcie sobie w opcji full hd).
Widać, że trenował u Dulęby :)
7 dni później
W sobotę Czarty wygrały z WKSem w Krynicy 3-2 i po 4 kolejkach mają komplet punktów. Awans chyba jest już całkiem realny w tym roku. Niestety mecz ustalono w ostatniej chwili i do typera nie było jak wystawić. Ale wynik odnotować warto, zwłaszcza że rok temu oba mecze z WKSem nieznacznie i trochę pechowo chyba przegrali. [b]Brawa dla chłopaków![/b]
32 dni później
W sobotę o 21.30 zapraszamy na mecz Łotry Kraków - Czarty Kraków.
Bardzo ważne spotkanie bo na ławkę trenerską Czartów powraca [b]MARIUSZ DULĘBA![/b]
Reporter :)
5:1
Gratulacje dla Czartow:-)
Pora na mecz barbarzynska:-))
Warto dodać, że w tercjach: 1:0, 1:1, 3:0. Czarty grały dzisiaj szybko aczkolwiek nieskutecznie, dużo niecelnych strzałów i słupków, zaś Łotry do końca drugiej tercji stawiały w miarę skuteczny opór, jednak w trzeciej tercji tyle szczęścia już nie miały !
Dzięki wszystkim za obecność, to chyba najsłabszy nasz mecz w sezonie, ale liczy się wynik, liczy się, że nie przegraliśmy jeszcze niczego w tym sezonie i że jesteśmy liderem tabeli II ligi MALH.
Do zobaczenia :)
gratulacje - pora zacząć myśleć "awans i co dalej?"
34 dni później
28-02-2015 sobota 22:00: Czarty Kraków - WKS Nowa Wieś
Zapraszamy serdecznie!
5 dni później
Przypominam o jutrzejszym meczu :)
07-03-2015 sobota 21:30: Czarty Kraków - Luce Bielsko-Biała
Zapraszamy serdecznie!
Przypominam o jutrzejszym meczu :)
Czarty wygrały dzisiaj po bardzo dobrym meczu w swoim wykonaniu z Luce Bielsko - Biała 10:0 w tercjach: 5:0, 1:0, 4:0. Gratulacje ! :)
Pierwsza tercja i trzecia wyraźnie pod dyktando Czartów i praktycznie co strzał na bramkę to gol. W drugiej tercji Czarty dały się wciągnąć w agresywną grę rywali i stąd skromny wynik tej tercji tylko 1:0. Jednak ostudzenie rozpalonych głów graczy Czartów przez trenera Mariusza Dulębę zrobiło swoje i gra uspokoiła się. W trzeciej tercji na 2 minuty przed końcem meczu przy stanie 9:0, Czarty dostały 2 minuty kary, rywale wzięli czas i wycofali bramkarza, a jednak nie przyniosło im to honorowego gola, a Czarty mogły podwyższyć strzałem do pustej bramki na 11:0 ale na przeszkodzie stanęła niestety dźwięcząca poprzeczka ! ;)
5 dni później
Decydujący, wyjazdowy mecz z Szerszeniami Oświęcim zaplanowano na 22 marca 2015 r. (niedziela) o godzinie 21:50. Stawką spotkania będzie bezpośredni awans do I ligi MALH!
Gorąco wierzymy, że ta data, trwale zapisze się w historii naszej drużyny. Wszyscy na Oświęcim!
Może Czarty zorganizują jakiś transport dla kibiców ? Warto byłoby pokibicować Czartom na miejscu na żywo w meczu o awans ! :)
Zorganizowanego transportu dla kibiców raczej nie przewidujemy, bo jak dotychczas nie było sygnałów o dużej ilości chętnych. Prawdopodobnie będzie jednak możliwość zabrania się razem z nami, w jednym busie (w miarę wolnych miejsc).
Ja myślę, że parę chętnych by się znalazło, do Oświęcimia daleko nie jest i w zasadzie we własnym zakresie się na parę aut skrzyknąć można.
Przeczytałem sobie regulamin MALH i tam czytam co następuje:
18. W sytuacji gdy dwie drużyny, uzyskają równą liczbę punktów, to kolejność zajmowanych miejsc w tabeli wyników, ustalana będzie na podstawie poniższych zasad:
a. liczba zdobytych punktów w meczu pomiędzy tymi drużynami,
b. liczba zdobytych bramek w meczu pomiędzy tymi drużynami,
<>korzystniejsza różnica bramek ze wszystkich meczów,
c. większa liczba strzelonych bramek,
d. stosunek bramek
Czarty mają 21 pkt, a Szerszenie 18 i u nas było 6-4 do przodu. Czyli każdy wynik dający nam choć punkt a nawet każda 1- lub 2-bramkowa porażka daje awans Czartom. Bo punktowo Szerszenie mogą nas co najwyżej dogonić. A ponieważ bramki ogółem Czarty mają na +35, zaś Szerszenie na +23 to ich premiuje tylko trzybramkowa wygrana lub wyżej. Możemy być chyba dobrej myśli :)
Niestety, regulamin MALH jest tak beznadziejnie skonstruowany, że w obecnej sytuacji możemy sobie pozwolić jedynie na jednobramkową porażkę. W pierwszej kolejności decydują bramki strzelone ogółem, a dopiero potem bilans bramkowy. W przypadku, gdybyśmy w przeciągu całego sezonu strzelili jedną bramkę więcej, wtedy moglibyśmy przegrać w Oświęcimiu różnicą dwóch goli :(
Jeżeli faktycznie jest chęć w narodzie to gorąco zapraszamy do kibicowania na miejscu w Oświęcimiu!
Na pewno? Znaczy ja zakładam, że zapunktujecie i gole będą bez znaczenia, ale to co dałem powyżej to wczoraj w nocy ze strony MALH wyciągnąłem.
Wy macie 21, tamci 18. Jak oni by wygrali to oboje macie po 21. Wtedy podpunkt "a", czyli liczba punktów w meczach bezpośrednich - wy macie 3, oni też by mieli 3. Więc dalej remis. Idziemy wobec tego do podpunktu "b" - liczba zdobytych bramek pomiędzy zainteresowanymi drużynami. W tym momencie wy macie 6, a oni 4. Gdyby wygrali (nie sądzę i zakładam że nie, no ale gdyby) 2 bramkami to macie po tyle samo (np. po 8 gdyby mecz się skończył 4-2 dla nich, albo po 10 gdyby 6-4 itd.). Wtedy następny podpunkt - no i tu się trochę "regulaminoznawstwo" by przydało - co w regulaminie oznacza symbol "<>"?!? Mamy najpierw podpunkt "a", potem "b", potem "<>" a potem "c". Jeśli po "b" jest "<>" to on mówi o korzystniejszej różnicy bramek ze wszystkich meczów, a tu macie dużo lepszy wynik, 45-10 wobec 44-21 rywali. I wtedy 2-bramkowa porażka daje Wam awans. Jeśli natomiast owo "<>" znaczy że "to się nie liczy", no to w podpunkcie "c" (który o ironio jest czwartym podpunktem) faktycznie jest "większa liczba strzelonych bramek" - tutaj Wy macie 45, a oni 44 i gdyby pokonali Was 2 bramkami to faktycznie zdobyliby awans 1 golem.
Ale co to jest to "<>" w regulaminie??? PZHL Wam taki regulamin pisał, czy jak?
Tak czy siak, najprostsze wyjście jest inne - wygrajcie z nimi i cały problem z głowy :D Powodzenia :)
5 dni później
Mamy dwa wolne miejsca na wyjazd do Oświęcimia. Wyruszamy o godzinie 19:00. Ktoś jest chętny? Zgłoszenia przyjmuję na prywatnej skrzynce.
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na pewno? Znaczy ja zakładam, że zapunktujecie i
> gole będą bez znaczenia, ale to co dałem
> powyżej to wczoraj w nocy ze strony MALH
> wyciągnąłem.
>
> Wy macie 21, tamci 18. Jak oni by wygrali to oboje
> macie po 21. Wtedy podpunkt "a", czyli liczba
> punktów w meczach bezpośrednich - wy macie 3,
> oni też by mieli 3. Więc dalej remis. Idziemy
> wobec tego do podpunktu "b" - liczba zdobytych
> bramek pomiędzy zainteresowanymi drużynami. W
> tym momencie wy macie 6, a oni 4. Gdyby wygrali
> (nie sądzę i zakładam że nie, no ale gdyby) 2
> bramkami to macie po tyle samo (np. po 8 gdyby
> mecz się skończył 4-2 dla nich, albo po 10
> gdyby 6-4 itd.). Wtedy następny podpunkt - no i
> tu się trochę "regulaminoznawstwo" by przydało
> - co w regulaminie oznacza symbol "<>"?!? Mamy
> najpierw podpunkt "a", potem "b", potem "<>" a
> potem "c". Jeśli po "b" jest "<>" to on mówi o
> korzystniejszej różnicy bramek ze wszystkich
> meczów, a tu macie dużo lepszy wynik, 45-10
> wobec 44-21 rywali. I wtedy 2-bramkowa porażka
> daje Wam awans. Jeśli natomiast owo "<>" znaczy
> że "to się nie liczy", no to w podpunkcie "c"
> (który o ironio jest czwartym podpunktem)
> faktycznie jest "większa liczba strzelonych
> bramek" - tutaj Wy macie 45, a oni 44 i gdyby
> pokonali Was 2 bramkami to faktycznie zdobyliby
> awans 1 golem.
>
> Ale co to jest to "<>" w regulaminie??? PZHL Wam
> taki regulamin pisał, czy jak?
>
> Tak czy siak, najprostsze wyjście jest inne -
> wygrajcie z nimi i cały problem z głowy :D
> Powodzenia :)
Zawsze można było zadzwonić do Pani Wytrykowskiej z WGiD. Albo poprosić kogoś z MKS-u, żeby rozeznał temat.
Ile było?
Mistrz, mistrz, mistrz! W ostatnim spotkaniu tego sezonu ligowego wygrywamy 0-1 z Szerszeniami Oświęcim! Strzelcem bramki został Kamil Ozimek. Z kompletem punktów i bilansem bramkowym 46-10 wchodzimy do I ligi MALH!
Gratulacje :)-D
Czarty grały wczoraj wyśmienicie, szybko z polotem i wielką ofiarnością na lodzie i bramka Ozima w pierwszej tercji ustawiła mecz do końca ! :) Rywale byli bezradni, nawet w przewadze 6 na 3 w końcówce meczu ! :) Dodatkowym wielkim motywatorem dla Czartów był wczoraj w boxie WItos, jako asystent Dulka ! :) Widzów na trybunach w Oświęcimiu dużo mniej niż w Krakowie, naliczyłem w sumie ok. 30 osób, w tym 7 osób z Krakowa + kierowca czartowskiego busa ! ;) A droga powrotna do Krakowa była bardzo wesoła ! ;)
Wielkie gratulacje Czarty i dzięki ... :)
Wielkie gratulacje!!! A teraz się szykować na następny sezon i do roboty, bo podobno MALH I to spora różnica!
Formalnie rzecz biorąc, to ze sportowego punktu widzenia wyniki hokejowe od najlepszego do najgorszego należałoby ułożyć za ten sezon następująco:
Czarty
KS Cracovia 1906 (Panie)
Comarch Cracovia
Gratulacje :)
Należy jeszcze zaznaczyć, że Czarty zdobyły w tym sezonie komplet punktów, tj. max tego co było do zdobycia, więcej się nie dało ! :)
Więc to jest również swego rodzaju osiągnięcie niebywałe ! :)
215 dni później
Czarty wczoraj przegrywają 9:3 (6:0, 0:2, 3:1).
359 dni później
Zapraszam wszystkich na dzisiaj na 21:30 na mecz Cracovia Amatorzy - Czarty Kraków.
Czarty debiutują w Śląskiej Amatorskiej Lidze Hokejowej, fajna okazja na obejżenie hokejowych derbów!
Hokejowe Derby Krakowa pomiędzy drużynami Cracovia Amatorzy - Czarty Kraków po bardzo szybkim i emocjonującym meczu wygrała Cracovia 4:1 w tercjach 1:0, 2:0 i 1:1 ! Serce było rozdarte komu kibicować, bo w jednej i w drugiej drużynie Pasiaki ! :heart:
360 dni później
Temat podupadł, a tu Czarty wygrały dzisiaj po bardzo dobrym meczu z Opolem 6:2, w tercjach 0:1, 5:0, 1:1, a 5 gol padł na 1 sekundę przed końcem 2 tercji ! [WHITE SMILING FACE]
Czarty bardzo poprawiły szybkość poruszania się na lodzie i świetnie wygląda ich gra ! [WHITE SMILING FACE]
Dawajcie Czarty info na bieżąco na Forum, kiedy będą następne mecze !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)