Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Matusiak i Ślusarski zesłani do ME

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 23.11.2010 o 16:33
      Ostatnia aktywność 21.12.2010 o 10:44
      25295 wyświetleń
    • leszeczek

24.2K
      28.9K
    • 07.12.2010 o 00:21
      Post #678710 07.12.2010 00:21
    Jakiego kopa od życia? Ma gruby kontrakt, a stracił wiarę, że może coś jeszcze ugrać. Myśli tylko o tym, żeby do końca brać to co w kontrakcie, a już nie wierzy, że da się coś wygrać. A jak się nie wierzy, to się nie chce biegać i się nie wygrywa. Ja wiem, że on wiele potrafi, jednak mentalnie jest wypalony i ja już go nie chcę.
    • calder

1.1K
      130
    • 07.12.2010 o 00:26
      Post #678712 07.12.2010 00:26
    Jak mam być szczery to nie wiem, co wy w tym wywiadzie widzicie. Owszem, potrafi się wypowiadać ładnie. Nie lepiej od Wasiluka i napewno lepiej od Ślusarskiego. Ale mnie z tego wywiadu wyszło jedno. Płaczek. Placzek i nie ma wstydu bo nawet w jednym zdaniu nie widać stwierdzenia że grałem źle. Łapie się Oresta. Ale za Oresta oni też grali koszmarnie. Już zapomieliscie 1-4 z Ruchem??? Ile wyzwisk leciało tu na Matusiaka??? A teraz święty i ma rację??? Bo zarabia tyle ile wy przez kilka miesięcy za to że gra taką kichę??? Bo jest przeciw Filipiakowi i potrafi się ładnie wypowiadać pod tzw. publikę??? (bo czyta farum??) I twierdzi, że nie wie za co jest prześladowany. Przypomina mi trochę Drumlaka ...i właśnie w tym meczu chciałbym grać... Był słaby. A....... a nie słaby ale jak już dostałeś szansę w tym Palermo to należało wyrwać trawę razem z ziemią i stać na głowie i zrobić wszystko aby grać. Wszystko!!! Bo na tym polega piłka a nie na stwierdzaniu że jestem słaby albo tak mocny że już więcej się nie da. I rozpisywanie się o Grzelaku. Trelemorele Panie Radosławie. Kiedyś Wałdoch powiedział, że jak trafił do ligi niemieckiej to najpierw przez kilka lat nadrabiał braki. I zrobił to tak, że w wieku 30 lat został jedną z legend Schalke 04, kapitanem zespołu i najlepszy obrońcą ligi niemieckiej (w sezonie). A co zrobił Pan panie Radku ze swoją szansą???? ... stwierdziłem, że jestem zbyt słaby.... Szkoda gadać. Piłka jest dla walczaków i zwycięzców a to jest płaczek, który ma nadzieję, że się jeszcze do Śląska zawinie. I nie życzę gościowi źle ale może w innym zawodzie będzie lepiej (jakaś rewia mody itd???)
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 08.12.2010 o 08:06
      Post #679038 08.12.2010 08:06
    Matusiak rozwodzi się. Z Cracovią Wiele zmian u Radosława Matusiaka. Walczy przez PZPN o swoje pieniądze i jednocześnie chce się dogadać w sprawie swego odejścia. A trenować nie może, bo jest na zwolnieniu. skomentuj Matusiak oraz inny napastnik Bartosz Ślusarski zostali skierowani do zespołu Młodej Ekstraklasy, 22 listopada, dwa dni po meczu z Jagiellonią (2:4). - To suma wszystkich ich grzechów. Bardzo słaba postawa i bardzo wysokie wynagrodzenia oraz niepoważne podejście do obowiązków. Gdy Matusiak i Ślusarski grają słabo, a do tego piszą listy, to nie czekamy na decyzje trenera - wyjaśnił wtedy prezes Janusz Filipiak. Banici oraz trener Jurij Szatałow zostali po prostu poinformowani o ruchu zarządu. Matusiak i Ślusarski byli dwoma z pięciu sygnatariuszy oświadczenia zespołu w sprawie wcześniejszego zamrożenia pensji za październik. Wypłaty po kilku dniach zostały odblokowane, ale obaj napastnicy ich nie otrzymali. - Przechodzimy z odpowiedzialności zbiorowej na wąsko zdefiniowaną - tłumaczył szef Pasów. Wygląda na to, że Matusiak i Ślusarski ponoszą konsekwencje wystąpienia konsultowanego z resztą zespołu. Drużyna bez nich, w niecodziennych okolicznościach, pokonała 3:2 GKS Bełchatów. Oni trenowali w Młodej Ekstraklasie. Ślusarski do tej pory nie podjął żadnych kroków. - Przychodzę na zajęcia, grałem w sparingu z pierwszym zespołem. Myślę, że do stycznia moja sytuacja się wyjaśni - enigmatycznie mówi 29-letni napastnik, którego kontrakt obowiązuje jeszcze przez rok. źródło: sports.pl
    • g4lu

1.1K
      0
    • 08.12.2010 o 13:24
      Post #679086 08.12.2010 13:24
    Rzeczywistli po tym co tu napisano to dobrze się dzieje. Radusiak, zawodnik wypalony, odchodzi, a do pierwszej drużyny przywrócony zostaje Ślusarski, który gryzł trawę, a i umiejętności mu nie brakuje. Niech zatrudnią tej zimy bramkostrzelnego napastnika i może będzie nieźle.
    • Timothy

719
      5
    • 08.12.2010 o 13:26
      Post #679087 08.12.2010 13:26
    http://www.sport.pl/pilka/1,70987,8785195,Ekstraklasa__Matusiak_walczy_o_szybsze_odejscie_i.html PRZEGLĄD PRASY. Radosław Matusiak walczy przez PZPN o swoje pieniądze i jednocześnie chce dogadać się w sprawie swojego odejścia. Klamka już zapadła - napastnik odejdzie z Cracovii, w ostatnich dniach dostarczył do klubu zwolnienie lekarskie - czytamy w Przeglądzie Sportowym. (...) Matusiak wie, że jego przygoda z Cracovią powoli się kończy. Za pół roku wygasa jego kontrakt z klubem, ale zawodnik wraz ze swoim menadżerem chcą dogadać się z zarządem Pasów w kwestii polubownego rozwiązania umowy. - To według mnie kwestia wyboru drogi: czy rozstajemy się za porozumieniem stron, czy też będzie robienie sobie na złość - powiedział w wywiadzie dla Przeglądu Sportowego Matusiak. Zawodnik zgłosił się również do PZPN, by ten przyjrzał się sytuacji jaka spotkała go w Krakowie. Piłkarz odwołał się od decyzji o przesunięciu go do Młodej Ekstraklasy oraz o karze finansowej (5 tys. złotych). Matusiak zaprzestał również treningów z zespołem - dostarczył do klubu zwolnienie lekarskie i oficjalnie z urazem ścięgna Achillesa nie pojawia się przy ul. Kałuży.
    • Slapi1988

3.1K
      491
    • 08.12.2010 o 15:27
      Post #679105 08.12.2010 15:27
    Macie swojego gwiazdora ... =) Pozdrawiam obroncow radowmatu :)
    • van_basten

16
      0
    • 08.12.2010 o 17:33
      Post #679136 08.12.2010 17:33
    Ja od początku nie byłem zwolennikiem jego osoby, tak naprawde nic u nas nie pokazał przez te 1,5 roku. Rzeczywiście chłopak nie umiał sie zaaklimatyzowac, wielokrotnie widziany w mieście w towarzystwie Garguły czy Pawełka
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 08.12.2010 o 18:01
      Post #679145 08.12.2010 18:01
    No to mamy debila roku:)
    • kodiGa

1K
      189
    • 08.12.2010 o 18:51
      Post #679153 08.12.2010 18:51
    van_basten Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ja od początku nie byłem zwolennikiem jego > osoby, tak naprawde nic u nas nie pokazał przez > te 1,5 roku. Rzeczywiście chłopak nie umiał sie > zaaklimatyzowac, wielokrotnie widziany w mieście > w towarzystwie Garguły czy Pawełka Ty a powiedz mi jak Kosanovic i Budakovic spotykaja sie na miescie z Bunoza, Jovanicem czy Boukhariem to tez z nimi jest cos nie tak. Albo Slusar z Arkiem Glowackim (jak gral w wisle) razem spedzali czas bo sa przyjaciolmi to tez jest jakies zlo!?
    • ChristopherGross

264
      9
    • 08.12.2010 o 20:35
      Post #685352 08.12.2010 20:35
    Matusiak to zero. Najlepiej mieć teraz pretensje do klubu i poskarżyć się PZPNowi :D Ciekawe co powiedział mamie...
    • Zibiland

4.6K
      366
    • 08.12.2010 o 21:40
      Post #685367 08.12.2010 21:40
    Kontrakt to kontrakt! Dla wielu forumowiczów jest to jednoznaczne z etatem,a tak nie jest....Umowa cywilno-prawna ma tę MOC ,że podlega Sądowi Cywilnemu a nie Sądowi Pracy.Każde naruszenie tejże Umowy przez klub może zakończyć się wyrokiem korzystnym dla piłkarza....a oto już dbają panowie menago i zazwyczaj to piłkarze wygrywają w sądach. Ciekawe czy kluby zastrzegają sobie możliwość obniżenia kwoty gdy piłkarz ma wydolność fizyczną poniżej np 60% możliwości...?
    • Slapi1988

3.1K
      491
    • 08.12.2010 o 22:52
      Post #685379 08.12.2010 22:52
    Kontrakt wiaze dwie strony. Moim zdaniem ( i chyba jakis 98% ) Matusiak sie z niego nie wywiazal !! Jakby mial honor, to by sam doszedl do takiego wniosku ... przeprosil wszytkich za to ze nie umie grac w pilke i odszedl ...a nie szarpal sie o kazda zlotowke ! Zero niczego i tyle.
    • Zibiland

4.6K
      366
    • 08.12.2010 o 23:19
      Post #685385 08.12.2010 23:19
    A co to znaczy,że w 98% się nie wywiązywał....? Był na treningach-był,trenował-trenował...nie wypowiadał się żle o klubie ? -nie gadał.... Czy w kontrakcie jest jeszcze 98 punktów ,których nie wypełniał....wątpię...znając prawników piłkarzy to na 98% nie ma... :o Przestańmy gadać o honorze przy pieniądzach! Te dwie rzeczy nie mają nic wspólnego ze sobą we współczesnym świecie! A jak odejdzie do WKSu to by nie skończyło się na jego bramce przeciwko Pasom!
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 09.12.2010 o 00:13
      Post #685387 09.12.2010 00:13
    Poza tym było, nie było - w minionym sezonie był najlepszym strzelcem drużyny, a jego zagrania (nie tylko bramki) dały nam punkty gwarantujące utrzymanie :)
    • 3lvis

6.6K
      6.4K
    • 09.12.2010 o 00:30
      Post #685390 09.12.2010 00:30
    Ależ o czym wy mówicie ludzie? Facet dostał kontrakt, powiedzmy że się starał i robił to co do niego należało. Z różnych przyczyn nie błyszczał ale wypłata bezwzględnie mu się należy. Filipiak czy Tabisz sprowadzając go powinni lepiej ocenić jego przydatność i teraz sami są sobie winni a szukają kozła ofiarnego. A Ci co piszą, że nie ma honoru itd, ciekawe czy wy u siebie w pracy, po niezbyt udanym okresie idziecie do szefa i mówicie: sorry, nie udało mi się załatwić ostatnio żadnego dużego kontraktu czy nie wiem, nie dokładnie posprzątałem salę kinową i proszę mnie zwolnić? Zapewne każdy z was zachowałby się tak honorowo.
    • LiD.Z.

3.6K
      0
    • 09.12.2010 o 09:05
      Post #685412 09.12.2010 09:05
    W normalnym życiu jest tak że nie wykonujesz swoich zadań jesteś ukarany a nawet dyscyplinarnie zwolniony i nie ma żadnych odpraw a to co się dzieje w piłce to szok bo tu tylko szef dostaje po dupie bo nawet jak zwolni grajka to musi płacić !!! CRACOVIA TO MY !!!
    • Zibiland

4.6K
      366
    • 09.12.2010 o 10:26
      Post #685420 09.12.2010 10:26
    LiD.Z. Napisał(a): ------------------------------------------------------- > W normalnym życiu jest tak że nie wykonujesz > swoich zadań jesteś ukarany a nawet > dyscyplinarnie zwolniony i nie ma żadnych odpraw > a to co się dzieje w piłce to szok bo tu tylko > szef dostaje po dupie bo nawet jak zwolni grajka > to musi płacić !!! CRACOVIA TO MY !!! No to cały czas mówię,że co innego umowa o pracę a co innego kontrakt.Ty mówisz o umowie o pracę!!! Ich Kodeks Pracy nie obowiązuje!!! Weżcie panowie na wstrzymanie albo wrzućcie w google i poczytajcie!Możemy się spierać za dużo czy za mało ,czy dobrze gra czy nie...ale w sprawach [u]kontraktów to możemy tylko domniemywać co tam jest ....A minimum 10 - 15 stron to taki kontrakcik sobie liczy....:P[/u]
    • pasiak od zawsze!!

556
      0
    • 09.12.2010 o 16:19
      Post #685471 09.12.2010 16:19
    3lvis Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Ależ o czym wy mówicie ludzie? Facet dostał > kontrakt, powiedzmy że się starał i robił to > co do niego należało. Z różnych przyczyn nie > błyszczał ale wypłata bezwzględnie mu się > należy. Filipiak czy Tabisz sprowadzając go > powinni lepiej ocenić jego przydatność i teraz > sami są sobie winni a szukają kozła ofiarnego. > > A Ci co piszą, że nie ma honoru itd, ciekawe czy > wy u siebie w pracy, po niezbyt udanym okresie > idziecie do szefa i mówicie: sorry, nie udało mi > się załatwić ostatnio żadnego dużego > kontraktu czy nie wiem, nie dokładnie > posprzątałem salę kinową i proszę mnie > zwolnić? Zapewne każdy z was zachowałby się > tak honorowo. Dobrze napisane. Mowicie ze Matusiak placze...a nasz smieszny prezesik nie placze ze musi mu takie duze pieniadze placic?! biedny Januszek... Podipsuje takie a nie inne kontrakty a pozniej placze ile to on im musi placic. Ja p@@@dole jakich my mamy prezesow. ps. od razu mowie: tez uwazam ze w polskiej lidze zarabia sie za duzo ale jesli podpisuje sie z kims kontrakt na taka i taka kwote to trzeba sie z tego wywiazywac a nie plakac ile to ja biedny musze wydawac pieniedzy na grojkow ktorzy mnie spuszcza do 1 ligi.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      3
    • 09.12.2010 o 16:32
      Post #685474 09.12.2010 16:32
    prawda ale nie cała prawda. jak kupisz używane BMW a po pół roku jeździ jak duży fiat głośno wolno i do d.y chodzisz zły jak pies.
    • 3lvis

6.6K
      6.4K
    • 09.12.2010 o 17:02
      Post #685481 09.12.2010 17:02
    [quote=klien] prawda ale nie cała prawda. jak kupisz używane BMW a po pół roku jeździ jak duży fiat głośno wolno i do d.y chodzisz zły jak pies. [/quote] No jasne, że tak. Możesz chodzić zły (może nie koniecznie jak pies), a nawet wściekły ale na kogo się złościsz? Na siebie, że byłeś tak głupi i naiwny, że dałeś sobie wcisnąć sobie taki syf za takie pieniądze, albo nie sprawdziłeś dokładnie stanu technicznego auta i nie przewidziałeś, że nie spisze się tak jak tego oczekujesz. Podjąłeś ryzyko i się rozczarowałeś, nikt Ci tych pieniędzy nie zwróci.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie