TEODOR masz calkowita racje. Tabisz jaki jest kazdy widzi, ale bez przesady, on nie wyszukuje pilkarzy, to jest sprawa trenera. A prawda jest taka, ze widac coraz wyrazniej iz Jurij kieruje sie osobistymi sympatiami oraz dziwnymi uprzedzeniami, a nie aktualna forma danego zawodnika. Myslalem ze czas takich trenerow w Cracovii dobiegl konca, niestety mylilem sie.
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
Zgadzam sie, w czym Zytko jest lepszy od Vule? ciekawe czy ten nowy nabytek Ukrainca tez strzeli dla nas 2 bramki w sezonie...a Nykiel czy zlapie siwzosc i szybkosc ( no chyba ze rzuci fajki z ktorymi sie za bardzo nie ukrywal )....a temat Puzigacy? nikt tak naprawde nie wie co on prezentuje i mamy sie opierac tylko i wylacznie na zdaniu naszego wszechwiedzacego i napuszonego trenera.
kinder Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zgadzam sie, w czym Zytko jest lepszy od Vule?
> ciekawe czy ten nowy nabytek Ukrainca tez strzeli
> dla nas 2 bramki w sezonie...
Jak strzelił dla Bytomia, to dlaczego nie dla nas?
bo do wykonywania rzutów karnych wyznaczeni są inni zawodnicy ?
Ale przecież na tym forum najważniejsze są suche statystyki na transfermarkcie i wikipedii, więc skoro tam strzelił, to strzeli i tu :)
kinder Napisał(a):
> Zgadzam sie, w czym Zytko jest lepszy od Vule?
> ciekawe czy ten nowy nabytek Ukrainca tez strzeli
> dla nas 2 bramki w sezonie...a Nykiel czy zlapie
> siwzosc i szybkosc ( no chyba ze rzuci fajki z
> ktorymi sie za bardzo nie ukrywal )....a temat
> Puzigacy? nikt tak naprawde nie wie co on
> prezentuje i [b]mamy sie opierac tylko i wylacznie na
> zdaniu naszego wszechwiedzacego i napuszonego
> trenera.[/b]
Chętnie bym się oparł na zdaniu forowicza kindera, dlatego mam prośbę by poszedł na jakiś trening, najlepiej z wewnętrzną gierką i wystawił na nasze potrzeby rzetelną cenzurkę badanym zawodnikom. Bo to rzeczywiście trochę śmieszne, żeby w profesjonalnym klubie opierać się na decyzji jakiegoś trenerzyny, a nie na zdaniu przedstawiciela kibiców!
Swoją drogą podejrzewam, że odsunięcie Bośniaków nie jest wyłącznie decyzją trenera i wynika nie tylko z ich postawy sportowej, a w znacznej mierze z wysokości ich kontraktów.
niestety trenerzy popelniaja bledy i sugeruje tylko ze oprocz meczu ze Slaskiem Puzigacy nie bylo jak ocenic a Vule oprocz jednego megabledu z Widzewm gral calkiem poprawnie...dlatego stad tez zdanie ze nie ma go jak ocenic z pkt widzenia kibica ..wiec nie nadymaj sie tak kolego i rzeczywiscie bazujmy na profesjonalnosci naszego klubu jesli wg Twoich podejrzen nie graja bo maja za wyskoie kontrakty i ktos wpływa na decyzje naszego trenera...rzeczywiscie "pełna profeska".
To, że mam takie podejrzenia, to nie znaczy (a wręcz przeciwnie), że uważam, że tak jest dobrze.
Ale trener nie może wpuszczać na boisko zawodnika, który mu się nie podoba tylko po to by kibice mogli sobie wyrobić o nim zdanie. I o to mi chodziło.
Vule był beznadziejny co widać było w sparingach...
Puzigaca zagrał ze slaskiem i zagłebiem tylko w oby dwu meczach zagrał dobrze. Wydaje mi się, że razem ze suartem na bokach mogli by pograć
Tak Zboro, a za to Zytko jest w doskonalej formie, ledwie sezon sie zaczal juz widac jak wymiata.
Vule był beznadziejny i śmieszą mnie obecne tęsknoty. O Żytce nie chce jeszcze pisać bo wg mnie i nie tylko miał dobre momenty i z Ruchem i z Koroną ale też serie kilku błędów w sparingu i wielbłąda z Koroną. ja bym się wstrzymał jeszcze z oceną jego przydatności.
ACZ jestem za sprawdzoną parą Rado-Kosa
A wlasnie, ze Vule wcale zle nie gral, byl doswiadczonym zawodnikiem.
Poza jednym powaznym nierozwaznym bledem w meczu z widzewem nie popelnil zadnego wiekszego znaczacego blefu i strzelil kilka bramek z akcji.
A Zytko?
1szy mecz i taki blad!
Dac dogonic sie przez polowe boiska i tlumaczyc sie ze spojrzal na Kaczmarka i stad chwila nieuwagi.
Przeciez Kaczmarek stal z nim twarz w twarz wiec spojrzenie ciut w lewo wytracilo go z rownowagi?
jest obronca, powinien wiedziec jak zastawiac pilke lub kiedy czuje ryzyko przegrania pojedynku wybija pilke na aut i tyle.
Vule zostal odsuniety za ten 1 blad z widzewem i gdyby Trener chcialby byc konsekwentny to to samo zrobilby z Zytka.
Bezwzglednie.
nawotczynski w formie gwarantuje najwieksza pewnosc na srodku obrony.
Zaluje tylko, ze nie wzieli Bosackiego bo jego doswiadczenie mogloby byc kluczowe.
A Terry jak nie strzelił karnego w Moskwie? taki błąd? a jak Tevez zawsze po nim jeździ
A Vidic jak dał się kiedys objechac Torresowi i jak ten go ostatecznie wykartkował. taki błąd?
A Pique a Cannavaro i inni. Jakie błędy !
piłka nożna to gra błędów jeżeli przez jeden chcecie przekreślać zawodnika to usunąć trzeba pół składu. dajmy mu czas tak samo Nykielowi
TEODOR Napisał(a):
> Peterps Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Problemem jest Tabisz i jego polityka
> transferowa
> > (przez parę lat sprowadzał szrot, więc nie
> wiem
> > co on tu jeszcze robi)
>
>
> Problemem są trenerzy którzy ten szrot
> ściągają . Tabisz nie jest odpowiedzialny za
> wyszukiwanie zawodników a dogrywanie kontraktów
> ( pensje , długość kontraktu , itd )
> Wiem że łatwo się wrzuca śmieci do jednego
> wora jednak transfery Nykiela czy Żytki są
> pomysłem aktualnego trenera ( podobnie jak i
> Nawotczyński ) . Takich piłkarzy mieliśmy już
> w kadrze , ba mało tego mamy lepszych ( Bośniacy
> ) i wcale nie rozumiem polityki trenera który
> będzie chciał forować własne pomysły (
> myślę że w okolicy 5 kolejki spokojnie tak 90%
> FORUM BĘDZIE SIĘ DOMAGAŁO GŁOWY TRENERA )
To ja się cieszę, że ja będę w tej dziesiątce
Kolego, nikt nie mowi od odsuwaniu od skladu a o poszukiwaniu optymalnego ustawienia na konkretny moment.
Nalezy rowniez spojrzec na wage bledu w kontekscie caloksztaltu.
Mozna zostac objechanym, nie strzelic karnego ale tu mielismy do czynienia z sytuacja gdzie Zytko ma przewage wielu metrow i bez asekuracji Kosanovica przegrywa ta sytuacje jak junior. Komentarze sprawozdawcow w tv mowily wszystko.
Tempo biegu slimacze i brak sily i umiejetnosci zastawienia sie przy sytuacji gdzie od poczatku masz w niej przewage odleglosci.
Wiadomo, ze kazdemu sie przytrafi wczesniej czy pozniej, czesciej lub rzadziej.
Tutaj chodzi o to, ze Zytko zyskal natychmiastowe zaufanie przychodzac z druzyny spadkowicza.
Ogladalem dzis kolejny raz mecz z Korona i Zytko jest slaby fizycznie i daje sie przepychac obroncom.
Mowilem o Bosackim bo przeciez gral w Lechu skutecznie i jest bardzo doswiadczonym zawodnikiem a przeciez doswiadczenie w defensywie a szczegolnie na srodku jest w cenie.
Jak juz pijesz do Gwiazd swiatowego pokroju to taka przykladowa formacja uwazana za najlepsza swojego czasu czyli Nesta - Maldini.
Taki zawodnik jak Bosacki przydalby sie naszej druzynie bez watpienia.
To bylby ktos na ksztalt Kazka pare lat temu.
Dyrygent gry obronnej.
W tym zestawieniu jest 2 nieopierzonych gosci na srodku i niestety to nie jest dobry efekt.
bede upeiral sie przy Nawotczynskim, ktory niewatpliwie ma charakter i jest nieustepliwy.
Radomski byc moze ale musialoby sie okreslic czy jest obronca czy pomocnikiem bo takie roszady nie sa tez zdrowe.
Chodzi przede wszystkim o krystalizowanie skladu.
Jesli chodzi o Nykiela to ten gosc wogole nie ruszal do przodu a jesli juz to tez w tempie beznadziejnym i tracil pilke za kazdym razem.
Brak zaangazowania moge zarzucic mu bez skropulow.
Biegac, walczyc, gryzc trawe.
Moze sa zle przygotowani fizycznie na poczatku sezonu.
Tak to wygladalo.
Wierze i mam nadzieje, ze ruszy to juz od legii, ze wezma litwina i bedziemy funkcjonowac 4-5-1 bo zmiana systemu po tak udanej rundzie jesiennej, szczegolnie u siebie, grajac 4-5-1, nie jest wskazana.
Trzeba wszystkiego uczyc sie od poczatku.
Oby wygladalo to o krocie lepiej niz w sobote.
Licze odwaznie na 3 pkt.
swego Bosackiego/Kazka mamy w postaci Radomskiego dlatego tez apeluje by powrocic do naszej sprawdzonej formacji z Radomskim i Kosanovice. tez uwazam ze rozpieprzenie w miare dobrze działającego pod koniec rundy maszynki było błędem bo de facto w 4 osobowej formacji wymieniono dwa ogniwa a wcale nie trenowali ze soba calego okresu przygotowawczego.
uwazam natomiast ze nie mozemy zaszczuc Zytki tylko dlatego ze wyprzedzil go szybki zawodnik i koniec koncow przepchnal. ok nie powinno sie wydarzy ale sie stalo i sie nie odstanie. poczekajmy
przejscie na 4-4-2 jest koniecznością
To była ostatnia minuta meczu, można było zrobić wszystko z napastnikiem nawet kosztem kartki.
bbn Napisał(a):
> To była ostatnia minuta meczu, można było
> zrobić wszystko z napastnikiem nawet kosztem
> kartki.
Nawet należało, powinnien go po prostu ściągnąć łapami za koszulke na murawę przed polem karnym, mial mnóstwo czasu na to., to już nie są braki techniczne/umiejętności/fizyczne. To braki w elementarzu obrońcy. "Piłka może przejść zawodnik nie". Zwłaszcza w 90 min... kiedy czerwona kartka nie oznacza poważnych konsekwencji.
Generator, jeśli uważasz, że Nykiel przez cały mecz nie grał do przodu, to oglądaliśmy inny mecz. Grał znacznie więcej do przodu niż Mierzejewski. Nawet dobiegał do końcowej linii (co bardzo lubię u bocznych, więc zwróciłem uwagę) Wygląda na to, że powstała atmosfera napierdalania na tych dwóch zawodników i już w dupie niektórzy mają jak wyglądała ich gra.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)