Na malopolska tv lepsza jakość a konferencja w dwóch częsciach.
Cały filmik na TP w jak zwykle dramatycznej jakości :>:
[url=http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Pilka-nozna/konferencje_prasowe/Konferencja-prasowa-trenera-Jurija-Szatalowa-i-Mateusza-Bartczaka-retransmisja-video][Konferencja prasowa trenera Jurija Szatałowa i Mateusza Bartczaka - retransmisja video][/url]
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
w najlepszej jakości i co wazne z montażem konferencja Szatałowa jest już na [b]KIKS.tv[/b]:
http://kiks.tv/2011/03/szatalow-na-slask-bedziemy-szukac-czegos-innego/
Jak rozumieć słowa Jurija? Moim zdaniem docelowo Bartczak jest przewidywany jako gracz pierwszego składu - przecież Szatałow nie brałby "jednego z najlepszych, a najskuteczniejszego defensywnego pomocnika w lidze" po to by go sadzać na ławkę.
Jednakże trener unika ruchów a la Ulatowski, u którego niektórzy mieli pewny plac za nazwisko, niezależnie od aktualnej formy czy poziomu sportowego w ogóle (Radomski vs Baran). Do tego dochodzi ewentualny czas na aklimatyzację w drużynie i poznanie taktyki. Dlatego też może się zdarzyć tak, że jeszcze w meczu ze śląskiem Bartczaka nie zobaczymy.
No chyba, że trener bardziej pokieruje się zasadą, o której dzisiaj mówił na konferencji, czyli, że pierwszą jedenastkę wybiera po obserwacji formy zawodników w czasie każdego tygodnia poprzedzającego dany mecz. A do tego może doszedł do wniosku, że w środku pola, zwłaszcza w defensywie, jest tak źle, że nie ma na co czekać? Wtedy rudy defensywny będzie siał zniszczenie w szeregach śląska już w najbliższy piątek.
Powiem Wam tylko tyle ze chlopaki chodza na treningu jak w zegarku przy Juriju, widac ze trener trzyma ich zdecydowana i silna reka.
Zmartwila mnie tylko jedna rzecz na dzisiejszym treningu: niestety niektorzy nasi nowi zawodnicy nie rozumieja nic a nic po polsku i trener musial indywidualnie tlumaczyc np. Vule o co mu chodzi i co ma zmienic.
No i bardzo wyraznie widac juz ze Kaczmarek bedzie numerem jeden w naszej bramce.
A w jakim jezyku Szatalow im tlumaczy instrukcje?
Migowym.
Przynajmniej tyle, ze wiekszosc to Slowianie i predzej naucza sie polskiego niz jacys Portugalczycy czy Hiszpanie z Legii.
Zarabiają po 150tys. euro rocznie.Za te pieniądze spokojnie można na wieczór wynająć tłumaczke i przećwiczyć z nią podstawowe zwroty :D
Szatałow - moim zdaniem najlepszy transfer
Transfery ocenimy po zakonczeniu sezonu :)
Czy ktoś wie o której pierwsza druzyna ma dziś trening i gdzie ?
Martwi mnie,że Jurij ma pretensje do Suworowa za mecz z Legią a nie ma do Radomskiego,Jarabicy czy Klicha.Dla mnie zagrał bardzo dobre spotkanie widzę,że Aleks czymś podpadł u Szatałowa.
Pewnie tym, że nie istniał w destrukcji:(
leszeczek a kto istniał z tej czwórki Giza,Radomski,Klich,Saidi nikt dlatego tak wpadła 3 bramka dla legionistów.A winienie tylko Suworowa jest dla mnie bardzo dziwne.
Dokładnie. Suvorov nie walczy na całego. Musi to zmienić jeśli chce grać, a w ofensywie jest z niego pożytek.
Saidi zap...ł w defensywie aż miło, czym mnie nawet zaskoczył, co do Gizy i Radomskiego nie mam wyrobionego zdania, ale wątpię by stwierdzenie, że defensywny pomocnik nie robił nic w defensywie miało uzasadnienie w czym innym niż Twojej do niego niechęci. Nie mam przed oczami całego meczu, ale podejrzewam, że Giza też coś tam próbował przeszkadzać. Aleks natomiast nie podchodził do przeciwnika na bliżej niż 3 metry i to utkwiło mi w pamięci.
Niechęć do Radomskiego coś niebywałego a co on takiego zrobił żebym go cenił jako piłkarza ?
A co on takiego zrobił, żebyś nie widział co on robi na boisku?
Chodzi mi o oddzielenie indywidualnego stosunku do zawodnika od oceny jego udziału w meczu.
Dlatego uważam,że zarówno Suworow jak i Radomski (i innych których wymieniałem) zagrali słabo w destrukcji a mowa jest tylko o Suworowie.Jestem przekonany,że Aleks w meczu ze Śląskiem nie wyjdzie w podstawowym składzie a Radomski tak.
p.s.Bardzo szanuję trenera Szatałowa żeby nie było.
leszeczek, nie ma co przekonywać, przecież to walka z wiatrakami jest
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)