Jak myślicie kto w tej całej grze się bardziej męczy,piłkarze czy kibice? Mi się poprostu wydaje że wszyscy zawodnicy już by chcieli dzisiaj odejść w piździec z Cracovii,a my kibice chcielibyśmy zobaczyć w lutym już drużyne która będzie walczyć o powrót do ekstraklasy, drużyne która w rundzie wiosennej będzie się ze sobą zgrywać? Zgadza się?
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
dżin z butelki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jurij po matchu
> "Jagiellonia była na pewno lepsza, to był bardzo
> słaby mecz w naszym wykonaniu. Daliśmy dwa
> prezenty, gdy tracimy piłkę w środku pola, a
> dla zawodników tak szybkich jak Grosicki, to
> tylko wyprowadzić z tego akcję ofensywną.
> Jagiellonia prowadzi 2:0 i jest po meczu.
> Niektórym moim zawodnikom trzeba się
> zastanowić, czy trafili do odpowiedniej
> dyscypliny sportu"
>
>
> No i trzeba mówić otwarcie!
No to już mówimy i mówimy...Leńczyk też mówił... ale nie ma tych co ma to do nich dotrzeć...
Może Saidi okaże się naszym Micańskim i sie z jego pomocą utrzymamy tylko Chłopie tak trzymaj .
Mnie ten mecz napawa optymizmem
He? Że zdobędziemy 30 pkt w rundzie wiosennej? Popatrz 29kt. teraz zdobyła Jagiellonia a jest liderem ;) Prosze was optymistów,darujcie sobie ,jesteśmy w 1 lidze.
Jurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Co z tym jeżem
Słuchaj bo Ciebie jeszcze wtedy nie było, ale był taki moment w Cracovii, że nasz Kierownik drużny popularny Maciek został zwolniony za Majewskiego a następnie zatrudniony za Płatka, dzięki czemu jak o sobie z dumą opowiadał bo jakoś udało się coś wygrać.
,, wygoniłem jeża"
No i właśnie nie wiem co te jeże robią w tej Cracovii, zagoń tego ubeka do szukania jeży jak wtedy wygonił to czemu teraz tego nie robi.
W utrzymanie nie to średnio wieżę ale np w jeszcze trochę radości będzie i może burkom krwi napsujemy
nie wiem czy dobrze zrozumiałem Khaina, ale On zdaje się pisać:
"I don't tower in utrzymanie"
Szkoda mi trenera bo musi stawiać na takiego błazna jak Janus ten facet nie ma pojęcia o grze w obronie Łuczak drugie nie porozumienie zagrał poprawnie w derbach i tyle ale trzeba wżiąść pod uwagę że wszedł na kwadrans na po meczonych UBeków Radomski przy Łuczaku to mistrz Pawlusiński gramat Szeliga tak samo poziom II Ligowy Ślusar bez formy Suworov bez siły Matusiak bez pomysłu stoperzy raz dobrze raz beznadziejnie tak jak Saidi itd. Największym problemem jest to że nia ma zastępców tego badziewia bo widać co się dzieje z MEklasą!!!
Panie trenerze,szcunek za wypowiedz pomeczową...
Jurij Szatałow (trener Cracovii): "Jagiellonia była na pewno lepsza, to był bardzo słaby mecz w naszym wykonaniu. Daliśmy dwa prezenty, gdy tracimy piłkę w środku pola, a dla zawodników tak szybkich jak Grosicki, to tylko wyprowadzić z tego akcję ofensywną. Jagiellonia prowadzi 2:0 i jest po meczu. [b]Niektórym moim zawodnikom trzeba się zastanowić, czy trafili do odpowiedniej dyscypliny sportu"[/b]
Mówiłem o tym, kiedyś że byliśmy klubem wielosekcyjnym trzeba do tego wrócić.
Na pierwszy rzut Wasiluka i Krzywickiego do sekcji koszykówki.
Moskałę i Sasina na biegi długodystansowe, może ktoś ma inne pomysły?
A Janusa do sekcji szachowej , za refleks .
wywiad dla TP po meczu
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr_site/Pilka-nozna/rozmowki/Jurij-Szatalow-Pozytywy-malo-pocieszajace#Scene_1
ja jednak proponuje go w takiej nowej dyscyplinie sportu
http://www.youtube.com/watch?v=43Wcbd0dJpQ
przynajmniej po mordzie na otrzeźwienie jeszcze dostanie:)
- Niewielkie pole manewru w obronie ograniczyły jeszcze kontuzje. Na prawej obronie ponownie zagrał Krzysztof Janus...
- Nie mamy wyboru. Dzisiaj nie mamy żadnego innego zawodnika na tę pozycję. Jesteśmy zmuszeni do tego materiału a nie innego...
o ile mnie pamięć nie myli to w końcówce zeszłego sezonu na prawej obronie wyróżniał się P. Sasin. Czasem zmiana pozycji może dużo zmienić...
jak nie rybka to akwarium...ARTU,jak nie umie to nie umie,jak słaby to słaby...był w kadrze a trener go nie wpuścił czyli jeszcze słabszy od Janusa no i słabszy od Moskały,który po pół roku wrócił do I drużyny...
Trener ,przed Bełchatowem ,chyba poda wreszcie co za ciulików Tabiszek sobie nasprowadzał....
2 polowa wygladala lepiej bo Jagiellonia na to Pasom pozowlila, prowadzac 3:0 do przerwy chcieli po prostu spotkanie dograć, bez wiekszego wysilku, do ktorego zmusil ich nieco Saidi - gdyby 2 razy nie strzelil w taki sam sposob, to skonczyloby sie pewnie dalej na 3:0, moze 4:0, a Jurek musialby gadac ze nie jedna a dwie polowy kopacze przestali.
Nie sztuka jest strzelic dwie bramki, jak sie ma juz dwa razy tyle w plecy, bo za honorowe trafienia punktow nie daja
Chwalic za druga polowe w ktorej przeciwnik sie nie wysilal a i tak barmke strzelil a mogl jeszcze ze trzy - chyba ze to zabieg psychologiczny
Szatalow to kolejny Dyzma - w Polonii mu nie placili, do czolowki ligowej nikt i tak by go nie zatrudnil. to sobie dorobi teraz przez pol roku dobra pensyjke i zwali na koniec na zly uklad planet.
Za Janusa to można wstawić każdego-słabiej nie będzie.
Wolałbym grać trójką obrońców niż z Janusem na prawej, dla mnie ten typ jest wielką zagadką, nie wiem co Ulatowski w nim widział ściągając na pozycję obrońcy, ten typ to pomocnik (jak dla mnie lepiej mu wychodzą nieraz zagrania i wrzutki w ofensywie)... Zawalił nam punkt w derbach, wczoraj przynajmniej dwie bramki bo drugiej połowy nie oglądałem, zawalił bramkę w meczu z Bytomiem, dobrze wczoraj powiedział Iwan, to co ja pisałem już od dawna, obserwując jego grę z sektoru B, że nie kryje lewego pomocnika, napastnika drużyny przeciwnej, tylko schodzi do środka "przyklejając" się do Polczaka, zostawiając puste pole atakującemu (Jarecki, Boukhari, Grosicki) no ile można?? zwolnić/sprzedać/rozwiązać kontrakt nie wiem co , w przerwie zimowej...Swoją drogą błąd zrobił Ulatowski tak szybko dawając do gry Mierzeja, jeszcze pan selekcjoner eksploatował go na tournee w stanach , jak on był świeżo po tym Achillesie, i pewnie będzie do treningów w połowie stycznia.... Jak już jesteśmy przy styczniu, ciekaw jestem ile naszych gwiazdorów będzie na treningu noworocznym , podejrzewam , że przyjdą lojalni gracze (moskała, pawlusiński, , cabaj, no i może dudzic,) reszta to ME i juniorzy, no bo przecież pan ślusarki, matusiak muszą porządnie zabalować, saidi i hesdey sylwek w Holandii, serbowie pojadą do domu na świeta i na sylwestra, suvorov to samo, wasiluk w zeszlym roku , wolał też balować w Białymstoku ehhh żenada, ale może pojawi się GIZA i SKRZYNIA i pokażą , że mają serce w PASY
Uważam, za każdy z tych pseudopiłkarzy powinien mieć zapisane w swoim często lukratywnym jak na polskie warunki kontrakcie, obowiązkową obecność na tradycyjnym treningu noworocznym. Ale na to pała z Kanczugi zapewne nie wpadł...Uważam, że my kibice powinniśmy to jakoś próbować egzekwować. Pomysłu nie mam, choć może rozmowa z trenerem poprzez Tylko Cracovia lub Teraz Pasy pokazała by jak bardzo jest to ważne dla nas święto!!
Również jestem zdania, że janus NIE MOŻE już występować i psuć. Niech gra za niego ktokolwiek. Najlepiej niech wyjaśną z Kuligiem a jeśli to niemożliwe to niech na tą stronę wsadzą Sasina. Gorzej być nie może niż z jAnusem
Musimy też zacząć grać dwoma napastnikami bądź ofensywnymi pomocnikami bo środek pola po prostu jest u nas za nędzny przy takich defensywnych jakich mamy.
Cabaj - Polczak, Kosanović, Sasin, Moskała - Radomski, Ntibazonkiza, Klich, Suart - Ślusarski, Matusiak
Ja tak to widzę - nie mamy wiele do stracenia już.
Asekuracyjnie można zagrać standardowo czyli Szeliga za Suart'a, a na lewą pomoc cofnięty Ślusarski, ale wolę opcję 4-4-2
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)