Villa_KS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zibiland Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Machu Poprawa jest taka ,że nie przegraliśmy
> > wygranego meczu....a zremisowaliśmy... co do
> gry,
> > to m.in. ze Śląskiem graliśmy także nie
> żle,
> > tylko boczni odpieprzali numery...a zresztą
> > dzisiaj także się "poprawili" bo nie 3 a tylko
> 2
> > bramki padły z ich "twórczości"..
>
>
> dokładnie 1 Janusek 2 Sasinek :) są genialni, a
> nasza drużyna poza nie najgorszym niestety
> kontuzjowanym Mierzejewskim ma same lebiody od
> dawna na bokach obrony. Szkoda Derbicha bo byl
> slaby ale teraz przydałaby sie jego osoba i
> jakakolwiek namiastka konkurencji...
zwłaszcza fenomenalnie Łukasz zagrał w meczu z Ruchem...
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
Byłem na ME oczywiście w plecy 2....
Rozrabiaka,wstawiłeś linka o Golinie ,że wraca do I drużyny....po dzisiejszych 60 minutach ON powinien wrócić ale na stałe do ME...
Dramatyczna gra! Nawet z 3 metrów do pustej bramy nie wjechał....Gestykulacje i sprzeczki z sędziami tak ala Ślusar.....chyba w Luinie jest szkoła ,w której uczą takiego zachowania...
Spokojnie dajmy mu szanse chlopak na pewno nie zapomnial jak sie gra w pilke.Przy nowym trenerze, ktory preferuje gre pilka moze sie odrodzi.Coz mial grac jak ulatowski kazal im walic dluga pile bez przerwy;/
Golina za Ulata był poza drużyną i nie walił zadnych ani długich ani krótkich piłek....
Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę o długich piłkach ,bo na treningach nie było TAK! Ulat kazał im grywać właśnie dołem i krótko...Jurij identiko ...problem jest inny,krótkie piłki to szybkie piłki ,które trza grać na 1 ,2X a do tego musi być technika...a tej 90% piłkarzykom brak!
Zibland z calym szacunkiem przez wszystkie mecze za ulatowskiego nie widzialem nawet pol takiej klepki jaka wczoraj zagralismy w 25 min(po wprowadzeniu Klicha na plac). Biorac pod uwage ze srednio Cracovia(do wczoraj) potrafi wymienic 4,5 podan na polowie przeciwnika to wczoraj zrobilismy krok milowy pod tym wzgledem. Swoja droga gowno mnie obchodzi co ulatowski kazal im na treningu robic, jak podczas meczu siedze w okolicach lawki rez, a on sie drze sie na sasina, janusa"Rzuc na bartka,radka, saidiego"
Nie podoba mi się gra naszych obrońców (szczególnie Polczaka) przy odbiorach piłki. Stoi jeden z drugim za napastnikiem i zamiast próbować walczyć o piłkę to rozpycha nogi na boki i trzyma napastnika za koszulkę. Tu trzeba przecinać podania, a nie czekać aż napastnik będzie miał piłkę i będzie próbował się z nią obrócić.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/szatalow-mam-pretensje-do-matusiaka,1557164
Jedno wazne! wkoncu jest zmiana ustawienia, na boisku to i tak wyglada podobnie ale jest zmiana na 4-3-3
Problem polega na tym że od czasów majewskiego sprowadzaliśmy na wagę bardzo słabych zawodników, jeżeli dzisiaj słaby ale ambitny Szeliga jest podporą drużyny to znaczy że mamy bardzo słabą drużynę. Kolejny element to Ulatowski, jak to jest że Matusiak, który nie był na obozach, miał teraz kontuzję jest jednym z najlepszych zawodników? Czkawką może nam się odbić odpuszczenie meczu z Polonią Bytom, bo to było odpuszczenie przez władze tego meczu, na dwa dni przed meczem ternarem tymczasowym zostaje Marcin Sadko, jaki sens miało prowadzenie drużyny w pucharze przez Ulatowskiego skoro przed meczem wiedział ze jest zwolniony? Profesor mówił że nie lubi podejmować decyzji pochopnie, a jaka decyzją było zatrudnienie Szatałowa dzień przed meczem? Może się szczęśliwie okazać że to dobry wybór, ale jeżeli tak to jak już zwalniano Lenczyka to dlaczego nie trafił do nas w czerwcu tylko dopiero teraz? To pokazuje jak chaotyczne jest działanie władz spółki. Zwolnic trenera nie można pochopnie ale zatrudnić na wariackich papierach i podpisać kontrakt na dwa lata to można, przecież to jest kabaret. Może szczęśliwie się okaże że to był dobry wybór ale to nie będzie zasługa zarządu tylko zbiegu okoliczności. Dwa razy pod rząd drużyna w lidze traci ponad 40 bramek i szczęśliwie nie spada a zatrudniono trenera, który mówi że będzie budował drużynę od przodu, no to zbudował tak że mieliśmy 4 punkty. I jeszcze niektórzy "specjaliści" na forum mówią że fantastycznie prowadził treningi. Ale trening jest tylko środkiem do celu jakim jest wygranie meczu (meczów) a nie celem samym w sobie. Zawodnicy na każdym treningu mogą truchtać i grać w dziada, wystarczy że będą wygrywać mecze.
Uszło mojej uwadze ,kto mówił o tym,że Ulat fantastycznie prowadził treningi....o ile sobie przypominam to padały głosy,także i moje uwagi,że naszych grajków trzeba uczyć prawie wszystkiego...
Jedno jest pewne ,ze pozbyto się trenera doświadczonego i bardzo konkretnego,który nie pozwalał wchodzić dyletantom na swoje podwórko.Nie chciał się godzić na wpychanie mu "jakiś" zawodników do zespołu m.in.Łuczaka i Radomskiego..No ale wtedy role dyrektorów i prezesów ograniczone byłyby do administrowania i wykonywania polecen sztabu trenerskiego!
Wzięto więc trenera na przykrywkę do spełnienia WŁASNYCH ambicji.
Pasiaku64 nie zgodzę sie z Twoim stwierdzeniem,ze trning jest tylko środkiem do celu...jest jednym z nich ,to tak...a jakby nie był potrzebny to po co by trenowali? Ile razy w swoich uwagach mówiłem,że nie potrafią strzelać,że z 3ch metrów strzelają na tory tramwajowe przy Wielickiej...że na 10 prób udaje się z 16 tki ze 3 razy trafić w światło bramki...no i co wykrakałem?Ale popatrz ilu forumowiczów ,w ocenach pomeczowych.wystawia oceny powyżej 5-6 ,gdy drużyna przegrywa sromotnie...Tyle zdań ilu rozmawiających a na sympatie osobiste ,to nic nie pomoże....
Życzę obecnemu trenerowi zachowania pełnej [b]suwerenności przy podejmowaniu decyzji piłkarskich[/b] i bu udało Mu się utrzymać Pasy w Ekstraklasie...
.
Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Uszło mojej uwadze ,kto mówił o tym,że Ulat
> fantastycznie prowadził treningi....o ile sobie
> przypominam to padały głosy,także i moje
> uwagi,że naszych grajków trzeba uczyć prawie
> wszystkiego...
> Jedno jest pewne ,ze pozbyto się trenera
> doświadczonego i bardzo konkretnego,który nie
> pozwalał wchodzić dyletantom na swoje
> podwórko.Nie chciał się godzić na wpychanie mu
> "jakiś" zawodników do zespołu m.in.Łuczaka i
> Radomskiego..No ale wtedy role dyrektorów i
> prezesów ograniczone byłyby do administrowania i
> wykonywania polecen sztabu trenerskiego!
> Wzięto więc trenera na przykrywkę do
> spełnienia WŁASNYCH ambicji.
> Pasiaku64 nie zgodzę sie z Twoim stwierdzeniem,ze
> trning jest tylko środkiem do celu...jest jednym
> z nich ,to tak...a jakby nie był potrzebny to po
> co by trenowali? Ile razy w swoich uwagach
> mówiłem,że nie potrafią strzelać,że z 3ch
> metrów strzelają na tory tramwajowe przy
> Wielickiej...że na 10 prób udaje się z 16 tki
> ze 3 razy trafić w światło bramki...no i co
> wykrakałem?Ale popatrz ilu forumowiczów ,w
> ocenach pomeczowych.wystawia oceny powyżej 5-6
> ,gdy drużyna przegrywa sromotnie...Tyle zdań ilu
> rozmawiających a na sympatie osobiste ,to nic nie
> pomoże....
> Życzę obecnemu trenerowi zachowania pełnej
> suwerenności przy podejmowaniu decyzji
> piłkarskich i bu udało Mu się utrzymać Pasy w
> Ekstraklasie...
> .
Ależ ja nie powiedziałem że trening jest niepotrzebny, ja powiedziałem że jest jednym ze środków do celu - nawet bardzo ważnym, nie może być celem samym w sobie, a więc czasami Trzeba coś modyfikować, odejść od przygotowanej wcześniej rozpiski uwzględniając sytuację w jakiej się znajduje drużyna. Mam wrażenie ze tego nie było.
Poczekajmy aż minie efekt "nowej miotły" czyli do końca rundy bo na razie niby wygląda to dobrze ale nie chce mi się wierzyć w przypływ umiejętności i determinacji naszych kopaczy.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,93170,8669080,Pilkarze_Cracovii__Nie_dostalismy_wyplaty__ale___.html :) no i bardzo dobrze
No i dobrze, tak trzeba . Ale myśle, że szmal zablokowali równierz Tobaszowi, Rząsie i Madeji.
Polonia Bytom bez Jurija w 3 meczach zdobyla 7 punktow.
Cracovia z Jurijem w 2 meczach tylko 1, a i juz bez Ulatowskiego rowniez w 3 meczach tylko 1 !!!
Ciekawe co Michniewicz pokaze w Widzewie bo pilkarsko sa poziomem chyba zblizeni do nas , bedzie male porownanie czy dobrze zrobilsmy zatrudniajac Szatalowa czy tez zle nie zatrudniajac Michniewicza.
Możemy się równać z Widzewem, ale do linii ataku. Oni mają bombardierów.
Wywalić tych pseudo grajków dla nich liczy się TYLKO kasa w dupie mają kibiców i klub!!!
zgadzam się z przedmówcą. Pisząc coś takiego pokazują,że w gdzieś maja klub i czekają tylko na kasę a w mediach opowiadają bajki
co oni by to nie chcieli dla klubu zrobić. W takim razie nie dawać im kasy do czerwca albo przynajmniej do lutego a jak nie będzie pasowało dalej to wywalić tych żałosnych piłkarzyków!
Ja też jestem tego zdania!Kurwa grają jak ostatnie pizdy i jeszcze płaczą że kasy nie dostają:)ale za co maja dostać za to że ubiorą koszulke pochodzą 90 minut po murawie i czekaja na wpłate na konto!!Ja osobiście wolę spaść z tej ligi i budować zespół któremu będzie się chciało grać a nie co sezon to samo idziesz na mecz i ten sam scenariusz-BYLE SIE UTRZYMAĆ W LIDZE.Ile można na to patrzeć??A te łajzy maja jeszcze tupet żeby wypisywać do gazet że kasy nie dostaja!!Im się już naprawdę w dupach pierdoli!!KOniec bedzię kasa jak będzie widać że kolesiom zależy na NASZEJ CRACOVII a nie przechodzenie obok meczy i robienie NAS kibiców w chuja!Dość tego.Wolę oglądać zespół w niższej lidze ale zespół który biega w PASIAKACH i walczy!! DOść z tymi partaczami!
O której jest jutro trening?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)