Ja żałuję, że w ostatnich minutach, kiedy już było wiadomo, że nie mamy ich czym straszyć, zamiast poszanować piłkę i dowieźć remis poszedł nieprzygotowany atak na pałę lewym skrzydłem i po stracie szybka kontra:( W ostatnich 10 minutach nie potrafiliśmy zagrozić ich bramce, choć gnietliśmy, więc po co było się na sam koniec podpalać?
To był ewidentny błąd taktyczny, podobnie zresztą chyba w meczu z Polonią Bytom: trudno, jak nie ma kto strzelać, to dobry na przełamanie nawet remis 0:0.
-
-
Cracovia - Wisła Kraków 05.11 20:00 - piłkarsko
Owszem,na przełamanie dobry remis,ale jak się ma o 6 pkt więcej...To były derby w których moglibyśmy ich stuknąć 4,5-0,gdybyśmy mieli lepszych grajków,bo to była najsłabsza wisła jaką widziałem w derbach od naszego powrotu do exstraklasy...
ps.bez doświadczonego obrońcy ,i napastnika który strzeli 15 bramek w sezonie ani rusz!!
I tak zagrali lepszy mecz, niż poprzednie (Lech, Polonie).
A zaangażowanie na 120%
Może jestem naiwny, ale mam nadzieję, że to był mały kroczek w dobrym kierunku. Cała nasza liga jest słaba i wystarczy grać tylko troszeczkę lepiej, żeby zacząć wygrywać. Zdaje mi się, że trener Szatałow jednak lepiej poukłada te klocki, niż jego poprzednik. Nie byliśmy gorsi od gts-u, który mimo słabej gry jest sobie spokojnie w środku tabeli. Nas też na to stać - nawet z tym składem, jaki mamy.
polecam skrót
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91843,8622308,12__kolejka__Cracovia___Wisla_0_1__Skrot_meczu.html
huj nie mecz.
piłkarskie dno i my i gts, a miałem wrażenie że ich obrońcy bardziej się po czołach kopali.
gażę pieknisi z holandii wydać na Pasiasta młodzież.
i co tu komentować ,szkoda remisu ,a co do gry każdy widzi ,
wystarczyło się przypatrzeć rozgrzewce ,przez około 10 minut nikt nie trafił bramkę ,
to co się dziwić ,że w czasie meczu też nikt nie strzelił ,ech szkoda pisać .
oneb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> i co tu komentować ,szkoda remisu ,a co do gry
> każdy widzi ,
> wystarczyło się przypatrzeć rozgrzewce ,przez
> około 10 minut nikt nie trafiła bramkę ,
> to co się dziwić ,że w czasie meczu też nikt
> nie strzelił ,ech szkoda pisać .
odnosnie rozgrzewki-tez to zauwazylem.
Nie ma Wasiluka to znalazl sie Janus...wiem graja w lini itd. ale ku@@a nie mozna tak przesuwac jak robi to on.
Schodzi do srodka niby asekurujac stoperow ale...zostawia na skrzydle w cholere miejsca skrzydlowym(to samo bylo z Polonia Bytom)..tak kryc nie mozna...ja rozumie granie w lini i przesuwanie ale do ku@@y nedzy za duzy "radar" jest jesli chodzi o krycie.Skrzydlowi przeciwnych druzyn maja za duzo swobody na gre...za co winie Janusa! tak kryc nie wolno bo w co drugiej akcji smierdzi to bramka co wisla dzis wykorzystala.
bramka Janusa, Saidi na plantacje, niech odpracuje zarobki.
A ja tak:
Szacunek dla piłkarzy - słabych ale Naszych, za ochotę do gry.
Szacunek dla trenera( a nie psychoanalityka -Ulatowskiego)
dla Szatałowa- obym dobrze jego nazwisko napisał :)
Szacunek dla Nas wszystkich za obecność( nie było gości in cognito- chociaż jeden pan chciał mojego kumpla -doktora zapytać :) ) a nasz doktor z Kazka i nie nosi barw i tyle :) - zostało to panu wyjaśnione
I teraz mówię o przyszłości:
Szacunek dla wszystkich co przyjdą na kolejny mecz NASZEJ UKOCHANEJ CRACOVII!!!
Nie spadliśmy i nie spadniemy :)
To Wam mówię... :) I każda taka porażka jeszcze bardziej zbliża mnie do stwierdzenia:
CRACOVIA PANY!!!
dokładnie...bo Cracovia to nie piłkarze...Cracovia to stan umysłu i serca każdego Pasiaka :)
tego cała Polska pojąć nie może - jak to jest,że my wciąż doznajemy porażek,upokorzeń,mamy garbatą dolę,a jednak dalej wierzymy i wspieramy nasz klub...bo są światłe idee o które warto walczyć :)
janus w 94 minucie nie krył ani zawodnika ani strefy...chyba juz pod przysznicem byl...to jest po prostu dramat...wiekszosc jego "dryblingow" konczy sie wybiegnieciem w aut,a o jego grze defensywnej swiadczy jego ustawienie w ostatniej minucie meczu...
materiały filmowe z wielkich derbów Krakowa na [color=#333333][b]KIKS.tv[/b][/color]:
doping na meczu:
http://kiks.tv/2010/11/bez-komentarza-doping-podczas-182-derbow-krakowa/
relacja:
http://kiks.tv/2010/11/wisla-pany/
poderbowe wywiady z piłkarzami (Pawlusiński, Garguła, Polczak, Radomski):
http://kiks.tv/2010/11/poderbowe-wywiady/
Końcówka meczu to "odwrotnie proporcjonalne" [b]dejavu[/b] ze SS. Poprzez kanciasta głowę Jopa "zabraliśmy" im Majstra, a teraz w podobnych okolicznościach odwdzięczyli się nam - raczej spadniemy...:(
Jim Napisał(a):
> Końcówka meczu to "odwrotnie proporcjonalne"
> dejavu ze SS. Poprzez kanciasta głowę Jopa
> "zabraliśmy" im Majstra, a teraz w podobnych
> okolicznościach odwdzięczyli się nam - raczej
> spadniemy...:(
zadnego spadku zadnego czarnowidztwa...... a tam nawet jak spadniemy Cracovia zawsze Pany :)
+ jack ,obyś miał rację - teraz to jedynie "ruska matematyka" i Duch Święty może "wyręczyć" Prezesa...( wogóle to kto jest Prezesem w Pasach?) w swoich "bibiljnych [b]wizjach[/b] nt 7 latach tłustych"
Moim laickim okiem WSZYSCY zawodnicy na miarę sił i umięjętności WALCZYLI, oprócz Saidiego. Księżniczka z Burundii
http://www.google.com/images?q=ksi%C4%99%C5%BCniczka+z+burundii&rls=com.microsoft:*:IE-SearchBox&oe=UTF-8&rlz=1I7SKPB&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=2MHUTMa1E8674gauwa3-Bw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=2&ved=0CCcQsAQwAQ
( fajne rybki akwariowe o tej nazwie) powinna być utrzymywana obecnie przez Tomka Rząsę i kumpla Radomskiego...- ojjj Tomku - liczyliśmy na Ciebie - dlaczego wszedłeś do "koryta" ...?
Jeszcze raz powtarzam - możecie po mnie napierd..alać , ale uważam, że sprawiedliwości nadszedł CZAS.
Jim Napisał(a):
> + jack ,obyś miał rację - teraz to jedynie
> "ruska matematyka" i Duch Święty może
> "wyręczyć" Prezesa...( wogóle to kto jest
> Prezesem w Pasach?) w swoich "bibiljnych wizjach
> nt 7 latach tłustych"
>
> Moim laickim okiem WSZYSCY zawodnicy na miarę
> sił i umięjętności WALCZYLI, oprócz Saidiego.
> Księżniczka z Burundii
>
> http://www.google.com/images?q=ksi%C4%99%C5%BCnicz
> ka+z+burundii&rls=com.microsoft:*:IE-SearchBox&oe=
> UTF-8&rlz=1I7SKPB&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=2MH
> UTMa1E8674gauwa3-Bw&sa=X&oi=image_result_group&ct=
> title&resnum=2&ved=0CCcQsAQwAQ
>
> ( fajne rybki akwariowe o tej nazwie) powinna być
> utrzymywana obecnie przez Tomka Rząsę i kumpla
> Radomskiego...- ojjj Tomku - liczyliśmy na Ciebie
> - dlaczego wszedłeś do "koryta" ...?
>
> Jeszcze raz powtarzam - możecie po mnie
> napierd..alać , ale uważam, że sprawiedliwości
> nadszedł CZAS.
Jim !!! to w tym watku to w tamtym sobie troche "prywaty" uskuteczniamy :) ale dlaczego do cholery utrzymanie to "ruska matematyka" ? wszystko przeciez jeszcze w naszych rekach ( albo dokladniej w nogach naszych piłkarzy ) nie trzeba liczyc na pozytywne wyniki z innych stadionow, to jeszcze nie ten czas,moze mamy za słaba druzyne, ale dlaczego znow krązysz wokół słowa "sprawiedliwosc" bo to sugeruje ze poniewaz utrzymalismy sie przez przypadek ,w pewnym sezonie to teraz sprawiedliwosc wyrowna rachunki i spadniemy bo to sie nam nalezy za przeszłosc ( tak Cie zrozumiałem) a ja uwazam ze zakładajac iz nie ma przekretów ( a tego nie da sie wykluczyc) spadniemy bo jestesmy sportowo słabi a nie dlatego ze sprawiedliwosc wyrówna swoje rachunki , co dla mnie sugerujesz :)
Szkoda, ale coz, taka jest pilka i polityka transferowa pana Filipiaka, za ktora zawsze bylem przeciw! Tak ze niewazne gdzie Cracovia bedzie, I liga czy ekstraklasa , zawsze i tylko Cracovia. A dla Pana Filipiaka , pan zrobil swoje pan moze odejsc! Pan i pana pieniadze wiecej tu juz naszej Cracovi nie pomoga. Reklama sie panu udala, przez tyle lat, warto bylo, czyz nie tak?
CRACOVIA - YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!
Annuit Coeptis
Oglądam właśnie w Canal+ powtórkę przedmeczowej rozmowy Olbrychta z Filipiakiem i Zamilskim na Kałuży. Pan profesor jest rozbrajający i bezradny jak dziecko.
Oddaliśmy, co dostaliśmy w czerwcu. Ale ja bym się nie zamienił :D
kilka podstawowych braków to brak kondycji ,i skuteczność zerowa.
Zwycięstwo trzeba wybiegać i koniecznie trzeba strzelić jedną bramkę więcej .
Recepta na utrzymanie to ograniczyć picie ,poranne długie biegi i co najmniej dodatkowo 2 godziny dziennie ,strzały na bramkę to może na wiosnę będą wygrywać;.A tak to kolejny sezon gramy o mistrzostwo ale I ligi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)