Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Przed meczem z Kolejorzem propozycja do marketingu....jest oferta dla studentów:)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 18.10.2010 o 14:45
      Ostatnia aktywność 28.10.2010 o 23:59
      4176 wyświetleń
    • Villa_KS

2.2K
      939
    • 20.10.2010 o 15:40
      Post #660187 20.10.2010 15:40
    te bilety dla studentów za free i w ogóle na PP za złotówkę to świetny pomysł, zazwyczaj żeby zacząć kibicować (osoba przyjezdna) musi się pojawić na meczu którejś z krakowskich drużyn, od tego pierwszego wyboru się wszysko zaczyna.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 22.10.2010 o 13:59
      Post #660735 22.10.2010 13:59
    OFICJALNA INFORMUJE O ZNAKOMITEJ DECYZJI.... ...i nie ma znaczenia czy za pierwszym razem przyjdzie 10 czy 100 studentów czy 500. Ważne aby to obowiązywało jakiś czas najlepiej co roku od początku roku akademickiego czyli od października. Narazie oferujemy fatalny w wynikach piłkarskiech produkt ale reszta stadion+atmosfera to rewelacja:) Z czasem studentów będzie więcej a z wielu wyrosną tacy fanatycy jak legendarny Wałęsa z Radomia(dla młodszych kibiców to ten Pan a zarazem kibic mający setki wyjazdów na koncie- ,którego syn zrobił flagę "dziękuję Ci Tato ,że jestem Pasiakiem" ). Przyjazd do wielkiego miasta i wybór Klubu w wieku 18 lat to zwykle wybór na całe życie. [b]Jedna tylko prośba do OFICJALNEJ[/b]. Gdziekolwiek piszecie o zdjęciu biometrycznym dawajcie zaraz w nawiasach informujcie ,że są do wykonania "od ręki" i za darmo w czarnych budyneczkach z kasami na Kałuży. [b]Przyjechałeś do Krakowa na studia i chciałbyś na żywo oglądnąć spotkania Ekstraklasy? Jesteś studentem i chciałbyś zobaczyć mecze najstarszego klubu sportowego w Polsce? Nic prostszego! Specjalnie dla Ciebie przygotowaliśmy bilet studencki na spotkania ?Pasów!" Cracovia od początku swojego istnienia związana była ze środowiskiem akademickim. Nasz klub powstał 13 czerwca 1906 roku jako Akademicki Klub Footballowy Cracovia. Chcemy kontynuować związki ?Pasów" ze środowiskiem krakowskich Żaków i własne dlatego wprowadzamy specjalne bilety dla studentów w cenie 5 zł! Teraz, aby oglądać mecze Cracovii na nowym stadionie przy ulicy Kałuży, wystarczy jedynie okazać ważną legitymację studencką i za jedyne 5 zł. zakupić bilet na dowolny sektor (z wyjątkiem sektora VIP). Bilety będą obowiązywały już od spotkania z Lechem Poznań w Pucharze Polski. Przypomnijmy, że przed zakupem biletu należy wykonać zdjęcie biometryczne.[/b]
    • fran

221
      0
    • 22.10.2010 o 14:31
      Post #660753 22.10.2010 14:31
    i znowu z drugiej strony Błoń przeczytali nasze forum i wprowadzili ulgi dla studentów... a nasi marketingowcy nic ;( http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/wisla_krakow_zaprasza_wszystkich_zakow/
    • Robinksc

5K
      149
    • 22.10.2010 o 14:34
      Post #660754 22.10.2010 14:34
    Gratuluje tej inicjatywie. Dobrze że można jednak coś przepchnąć. Musimy wykorzystać fale związaną z nowym stadionem. Tylko piłkarze nam to dodatkowo utrudniają :) (chociaż mecze interesujące, bo dużo bramek pada).
    • DNL_KKS

2.2K
      0
    • 22.10.2010 o 14:34
      Post #660755 22.10.2010 14:34
    Faktycznie nic, wszak bilet za 5 zł jest gorszy niż pula 1000 biletów po 20 zł ;)
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 22.10.2010 o 14:45
      Post #660760 22.10.2010 14:45
    Robinksc Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Gratuluje tej inicjatywie. Dobrze że można > jednak coś przepchnąć. Musimy wykorzystać fale > związaną z nowym stadionem. Tylko piłkarze nad > to dodatkowo utrudniają :) (chociaż mecze > interesujące, bo dużo bramek pada). Wiesz Robin jakby piłkarze naprawdę dobrze grali to jakiekolwiek promocje nie byłyby potrzebne. Ten stadion + ciągle potężna marka Cracovii spowodowałoby ,że nie byłoby żadnych problemów z frekwencja. Nasz problem to a) nic nie gramy b) nic nie gramy już 4-y sezon:(
    • fran

221
      0
    • 22.10.2010 o 15:06
      Post #660766 22.10.2010 15:06
    lepiej późno niż wcale ;) jak pisałem post to nie wiedziałem, że wprowadzili ulgę dla studentów... szkoda, ze tak późno i druga strona Błoń to na nich wymusiła, ale tak jak napisałem na wstępie lepiej późno niż wcale
    • pasiak na zawsze

2.1K
      388
    • 22.10.2010 o 15:29
      Post #660775 22.10.2010 15:29
    fran Napisał(a): ------------------------------------------------------- > lepiej późno niż wcale ;) jak pisałem post to > nie wiedziałem, że wprowadzili ulgę dla > studentów... szkoda, ze tak późno i druga > strona Błoń to na nich wymusiła, ale tak jak > napisałem na wstępie lepiej późno niż wcale to Ty piszesz nie czytajac postow, ktore sa napisane wczesniej wytluszczonym drukiem ? ciekawe kto tu bardziej opozniony, Ty czy nasz marketing... a nie pomyslales, ze nie druga strona Błoń a kibice na nich to wymusili ?
    • mlody3xL

1.5K
      0
    • 22.10.2010 o 16:05
      Post #660784 22.10.2010 16:05
    No to gitara :D Już miałem zwerbowanych paru nowych znajomych z poza Krakowa, który poznałem w tym roku na studiach, to teraz będzie ich jeszcze więcej. :D
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 22.10.2010 o 16:05
      Post #660785 22.10.2010 16:05
    na wszystkie poza VIP
    • Przemas78

1.4K
      1
    • 22.10.2010 o 16:10
      Post #660786 22.10.2010 16:10
    Tylko pytanie jak dużo studentów tych świeżych , jak i starych czyta to forum lub stronę oficjalną. Powinna być ostra reklama na ulicach , uczelniach, czy tez mediach. Aha jeszcze jedno w takim wypadku trzeba by też zrobić promocje dla uczniów szkół średnich gimnazjów i tak dalej , no bo jak maturzysta ma zapłacić nawet te 10 a student 5 to uczeń trochę jednak pokrzywdzony zostanie.
    • mlody3xL

1.5K
      0
    • 22.10.2010 o 16:10
      Post #660787 22.10.2010 16:10
    Khalid Napisał(a): ------------------------------------------------------- > na wszystkie poza VIP Dziękuję, dopiero później doczytałem. :) Przemas78 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Tylko pytanie jak dużo studentów tych świeżych > , jak i starych czyta to forum lub stronę > oficjalną. Powinna być ostra reklama na ulicach > , uczelniach, czy tez mediach. Aha jeszcze jedno w > takim wypadku trzeba by też zrobić promocje dla > uczniów szkół średnich gimnazjów i tak dalej > , no bo jak maturzysta ma zapłacić nawet te 10 a > student 5 to uczeń trochę jednak pokrzywdzony > zostanie. Trudno, uczniowe szkół średnich mieszkają raczej z rodzicami w Krakowie, studenci przyjeżdżają i musza sami opłacać wszystko. Ja kupiłem karnet przed sezonem zapłaciłem 50zł, a wyszło, że na wszystkie mecze mógłbym wejść za 35zł (licząc mecz z TSV) - i nie narzekam, bo przynajmniej w kolejkach nie stoję, a przy tym mogę sobie wejść na turniej dla juniorów, poza tym 50zł to śmieszne pieniądze jak za karnet, tak jak 10zł za bilet, nie mówiąc już o 5zł. Nie ma co narzekać bilety i tak są tak tanie, że nic tylko je kupować. U mnie w grupie jak się osoby dowiedziały, że bilety za 10zł, to chciały przychodzić, kiedyś jakimś osobom w tramwaju podpowiadałem co i jak, żeby kupić u nas bilet - więc sporo osób się interesuje, jednak, napewno duża liczba osób jest która nic o tym nie wie. [b]Poza tym dla osób poniżej 17 roku życia,w pewnych gimnazjach jest już odpowiednia akcja prowadzona - wchodzą za darmo, a starsze osoby mogą kupować bilety 1+1.[/b] Jakby ktoś zrobił jakieś plakaty które informują o biletach za 5zł na mecz, albo miał takie w przyszłości na stanie, to pisać mi PW, porozklejam na PK na mechanicznym (Czyżyny) oraz na fizyki (Podchorążych), a i na Warszawskiej może by się coś udało wepchnąć - (przed wejściami, bo pewnie w środku nie można - chociaż... ;))
    • konrad_pn

897
      633
    • 22.10.2010 o 16:34
      Post #660799 22.10.2010 16:34
    bardzo dobra inicjatywa ! u mnie na uczelni z pewnościa kilka osób skorzysta , juz zacząłem namawiac :) oby tylko nie byl to jednorazowy wyskok marketingowców a stała idea. oczywiscie powinny być również bilety tańsze dla uczniów !
    • Przemas78

1.4K
      1
    • 22.10.2010 o 16:44
      Post #660806 22.10.2010 16:44
    mlody3xL Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Khalid Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > na wszystkie poza VIP > > > Dziękuję, dopiero później doczytałem. :) > > Przemas78 Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Tylko pytanie jak dużo studentów tych > świeżych > > , jak i starych czyta to forum lub stronę > > oficjalną. Powinna być ostra reklama na > ulicach > > , uczelniach, czy tez mediach. Aha jeszcze jedno > w > > takim wypadku trzeba by też zrobić promocje > dla > > uczniów szkół średnich gimnazjów i tak > dalej > > , no bo jak maturzysta ma zapłacić nawet te 10 > a > > student 5 to uczeń trochę jednak pokrzywdzony > > zostanie. > > Trudno, uczniowe szkół średnich mieszkają > raczej z rodzicami w Krakowie, studenci > przyjeżdżają i musza sami opłacać wszystko. > Ja kupiłem karnet przed sezonem zapłaciłem > 50zł, a wyszło, że na wszystkie mecze mógłbym > wejść za 35zł (licząc mecz z TSV) - i nie > narzekam, bo przynajmniej w kolejkach nie stoję, > a przy tym mogę sobie wejść na turniej dla > juniorów, poza tym 50zł to śmieszne pieniądze > jak za karnet, tak jak 10zł za bilet, nie > mówiąc już o 5zł. > Nie ma co narzekać bilety i tak są tak tanie, > że nic tylko je kupować. > U mnie w grupie jak się osoby dowiedziały, że > bilety za 10zł, to chciały przychodzić, kiedyś > jakimś osobom w tramwaju podpowiadałem co i jak, > żeby kupić u nas bilet - więc sporo osób się > interesuje, jednak, napewno duża liczba osób > jest która nic o tym nie wie. > > Poza tym dla osób poniżej 17 roku życia,w > pewnych gimnazjach jest już odpowiednia akcja > prowadzona - wchodzą za darmo. > > Jakby ktoś zrobił jakieś plakaty które > informują o biletach za 5zł na mecz, albo miał > takie w przyszłości na stanie, to pisać mi PW, > porozklejam na PK na mechanicznym (Czyżyny) oraz > na fizyki (Podchorążych), a i na Warszawskiej > może by się coś udało wepchnąć - (przed > wejściami, bo pewnie w środku nie można - > chociaż... ;)) Dobrze zgoda ale i tak można by przeprowadzić bardziej szeroko zakrojoną akcję zwłaszcza w stosunku do osób , które dopiero zaczęły studiować w Krakowie i nie koniecznie wiedzą o cenach biletów na Naszym stadionie.
    • NeMoDW

786
      4
    • 22.10.2010 o 16:49
      Post #660809 22.10.2010 16:49
    [b][u]Takie zniżki powinny być na hokej[/u] ![/b]
    • mlody3xL

1.5K
      0
    • 22.10.2010 o 16:49
      Post #660810 22.10.2010 16:49
    NeMoDW Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Takie zniżki powinny być na hokej ! W sezonie zasadniczym - popieram
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 22.10.2010 o 16:52
      Post #660815 22.10.2010 16:52
    No nie jest jednorazowy z tego co pisze... I to jest najwazniejsze aby to było pociągnięcie na dłuższy czas. Nie jest aż tak istotne czy będzie na Lechu 50 czy 100 nowych studentów...ważne jest aby poszło po akademikach: "super stadion", "na studencką kieszeń". Akurat mam wielu krewnych z niebogatej małopolskiej prowincji ,którzy studiowali w Krakowie. Zawsze mieli malutko kasy! Teraz zwykle nieźle zarabiają...przyjezdnych trzeba Pasami "zarazic" na studiach.
    • rafek1982

9
      0
    • 22.10.2010 o 16:56
      Post #660819 22.10.2010 16:56
    ludzie nie marudzić!! świetnie ,że są te zniżki trza ludzi przyciągnąć !! jestem jak najbardzie j za:D Brawo marketing!! pełen stadion to lepsza atmosfera,a dwa ludzie tu przyjeżdzają i niech zobaczą nasz wspaniały klub...sam mam koleżków co są z sandomierza, jarosławia (a studiowali w krk) i za CRACOVIA całym sercem teraz są !! bo kiedyś ktoś ich wziął na mecz i tak zostało im we krwi !! to mi się podoba!!
    • Ijmuiden

979
      418
    • 22.10.2010 o 17:13
      Post #660826 22.10.2010 17:13
    zajebisci.e!!! do tego wydrukowac dosłownie kilkanascie plakatów tylko z tą informacją, specjalnie zaprojektowanych do powieszenia na uczelniach!
    • Matthias89

2.5K
      1.2K
    • 22.10.2010 o 18:00
      Post #660841 22.10.2010 18:00
    Nie no zatkało mnie :) Czyli mam rozumieć że na wszystkie mecze do końca rundy bilet studencki - 5zł, obojętnie który sektor, obojętnie czy Derby czy Polonia Bytom? Szok, nie spodziewałem się że ktoś w klubie na coś takiego wpadnie. Teraz najważniejsze by ta wiadomość poszła w świat, czyli plakaty na miasteczku studenckim, przy wszystkich krakowskich uczelniach, to musi trafić do studentów bo inaczej nic z tego nie będzie. Jak ktoś nie jest kibicem to nie wchodzi na nasze fora czy strony internetowe, to musi się pojawić na mieście i to jest teraz kolejne zadanie dla klubu!!! To może warto by iść za ciosem i takie zniżki fundnąć też osobom starszym? Czemu nie? Dlaczego emeryci czy renciści nie mogą mieć jakiś zniżek na nasz piękny stadion? Z tego co widzę to nasze pisanie na forum nie poszło na marne, więc może warto tutaj w tym temacie podawać jakieś pomysły jak ściągnąć ludzi na mecze.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie