Czekalem az emocje opadna, zeby nie bylo zbytniej napinki. Kilka uwag co do meczu ode mnie:
Jeden gosc (r3borNzz) wrzucil na YT bramki z meczu, tutaj gol, ktory rzekomo mial byc nieuznany (1-2): http://www.youtube.com/watch?v=B4uqtYUdyyo
Komentator sie chcial pochwalic, ze po dwukrotnej powtorce jest madrzejszy niz sedzia, ale reka nabita i przypadkowa. Widac, ze Dudzic nawet probuje odsunac sie od pilki, ona go trafia, tor lotu zmieniony i gol. Jakby byl na spalonym, to by byly podstawy zeby nie uznac, ale za takie cos?
Ale wczesniej: Gol na 0-1 to fakt, ze wasz Slusarski musi wracac i atakowac pustego Sadloka, bo obroncy nie sa nim zainteresowani. Robi to na raz i Sadlok juz go ma za plecami, idzie wrzutka, a w polu Wasiluk tak sie skupia na Jankowskim, ze nie patrzy na pilke. Ale mimo to uwazam, ze 70% winy to jednak Cabaj. Nie wyobrazam sobie, ze macie zaczac w koncu wygrywac, a on wam takimi babolami z wyniku 2-0 robi remis po 2.
0-2 - i Cabaj boi sie isc do pilki w swojej piątce. Mysle, ze to jest niedopuszczalne, bo bramkarz ma byc w polu karnym zdecydowany do bolu. Niby Janoszka przepycha sie z Jarabica, obaj padaja na murawe, ale nie wiadomo z jakiej przyczyny. Wasz nawet nie protestuje. Ponadto chwile przed tym jak Wasiluk odpuszcza Nyklowi i idzie dosrodkowanie.
1-3 - dla mnie idzie na konto Mierzejewskiego i Polczaka.
Mimo wszystko Ruch byl w niedziele lepszym zespolem. Cracovia w wielkim kryzysie, ale zawsze bylem przyciwny wywalaniu trenera jak nam nie szlo. Raczej zastanowilbym sie nad pozyskaniem dobreko bramkarza, Pilarz jest wolny od zimy, u nas Perdijic doczekal sie na miejsce w bramce. Obroncy zawsze pewniej graja, jak wiedza, ze stoi za nimi solidny chlop, ktory nie puszcza baboli. Wydaje sie, ze uratowac was moga remisy do konca rundy i wzmocnienie obrony w zimie, no i kibice na stadionie. Na ekstraklase wystarczy.
Do nastepnego.
PS. Reki Wasiluka z pierwszej polowy nie widzialem.
PS.2. Oba gole padaja dla was przy glosnym dopingu i tej samej przyspiewce.
-
-
CRACOVIA- Ruch Chorzów (17 października- niedziela, godz.15:00)
Szczerze trzeba przyznać obiektywnie, ze Ruch lepiej grał. A co do reki Wasiluka to macie powtórki na ekstraklasa.tv. Zaś moim zdaniem o faulu na Saidim nie mogło byc mowy...walka bark w bark....Saidi o skromniejszych warunkach nie wytrzymał i po prostu został przepchnięty...wiem, bo siedziałem na przeciwko tego wydarzenia. Nawet jeśli było tam trzymanie za koszulkę to przecież męska gra. Wpada się mordą w błoto i gra się dalej , a nie płacze jak co poniektórzy w naszym składzie.
wojtiPASY Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Zaś moim zdaniem o
> faulu na Saidim nie mogło byc mowy...walka bark w
> bark....Saidi o skromniejszych warunkach nie
> wytrzymał i po prostu został
> przepchnięty...wiem, bo siedziałem na przeciwko
> tego wydarzenia. Nawet jeśli było tam trzymanie
> za koszulkę to przecież męska gra.
sprawa bardzo kontrowersujna.
takie starcia bardzo często oceniane są na korzyść napastnika. wiele takich karnych było podyktowanych i nie jeden jeszcze zostanie podyktowany.
wszystko to kwestia interpretacji przez sędziego.
wojtiPASY Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> . A co do reki Wasiluka to macie
> powtórki na ekstraklasa.tv.
Może podeślesz linka, bo nie potrafię znaleźć. O ręce Wasiluka w skrócie tylko opowiadają
black cat...wszystko fajnie tylko ,jak by się taka akcja toczyła w naszym polu karnym ,i byłaby podyktowana 11 ,to byś mówił co innego....
Jak takiego ,podobnej postury,Iniestę czy Messiego odpychają czy przewracają to zazwyczaj sędziowie gwiżdżą....
Ruch nie był lepszy do 40 min. nie istniał dwa babole i po koncercie !!!
Ponownie proszę o linka jeśli jest gdzieś możliwy do ściągnięcia cały mecz Cracovia - Ruch
ręka Wasiluka ewidentna - w/g mnie karny
Dudzic rączke mial prawidlowo to i gol Saidiego ok.
Karnego na Saidim nie było - chciał się dobrze wywrócić po walce którą przegrał.
Sędzia meczyk poprowadził calkiem ok - dla nas. Nie skrzywdził Cracovii na 100%
To może rzuć NRSL jakiś link do tych zasad i podeślij to jeszcze komentatorom w C+.
W C+ zgodnie ustalono, że bramka prawidłowa, bo Dudzic uciekał z ręką i co najważniejsze, nie zrobił RUCHU W STRONĘ PIŁKI. Paradoks, ale zgodny z przepisami Int. Board.
Natomiast karny po ręce Wasyla powinien być. Tam właśnie był ruch w stronę piłki.
Nie masz racji NRSL, sędzią nie jestem ale przy ocenie czy gwizdać rękę wytyczne dla arbitrów są z grubsza takie trzeba wziąć pod uwagę trzy sprawy: 1) czy ręka była ułożona naturalnie, 2) czy był ruch ręką do piłki, 3) jaka była odległość gracza od piłki 4) jaki był rezultat tego zagrania - czyli ewentualna korzyść.
Bramka Saidiego jak dla mnie prawidłowa.
4 dni później
,,MISIEK WIEM,, ŻE PASIASTE SERCE MAM HEEJ HEEJ CRACOVIA, POZDRO Z TARNOWA
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)