Miałem nie iść na ten mecz, ale oczywiście się "złamałem" i poszedłem (który to już raz....). Nie chce mi się nawet o tym meczu dużo pisać, bo po co ? Dwa słowa ode mnie jako podsumowanie:
PIERWSZA LIGA !
-
-
Cracovia - Górnik Zabrze 11.09 14:45
Teraz już chyba można napisać, że wymiana Lenczyka na Ulatowskiego była fatalnym pomysłem. Ten pierwszy miał zupełnie inną wizję budowania zespołu niż ekipa Rząsa - Ulatowski. Lenczyk głośno i stanowczo upominał się o doświadczonego stopera, mówił o konieczności gruntownej przebudowy formacji obronnej łącznie ze sprowadzeniem nowego defensywnego pomocnika (nie miał być nim Radomski).
Cracovia obecnie dysponuje obroną na poziomie A-klasy. Praktycznie każde dośrodkowanie na pole karne kończy się groźną sytuacją dla przeciwnika.
Nie mam natomiast pretensji do gry ofensywnej. Cracovia strzeliła dwie bramki u siebie, a to przy przeciętnej nawet grze w obronie powinno wystraczyć do odniesienia zwycięstwa. Nie-wykorzystanie rzutu karnego zdarza się najlepszym piłkarzom świata. Dlatego nie zgłaszam wielkich pretensji ani do Ślusarskiego, ani do Matusiaka (którego jeszcze wczoraj wielu odsądzało od czci i wiary). Saidi zagrał po kontuzji więc nie mógł być w optymalnej formie, choć i tak należał do wyróżniających się piłkarzy.
Uważam pozbycie się Lenczyka odpowiedniego trenera do tworzenia od podstaw nowej drużyny za bardzo poważny błąd. On chciał sprowadzić zupełnie innych zawodników, inaczej ustawić zespół. Widział, że Cracovia za "miękko" gra w obronie i poszczególne formacje nie współpracują.
Niestety postanowiono inaczej i teraz mamy problem.
Panie Ślusarski - do następnego meczu codziennie po 30 karnych próbować strzelać! Ja pi....ole w takim momencie strzelić jak z dupy. Co to za napastnik? jego gole dla Cracovii można policzyć na palcach jednej ręki.
Dramat i kompromitacja , z pustego i Salomon nie naleje .Krytykowałem Cabaja za wygłupy w bramce ale po dzisiejszym wystepie Merdy widze że jednak Cabaj jest lepszy,obrona KOSMOS ;Stuart dramat w defensywie,Janus to samo,Klich powinien być najpóźniej w przerwie zmieniony a o jego obecnej formie najlepiej swiadczy sytuacja z 45 min.,Sajdi słabiej niz ze Śląskiem ,no i Ślusar -na kogo kur.wa jak nie na ''takiego'' zawodnika powinnismy liczyc w takim meczu?Swoja droga uwazam że karnego powinien strzelac Radek bo mu dzisiaj ''szło''/notabene chłopak cały czas wyzywany przez pseudokibiców a potem dziwicie sie że reaguje tak a nie inaczej/a nie zawodnik który był faulowany.I jeszcze jedno ;naprawde nie rozumie po co Ulatowski wpuścił na boisko Dudzica ?Chyba żeby jeszcze bardziej podnieść nam ciśnienie i które i tak było bardzo wysokie.
Ślusarski strzelał karnego, bo Matusiak nie chciał strzelać.
w Radiu Kraków mówili ze to nie tyle Matusiak nie chciał co Ślusarski chciał....
[align=center][b][url=http://picasaweb.google.pl/jafffoto]CRACOVIA : KSG - FOTO[/url][/b][/align]
Jeszcze raz powtórzę Cracovia zagrała tragicznie w obronie, a nie w ataku. Górnik trzecią bramkę zdobył po pierwszej praktycznie akcji jaką przeprowadził w drugiej połowie. Akcja ta wynikała z kardynalnego błędu (prezentu) naszej (pseudo)obrony. Zresztą pierwsze dwie bramki Cracovia straciła także po błędach wielkiego kalibru w defensywie.
Każdy taki prymitywny (wiel)błąd podcinał skrzydła całej drużynie, bo co z tego, że strzelamy gola po ładnej akcji kiedy zaraz obrona obdarowuje Górnika kolejnym prezentem. Sądząc po poziomie naszej gry obronnej wcale nie jest wykluczone, że gdyby Ślusarski wykorzystał nawet karnego to nasi obrońcy obdarowaliby gości po raz czwarty i mecz skończyłby się porażką Pasów np. 3-4.
A swoją drogą dlaczego sztab medyczny tak długo opatrywał Szeligę - w tym właśnie okresie padła ta fatalna trzecia bramka dla Górnika.
Większość naszych grajków to zwykłe piłkarskie prostytutki idą tam gdzie dostaną więcej , a nie po to żeby walczyć o honor swojego klubu. Zero walki zero agresji zero ambicji zero honoru przepłacone ku... i gwiazdorki to 70% naszej drużyny. Wystarczy porównać nas do Polonii Bytom jakich maję piłkarzy ile zarabiają a jakoś co sezon w tabeli wyżej od nas.
A co on do ywruk nędzy ma nie chcieć, został wyznaczony przed meczem i to jego ynabej obowiązek. Czy Ślusarski, Matusiak z racji wieku sami decydują o takich rzeczach czy jednak Ula? Jeśli sami, źle to świadczy o tym całym towarzystwie.
farciarz2 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A swoją drogą dlaczego sztab medyczny tak długo
> opatrywał Szeligę - w tym właśnie okresie
> padła ta fatalna trzecia bramka dla Górnika.
Przestań człowieku zawracać dupę sztabem medycznym, tyle opatrywali ile widocznie było potrzebne, nie powtarzaj głupot za telewizorem.
Jedynie w I lidze Cracovia ma szanse sie odnowic, przebudowac i obudzic sie z tego koszmaru, tak jak to zrobil Widzew i Gornik. Smutne ale prawdziwe. Na tym poziomie grania panom juz dziekujemy.
[url=http://www.wikipasy.pl/Galeria:2010-09-11_Cracovia_-_G%C3%B3rnik_Zabrze_2:3][b][color=#0033CC][size=large]WikiPasy.pl 105 zdjęć z meczu[/size][/color][/b][/url]
Niestey do mnie też to dociera z bólem wielkim, że tutaj bez spadku już się nie obejdzie, może w 1 lidze ochłoniemy, odpoczniemy by pozniej zaatakować jak za dawnych lat, piłkarsko reprezentujemy I ligowy poziom od 3 sezonów, nie da się na to patrzeć, piłkarzy mamy bez ambicji, trenera ucznia, dyrektora studenta, prezesa profesora wszystko to daje nam żałosny obraz, za który my kibice musimy się tylko wstydzić!
HC2008 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Niestey do mnie też to dociera z bólem wielkim,
> że tutaj bez spadku już się nie obejdzie, może
> w 1 lidze ochłoniemy, odpoczniemy by pozniej
> zaatakować jak za dawnych lat, piłkarsko
> reprezentujemy I ligowy poziom od 3 sezonów, nie
> da się na to patrzeć, piłkarzy mamy bez
> ambicji, trenera ucznia, dyrektora studenta,
> prezesa profesora wszystko to daje nam żałosny
> obraz, za który my kibice musimy się tylko
> wstydzić!
Zgadzam sie! Jedyne pocieszenie to piekny stadion na otarcie pasiastych lez.
Sorry Panowie rozumiem ,że stress pomeczowy ,że żałoba po kolejnym laniu ale co poniektórzy z Was naprawdę nie zauważają podstawowej sprawy!!!!
Drużyna 3-y razy z rzędu traci gola...
i 3-y razy z rzędu doprowadza do wyrównania ...no dobra 2 razy do wyrównania a raz do karnego.
[b]CZYLI NIE PODDALI SIĘ PO CIOSACH.... grali. Naprawdę tego nie rozumiecie?[/b]
Nasi gracze dziś walczyli i to ciągle musząc gonić wynik i nie mogąc polegać na obronie i bramkarzu....
Natomiast problemem jest to ,że [b]WOGÓLE NIE ISTNIEJE GRA OBRONNA W CRACOVII. WOGÓLE!!!![/b]
Kto jest winny:
Wiadomo ,że [b]prezes[/b] ,który od sezonów z dziwnym uporem nie chce dokupić doświadczonego stopera do drużyny tracącej 39 goli w sezonie (no teraz to pewnie pobijemy ten rekord)
Wiadomo ,że jak się okazało, [b]zupełnie niedoświadczony trener[/b] Ulatowski ,który głosił ,że drużynę ,która straciła 39goli w sezonie wcale nie trzeba przebudowywać "od tyłu".
Wiadomo ,że piłkarze ,którzy nawet bez trenera powinni lepiej kryć w obronie...
...i to tyle ale ABSOLUTNIE nie można gadać ,że nasza drużyna dziś nie walczyła....bo walczyła.
Khalidzie, nie poddał to się dzisiaj Everton... a u nas po nie strzelonym karnym albo brakowało sił albo ambicji. Co do obrony, oczywiście się zgadzam.
Khalid wypowiedz twoja jest kompletna i watek ten mozna zamknac:) Nic dodac nic ujac!!!
Dodac mozna tez ze w wywiadach nasi ofensywni pilkarze i bramkarz maja duzzeeeee pretensje do lini obrony ktora poprostu przechodzi obok meczu!!!!!!
ILE JESZCZE TEJ DEGRNGOLADY OBRONNEJ BEDZIEMY MUSIELI OGLADAC!!!!!!!!?????
klich to dla mnie zenada ... chlopak nie ma pojecia o futbolu...
Co w skłądzie robi Szeliga?Dla mnie to jest pokaz anty futbolu!!!Zal patrzeć na taka Cracovię.Smutno ale cóż-kibicujemy dalej!!!!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)