Czy mógłby ktoś podać link do całego meczu? Może być na priva.
-
-
27.08.2010 17:45 Korona Kielce - Cracovia
Z tego wszystkiego wynika, że nasza cudowna extraklasa nie jest taka słaba, skoro gwiazdy z Holandii po przyjeździe do niej są w niej wożeni jak taczki z gnojem..
Kilka uwag
1.Na treningu grać tylko z pierwszej piłki.- strzały na bramkę tym bardziej
2.Napastnicy - ostatnia minuta z dwóch metrów Krzywicki ustawia sobuie piłkę
3. Kaszuba by to strzelił jest najlepszy z tej trójki.
4. Sasin do pomocy, ma strzał i potrafi zagrać
5. Radomski zawiódł
6. Ustawienie Bełchatowa wzorem do naśladownictwa
7. Czemu nie było Klicha.
8. Dudzic może wchodzić na koncówki za Matusiaka( bo jedyny jego atut to szybkość)
9. Matusiak powinien grać ze Ślusarem.
ok 5:28 z konferencji po meczowej " w Meczu z Lechem spróbowałem zagrać dwoma ofensywnymi pomocnikami i chuj nie udało się" wczoraj też się nie udało...
RTX Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ok 5:28 z konferencji po meczowej " w Meczu z
> Lechem spróbowałem zagrać dwoma ofensywnymi
> pomocnikami i @#$%& nie udało się" wczoraj też
> się nie udało...
ze niby Golinski? moze lepiej juz nic nie mowic, bo sie plakac chce jak sie takie cos czyta
oscy_ksc_SKAWINA Napisał(a):
> Szczęśliwy Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Po co to WTSK śpiewają...
>
>
> Bo taką mieliśmy ochotę. Trzeba było jechać i
> opier*alać, żebyśmy nie śpiewali... Oj
> człowieku, człowieku, zastanów się 3 razy
> zanim coś napiszesz
oscy_ksc, Lechu-krk;
jesteście od roku na forum, więc pozwolę sobie przypomnieć post znakomitego Klarosa, rzadziej niestety się obecnie tu pojawiającego, sprzed kilku lat. Spróbujcie się nie wkurzać, tylko przeczytać spokojnie.
I potem zastanówcie się Wy 3 razy, zanim coś napiszecie czy coś takiego zaśpiewacie.
Bo czy nie zdajecie sobie sprawy, że to gówno zaśpiewane kompromituje NAS, kibiców Cracovii?
============
[color=#3333FF]Autor: klaros (IP zapamiętane)
Data: 15 kwi 2005 - 23:05:14
Dziękuję kolegom za rozbiór logiczny tekstu znanego wszystkim ulubionego protest-songu o starej ladacznicy.
Jeśli nadal to Forum czytują fani tej tfu-rczości i jeszcze się nie przekonali jakim gównem jest ten tekst, to niech sobie przeprowadzą takie doświadczenie:
1. siąść lub stanąć przed lustrem,
2. zaprosić matkę, dziewczynę, kochankę, żonę lub córkę (kogo kto tam ma, najlepiej wszystkie naraz); warto mieć niedaleko ich miejsca pobytu w trakcie doświadczenia jakieś dość spore naczynie lub wiadro
3. wyrecytować pełny tekst patrząc sobie samemu w oczy w lustrze; wyrecytować a nie wyśpiewać - podkreślam (może być wersja z GTSem, może być z TSem - którakolwiek jest dobra do tych doświadczeń)
4. po tym jednoosobowym orędziu recytatorskim należy z uśmiechem i dumą powiedzieć zebranym kobietom: "Fajne, nie? To właśnie najczęściej lubimy śpiewać na meczach"
5. wylać wiadro - najlepiej nie do umywalki - bo się zapcha.
Miłej zabawy.
Jak ktoś chce zyskać uznanie w oczach tych kobiet - to warto powtarzać to doświadczenie co najmniej raz dziennie. Dla urozmaicenia można też nucić na pełny regulator przy goleniu lub jak kto jeszcze się zarostu nie dorobił, to przy pakowaniu kanapek do szkoły.
Aha - zarówno po tamtej stronie Błoń, jak i po tej, fani piosenek o TSach i GTSach, zapominają że Towarzystwo jest słowem rodzaju nijakiego i nie odnosi się do niego zaimek "ten" lecz "to". Tak dla porządku[/color]
=================
A - może jeszcze wypowiedź pmx-a - też bardzo rzadko się tu pojawiającego, też sprzed kilku lat.
[color=#3333CC]Autor: pmx7 (IP zapamiętane)
Data: 03 maj 2005 - 19:34:34
Hwat, do wczoraj, a raczej do dzis rano miałem takie samo zdanie co do spiewania tej przyspiewki jak Ty, tj. mimo, ze jej nie spiewam na innych meczach, uwazałem, ze na derbach, bez zazenowania, zaspiewać ją można. Dodatkowo piosnka ta była dla mnie zawsze tylko tłem i to mało istotnym w sporze o to jak powinno wyglądać kibicowanie Pasom. Tak było do wczoraj, bo po Grodzisku, po tym co przeczytałem z relacji Bisia, a takze innych postów, nie zaspiewam tej piosnki juz wiecej. I nie dlatego, ze nagle mi sie stosunek do wisly zmienił. Nie zaspiewam dlatego, ze własnie ta spiewka stała sie symbolem najwiekszej swołoczy, chamstwa i prostactwa, którego nie nalezy obłaskawiać tylko zgnieść bez żadnej litości i nigdy wiecej nie wypuścic na światło dzienne. Nie zaspiewam tej piosenki bo bylem, jestem i bede Pasiakiem i swój honor i dume mam.
[/color]
=======
Agnan- te dwa posty były napisane przy okazji jednych z najsmutniejszych, moim zdaniem, wydarzeń na pasiastych trybunach. I chyba jednak się na plus zmieniło.
Nienawidzę Wisły z całego serca, ale nie śpiewam tego gówna poza derbami.
A śpiewanie tego w kocówce meczu po fatalnej grze naszych wystawia nas na pośmiewisko.
Szkoda się produkować Agnan. Żeby zrozumieć to trzeba dojrzeć kibicowsko i emocjonalnie. Niektórzy to zrozumieją z czasem a niektórzy nigdy (bo po prostu nie będą chcieli). Poszanowanie może przyjdzie z czasem i już nie mówię nawet o poszanowaniu dla rywala tylko poszanowaniu dla drugiego kibica Pasów, który musi się miejscami bardzo wstydzić.
A co by nam się nie przydało...jest teraz trochę przerwy może z Górnikiem pójdzie lepiej. Jakbyśmy zagrali taki mecz jak z Legią to jestem pewien, że 3 punkty powędrowały by do Krakowa.
GarbuseQ: oczywiście masz rację. Niemniej uważam, że warto pewne rzeczy i pewne wartości wypowiadać - bo może wtedy ta dojrzałość, o której piszesz, przyjdzie niektórym młodym ludziom wcześniej...
rmszar: oczywiście, to prawda, co jednak nie znaczy, że w związku z tym można owo gówno śpiewać. Bo komu to służy? Naszym? Naszemu wizerunkowi?
A post Klarosa jest aktualny niezależnie od tego co i kiedy się działo - bo on dotyczy tylko tekstu.
Dodam, że dla mnie WTSK na zawsze zostanie hymnem bandytów, choć wiele się istotnie zmieniło :)
Ja w ogóle uważam śpiewanie o Wisle (której bardzo nie lubię) poza derbami za nieporozumienie, ale jesli już, to można znakomite gtx-owe "Wisła to miasta hańba" czy "Karabach Agdam naszym przyjecielem jest" albo "To dla kibica pasów..." .
A przy okazji - kilka lat temu zauważyłem, że zaraz jak ta pieśń była śpiewana, traciliśmy bramkę. To sie powtórzyło kilka razy z rzędu...
Moze gdyby jej nie było, Krzywicki by nie przyjmował tylko strzelał z pierwszej?
Wypierdalajc.ie kopacze bez jaj kur.wa!!!!!!!!!! PAwlusiński, Polczak ,Ślusarski -jedno nożna cipa, Szeliga ,Krzywicki,Dudzic, Sasin. to są przęcietniaki!!!!!!!!! Ślusarski już nie ten sam co przed kontuzja(przewraca się tylko i mu jedna noge to chyba odcieli) Szeliga jak zwykle slabo(to jest typowy przecietniak ktoremu raz na 10 meczy wyjdzie jeden dobry)!!!! PAwlusińskiego czas juz minoł. Polczak -szkoda gadać! Trenera zostawmy. Zaden inny trener z tych cipe.k nie zrobi piłkarzy!!!!!!!!!
była zawsze taka zasada, że piłkarzy grających w Cracovii nie wolno obrażać wulgaryzmami,
oczywiście można krytykować, ale wulgarnie o Pasiaku wypowiadać się nie wolno,
jeśli coś się na kibicowskich trybunach Pasów zmieniło od 2005 roku - to dobrze,
ale w innej kwestii zmieniło sie na gorsze,
na pewno to forum schodzi na psy, jeśli pozwalacie sobie na obrażanie zawodników Cracovii,
i uważam, że nie wolno tego tolerować,
również jestem wkurzony po tak okropnych porażkach,
ale mówić o Pasach per kurwy, pizdy, chuje, szmaty, itd - nie wolno
proszę o dostrojenie się do poziomu, jaki powinien być wymagany w arystokracji wśród najstarszych polskich klubów - Cracovii
Roman zawodnik jest jak pracownik .Kupujac bilet na mecz kupujesz usługę.
Czy jak pójdziesz do restauracji i zamiast kotleta dostaniesz stary dziurawy but
podziękujesz z uśmiechem kelnerowi?Kopacz niczym się nie różni od innego pracownika .Ma na boisko wyjść i zap....ać ,a nie bezładnie człapać .Taką porażkę jak z Legią każdy kibic zniesie i nie powie złego słowa -grali na maksa nie cofnęli nogi ,przeciwnik musiał nam to z gardeł wyrwać z pomocą sędziego.
Co zagrali wczoraj z równie słabą Koroną?Dla mnie to oni okradli nas kibiców -przechodząc koło meczu.
Jedzie prawie 700 osób za nimi ,a co oni nam dają wstyd i upokorzenie!!!!!
Złodzieja który cię okrada potraktujesz z buta i poślesz mu dodatkowo wiązankę bluzgów.
Po takim ,,meczu ''wulgaryzmy będą zawsze i to w pełni zasłużone.
potter Napisał(a):
> Co zagrali wczoraj z równie słabą Koroną?Dla
Eno nie przesadzaj z tą słaba Koroną. Nie wiem jak na żywo ale w TV wygladało ,że graja ładne płynne akcje. Owszem bliscy byli frajerstwa a'la Cracovia z Legią (czyli strata punktu w meczu ,który powinni wygrać z 5-0) ale nie gadaj ,że tak znowu słabo grali.
Korona grała słabo!! Jezeli nie z nimi to z kim mamy wygrywać!!? ALE MY ZAGRALIŚMY SŁABIEJ i temu przegraliśmy!
Khalid Napisał(a):
> potter Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Co zagrali wczoraj z równie słabą
> Koroną?Dla
>
> Eno nie przesadzaj z tą słaba Koroną. Nie wiem
> jak na żywo ale w TV wygladało ,że graja ładne
> płynne akcje. Owszem bliscy byli frajerstwa a'la
> Cracovia z Legią (czyli strata punktu w meczu
> ,który powinni wygrać z 5-0) ale nie gadaj ,że
> tak znowu słabo grali.
Zgadzam się z Khalidem. Niedzielan odzyskał klasę. Małkowski kilkoma swoimi interwencjami pokazał że bardzo wiele umie. Vukovic (czy jakoś inaczej) też jest dobry, Edi to zawodnik nietuzinkowy, mieli ładne akcje i dobrze zorganizowaną obronę, i grali u siebie... Też mi jest smutno z powodu wyniku, ale po pierwsze Korona była naprawdę niezła, a po drugie nasi się jednak starali i pewne akcje wychodziły nieźle.
Dodajmy, że linia obronna musi się jakoś zgrać. A u nas? Kiedy przyszedł Jarabica, kiedy Stuart? I jeszcze te kretyńskie kadrymajewskie..
Mnie w sumie najbardizej chyba zawiodła druga linia. Pawlusiński i Sacha starali się ale im nie wychodziło, Szeliga znowu zrobił jeden poważny kiks który tym razem jednak nie zakończył się dramatycznie - po radomskim należałoby się spodziewać znacznie więcej... No i Dudzic, to znaczy on mnie nie zawiódł, bo ja się po nim za wiele neistety nie spodziewam.... On nie ma wykończenia akcji... Zbyt trwale mu kiedyś chyba te nogę ustawili...
Może, gdyby Dudzic strzelił w 4 minucie inaczej by to wyglądało...
Uważam że szkoda że nie ma Barana - bo nie mamy teraz jakiejś możliwości manewru... Inna rzecz, czy Baran na takiego dalekiego zmiennika by się dobrze czuł...
Ja - w przeciwieństwie do niektorych forumowiczów - uważam że należy zostawić Ulatowskiego (on jednka coś przygotowtywał, a to dobry trener, to w końcu powinno zaskoczyć) no i nie wykonywać nerwowych ruchów, spokojnie, jest jeszcze wiele kolejek.
Jednak nie odmówię sobie pewnego komentarza - pan trener powiedział coś takiego, że dał z Lechem dwóch ofensywnych i nie wyszło, a teraz wobec tego inaczej - dwóch defecnywnych i też się nie powiodło. A, panie trenerze, może jednego defensywnego i jednego ofensywnego? :D
Ten mecz przegrał nam trener, niestety, oczywiście wykonawcy są do dupy ale widzę że to wszystko przerosło Ulatowskiego, Po pierwsze wyszedł na mecz z Korona ustawiony defensywnie jakby grał co najmniej z Lechem, po drugie po stracie gola nie zareagował nie zrobił zmainy, ja piłkarski laik widziałem że btrak nam kreatywnego zawodnika, po trzecie dlaczego nie da pogfrac Slusarowi i Matusiakowi razem, dlaczego nie gra Suvorov, tych dlaczego jest wiele.....ale uważam że trzeba dac mu czes przez te dwa tygodnie...
Tez tak uwazam Zmartwiony. Tylko ze z tymi kopaczami(oni nawet kopać nie umieją) nawet Mourinio czy jak mu tam by nic nie osiągnoł.
Ale Ślusarski, Matusiak i Suvorov powinni grać od początku. Nie wiem kto daje kasę na promowanie Dudzica i Krzywickiego?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)