tak słabej Cracovii nie widziałem juz naprawde daaaawno...chyba za Majewskiego ostatni raz...3/4 składu WON !!! Suart na duży +
-
-
27.08.2010 17:45 Korona Kielce - Cracovia
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Leesior Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Z powodów zdrowotnych odpuszczę sobie mecz z
> > Górnikiem. Boję się że bym zwariował.
>
> a ja wręcz przeciwnie, ze szpitala na własne
> życzenie jak będzie trzeba sie wypisze, żeby
> panienkom od ciot nawrzucać.
Obawiam się też że mógłbym wbiec na boisko i skopać piłkarzykom dupy.
CracoviaNH ..Matusiak nie gral od poczatku ..bo przez 25 min jakie przebywal na boisku RAZ celnie podal ... a takto straty straty i jeszcze raz straty ...
Tak kocham Cracovię, a tak się zastanawiam czy iść na mecz z Zabrzem :/ Ci piłkarze przynoszą nam hańbę... Za taką kasę i za sławę gry w naszym klubie zapie...alał bym ile sił a tacy jak Radomski tylko na zegar patrzą ile jeszcze męki...
Zastanawiam się, kiedy ostatnio drużyna w ekstraklasie po 4 kolejkach miała 0 pkt...
Dudzic gra a Matusiak na ławie.Paranoja....
Pół godziny przed meczem, jako sprawdzian dla siebie- rzucam ten tekst
Co i co żeby postawić tezę.Dz.P. co dzięń kupuję i szanuję. P.S. obchodzę
jak epidemie lub zarazę. Co maja wspólnego. NIc i nic , tylko skład Cracovii.
I cóż podają na tacy. Skład wyjściowy , który podają ,który wybiegnie.Szukać
w meczu szansy, wyniku. to nie brać PS. na poważnie. Nawet z tą wyściowka ,
bo zawsze robią gafy.
Więc jakie wieści niosą z tym składem. Szeliga z Radomskim, jako ci
defensywni, ten gwarant przez zabezpieczenie - wyniku. Tylko pierwsze
z brzegu pytanie :kto celną piłkę da lub wyjdzie do przodu. Jeśli Saidi wyjdzie
w podstawowym składzie i na środku, to odległości pomiedzy nim , a
wspomnianymi wyniosą kilkadziesiąt metrów. Wystarczający czas na
pokrycie, lub w skrajnym przypadku na wyeliminweanie ,lub urwania nogi.
Wpadki, wpadki są inspiracją do zmian, do szukania. Ale nie po omacku,
nie na zasadzie eliminowania. Trzeba mieć wizję, a nie wizję tylko zmian.
Korona cieńka, więć dowód właściwych wyborów i taktyki jak :mikołaj:
na świeta. Powiem przed meczem. Obawiam się najgorszego, czyli
porażki. Dopiszę pare zdań w trakcie lub po meczu,żeby nie było
że każdy mądry po fakcie, czyli chcę się zmieścić dowody w czasie.
Jeśli to bedzie ułomne 4-4-2, o którym mowa.bo w naszym wydaniu.
No cóż mineła pierwsza połowa. Jakość gry, to prawie katastrofa. Ze
Szeliga , a tym wypadku dołoże jeszcze , że i Radomski nie potrafią
kopnąć z sensem do przodu, co założlem wcześniej. Marazm, bez stylu
myśli, żadnej jedności, pomysłowości. Oto jest na pierwszej polowę obraz
Jak się dołoży indywidualne i katastrofalne błedy , to na razie wynik i tak
jest korzystny. Zobaczymy , co trener w przerwie wymyśli.Robić od razu
zmiany, jako warunek konieczny.
Przed chwilą koniec, niby trochę lepiej, ale tylko iluzorycznie.
Przewidywania potwierdzone i co z tego jak kac i rysa pozostanie.
I myśl taktyczna, zmiany, przygotowanie mentalne i fizyczne, to
wszystko wychodzi poza ramy przyzwoitości. A indywidualne
cenzurki. Po co się jescze męczć.
Pozdrawiam
Cracovia NH nam żaden trener nie pomoże,nawet Murinho.
Aż serce mnie boli gdy widzę jak gramy ...
no to koniec "Pasów ` pasją"
mam nadzieję, że to koniec trenera. mieliśmy już jednego, który zbytnio przywiązywał się do nazwisk. nie rozumiem. mając Suvorowa stawia się na Sachę, który jest kompletnie bez formy, rezygnuje się z Barana, a gra Szeliga. coś panie trenerze jest z panem nie tak
Godzina 17.30 - włączam telewizor z nadzieją że wygramy . Zobaczyłem nasz skład , to od razu wiedziałem ze może być źle , ale miałem nadzieje że się myliłem. Jako defensywni pomocnicy grają jak co mecz Szeliga i Radomski i co mecz są nie widoczni i po tym meczu dalej myślę że jak już coś to powinniśmy grać jednym defensywnym pomocnikiem lub żadnym .Radomski powininen grać na stoperze z Jarabicą , która nawet coś jeszcze gra a Szeliga na prawej obronie by się bardziej przydał niż na tej pozycji na , której grał do tej pory . Jednynego defensywnego pomocnika moim zdaniem mógłby grac polczak . Przejdźmy do linii pomocy w , której znowu nie gra suworow , a zawsze jak grał od pierwszej minuty lub nawet jak wchodził to dobrze się prezentował . On najbardziej nadawłby się na środkowego lub ofensywnego pomocnika . Jako dobry wybór ulatowskiego w kwestii drugiej linii mógłbym wymienić tylko to że zagrał pawlusiński . Atak . Jak zobaczyłem że na szpicy gra Dudzic to myslałem że to jakaś pomyłka albo cos .Potem za niego wszedł Krzywicki , którego gry nawet nie komentuje . Czemu tam nie gra Matusiak od pierwszej minuty ?! W ataku powinniśmy grać dwoma napastnika - Matusiakiem i Ślusarskim . Jedyne co mnie zadawala to gra Suarta , która się dziś naprawde dobrze zaprezentował .
Ale panie Ulatowski ! Czas na zmiany ! A nie co mecz to samo durne ustawienie i kolejna przegrana z zespołem z , którym powinniśmy wygrać.
Po pierwsze:
Ulatowski do zwolnienia, nie ma pojęcia o trenowaniu, taktyce a zwłaszcza o umiejętnościach zawodników w swoim zespole.
Jak zobaczyłem że Krzywicki wchodzi za Ślusarskiego tu myślałem ze mnie chuj strzeli!!!
Po drugie:
Radomski dno!! Chyba Rzasa zaczyna swoich kolegów sprowadzać. O 2 klasy gorszy od Barana, totalne dno!!!
Po trzecie:
Tacy zawodnicy jak Krzywicki, Dudzic,Polczak powinni być dawno wywaleni z klubu!!
Po czwarte:
sam byłem za posadzeniem Klicha na ławie okazuje się że jest NIEZBĘDNY!!!
I na koniec:
Myślałem ze z butów jak usłyszałem wywiad z Pawlusińskim " nie mamy nic sobie do zarzucenia zostawiliśmy serce na boisku, mieliśmy sytuacje" ciekawe kurwa gdzie bo jak chyba inny mecz oglądałem.
Dziękuję
Dobranoc
Walka o utrzymanie to chyba realny plan. A jak tak dalej będzie to wiosną trzeba będzie budować ekipę na walkę o awans w przyszłym sezonie.
Gry Cracovii nie da się oglądać. Nawet za darmo. Powinni dopłacać za poważny uszczerbek na zdrowiu.
Według mnie większość winy ponosi Filipiak i jego słynne centusiowstwo (wystarczy poczytać wypowiedzi byłych pracowników Comarchu). Niby przychodzą nowi zawodnicy, ale jacy? Nie zawodnicy pierwszorzędni w pełni formy, którzy jednak kosztują, a zawodnicy tani (albo za darmo), ale drugo lub trzeciorzędni. Matusiak- na zakręcie kariery, Radomski- bliżej emerytury niż pełni formy, Ślusarski- na Wyspach głównie ława, Jarabica- bardziej materiał na dobrego piłkarza niż dobry piłkarz, Janus- ligowy przeciętniak itd. itd. Chlubnym wyjątkiem jest Saidi, niestety jeden mecz i kontuzja. Bez klasowego napastnika już możemy się witać z 1 ligą. A Polczak i Szeliga- chroń Boże przed oglądaniem ich wyczynów. A co się stało z Suvorowem, najlepszym graczem na boisku w meczu z Legią na wiosne? Mimo wszystko, Ulatowski też coś musiał ostro spieprzyć w przygotowaniach. 4 mecze i 0 punktów, to nie jest normalne, mając nawet takich piłkarzy.
Slapi, to jak jestes taki skrupulatny, to podlicz jak szlo Dudzicowi. Matusiak gral slabo, ale oddal jeden grozny strzal i otworzyl droge do bramki Pawlusinskiemu, a dalej Krzywickiemu. To gosc ktory nawet w katastrofalnej formie jest lepszy niz Dudzic czy Krzywicki w sredniej. Dziwie sie Ulatowskiemu, ze tego nie dostrzega.
kurwaaaaaaaaaaaaaaaaa maććććććććććććććććććććććć
Skonczcie gadac o centusiostwie Filipiaka, bo od 2,3 okienek rozwiazal sakiewke dosc konkretnie. Mozna miec zastrzezenia co do jakosci sprowadzanych zawodnikow, ale nie zarzucajcie mu ze nie wydaje pieniedzy
Haha Ulatowski nie dał ofensywnego bo chciał grać skrzydałami. Ja się pytam jakimi skrzydłami! Pawlusiński i Sacha to najgorsi boczni pomocnicy w lidze!!! Już lepiej było dać tam Klicha i Suvorova mimo że to nie ich pozcyje to przynajmniej umieli by przyjąć piłkę!!
Cracovia ma chyba w genach fatalny początek sezonu.
Tak jest chyba co roku, że zaczyna od porażek i ... ostatniego miejsca w tabeli.
Ale zawsze wychodzi z tego dołka.
Mam nadzieję, że z meczu na mecz będzie coraz lepiej.
Trzeba być dobrej myśli.
Po konferencji mogę się zgodzić ciężkie mecze z L i Lechem a z Koroną, że miał być ciężki mecz, no tak jak się gra piach to z kim mamy wygrywać ponoć mamy jeszcze (wg. trenera 36 meczy może źle usłyszałem) ale leżeli nasz super "Pan" Radomski na 5 podań w ciągu 5 minut ma 4 straty to jak my mamy wygrywać. Mamy opierać swoją grą na Saidim ale facet musiałby dostawać pensje Radomatu+Radomskiego+pewnie jeszcze kogoś z obrony przecież to jest jakaś paranoja.
I jeszcze jedno albo mamy zawodników (zagranicznych z czym się liczymy że będą powoływani do kadry) albo nie puszczamy obrońców na zgrupowania np. U-23 i z nimi pracujemy aby coś zyskać w lidze. "Panom" Dudzicowi i Krzywickiemu niestety ale trzeba podziękować. A na koniec niech nikt nie pierdoli że jesteśmy w trakcie budowy drużyny bo takim sposobem to wylądujemy w szybkim czasie nie w I a w II lidze.
gnattt niestety nie mogę się zgodzić. Podaj choć 2 spektakularne transfery pierwszorzędnych zawodników. Takie jak wykonuje Lech, Wisła, Legia czy Polonia W-wa. Nawet nie za milion euro, ale chociaż za pół... Mimo wszystko tak jak pisałem, nawet z takimi zawodnikami jak mamy, 0 pkt po 4 meczach nie jest normalne.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)