[url=http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115699,11779928,Lech_Poznan_chce_Saidiego_Ntibazonkize__W_kolejce.html]gazeta.pl[/url]
-
-
Saidi Ntibazonkiza-Witamy w Cracovii!!
Chciałbym, żeby go Kolejorz wziął. Ciekaw jestem jak Czarna Perła Burundii poradziłaby sobie w lepszej drużynie, w której miałby z kim grać (inna kwestia czy on chce z kimkolwiek poza samym sobą grać ;)).
Lech chce tylko wypożyczenie, a to nei wchodzi w rachubę. Oby udało się go opchnąć gdzieś za granicę.
Dlaczego to nie wchodzi w rachubę? Gra w Lechu (puchary) pozwoliło by go jeszcze bardziej wypromować i ewentualnie dostać całkiem przyzwoitą cenę za niego.
Wypromować możnaby kogoś, kto myśli na boisku.
Zbyt duże ryzyko (a wręcz pewność), że w Lechu też "nie będzie miał z kim grać" i już na żadnym rynku piłkarskim nie wciśniesz kitu, że gość się do czegoś nadaje.
Eee, Tshibamba po epizodzie w Lechu znalazł klub za granicą, a ten gość z myśleniem na boisku to miał jeszcze mniej wspólnego niż Saidi :D
Peterps Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dlaczego to nie wchodzi w rachubę? Gra w Lechu
> (puchary) pozwoliło by go jeszcze bardziej
> wypromować i ewentualnie dostać całkiem
> przyzwoitą cenę za niego.
Dlatego, że Cracovia się na to nie zgadza.
Przy jego ilosci kontuzji i wielu wyjazdow do domu /rodzina ma jakis czasowy zakaz wjazdu do UE/ to jak dostaniemy z 0,4 -0,5 mln E to powinnismy sie cieszyc
A ja jestem pewny że jak trafi do Legii albo do Lecha to będzie dobrze grał . Bo grać to on potrafi . U nas ewidentnie miał problemy z motywacją do gry a nie z umiejętnościami.
Lata całe będziemy czekać w Cracovii na piłkarzy zbliżonych poziomem do Ntibazonkizy, Suvorova
w swoim napierdalaniu na wszystko nie widzicie tego.
kilen Napisał(a):
> Lata całe będziemy czekać w Cracovii na
> piłkarzy zbliżonych poziomem do Ntibazonkizy,
> Suvorova
> w swoim napierdalaniu na wszystko nie widzicie
> tego.
Saidi nie jest dobryn zawodnikiem. Nie umie regularnie dobrze grac. Przypomnij sobie ile on setek zmarnowal, raz na 10 meczow blysnie i mysli ze jest gwiazda! Co do Alexa to sie w pelni zgadzam! Chodz wierze w nasza mlodziez :)
kilen Napisał(a):
> Suvorova
> tego.
Co ty opowiadasz...to przeciętni piłkarze...za taką kasęjak imklub płacił topowinni być najlepi piłkarze w lidze....a grali jak lajzy
Scot Napisał(a):
> A ja jestem pewny że jak trafi do Legii albo do
> Lecha to będzie dobrze grał . Bo grać to on
> potrafi . U nas ewidentnie miał problemy z
> motywacją do gry a nie z umiejętnościami.
U nas miał problemy z głową. Jako hint podpowiem Ci, że te problemy nie miną nie tylko w Lechu czy Legii, ale w jakimkolwiek klubie na świecie. To po prostu immanentna cecha naszej skądinąd sympatycznej (a jakie dziecko nie jest sympatyczne?) "czarnej perły" .
kilen Napisał(a):
> Suvorova
> tego.
Ja osobiście nie będę czekać na gwiazdy jw., bo z tego co mi wiadomo, nie posiadamy sekcji skoków przez konia (z łękami lub bez).
Jaki to piłkarz okaze sie miejmy nadzieje w Lechu lub niedajboze w elce. Mam wrazenie ze sobie w ekstraklasie poradzi. Jesli juz niech ładuje bramki dla Lecha. Jebać Legie.
pójdzie do Lecha czy Legii, najpierw będzie ramadan, potem jakieś zgrupowanie i przedłuży mu się powrót, usiądzie na ławie, obrazi się, złapie kontuzję - tak to widzę.
jeśli czyta to jakiś przedstawiciel zainteresowanego Saidim klubu, proszę mnie nie brać na poważnie. ja się na piłce nie znam, jestem tylko sfrustrowanym netowym napinaczem :D
a poza tym, to chyba będzie ciężko go opchnąć komuś w kraju
[i]Wczoraj pojawiła się informacja, że Legia jest zainteresowana zawodnikiem Cracovii, Saidim Ntibazonkizą. Głos Wielkopolski podaje, że Cracovia pół roku temu wyceniała Burundyjczyka na milion euro. Teraz cena spadła, ale nie na tyle, by polskie kluby ustawiły się w kolejce po zawodnika.
Ntibazonkiza [b]raczej nie trafi do Lecha[/b], który proponował Cracovii roczne wypożyczenie, na co krakowski klub nie zgodził się. Oprócz pieniędzy za transfer (zawodnik ma dwuletni kontrakt z Cracovią), piłkarzowi trzeba płacić wysokie wynagrodzenie - ok. 1,2 miliona złotych za rok gry.
Piłkarzem "Pasów" interesuje się Legia, ale [u]możliwe że przy Łazienkowskiej zdecydują się na zatrudnienie Traore z Lechii, [b]który jest znacznie tańszy[/b][/u][/i]
źródło: Głos Wielkopolski
Noto mamy mały probłem 1,2mln zł na rok Saideiemu tzn. 120 tyś miesięcznie. Za takie pieniązki nikt go nie wezmie...
no to do roboty, jak widac nigdzie mu nie zaplaca lepiej niz u nas, ego schowac do kieszeni i zapierdalac walczac o awans :)
ziper Napisał(a):
> Noto mamy mały probłem 1,2mln zł na rok
> Saideiemu tzn. 120 tyś miesięcznie. Za takie
> pieniązki nikt go nie wezmie...
Coś u Pana kiepsko z matematyką ;)
axel rose Napisał(a):
> ziper Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Noto mamy mały probłem 1,2mln zł na rok
> > Saideiemu tzn. 120 tyś miesięcznie. Za takie
> > pieniązki nikt go nie wezmie...
>
> Coś u Pana kiepsko z matematyką ;)
120 czy 100 tyś. to cały czas ogromne pieniądze jak na polską ligę. Teraz dowiemy się na czym zależy Saidiemu bardziej. Na kasie czy na grze na wysokim poziomie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)