Proponuję przyjąć wersję, że trener uznał, że Saidi bardziej potrzebny będzie na Widzewa. Na Polonii jego wpływ na wynik zapewne byłby mniejszy.
Pamiętajmy, że on ma ciągle ten uraz!
A może na treningach okazało się, że Szałachowski znowu zaczął trafiać w piłkę?
-
-
Saidi Ntibazonkiza-Witamy w Cracovii!!
Egzakli
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,115699,11543718,Oficjalnie__Saidi_Ntibazonkiza_ma_kontuzje.html
Zdaniem rzecznika prasowego Cracovii skrzydłowy nie jest odsunięty od drużyny, a został w Krakowie leczyć uraz. Jego koledzy zagrają bez niego w stolicy z Polonią (poniedziałek, godz. 18.30).
po kontuzji Hoszka Suvorowa tylko Radomski Burundyjczyk prezentowali wysokie umiejętności piłkarskie.
cieszycie się z tego Saidi nie zagra? diwne!!!
nawet kontuzjowany Saidi cały czas kryty robił miejsce.
Saidi to rozkapryszony dzieciak, im szybciej odejdzie z Cracovii, tym lepiej...
Kiedyś można było cieszyć się z tego, że taki zawodnik został zakupiony, teraz dla klubu lepiej będzie jak w letnim okienku transferowym będzie można go sprzedać za podobne pieniądze. W stosunku do tego co daje "zespołowi" nie jest wart takich chociażby zarobków
Przypomne ,ze jak tylko do nas przyszedl to zachowywal sie jak male dziecko....no ale to byly poczatki ,nowe otoczenie....ale po prawie 2ch latach dalej to samo !:(
On Cracovii daje dużo przede wszystkim mając piłkę absorbuje kilku graczy z Suartem często robią fajne akcje, problem jest z innymi którzy mają duże braki... Moim zdaniem Saidi to jeden z najlepszych naszych zawodników zaraz po Suvorowie i Suarcie.
Przypuszczam że mimo kontuzji chciał sie pokazac drugiemu najmądrzejszemu po Filipiaku Wojciechowskiemu bo chcąc faktycznie odejść od nas w lecie musi się jeszcze komuś spodobać.Wolę żeby polatał z GTS niz dzisiaj bo to i tak już bez większego znaczenia dla nas.
coz, z odpowiedzi Kafarskiego w wywiadzie przedmeczowym na temat nieobecnosci Saidiego zabrzmialo to jakby temat byl niewygodny hmm
No to teraz już wiem dlaczego Kafarski nie zabrał Saidiego na mecz do Warszawy . Miał plan by na 0:0 grać ustawieniem 1-9-0-1 . Saidi mu nie pasował by mu do tej koncepcji bo bezczelnie atakował by bramkę przeciwnika .
.! Dzisiaj miała być opublikowana informacja odnośnie najbliższej przyszłości Saidiego. A tu lipa !
Dla inteligentnych kibicow dotychczasowe informacje sa wystarczajace....;)
Jak ustaliły PASY.TV Klub nie ukarze ani finansowo ani dyscyplinarnie Saidiego Ntibazonkizę po zajściu jakie skutkowało odsunięciem pomocnika od drużyny przed meczem z Polonią Warszawa. Burundyjczyk jest już przywrócony do szerokiej kadry i może być wzięty pod uwagę przez trenera Kafarskiego w ustalaniu składu na mecz z Widzewem Łódź.
No i to byloby na tyle, jesli chodzi o "pasotiwowe" odsuwaniu Saidiego od zespolu.
pajac
KOTU Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> pajac
a dlaczego nie błazen?
Wpisałem w Hyde Parku w wątku dotyczącym pewnej gazety, ale to chyba zasługuje na umieszczenie w dwóch miejscach...
Dziś pokazano mi Gazetę Wyborczą
(osobiście nie nabywam)
w której Wojciech Karpieszuk pisze:
"Piłkarz Cracovii rok temu zwrócił się podczas meczu do czarnoskórego
zawodnika " Spier... czarnuchu j....ny"
I nie wiem - czy Patryk Ubecki gra u nas a ja nic o tym nie wiem
czy też
Saidi mówi na boisku sam do siebie, i to tak brzydko...
black cat Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> KOTU Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > pajac
>
>
> a dlaczego nie błazen?
bo "błazen" jest już zajęty
8 dni później
mam nadzieję, że pierwszy stąd spierdolisz pajacu. obym w przyszłym sezonie nie musiał cię oglądać w biało-czerwonej koszulce.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)