Tak zgadzam się z Trapezem Saidi dostosował się do poziomu naszych kopaczy widzi jak "ciężko"pracuje się na treningach.
-
-
Saidi Ntibazonkiza-Witamy w Cracovii!!
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/09/19/saidi-ntibazonkiza-defensywa-nie-pilka-nozna/
Cracovia gra w tym sezonie katastrofalnie. W piątek w Gdańsku przegrała szósty mecz z rzędu, a podobnie jak jego koledzy, również Saidi Ntibazonkiza nie radził sobie na boisku. Reprezentant Burundi stwierdził, że jego zespół grał zdecydowanie zbyt defensywnie.
Cracovia przegrała szósty mecz z rzędu. Rozgoryczony po tym spotkaniu był Saidi Ntibazonkiza. - Nie wiem co mogę powiedzieć o tym meczu. Graliśmy po prostu źle i to nie był nasz football! Graliśmy defensywnie przez 90 minut, a na tym nie polega piłka nożna. Musimy coś zmienić - zauważył czarnoskóry piłkarz. - Jest problem, bo wszystko niby jest dobrze - drużyna, kibice, sztab szkoleniowy... Ale była to po prostu katastrofa. Musimy zmienić taktykę, bo gdy gra się aby nie stracić bramki, to nie jest rozwiązanie. Powinno się grać po to, aby wygrać - dodał reprezentant Burundi w rozmowie z portalem SportoweFakty.pl.
Trener Rafał Ulatowski po spotkaniu powiedział, że może to być ostatni mecz w roli szkoleniowca Cracovii. Czy nowy opiekun zespołu byłby rozwiązaniem na problemy krakowian? - Trudno mi powiedzieć - zastanawia się Ntibazonkiza. - Musimy pomyśleć o naszej grze, a nie o trenerze. Niezależnie przez kogo będziemy prowadzeni, musimy zmienić grę. To nie trener gra, a wszyscy zawodnicy Cracovii. Musimy starać się o rezultaty, starać się zmienić samych siebie i znaleźć problem. Nigdy w życiu nie przegrałem sześciu meczów z rzędu. To po raz pierwszy, kiedy gram w piłkę nożną - żali się Burundyjczyk.
W poprzednich meczach Cracovia zdobywała wiele bramek, tym razem oddała zaledwie dwa strzały na bramkę Pawłe Kapsy. - I o tym mówię. Graliśmy 90 minut w obronie, a defensywa to nie piłka nożna. Musimy znaleźć rozwiązanie, bo wszyscy na nas liczą - zauważył piłkarz, który nie wyklucza, że strata wielu bramek w poprzednich meczach sprawiła, że tak bardzo defensywnie zagrała Cracovia z Lechią. - W poprzednich meczach graliśmy ofensywnie i zdobywaliśmy sporo bramek. Tym razem patrzyliśmy tylko na obronę - powiedział piłkarz.
Czy Saidi Ntibazonkiza wierzy, że jego zespół wreszcie się przełamie? - Oczywiście, że tak - przekonuje były zawodnik NEC Nijmegen. - Musimy jednak znaleźć rozwiązanie jak zmienić nasz styl gry. To leży w naszych głowach, nie w tym że będzie nowy stadion, albo nowy trener. Uważam że będzie lepiej - zakończył z optymizmem Afrykanin.
Bo Saidi i Suart są własnie piłkarzami pasującymi do ofensywnego stylu gry. Ale przy takiej grze musi byc niesamowita koncentracja i asekuracja w obronie. W meczach, w których gralismy ofensywnie strzeliliśmy 4 bramki i stworzylismy bardzo dużo sytuacji, a przegraliśmy te mecze przez juniorskie błędy w obronie. Te mecze przypominały mi pierwsze spotkania Cracovii w ekstraklasie, kiedy po pokazie skutecznosci w Lubinie, później tracilismy frajersko punkty po niezłej grze.
Saidi podczas treningów na 10 strzałów 9 wysyła Panu Bogu w okno... taka to nasza "perełka".
Ja znałem takich co na treningach potrafili strzelać 10 na 10, tylko ,że podczas meczów niewiele z tego wynikało. Saidi bez przygotowania pokazał w meczach ze Śląskiem i z Górnikiem , że potrafi grac w piłkę. Mecz z Lechią mu nie wyszedł, tak bywa. w lepszym zespole zostałby zmieniony, wszedłby zmiennik i za tydzien nikt by o tym nie pamiętał. Proszę, nie popadajmy ze skrajnosci w skarajność, niech gość zagra kilka meczów i dopiero wtedy przyjdzie czas na ocenę jego przydatności.
WeQQ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Saidi podczas treningów na 10 strzałów 9
> wysyła Panu Bogu w okno... taka to nasza
> "perełka".
Saidi dla reszty naszuch zawodników to techniczna doskonałość
chyba drugi raz w życiu zgadzam się z Santo. Saidi potencjał ma i to on musi jako skrzydłowy dogrywać piłki (choć przy kontrze wskazane dobre dogranie do niego:). Jakoś wierzę,że pomimo wiecznego plastra (jak nie dwóch) chłopak jeszcze wiele razy nam bardzo pomoże czego Jemu , Wam i sobie życzę. dajmy mu jeszcze trochę czasu (na zgranie z Klichem,Suvorowem i Matusiakiem bo oni jeszcze w miarę za nim nadążają).
11 dni później
No strzel że w końcu!!!
Gdyby jeszcze skutecznie strzelać potrafił to na pewno nie trafiłby do nas ; )
Ehhszkoda bo bylo choc jedna wykorzystac i bylo by pieknie a ty na rekach noszony!!!!!
Zostać po treningu postrzelać coś :) .
I tak brawa za tak łatwe dochodzenie do sytuacji , Saidi przynajmniej wychodzi na pozycje szuka gry.
WeQQ Napisał(a):
> Saidi podczas treningów na 10 strzałów 9
> wysyła Panu Bogu w okno... taka to nasza
> "perełka".
Dziś pokazał to podczas meczu.
To jeszcze 4 strzały i któryś powinien być celny...
ehh Saidi. gdyby w sytuacjach jakie miał strzelił wszystkie w światło bramki pewno by coś wpadło, a tak jest oggromny niedosyt.
Myślę, jak komentatorzy w orange sport - potrzebne są indywidualne treningi strzeleckie.
Saidi, coś Ty dzisiaj wyrabiał...
6 x fenomenalnie wyszedł na pozycje zostawiając zaskoczonych obrońców
6 x nie trafił w bramkę
już wolę jak pościsz :)
hehe a moze to był Dudzic pomalowany na czarno? ;)
Saidi please,close your eyes and just score :). Thanks for nice game but you know you should score at least once. Fingers crossed,keep well.
Jak na faceta który tyle kosztował powinnien umiec strzelic.
O nie powinien strzelać jak to tak ma wyglądać tylko wjechać z piłka do bramki. wziąć bramkarza na szybkość :D
RTX Napisał(a):
> O nie powinien strzelać jak to tak ma wyglądać
> tylko wjechać z piłka do bramki. Wsiąść
> bramkarza na szybkość :D
nie rozumiem. wsiąść na szybkość, czy na bramkarza? czy może do pociągu byle jakiego? ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)