proste najlepiej wyjebac kazdego zawodnika ktory ma slabszy mecz, u nas nie mozna sobie pozwolic na gorszy dzien ;) tylko ciekawe kto nam do konca sezonu zostanie
-
-
13.08.2010r. 17:45 CRACOVIA - Śląsk Wrocław
Sam Saidi ligi nie wygra. Szkoda, że można strzelić 2 bramki i przegrać mecz.... W poniedziałek będzie lepiej, ale jest małe "ale". Byłem dziś na derbach i powiem tak: bez Manu legła nie istnieje. Trzeba wyłączyć go z gry. Iwańskiemu i wawrzyniakowi też się chce grać. Oni wiodą teraz prym u nich w grze. Można sobie z nimi poradzić. Wierzę, że będzie dobrze.... Do zobaczenia w poniedziałek
potter, przy bramce nr 2 Janus nie krył powietrza, ale starał się naprawić idiotyczną decyzję Jarabicy, który odsunął się od Diaza i...krył powietrze,
a Sasin niestety pokazał typowy mankament bocznego obrońcy, brak nawet próby blokowania dośrodkowań, tak było nie tylko przy 2 ale i przy 3 bramce,
Sławek Szeliga grał fatalnie i to nawet nie chodzi o stratę przy bramce nr 1, bo ktoś mu tam niepotrzebnie piłkę zagrał, tyle że on nawet nie starł się tej piłki odzyskać a w wielu innych sytuacjach zachowywał się jak słup soli, zresztą to się powtarza u niego od zawsze, jeśli mamy grać dwójką def. pomocników to może Klicha warto przekwalifikować, strzelec z niego marny ale za to waleczny,
ogólnie można się wk.. ale idziemy w dobrym kierunku, gdyby nie sędzia byłby remis
Cieszy mnie obraz gry, zdecydowanie ofensywny, dużo grania do przodu - w tym elemencie jest spora poprawa w porównaniu do lat ubiegłych. Oby się to jednak nie skończyło tak jak z Białasem, gdy potrafiliśmy strzelić 2,3 bramki, tracąc przy tym o jedną więcej. Obrońcy muszą się zgrać ze sobą, albo rozważam nawet taka możliwość, można by przesunąć Radomskiego do obrony; grał na tej pozycji w kadrze Leo przed kontuzją.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,91670,8251183,Kontrowersja__Slusarski_strzela__sedzia_przerywa_gre_.html Ja tam faulu się nie dopatrzyłem..
Nie ma mowy o faulu
Przegraliśmy
Nie była to jednak porażka z gatunku tych beznadziejnych
W poprzednim sezonie zdarzalo nam sie przegrywac spotkania w ktorych nie mielismy zadnych szans chocby na remis
Ten mecz byl inny
Nasz potencjał ofensywny znacznei sie zwiekszyl
ale nie mysle o Krzywickim i Dudzicu, bo fakt ze ten duet konczył spotkanie pozwoliłem sobie okreslić "zemstą Majewskiego"...
Saidi Radomski i Janus to duze wzmocnienie
Ja licze takze na Matusiaka
Szanse na wygrywanie spotkan są wieksze niz w poprzednim sezonie
Jest gdzieś w necie cały mecz do zobaczenia?
A ja licze na mocnego i szybkiego myśliwca, bo z tymi dwoma czołgami to my wojny nie wygramy.
Szkoda meczu, ale Śląsk był lepszy niestety. Jak to się mówi, pierwsze koty za płoty ;] - będzie dobrze.
Mecz prócz kilku akcji wyglądał jak kopanina w III lidze, po wczorajszym jestem pewien jednego - broń Boże nie robić polityku transferowej na przepłaconych kopaczach naszej ligi tylko ściągać po okazji graczy z zagranicy .
Smutne, że na naszym 20 metrze to kopacze Śląska zdawali się częściej dochodzić do przypadkowych, bezpańskich piłek...
Nie wiem co Szeliga miał na myśli (chyba Saidi zagrał mu szybką piłkę, gdy tego otoczyło 2 przeciwników), na moment przed utratą pierwszej bramki. Nasza lewa strona - jakby brakowało tam defensywnego gracz do podwojenia krycia...
Szkoda, że nasi przegrywali większość powietrznych pojedynków, a większość wygranych górnych piłek nie przynosiła konkretnych korzyści - tak mi to wyglądało przynajmniej.
Najbradziej jednak martwi mnie fakt, że naszym brakuje mentalnści zwycięzców, czy jakkolwiek inaczej to nazwać. Chodzi mi o to, że taki Karabach - w sytuacji 2:1 zrobiłby takie bach, bach jeszcze i wynik 4:1 przesądziłby zapewne o rezultacie spotkania. Czyli, że bez litości dobiłby rywala. To był właściwy moment - byliśmy na fali. 15 minuta to przecież nie koniec meczu i potrzeba ostro jechać z koksem! Już któryś raz brakuje mi w wykonaniu Pasów tej przysłowiowej kropki nad i...
Obejrzałem powtórkę tej bramki Ślusarskiego no i powiem że sędzia mocno przegiął - tam w życiu nie było żadnego faulu - jawnie okradł nas z punktów
Brak nam z tyłu takiego Kazia Węgrzyna który jednym ryknięciem ustawiłby odpowiednio do pionu naszą beznadziejną obronę. Cabajowi też się zrobił ciężki tyłek i już nie fruwa jak kiedyś między słupkami, większość strzałów odprowadza wzrokiem a jego interwencje to po prostu strzały prosto w niego.
Mam nadzieję że to będą złe miłego początki. W końcu Filipiak chcąc zapełnić nowy stadion musi zbudować drużynę która będzie walczyć o najwyższe cele a nie tylko o utrzymanie się w lidze. Pamiętacie mecz z Koroną w III lidze gdzie przyszło nas ok. 10 tys.? Myślę że jak drużyna się postara to będzie nas jeszcze więcej na nowym stadionie.
Pozdrawiam!!!
23 minuta i po indywidualnej akcji Saidiego i jego zagraniu w pole karne gdzie był napastnik pytam sie do q.w.y nedzy?
Pewnie wracal sie pod linie srodkową .
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Obejrzałem powtórkę tej bramki Ślusarskiego no
> i powiem że sędzia mocno przegiął - tam w
> życiu nie było żadnego faulu - jawnie okradł
> nas z punktów
Ale nie wziąłeś pod uwage tego ze Kelemen nie reagował ponieważ nie musiał słysząc gwizdek sędziego przerywający akcje.
Ja nie wiem czy wszyscy jestescie slepi i tak zapatrzenii.
Owszem faulu nie było, ale jak juz pisałem wczesniej niech Bartek zabierze sie za granie w pilke a nie dyskutowanie z arbitrami i machanie rekami, przez takie zachowanie nigdy nie beda gwizdac pod niego.
Faulu nie było - Ślusarski by był sam na polu karnym nie atakowany przez nikogo - była spora szansa że by to strzelił więc nie rozumiem Twojego tekstu o ślepocie i zapatrzeniu...
No wlasnie czyli automatycznie sprawa nabiera zupelnie innego biegu.
Slusarski wychodzi na dobra pozycje, ale przy jego umiejetnosciach gry nogami stwierdzam ze mamy szanse na bramke w okolo 30% to raz, a dwa to po raz kolejny powtarzam ze takie sytuacje beda mu gwizdac poniewaz pyskuje do nich przez caly mecz.
To i ja napisze swoje wrażenia (uprzedzam, że jestem mocno sfrustrowany :)):
Bramkarz - porażka - nigdy więcej AWRUK !
Obrona - tragedia - zwłaszcza Sasin i Jarabica - goście wozili ich jak chcieli, grali sobie chwilami w bilard na naszym polu karnym. Polczak niewiele lepiej (na plus bramka, na jeszcze większy minus - czerwona kartka). Co ten Majewski w nim widzi, to ja kompletnie nie rozumiem....
Trzy bramki u siebie stracić z przeciętnym Śląskiem - samo mówi za siebie.
Pomoc - w drugiej połowie - wielka pyta (wyjątkiem jest Saidi - o czym poniżej). Najgorsi: Pawlusińki (pierwsza połowa) i Szeliga. Klich uparcie w ten sam bezproduktywny sposób dośrodkowywał.
Atak: Ślusarski się coś tam starał (sędziowska ślepa menda mu przeszkodziła, bo może by było 3:3), Krzywicki to pomyłka - odbijał się od obrońców Śląska jak piłka.
Saidi - rewelacja na tle pozostałych piłkarzyków.
WNIOSEK: Natychmiast należy kupić ze 20 kumpli Saidiego, albo jakichś innych Murzynów i wstawić ich do składu w miejsce pozostałych piłkarzyków. Tych pozostałych - "do wora" i hurtem sprzedać do jakiejś siódmej ligi.
Lenczyk mówił często że ma dwóch (czy tam trzech...) prawdziwych piłkarzy... My mamy obecnie jednego, o ile nie odniósł kontuzji.
Dziękuję wiec wam CURVA piłkarzykowie za spier...ny za kolejny weekend. Po takim "występie" nie mam nawet (pewno chwilowo) ochoty oglądać was w następnych meczach.
jasne - 20 kumpli Saidiego....kontenerem z Afryki ;)
Oglądam powtórkę meczu - to co robili nasi obońcy (najmniej zarzutu do Janusa) to była gra na poziomie II ligii :(
Słusznie zauważył Ulatowski, oni zapomnieli jak grać po powrocie z kadry - mam nadzieję, że jest to tylko zapomnienie a nie.....
Zarzut do Ślusarskiego - co on mial jakieś wyższe przyciąganie ziemskie ? Przegrał chyba wszystkie pojedynki główkowe :( Nawet nie próbował walczyć w wyskokach :( czyżby uraz psychiczny po kontuzji ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)