O co chodzi z kolesiami oferujacymi przed meczem pod naszym stadionem bilety?
-
-
(GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...
witam może już było takie pytanie ale nie mam czasu czytać ponad 128 stron :) Czy aby wyrobić kartę kibica muszę koniecznie kupować karnet na cała rundę?
nie
V!zzoRBK Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> witam może już było takie pytanie ale nie mam
> czasu czytać ponad 128 stron :) Czy aby wyrobić
> kartę kibica muszę koniecznie kupować karnet na
> cała rundę?
na oficjalnej masz info (+ trochę niespełnionych obietnic :D )
http://cracovia.pl/pilka-nozna/bilety
W kazdym razie karta nie jest powiązana z karnetem. Można na nią "nabijać" i karnety i bilety.
W rozmowie z Konradem Piaseckim w radiu RMF FM minister sportu Adam Giersz poruszył kilka bardzo ważnych kwestii dla polskich stadionów.Przy tej okazji minister wyjawił, że jeszcze w tym roku zostanie stworzony jednolity system identyfikacji dla całej Polski, nad którym pracują policja i Ekstraklasa S.A.. Oznacza to, że wyrabiane dziś masowo przez kibiców karty wydawane przez kluby mogą się stać bezużyteczne.
Zajebiście..
Giersz gada głupoty. Na razie w systemie Ekstraklasy jest 6 klubów. Polonia Warszawa, Legia Warszawa, Zagłębie Lubin, Lechia Gdańsk, GKS Bełchatów, Jagiellonia Białystok.
Pozostałe kluby wdrażają swoje systemy. Na razie ustawa wymaga tylko i wyłącznie, by był jeden ogólnopolski system wymiany informacji. Zatem nikt nie mówi o konieczności wyrabiania nowych kart kibica.
Obecny rząd jest kompletnie niekompetentny. Premier i ministrowie uprawiają marketing, a nie znają kompletnie ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Przecież w rozmowie na argumenty, a nie na hasła, takiego Tuska, Kwiatkowskiego czy Giersza rozniósłbym w 30 sekund. No ale im słupek musi iść w górę przed wyborami, więc będą pieprzyć w mediach, co im specjaliści od pr przygotują.
[i]Kibole będą sądzeni bezpośrednio na stadionach. - Z wykorzystaniem łącz teleinformatycznych. Nie będzie ryzyka wywożenia chuligana ze stadionu, konwojowania, prób odbicia - mówił w Radiu ZET minister sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski.
- Na wszystkich stadionach, na których mają być rozgrywki Euro 2012, są pomieszczenia, które zaopatrzymy w łącze teleinformatyczne. Sędzia będzie w sądzie, a chuligana nie trzeba będzie transportować, policja doprowadzi go do pomieszczenia, gdzie odbędzie się rozprawa. I na miejscu osoba będzie skazana - mówił Kwiatkowski. - Dzięki temu nie będzie ryzyka wywożenia chuligana ze stadionu, konwojowania, próby odbicia - podkreślał.
Dozór elektroniczny w całym kraju
- Od 1 stycznia 2012 roku system dozoru elektronicznego będzie funkcjonował w całym kraju - zapowiedział minister, komentując zajścia w Kownie, gdzie w weekend doszło do walki między pseudokibicami a siłami porządkowymi.
- Znowelizowaliśmy ustawę o imprezach masowych, teraz za złamanie zakazu stadionowego grozi kara pozbawienia wolności - podkreślił Kwiatkowski.
- Po umieszczeniu nadajnika w domu. Postanowieniu sądu, że nie tylko w czasie meczów ekstraklasy, ale także reprezentacji narodowej, delikwent musi być w domu, nie będzie miał możliwości wyjeżdżania na tzw. gościnne występy. Ta propozycja może wejść w życie od początku stycznia 2012 roku - powiedział.
Zakaz noszenia noży
- Wprowadzimy do kodeksu karnego przepis o odpowiedzialności karnej osób, które jeżdżą z nożami w okolicznościach uzasadniających możliwość ich użycia - powiedział Krzysztof Kwiatkowski.
- Nie może być tak, że federacja piłkarska odpowiada tylko za organizację rozgrywek tylko w aspekcie finansowym, reklamodawców. Oczekuje, że z równie dużym zaangażowaniem jak o sponsorach Euro 2012 PZPN włączy się w zapewnienie bezpieczeństwa. To odpowiedzialność państwa i policji, ale bez współpracy z PZPN to się nie uda - mówił Kwiatkowski.
Jak nie skończą się wyzwiska, mecze oglądać można będzie w telewizji
Komentując artykuły "Gazety Wyborczej" na temat sytuacji w Lechu Poznań, powiedział: - Mamy jeszcze rok, żeby takie sytuacje jak w Lechu Poznań i innych klubach - podam przykład jednego z warszawskich klubów, gdzie stałym elementem były wyzwiska i przyśpiewki adresowane do właścicieli klubu. To nie do przyjęcia. Jeżeli PZPN nie jest w stanie włączyć się w rozwiązanie tego problemu, to może trzeba wprowadzić takie rozwiązanie, że przez jakiś czas będziemy oglądać mecze piłkarskie tylko w telewizji - mówił.[/i]
[url=http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9337922,Kwiatkowski__Sady_na_stadionach__wyroki_przez_internet.html]Źródło[/url]
Wiem,że to może nienajlepszy temat,ale lepszego nie widzę. Kontynuując wypowiedź rmszar'a: przecież wydarzenia w Kownie są dla rządu manną z nieba niemalże! Ciężko o lepszy temat zastępczy, który zjednoczy wszystkich oburzonych. A Kwiatkowski to chyba,paradoksalnie,zaginiony brat bliźniak Ziobry (mając na uwadze jego upośledzone dziecko, czyli tryb przyspieszony). Proponowane pseudozmiany są typowymi zagraniami pod publiczkę...a najciekawsze w tym jest to,że prawdopodobnie zadziałają i słupki przestaną tak szybko spadać, może nawet pójdą w gorę.
gimli Napisał(a):
> Kontynuując wypowiedź rmszar'a:
> przecież wydarzenia w Kownie są dla rządu
> manną z nieba niemalże!
Wyglada to tak, jakby zajścia w Kownie zostały sprowokowane przez "nieznanych sprawców", aby pochwalić się wcześniej już przygotowaną ustawą. Wplątanie w te zajścia Dzieci Białegostoku i Nas jest najlepszym potwierdzeniem.
[i]to może trzeba wprowadzić takie rozwiązanie, że przez jakiś czas będziemy oglądać mecze piłkarskie tylko w telewizji - mówił[/i]
Jak się czyta te głupoty ministra to się nusz w kieszeni otwiera.
Ten problem za bardzo nie pasuje do tego wątku.
W HP jest taki fajny wątek "poczatki zamordyzmu' :)
Mówisz - masz. Odpowiedź:
[url=http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?4,1786059,page=2]POczątki zamordyzmu...[/url]
Nie wiem skąd się wziął Pan minister Kwiatkowski , ale bredzi jak nawiedzony.
Aż żal patrzeć jak prawnik takie farmazony plecie.
A Pan minister Giersz kompletnie nie ma pojęcia, oni są jakby wzięci z pod budki z piwem.
Oni chyba dostają jakieś codzienne instrukcje PRowca na maila albo na komórkę - jakie bajki mają pismakom opowiadać.
Pismak też niezbyt rozgarnięte zwierze to puszcza to w eter i ludność to wszystko ładnie "łyka".
Nie denerwujcie się ani nie będzie żadnych sądów internetowych, ani nie będzie żadnych ogólnokrajowych baz danych, to wszystko to jest JEDNO WIELKIE BAJANIE!!!
Po prostu zaczyna się kampania wyborcza i jak mówi nasza Jego Mistyfikacja na AGH : "Jak dobrze obiecasz, to nie będziesz musiał dać"
100kg Napisał(a):
> Nie wiem skąd się wziął Pan minister
> Kwiatkowski , ale bredzi jak nawiedzony.
Jak to skąd? Chyba wiadomo która partia jest przy władzy...
(co nie znaczy że twierdzę że jakaś inna w Sejmie jest znacznie lepsza :) )
A że bredzi, to powinniśmy pamiętać. Aktywnie właczał się, jako minmister, wraz z innym ministrem Drzewieckim
(wielce zasłużonym :D ) w sprawę ingerencji przy licencji dla ŁKS półtora roku temu. Nie pamuętam, czy on czy Drzewiecki żadali od ekstrakasy wstrzymania meczów Cracovii i ŁKS dopoki sprawa z PZPN i licenccją nie zostanie ostatecznie rozstzrgnięta przez sąd. Do dziś by zaden z tych klubów nie grał... :P
> Aż żal patrzeć jak prawnik takie farmazony
> plecie.
Ale to prawnik-polityk :D
Witam. Tak się złożyło że wygrałam wczoraj zaproszenie na mecz z Lechią tylko że podałam w mailu przez pomyłkę błędny numer pesel mojej koleżanki. Myślicie,że pasuje to sprostować i wysłać poprawny, czy też nie będzie to miało jakiś negatywnych konsekwencji i koleżanka bez problemu wejdzie na stadion ?Ciekawa też jestem na jaki sektor obowiązują takie zaproszenia.Pewnie viposki odpada;) Z góry dziękuję za pomoc.
wiem tylko tyle że wygrane zaproszenia są tylko na sektor I
Ja wygrałem zaproszenie na mecz z Koroną i nie było problemu zeby przebukowali na sekror D. Wystarczy podejsć do tego pomieszczenia jak się wchodzi na sky boxy i tam spróbować załatwić.
Craxoholik Napisał(a):
> Ja wygrałem zaproszenie na mecz z Koroną i nie
> było problemu zeby przebukowali na sekror D.
> Wystarczy podejsć do tego pomieszczenia jak się
> wchodzi na sky boxy i tam spróbować załatwić.
to dziwne bo ja nie dałem rady a próbowałem...wygrałem wejściówki na bodajże TSV...
czy od dzisiaj są bilety na sobotę w sprzedaży?
Jeśli dziś jest poniedziałek to są.
Szykuje sie kolejny mecz z frekwencja powyzej 10 tys.
Przewiduje, że frekwencja będzie na poziomie 10-12 tysięcy widzów +/- 750 bolków z Danzing + 1 rudy mega bolek :D
Kompletu publiczności raczej nie będzie - ale zajebista atmosfera gwarantowana :)
[b]!!! WSZYSCY NA MECZ !!![/b]
Klub jesli chce byc postrzegany jako profesjonalny [b]musi[/b] wprowadzic mozliwosc zakupu biletu online. To rzecz absolutnie podstawowa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)