Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • (GLOS) Karnety , bilety , karty kibica, punkty referencyjne, zdjęcia , jak załatwić wszystko , jak kupować przez net ...

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 22.07.2010 o 16:05
      Ostatnia aktywność ponad 2 tygodnie temu o 12:31
      1110751 wyświetleń
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 08.09.2010 o 15:36
      Post #645496 08.09.2010 15:36
    Przechodziłem przed chwilą obok El Passo z 30 osób do pubnktu referencyjnego, parę osób krązy między kartami, a karnetami. I co mmnie wkurzyło: W budce gdzie są wydawane karty z 5 osób w środku, a spokojnie jedna osoba by wystarczyła. Nie lepiej jakoś inaczej ich zagospodarować: może niech roznoszą ulotki czy cuś;].
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 08.09.2010 o 15:44
      Post #645500 08.09.2010 15:44
    no_pain_no_game Napisał(a): ------------------------------------------------------- > no tak, masz racje. dlatego nie pojechalem > wczesniej zrobic zdjecia tylko wszystko > postanowilem zalatwic od razu. po co jezdzic dwa > razy, marnowac czas i benzyne, skoro mozna to > zrobic w jednym miejscu. kolega tez wczoraj nie > odebral karty, tylko musial isc do "rudej" po > wydruk.Ale czytajac niektore posty stwierdzam ze > jednak troche w nich przesady, nie bede tego > podważał, ale napisze tylko ze JA jestem jak > najbardziej ZADOWOLONY z tego jak Klub to > zorganizowal. Wszystko fajnie tylko jakbyś a) za namowa Klubu z oficjalnej strony internetowej wybrał się na Kabel zrobić zdjęcia miesiąc wcześniej b) pracowicie wybrał sobie miejsca gdzie obok starych przyjaciół będziesz siedzieć c) przyjechałbyś na Kałuży i okazałoby się ,że nie ma dawno zapłaconych kart kibica...i to samo spotyka to setki osób... d) odstałbyś 2.5-4h w obu kolejkach e) okazałoby się ,że "twoje" miejsce jest już sprzedane f) wszystko to zrobił biorąc dzień urlopu z pracy ...to gwarantuję stary ,że byś ZAGOTOWAŁ NA MAXA....i winna jest tu wyłącznie po stronie MKS. Co gorsza takie wtopy powtarzają się nagminnie niemal przy każdej okazji.... ...oby przynajmniej [b]ZADZIAŁAŁ[/b] poprawnie ten nowomodny biometryczny system na jaki żaden inny Klub nie tylko w Polsce ale i chyba na świecie się nie zdecydował ....bo skuteczność czegoś takiego bardzo różnie oceniają w necie....i wielu uważa to za rozwiązanie przesadzone i na wyrost. Oczywiście jak będzie działał to wchodzić będziemy na stadion bardzo szybko
    • Zibiland

4.6K
      366
    • 08.09.2010 o 15:57
      Post #645506 08.09.2010 15:57
    [b]Khalid...Tego[/b] się boję ,że będziemy dopingować na Błoniach.....nie wiemy jaką system ma przepustowość....
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 08.09.2010 o 16:05
      Post #645513 08.09.2010 16:05
    Dlatego warto dostosować sie do apelu który jest w ogłoszeniach i na ten mecz zjawić sie 2-3 h wcześniej... w końcu bedzie co oglądać (stadion) a nawet jakiś koncert ponoć ma być.
    • Mlodziak

300
      0
    • 08.09.2010 o 16:46
      Post #645527 08.09.2010 16:46
    Byłem po 14 i wszystko sprawnie idzie... Kolejka na 30osób. kupowałem karnet na B i zauważyłem ,że stosunkowo mało na razie wykupionych karnetów :) I tak pewnie w 4-5 tyś zamknie się liczba karnetowiczów. I tak jest dobrze.
    • mc.grucha

108
      0
    • 08.09.2010 o 17:04
      Post #645536 08.09.2010 17:04
    mogę odebrać karte kibica za koleżankę jeśli posiadam jej dowód?
    • krolmrowek

40
      0
    • 08.09.2010 o 17:11
      Post #645539 08.09.2010 17:11
    Podzielam głos Khalida. Organizacja jak zwykle fatalna. Gdy stałem 3 czy 4 godziny po karnet pod stadionem Hutnika i wyżalałem się na forum, że w profesjonalnym klubie nie tak powinno to wyglądać, czytałem uspokajające głosy: "będzie nowy stadion, wszystko będzie normalnie i po europejsku". Niestety jak zwykle wyszło po polsku... Niech i będą robione zdjęcia biometryczne, ale żeby był przeznaczony do tego jeden aparat? To są żarty z ludzi i nie szanowanie ich czasu. Niech skan trwa średnio 3 minuty, to daje 20 osób na godzine i 240 osób na dzień przy założeniu, że od 8 do 20 wchodzi ktoś non stop (jak stałem w kolejce to chyba przez 20 parę minut nikt nie wchodził bo skończył się tusz...). Więc w tydzień roboczy pracy takiego punktu daje to zawrotna sumę 1200 zeskanowanych osób... U nas to naprawdę pracują chyba sabotażyści. A po co ten cały system biometryczny? To są tylko moje przypuszczenia, ale projektowanie systemów biometrycznych/śledzących ludzi/systemów bezpieczeństwa mających wykrywać zagrożenia(antyterrorystyczne) to obecny trend i pewno gruba kasa z zamówień rządowych w niedalekiej przyszłości. Np. katedra telekomunikacji AGH dostała grant europejski (pewno na kilka milionów euro) na projekt mający na celu: "opracowanie i wdrożenie złożonego systemu informacyjnego do celów kompleksowej detekcji i identyfikacji zagrożeń oraz monitoringu i identyfikacji obiektów ruchomych." (http://insigma.kt.agh.edu.pl/). Tak więc Comarch jako firma informatyczna być może pracuje nad swoim systemem biometrycznym lub testuje go na zlecenie dla kogoś. Wykonanie takich testów to pewno koszt milionów złotych, a tu takie testowanie systemu mają jakby przy okazji. Testują go w realnym otoczeniu, więc takie testy są tym bardziej cenne. Jak się już system przetestuje i poprawi błędy, to marketingowcy mogą się chwalić, że system był testowany w realu, na kilku/kilkunastu tysiącach osób, ma taką, a taką skuteczność. I będą go sprzedawać za miliony na inne stadiony, wykorzystując to, że w chwili obecnej różne instytucje mają "świra" na punkcie bezpieczeństwa.
    • Robinksc

5K
      149
    • 08.09.2010 o 17:34
      Post #645544 08.09.2010 17:34
    mc.grucha Napisał(a): ------------------------------------------------------- > mogę odebrać karte kibica za koleżankę jeśli > posiadam jej dowód? Dowód nie jest potrzebny. Wypiszcie na kartce papieru proste upoważnienie do odbiotu karty z podaniem nr pesel i nr dowodu osobistego. To wystarczy do odbioru karty.
    • Robinksc

5K
      149
    • 08.09.2010 o 17:38
      Post #645545 08.09.2010 17:38
    krolmrowek Napisał(a): ------------------------------------------------------- Tak > więc Comarch jako firma informatyczna być może > pracuje nad swoim systemem biometrycznym lub > testuje go na zlecenie dla kogoś. Wykonanie > takich testów to pewno koszt milionów złotych, > a tu takie testowanie systemu mają jakby przy > okazji. Testują go w realnym otoczeniu, więc > takie testy są tym bardziej cenne. Jak się już > system przetestuje i poprawi błędy, to > marketingowcy mogą się chwalić, że system był > testowany w realu, na kilku/kilkunastu tysiącach > osób, ma taką, a taką skuteczność. I będą > go sprzedawać za miliony na inne stadiony, > wykorzystując to, że w chwili obecnej różne > instytucje mają "świra" na punkcie > bezpieczeństwa. System do skanowania twarzy został zakupiony od firmy zewnętrznej więc cały wywód o testowaniu go przez Comarch raczej przesadzony. Bo z tych testów skorzystałaby inna firma. Te systemy już są przecież w zastosowaniu w miejscach gdzie przewija się dużo wiecej osób.
    • Piter_Skawina

726
      0
    • 08.09.2010 o 17:41
      Post #645546 08.09.2010 17:41
    Robinksc Napisał(a): ------------------------------------------------------- > mc.grucha Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > mogę odebrać karte kibica za koleżankę > jeśli > > posiadam jej dowód? > > Dowód nie jest potrzebny. Wypiszcie na kartce > papieru proste upoważnienie do odbiotu karty z > podaniem nr pesel i nr dowodu osobistego. To > wystarczy do odbioru karty. Po co ma pisać upoważnienie skoro posiada jej dowód ? bez problemu odbierzesz i jak masz dowód żadnego upoważnienia nie pisz
    • Robinksc

5K
      149
    • 08.09.2010 o 17:49
      Post #645547 08.09.2010 17:49
    Piter_Skawina Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Po co ma pisać upoważnienie skoro posiada jej > dowód ? > bez problemu odbierzesz i jak masz dowód żadnego > upoważnienia nie pisz W sumie to zapomniałem że to MKS organizuje :) Bo w żadnym innym rozsądnym miejscu nic nie załatwisz posiadając tylko czyjś dowód :)
    • Matthias89

2.5K
      1.2K
    • 08.09.2010 o 17:59
      Post #645550 08.09.2010 17:59
    Takie pytanko by się upewnić: czy chcąc zrobić zdjęcie i wyrobić kartę kibica trzeba stać najpierw w jednej kolejce a następnie w drugiej czy jest ogólna jedna kolejka i idzie się zrobić zdjęcie a następnie od razu wyrabia się kartę? Dziś mi się nie udało dotrzeć na Kałuży, ale jutro lub w piątek musi się udać :)
    • Mlodziak

300
      0
    • 08.09.2010 o 18:04
      Post #645551 08.09.2010 18:04
    Matthias89 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > czy jest ogólna jedna kolejka i idzie się > zrobić zdjęcie a następnie od razu wyrabia się > kartę? Jedna kolejka. Zdjęcie + druk karty 2-3minut :)
    • krolmrowek

40
      0
    • 08.09.2010 o 18:08
      Post #645553 08.09.2010 18:08
    Robinksc Napisał(a): ------------------------------------------------------- > krolmrowek Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > Tak > > więc Comarch jako firma informatyczna być > może > > pracuje nad swoim systemem biometrycznym lub > > testuje go na zlecenie dla kogoś. Wykonanie > > takich testów to pewno koszt milionów > złotych, > > a tu takie testowanie systemu mają jakby przy > > okazji. Testują go w realnym otoczeniu, więc > > takie testy są tym bardziej cenne. Jak się > już > > system przetestuje i poprawi błędy, to > > marketingowcy mogą się chwalić, że system > był > > testowany w realu, na kilku/kilkunastu > tysiącach > > osób, ma taką, a taką skuteczność. I > będą > > go sprzedawać za miliony na inne stadiony, > > wykorzystując to, że w chwili obecnej różne > > instytucje mają "świra" na punkcie > > bezpieczeństwa. > > System do skanowania twarzy został zakupiony od > firmy zewnętrznej więc cały wywód o testowaniu > go przez Comarch raczej przesadzony. Bo z tych > testów skorzystałaby inna firma. Te systemy już > są przecież w zastosowaniu w miejscach gdzie > przewija się dużo wiecej osób. Jeśli tak i jest to system wypróbowany, a nie prototyp, to tym bardziej jest dla mnie absurdalne, że zakupiono 1 aparat chcąc zapełnić 15-tysięczny stadion... A to, że ludziom którzy zrobili zdjęcia wcześniej na Wielickiej, karze się czekać jeszcze raz w kolejce do punktu referencyjnego z ludzmi którzy jeszcze zdjęcia nie zrobili, jest absurdem do kwadratu.
    • Pan Pizza

1.2K
      345
    • 08.09.2010 o 18:15
      Post #645555 08.09.2010 18:15
    Nie chcę być złym prorokiem ale ciekawie może być przed meczem z Arką. Na mecz otwarcia należy spodziewać się mobilizacji mniej aktywnych kibiców i oraz wysypu kibiców jednorazowych. Oceniam ich ilość na około 1000 osób. 1000 osób które przyjdą bez biletów i kart kibica. Ruda w swojej budce dostanie wściku macicy.
    • Robinksc

5K
      149
    • 08.09.2010 o 18:17
      Post #645556 08.09.2010 18:17
    Co do działania systemu to ja bym nie był optymistą. Nie jest to jednak nowy program. Wydaje mi się że aparaty na Wielickiej były dwa, a dodatkowo był Decathlonie (no chyba że to był jeden z wielickiej). Czemu teraz jest tylko jeden na Kałuży to nie wiem. W każdym razie od czasu uruchomienia aparatów zrobiono podobno 6 tys. zdjęć więc spokojnie można zrobić drugie tyle do meczu.
    • PRZEMO KSC

402
      74
    • 08.09.2010 o 18:26
      Post #645558 08.09.2010 18:26
    Właśnie wróciłem karnet na D2 mam. Zainteresowanie średnie cała procedura trwała 15min tzn odebranie karty i kupno karnetu. Byle do 25 września.
    • dudi74

2.2K
      255
    • 08.09.2010 o 19:11
      Post #645566 08.09.2010 19:11
    Dziś byłem o 10 mojej nie zapłaconej karty brak muszą wydrukować, na szczeście nie było nikogo. Kupiłem karnet dokładnie na to miejsce co chciałem(znajomi kupowali w poniedziałek, i jakimś cudem zostało jedno wolne miejsce koło nich) Cała operacja zajęła mi dziś 5 min. Ale oczywiście żeby nie było za wesoło, zapytałem o bilety na Górnik, mówią że nie ma, że nie ma drukarki. Oczywiście zaznajomiony z tematem twierdzę że jest, to mówią że popsuta. Ale podchodżę do budki gdzie wydają karty i okazuje się że bilety są w sprzedaży. Uradowany po 10 min jadę do pracy. Dobrze że jest to forum, dzięki niemu przynajmniej wiadomo jak się zachować.
    • SectorF

65
      0
    • 08.09.2010 o 19:17
      Post #645567 08.09.2010 19:17
    Wróciliśmy z inspekcji i: 1. na kilku sprzedających - 1 gra w pasjansa, 2-gi z jakimiś stalowymi kołami w uszach razem z tym drugim 3. Panienka obok udaje Greka. A kolejka do zdjęć - jakies 30-35 osób . Pytam się dlaczego nie ma tam 2,3 czy 4 maszyn do robienia tych zdjęć tak żeby Ci co siędzą i pierdzą w stołek do czegoś byli przydatni. Na F zostały miejsca w 1 rzędzie - i na skrajnym prawym końcu. Jakieś 400-450 karnetów dziennie schodzi.
    • bart1906

1.1K
      0
    • 08.09.2010 o 20:59
      Post #645591 08.09.2010 20:59
    Tak odnośnie okazywania nie swojego dokumentu tożsamości - nie wolno tego robić. Nawet dokumentem żony czy matki nie wolno.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)

Goście (5)
    • Główna
    • Działy i kategorie