Ty robisz tlenówke pod katem wytrzymałosci i podniesienia wydolnosci. Tutaj kazdy w zasadzie rodzaj biegania, mała i duza zabawa biegowa itp sa jak najbardziej wskazane. Oczywiscie jesli robisz siłe to jest to ok choć nie ułatwi wzrostu siły w wybranych partiach mm. Jak wiadomo przekrój poprzeczny miesnia jest proporcjonalny do siły jaka osiaga. Dlatego aby systematycznie rosła siła musi rosnac masa. Oczywiscie w naszym amatorskim przypadku nie ma to znaczenia i takie tlenówki sa super. Jezeli ktos jest nastawiony na robienie masy mm to jedynie troche truchtu na rozgrzewke i ew chwilka na worku. Po treningu uzupełnic w-w proste i chwile póxniej złozone + białko.
Wszytsko zalezy od celu. Najwazniejsza zasada w kulturystyce szeroko rozumianej to nie kopiowac "treningu mistrzów", a rozpatrywac swój przypadek indywidualnie pod kazdym katem.
-
-
a6w - pytania i porady
napewno, na początku należy zbić wagę, żeby te mięśnie nei formowały się bezpośrednio na większym tłuszczyku :-D
Ostatnio kolega powiedział mi, że te ćwiczenia nie są zadobre na kręgoslup,
ale fakt faktem brzucholo rzeżbią ;-)
Nie sa dobre jak bys chciał je robic cały czas. Jak zrobisz raz do roku to nie bedzie źle.
eeeee, bes sęsu. mniej żreć starczy
ehehe :)
Mam pytanko:D Jak moge najprościej nabrać masy mieśniowej? Tylko bez zadnych odżywek?? Da się tak?:D
Nie wiadomo. Niektóre osoby nie nabiora masy bez nie dozwolonych srodków :)
Generalnie masz odpowiedź w moim poscie na poprzedniej stronie. A szczegółowo to zalezy juz od Twojego organizmu, aktywnosci.
jak możesz coś kupić w sklepiku na środku M1 tzn że jest to dozwolone,
a tak na serio odżywki, nie sterydy, w rozsądnych dawkach są spoko, uzupełniają dietę w to co trzeba, no chyba że wolisz jeść kurczaka tuńczyka banana ryż kurczaka ryż tuńczyka banana i tak do porzygania :) też masy nabierzesz
No chyba, że wolisz mieć cukrzyce po tych nie groźnych odżywkach.Mam paru znajomków, którzy żałują, że zażywali różne odżywki które były nie groźne ze sklepów kulturystycznych np.białka, kreatyny podobno w 100% zdrowe.Teraz nawet nie mogą się napić, bo może się to dla nich źle skończyć.Oczywiście na masie przybrali, ale co im z tego.Jedni mają lepszą przemianę materii, inni gorszą.
Mój sposób na robienie masy: 2 x new york beef classic z McD na kolację ok. 21.30. Świństwo, ale uwielbiam. :D
dlatego szczęśliwy pisałem w [b]rozsądnych[/b] dawkach. Ja tam sobie raz na jakieś pół roku coś strzelę i nie narzekam, cele osiągane systematycznie, chociaż celem nigdy nie jest masa, a więc i odżywki inne
Szcześliwy ale Kreatyna czy odżywki białkowe to dokładnie to samo co juz w naszym organiźmie jest produkowane albo dostarczane z jedzeniem. Chodzi tylko o to zeby je stosowac wg zapotrzebowania organizmu. Jak na opakowaniu z kreatyna jest naklejona biała kartka z informacjami po Polsku i pisze tam ze 2 miarki realizują dzienne zapotrzebowanie to to jest jedno wielkie kłamstwo. Czy 15 latek ważacy 45 kg i Twój kolega ważacy 120 moze miec takie samo zapotrzebowanie? NIE. Tak jest ze wszytskim i ludzie którzy stosuja suplementacje zgodnie z zasadami zywienia nie maja zadnych problemów.
A Twoim znajomym połowa tego co brali przeleciała przez dupe z predkoscią swiatła, połowa drugiej połowy siadła na nerki, a z tej ostaniej ćwiartki zrobili mase :) No bo jak gośc obok mnie na siłce robi koktajl z dwóch kopiastych miarek białka ... to ja tez, a co? Gorszy bede? Ni chuja!
prawda jest taka ze trzeba JESC !!! a nie wmawiac sobie ze sie je !
w 2,5 roku zrobilem + 25 kg
dieta + odzywki (odzywki zazwyczaj do roboty bo tu ciezko o dobre jedzenie)
PS: przyklad zajebistych naklejek na odzywkach :) ostatnio kupilem sobie wegle(BULK) cos ala mutant mass ! i czytamy ...
4 miarki ;) w 700 ml wody i wypic ... = ok 1050 kalorii
pozdro dla tych co chcieli by tak to pic :)
PS2: mase robi sie na makaronie a nie na ryzu ;)
wiLLu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> PS: przyklad zajebistych naklejek na odzywkach :)
> ostatnio kupilem sobie wegle(BULK) cos ala mutant
> mass !
Bulk to gainer o proporcjach mniej więcej 50-50 białka i węglowodanów. Nie wiem skąd sobie uroiłeś że to jakiś synonim węglowodanów.
Reszty postu nawet nie ma sensu komentować ;)
wiLLu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> PS2: [b]mase robi sie na makaronie a nie na ryzu[/b] ;)
Masę się robi na treningu. Na makaronie i ryżu robi się wagę.
8 dni później
To nizeły wynik willu ....
Moze wrzucisz fotke ?? :)
77 dni później
Dzisiaj na mięsień czworogłowy uda ostatnia seria 6 x 180 kg hehe .
Oczywiście w pozycji siedzącej na maszynie bo w stojącej taki ciężar by mnie zabił : )
dyski by Ci zostały w scianie :)
160... dobry wynik :) bedzie z czym isc na stok :)
180 a nie 160 ;)
Piotrek proponuję forumowy,jednodniowy wypad na Chopok w ramach przygotowań do sezonu .
Jestem za. Jaki dzień? odpadaja wszystkie w sumie :) z wyjatkiem tej soboty i next weekend... moze next weekend. Wyjazd z ciezkiego rana...
6 dni później
Robert prawde Wam powie:)
http://www.youtube.com/watch?v=kq1cL2RSnXc&feature=player_embedded
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)