xddd Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A co powiecie o klasie wojskowej w XXV LO ?
Straszna lipa...właśnie w tym roku zakończyłam tam edukacje, też klasa wojskowa;)
Kiedy pytałam 3 lata temu innych ludzi o opinie na temat tej szkoły, wszyscy wypowiadali się bardzo pozytywnie, że w miarę dużo tam wymagają, dyscyplina itp. No niestety troszkę się zawiodłam, zero dyscypliny, poziom jak dla mnie tragiczny(chłopak, który nie potrafi zaznaczyć punktu na osi współrzędnych, mało tego...twierdzi że 6+6*6=6 przechodzi do następnej klasy i w ogóle kończy tą szkołę bez problemu, dramat) Wymagający jak dla mnie jest tylko profesor, który uczy PO oraz WO(wychowanie obronne), zaje.bisty człowiek:)
Najlepsze wspomnienia...bez wątpienia- obozy, coś świetnego:) Tyle, że czasem było ciężko, pełno siniaków po paintball'u i chodzenie na zajęcia nawet ok 30km dziennie. Kiedyś(przynajmniej ja tak miałam) klasy wojskowe zaliczały 4 obozy(2 w klasie I, 2 w klasie II) ale teraz podobno ma być ich mniej. A co do klubu, któremu tam kibicują.....no więc wiadomo...gts, w koncu to Bieżanów, więc czego się można spodziewać. Aczkolwiek pojawiają się osoby sympatyzujące Cracovii, lecz w porównaniu do kibiców sąsiadki jest nas naprawdę bardzo mało:/ W barwach nie radzę Ci się tam zapuszczać, chyba, że potrafisz ich obronić bądź lubisz sobie pobiegać(najlepiej sprintem;P). Dziewczyny mogą sobie na to pozwolić, im raczej nic nie grozi, przynajmniej mi się nic nie stało, tylko głupie zaczepki, teksty typu "Żydówko" kiedy zobaczyli mnie w kolorach, które im nie bardzo odpowiadały;)
-
-
Szkoły Ponadgimnazjalne
obok Teatralnego też chyba jakieś liceum wojskowe jest a jak nie to przynajmniej klasa o profilu wojskowym dobrze mówię? :)
Evelina Napisał(a):
> xddd Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A co powiecie o klasie wojskowej w XXV LO ?
>
>
> Straszna lipa...właśnie w tym roku zakończyłam
> tam edukacje, też klasa wojskowa;)
> Kiedy pytałam 3 lata temu innych ludzi o opinie
> na temat tej szkoły, wszyscy wypowiadali się
> bardzo pozytywnie, że w miarę dużo tam
> wymagają, dyscyplina itp. No niestety troszkę
> się zawiodłam, zero dyscypliny, poziom jak dla
> mnie tragiczny(chłopak, który nie potrafi
> zaznaczyć punktu na osi współrzędnych, mało
> tego...twierdzi że 6+6*6=6 przechodzi do
> następnej klasy i w ogóle kończy tą szkołę
> bez problemu, dramat) Wymagający jak dla mnie
> jest tylko profesor, który uczy PO oraz
> WO(wychowanie obronne), zaje.bisty człowiek:)
> Najlepsze wspomnienia...bez wątpienia- obozy,
> coś świetnego:) Tyle, że czasem było ciężko,
> pełno siniaków po paintball'u i chodzenie na
> zajęcia nawet ok 30km dziennie.
> Kiedyś(przynajmniej ja tak miałam) klasy
> wojskowe zaliczały 4 obozy(2 w klasie I, 2 w
> klasie II) ale teraz podobno ma być ich mniej. A
> co do klubu, któremu tam kibicują.....no więc
> wiadomo...gts, w koncu to Bieżanów, więc czego
> się można spodziewać. Aczkolwiek pojawiają
> się osoby sympatyzujące Cracovii, lecz w
> porównaniu do kibiców sąsiadki jest nas
> naprawdę bardzo mało:/ W barwach nie radzę Ci
> się tam zapuszczać, chyba, że potrafisz ich
> obronić bądź lubisz sobie pobiegać(najlepiej
> sprintem;P). Dziewczyny mogą sobie na to
> pozwolić, im raczej nic nie grozi, przynajmniej
> mi się nic nie stało, tylko głupie zaczepki,
> teksty typu "Żydówko" kiedy zobaczyli mnie w
> kolorach, które im nie bardzo odpowiadał
Poziom szkoły dostosował się do poziomu armii hehe, nauczyciel PO to słynny ZIBI tak naprawdę On rządzi tą szkołą, a nie dyrektorka. Ja lubiłem jeszcze księdza ale nie pamiętam nazwiska. Co do barw nie radze w szkole luzik, ale pod szkołą dużo psów lata bez kagańców
wujaszek88 Napisał(a):
> Poziom szkoły dostosował się do poziomu armii
> hehe, nauczyciel PO to słynny ZIBI tak naprawdę
> On rządzi tą szkołą, a nie dyrektorka. Ja
> lubiłem jeszcze księdza ale nie pamiętam
> nazwiska. Co do barw nie radze w szkole luzik, ale
> pod szkołą dużo psów lata bez kagańców
Jest dokładnie tak jak mówisz, to właśnie Zygmunt rządzi tą szkołą;)
A Księża się zmienili podejrzewam, jest ich trzech i o ile się nie mylę wszyscy nowi.
Co do tych psów bez kagańców..heh..pod szkoła rzeczywiście ich pełno i to tam najczęściej spotykałam się z zaczepkami, bo w szkole raczej nikt się zbytnio nie odzywał.
Teraz to jest śmiech na Sali a nie klasy wojskowe.
RTX Napisał(a):
> Teraz to jest śmiech na Sali a nie klasy
> wojskowe.
Teraz to wiem, 3 lata temu nie było tak źle..
ale po tych 3 latach zeszli na psy
RadNce Napisał(a):
> obok Teatralnego też chyba jakieś liceum
> wojskowe jest a jak nie to przynajmniej klasa o
> profilu wojskowym dobrze mówię? :)
Prędzej klasa o profilu wojskowym, kiedyś tylko XXV LO miało takie klasy. Teraz zrobili w XV(choć nie wiem czy dalej istnieje), podobno tragedia, tamtejsi uczniowie to zazwyczaj osoby, które kiedyś nie otrzymały promocji do kolejnej klasy, innymi słowy są rok w plecy..
I w Hucie też widziałam często młodzież w mundurach, a na pewno nie były one takie jak ja mam, więc raczej na pewno jest tam jakaś szkoła z klasa o profilu wojskowym.
Zdaje się, że w XI LO na Teatralnym jest coś takiego. Przynajmniej zauważyłem dzieci udające wojsko przy boisku.
rmszar Napisał(a):
> Zdaje się, że w XI LO na Teatralnym jest coś
> takiego. Przynajmniej zauważyłem dzieci udające
> wojsko przy boisku.
W XI LO za moich czasów nie było niczego teakiego ale może się zmieniło
Za moich czasów też nie... ale to jeszcze w ubiegłym wieku było.
Teraz jest, Ale z wojskiem to ma tyle wspólnego co GTS z Polską.
211 dni później
Co proponujecie w tym roku :) ?
\
V LO na Studenckiej, osobiście bardzo polecam. Burki są ale to są już typowi kibice sukcesu
XIII LO!!! !@#$% tabele XIII zawsze na czele!
i stanowczo odradzam V
A co z jakiej okazji V odradzasz
V LO świetne, zarówno dla ścisłych jak i humanistów. Bez porównania najlepsze LO w Krakowie gwarantujące świetny poziom jak i pomoc dla jednostek bardzo zdolnych.
A wie ktoś, które szkoły mają być likwidowane? Z tego co słyszałem to ok 10 nie prowadzi już rekrutacji
idź do VI bo tam najładniejsze dziewczyny :P
A ja Ci proponuje technikum, wyrobic sobie zawod, bo po liceum nic nie ma. No, chyba ze chcesz isc na studia ;)
Ja miło wspominam 4 lata w Sobieskim. Mój brat też tam chodzi i nie narzeka. Na chwilę dzisiejszą przewaga rzeki, ale są to tacy kibice, że śmiech na sali ;) Ostatni konkretni (z obydwu stron) wykruszyli się z momentem odejścia klas czwartych z tej szkoły.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)