Kij z karnymi, ważne że z akcji strzelamy.
-
-
Sparingi przed sezonem - Mistrz Algierii, MC Alger piątek Dankowice 17
alocha Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> [b]Kij z karnymi,[/b] ważne że z akcji strzelamy
Rogi i wolne też nie są istotne, ważne,że "z akcji strzelamy"
oj Boże,Boże...
Stary, to jest sparing, mają grać. Jak nie będą grać, to nie wypracują ani karnych, ani wolnych ani rogów. Jedenastki mogą ćwiczyć w każdej chwili a w sparingu najważniejsze jest zgrywanie się zespołu. To nie jest mecz o punkty, żeby z niestrzelonego karnego tragedię robić.
jeszcze 3 włozyli ale dobrze że spalony :D
Ok ja tragedii nie robię ,ale napisałeś to jakby karne nie były istotne, a nie raz mogą przesądzić o rezultacie meczu, poza tym jak się nauczy dobrze strzelać je na treningu, to będą "wchodzić" w sparingu ,w lidze czy w pucharze.
Po prostu trzeba to WYTRENOWAĆ ,bo tak jak każdy element piłkarskiego rzemiosła-zaniedbanie karnych doprowadzi do tego,że nikt ich nie będzie umiał strzelać(a uważam, że 2 nietrafione w jednym meczu to nie przypadek)
pzdr
2;2 nienajgorzej powinno być 4;2 ale cóż .I to bez żadnych zmian dał się im trener wymęczyć.
Wie ktoś co z Merdą?
Czemu nie bronił w ani jednym meczu?
tak swoją drogą to zaczynam skłaniać się ku zdaniu części forumowej popierającej zakup bramkarza.
Na tą chwilę mamy 2 średniaków i jednego młokosa.
Taki "niedźwiedź" z Interu Baku by zrobił robotę,a i na pewno w Holandii albo Serbii jest wielu dobrych bramkarzy... ;)
Z relacji na żywo wynika że najwieksze zamieszanie wprowadzały akcje Dudzica, Kaszuby a dalej Moskały i Suvorowa
a ja sie boje ze teraz wszycy walcza i graja ..a jak juz 11-stka sie wyklaruje .. trenera troche sie zamiekczy, to dalej beda grac kiche .. bo az sie nie chce wierzyc ze Moskala cos tam gra .. jak jeszcze 2 miesiace temu ten chlop nie potrafil prosto podac.
Dlatego potrzeba silnej lawki .. zeby se kopacze nie mysleli ze sa niedozastapienia :)
Jacek S Napisał(a):
> Z relacji na żywo wynika że najwieksze
> zamieszanie wprowadzały akcje Dudzica, Kaszuby a
> dalej Moskały i Suvorowa
Bylem na meczu.
Trzeba dodac ze Klich gra po profesorsku. Nie panikuje, ma oczy z tylu glowy i rozdaje swietne pily.
Dla mnie to on najlepszy na boisku, ale to subiektywne, to nie tv, ciezko sie oglada mecze prawie z poziomu trawy...
Nie wsio dokladnie widac.
Suvorow tez bardzo mi sie podobal tylko przydaloby mu sie popracowac nad masa miesnowa, kruchy taki i nim latwo pomiataja. Moskala bardzo aktywny, gryzl trawe, gdyby jeszcze czesciej porzadnie uderzyl, bo mial kilka okazi..
Budakowic oprocz jednej sytuacji ktora sobie sam sprokurowal, ta z lobem ktory obronil, ale wczesniej zapedzil sie w rog pola karnego i wracal sprintem do bramki, to bronil dosc pewnie jak na mlokosa.
A Dudzic.. hmm, jakos nie robi wrazenia dopoki nie wlaczy tego turbo, zrobil to kilka razy i zostawil obronce kilka metrow za soba... miec takiego zawodnika to czasem wygrac mecz... pamietacie jak Caniggia zapierdzielal? ;)
innych tez pewnie da sie pochwalic, ale to tak w skrocie
Cieszy mnie opinia o Dudzicu bo ja jakoś na niego stawiam. Ciekaw jestem jak to wypadnie bo Widzew z NEC Nijmegen zremisował 0-0 a my z nimi gramy we wtorek
Na Cracovia.pl jest wywiad z Rafałem Ulatowskim po wczorajszym sparingu,polecam gość mówi tak sensownie i konkretnie! Uważam ,że to był bardzo dobry ruch z zatrudnieniem takiego szkoleniowca :)))
Cannigia podobno osstro z Maradonna zapierdzielal .....................
to będzie na pewno puszczone w "Nie do wiary" w TVN - dobre
alocha Napisał(a):
> Stary, to jest sparing, mają grać. Jak nie
> będą grać, to nie wypracują ani karnych, ani
> wolnych ani rogów. Jedenastki mogą ćwiczyć w
> każdej chwili a w sparingu najważniejsze jest
> zgrywanie się zespołu. To nie jest mecz o
> punkty, żeby z niestrzelonego karnego tragedię
> robić.
Alocha poczytaj co o tym wszystkim sądzi Ula i jak on to widzi ja sie z nim zgadzam
Mnie po prostu bardziej cieszą bramki zdobyte z akcji, niż martwią niestrzelone karne.
Przyznasz chyba, że lepsza taka sytuacja niż remis 2:2 po strzeleniu dwóch karnych i zmarnowaniu (lub nie stworzeniu) sytuacji bramkowych? Oczywiście powinniśmy to wygrać 4:2 i do tego trzeba dążyć.
[b]Małopolska.TV przedstawia spudłowane karne Klicha i Kaszuby[/b]. Filmiki z Holandii - [url=http://www.xn--maopolska-rub.tv/portal/]kliknij tutaj[/url]
na stronie NEC zegar odlicza czas do jutrzejszego meczu ...
bileciki po 11 EUR ...
-Robert- Napisał(a):
> na stronie NEC zegar odlicza czas do jutrzejszego
> meczu ...
>
> bileciki po 11 EUR ...
dla Holendrów to drogo czy tanio?
tanio ...
mecz na głównym stadionie, transmisja w TV ...
więc klimacik będzie bo to nie jakieś boczne boisko w ośrodku treningowym ...
jedziemy oczywiście ...
mysle ze jak jeden z bogatszych (jak nie najbogatszy ) kraj Europy to malo :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)