juz w porzadku ;-)
-
-
Sparingi przed sezonem - Mistrz Algierii, MC Alger piątek Dankowice 17
jak zawsze - NAJLEPSZY KLIMAT NA TRYBUNACH dostosowany do dawnego poziomu gry kopaczy Cracovii :D
Teraz na poważnie o paru kopaczach
Łuczak - chyba wiem, dlaczego nie zrobił kariery w Holandii
Wasiluk - dzisiaj Ulatowski zrobił mu krzywdę wystawiąjąc go na boisko. Bramka stracona przez niego,gdy został ograny przez "Bambo" jak junior. Nie strzelony karny i na koniec przesunięty do przodu gdzie się pogubił.
Plastik - twardo walczy o nowy kontrakt
Sasin - w/g mnie najlepszy. Akcja po której nie została uznany go - rewelka .
Uszalewski - całkiem dobry występ czy wystarczy na wyjazd ?
Moskała - duża ambicja
Kaszuba - chyba odpadł na wyjazd
Krzywicki - on ma problem ten sam co Wasiluk....koordynacja ruchów.
Nasz bramkarz Budakovic - dobrze się rzuca ale....czasem głupieje w zagrożeniu blisko niego.
Stoper obok Wasiluka, chyba Szczur - bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Młody a dość tak pewnie grał.
Cała reszta grających - przeciętnie
Ian Pawlusinskiego juz u nas nie ma.Rozmawialem z nim po meczu wiec nie siej fermentu na temat jego Kontraktu bo NIC nie wiesz PLASTIK kurdwanow twoje osiedle POZDRO
napisałem tylko, że grał ambitnie jak gdyby walczył o nowy kontakt. Oceniłem dość dobrą grę w ten sposób - jakie sianie fermentu ?
Jeżeli odchodzi to znaczy, że przestaje grać w Cracovii zawodnik którego bardzo ceniłem za wiele rzeczy.....te na boisku znaczyły u mnie teoretycznie najmniej.....
Ian przeczytaj to co napisales i sie zastanow kiedy PAWLUSINSKI nie gral ambitnie?Naprawde szkoda mi TAK ODDANEMU SERCEM CHLOPA
w PASY
Jak to Pawlusińskiego nie ma ?To chyba jakiś kiepski żart????
nie ma w takim sensie, że prawdopodobnie jego kontrakt nie zostanie przedłużony (co uważam za gruby błąd), podobnie Moskały (to akurat słusznie)
nie znam sprawy odejścia Plastika z Cracovii ale..... słowa Ulatowskiego na głównej :
"- Czy można jeszcze spodziewać się niespodzianek transferowych?
- Nie można, a trzeba. Trzeba spodziewać się, że jeszcze wzmocnimy nasz zespół. Z szacunkiem dla tych piłkarzy, bo i zaangażowanie i chęć gry są olbrzymie, ale na ligę czasami potrzebne są większe umiejętności w poszczególnych fazach gry..."
Pawlusińskiemu kończy się kontrakt, może go Ulatowski skreślił i miedzy innymi w/w słowa dotyczą też Darka.....
Trener ponosi odpowiedzialność za skład i za wyniki....
PLASTIK obojetnie gdzie zawsze bedziesz PASIAKIEM
Ian - Dlaczego Ulatowski zrobil Wasilukowi" krzywde wystawiajac na boisko "? ... bo to ze nie ma koordynacji ruchowych to wiem/my juz od dawna i dlatego tez nie jestem jego "fanem"... I kolejna rzecz ,Ceniony Plastik powiedzial Ci ,ze odchodzi ? Dzieki za obie odpowiedzi
Jak dla mnie ciągle nad naszą drużyna wisi widmo Stefana.,nasprowadzał drewna i teraz kolejny trener próbuje je nauczyć grać w piłkę, ale z tego nic nie będzie. Do nowego stadionu trzeba koniecznie dokupić jeszcze nowy zespól.
Gorąco kjm........................
Izbik - Wasiluk po prostu zagrał tak, że mógł zdenerwować prawie każdego. Zawalił sytuację po której straciliśmy gola, nie strzelił karnego fatalnie pudłując i ogólnie rzecz ujmując....nie zachwycił.
Najgorsze, ze zdenerwował też Prezesa :
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/07/17/sparingowa-sobota-cracovii-remisy-z-gks-em-katowice-i-gornik/
co do Plastika....jemu kończy się wkrótce kontrakt a forumowicz "Ceniony" opisał znaną MU sytuację Darka (posty wyżej) - pytanie więc do Cenionego....
http://kiks.tv/2010/07/cracovia-dwa-razy-na-remis/
relacja, bramki i najleepsze sytuacje z meczu + wywiad z Moskałą
wypowiedzi Ulatowskiego po meczu:
http://kiks.tv/2010/07/ulatowski-nikt-nie-trzyma-glowy-miedzy-spodniami/
byłam wczoraj na sparingu :P powinno byc na 2:1 ale niestety ;(
http://www.youtube.com/watch?v=U3Jl8BQaWgg
tu jeszcze skrót z Katowic
Myślę że czas Plastika, Moskały, Cabaja, Barana juz minął czas dać szansę mlodszym i lepszym.
Zubereg,,,,wczoraj Plastik był bezdyskusyjnie najlepszym graczem Pasów na boisku. Jaki jest sens zastępowania umiejacego grać w piłkę Plastika "młodymi-zdolnymi-koło-24-lat" ;) . Pojawią się lepsi goście to Plastik odejdzie, ba sam będzie chciał odejść i jeszcze gdzieś pograć bo poza wszystkim innym Darek autentycznie lubi grać w "nogę".
Natomiast jak oglądałem skrót sparingu w Katowicach, Cabaj spisywał się pewnie, właściwie bez zarzutu.
Mam wrażenie, że na Wielickiej grał 2 skład. Że Pawlusiński był najlepszy? Może... a ile razy w ciągu ostatniego roku był nie tylko najlepszy, ale po prostu dobry? Oto jest pytanie.
Co chodzi Ulatowskiemu po głowie, dowiemy się dopiero jutro. Dla mnie zaskoczeniem był dotychczasowy brak zaufania do Sasina, a także skreślenie Moskały jako lewego obrońcy (nie wystąpił w tej roli ani razu).
Pawlusiński wczoraj najlepszy na boisku, stwarzał zagrożenie, dośrodkował na nie uznaną bramkę, i ogólnie sporo walczył. Ja bym mu przedłużył kontrakt na rok, i się zobaczy co dalej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)