bartoloksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Red Bull Salzburg @#$%& ekipa nie jedza tatara
> tylko pija red bulle.
Tak odbiegajác od tematu :) zaréczam ze ich kibice nie pijá redbulli a ich nowy sponsor ukradl ich nazwe klubu,barwy i herb.
Szczegoly -
http://pl.wikipedia.org/wiki/Red_Bull_Salzburg
-
-
Sturm Graz
koriksc Napisał(a):
> bartoloksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Red Bull Salzburg @#$%& ekipa nie jedza tatara
> > tylko pija red bulle.
>
> Tak odbiegajác od tematu :) zaréczam ze ich
> kibice nie pijá redbulli a ich nowy sponsor
> ukradl ich nazwe klubu,barwy i herb.
>
> Szczegoly -
> http://pl.wikipedia.org/wiki/Red_Bull_Salzburg
byłem jakieś 25 minut temu w Austrii i przypadkiem zobaczyłem jak chłopaczek z Red Bull Salzburg szedł z puszką Tigera...aż tu z za rogu wyskoczyło kilku jego ziomków i jak zobaczyli co to za puszka to krzyczeli do niego "ty taki i taki..", myslę że na stadionie już nie ma się co pokazywać.
To nie będzie zgody ? Szkoda ..... już nas widziałem przy tych stołach popijających piwo i przekąszających kiełbasę w rytm pięknej, regionalnej, biesiadnej muzyki http://www.youtube.com/watch?v=pt3f0xJOh3E
W zamian moglibyśmy ich na CC zaprosić .
A co powiecie na to?!
[IMG]http://i49.tinypic.com/142fzfr.jpg[/IMG]
Czyli to Szturm się wącha z Wisłą, a nie z ŁKS-em.
Pytanie do kumatych - jak ma się sprawa w Dobczycach?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Red_Bull_Salzburg
Obecnie w klubie istnieją dwie grupy kibiców: "Czerwono-Biali", którzy popierają zarząd i "nowy" klub, a także "Fioletowo-Biali", którzy popierają 72-letnią tradycję klubu i uważają, iż nie są fanami "nowego" klubu. W lipcu 2006 "Fioletowo-Biali" zarejestrowali oficjalnie nazwę "SV Austria Salzburg" a także stare logo klubu. Przejęli oni także sekcję piłki nożnej przy [b]Policyjnym Klubie Sportowym[/b] z Salzburga i tak stworzony klub rozgrywa wówczas mecze w 1. lidze okręgu Salzburga.
Ktoś jeszcze chce z nimi zgody? ;]
Kori, pasiasty81- ale rozumiecie, że ten wątek, poza pierwszym postem, to tak dla jaj? Nie mówcie, że slrawę RBS znacie tylko z Wikipedii- tajnego serwisu dla najkumatszych z kumkających kumatych. :D
ZBN_ZBYNIO Napisał(a):
Czy nie uważasz, że
> dobrze iż skończyła się przyjaźń z Kielcami,
> Jasłem, Mielcem. Czy nie uważasz, że lepiej
> stawiać na jakość ani na ilość? Tamte zgody
> były raczej wirtualne, bo do Jasła, czy Mielca
> to raczej mało kto się wybierał i widział te
> miasta na oczy. Wszyscy wolą Poznań, Gdynię,
> czyli "większy kaliber"...
Pewnie, że łatwiej jest trzymać z silniejszymi, ale prawdziwa sztama polega na tym, że nie zostawia się przyjaciół w biedzie. Stal Mielec była kiedyś bardzo dobrym klubem, pewnie mało kto pamięta iż doszła kiedyś do 1/4 pucharu UEFA. Niestety ruch kibicowski niemal całkowicie tam upadł, zdarzały sie też prowiślackie nastroje. Zgoda musiała się skończyć. Ale nie zgodzę się co do Jasła. Wielu chłopaków z tego miasta studiujących w Krakowie chodziło na Pasy. Nasi też nieraz się tam wybierali. Myślę, że ta zgoda powinna nadal funkcjonować. Korona "przysoliła" ze swoją opinią nt. konfronatcji z GTSem, ale wydaje mi się, że raczej inne czynniki spowodowały rozpad tej zgody, której niejeden żałuje, zważywszy też na częste odwiedziny Scyzorów przy Kałuży. Zbynio, rozbawiłeś mnie swoją opinią o Santo :D nie spiesz się z pochopnymi ocenami.
KasiaFCL Napisał(a):
>Niestety ruch kibicowski niemal całkowicie
> tam upadł, zdarzały sie też prowiślackie
> nastroje. Zgoda musiała się skończyć.
Rozumiem, że to dalej w żartobliwym charakterze tego tematu, tak?
Nie. Rozmawiałam kilka razy z ludźmi z Mielca, którzy twierdzą że ruch kibicowski jest w Mielcu na wymarciu. A co do prowiślackich nastrojów, to miały one miejsce kiedy Stal odwiedził Henryk Kasperczak z GTSem. Psy podobno spotkały się z dość entuzjastycznym przyjęciem.
To sugerowałbym wybrać się tam samemu, ewentualnie nie wypowiadać. A nie kierować opiniami w stylu 'podobno' i innymi tego typu.
Myślę, że opinie zasłyszane bezpośrednio od kibiców Stali są wystarczające. Ale jeżeli się mylę, to nawet lepiej dla naszej straej zgody ;)
Ale wątek !! :) Czegoś takiego jeszcze nie było :)
Kasia i Cinek chyba tez sa z Kumatych bo widac ze maja pewne źródła! Nie olewajcie ich zdania!
Moja opinia o Stali Mielec jest oparta także o relacje z TMK. Ale oczywiście oni nie są "Kumaci", prawda?
a nie jak o TMK to nie wiem jak ktoś mógł zakwestionować twoją wiedzę o Stali M.
skończcie już o Stali Mielec w tym wątku, bo za poważnie dyskutujecie :P
Nie no STC Piotrku do takiego Santo to mi np. troche brakuje : )
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)