Jak donosi dzisiejsze Tempo Cracovia rozwiązała kontrakt z Kubikiem . Miał on najwyższy kontrakt w klubie . Podobno będzie szukał klubu za granicą . Bardzo trudna i odważna decyzja zarządu. Z jednej strony nasz wychowanek , ale z drugiej kompletnie nieudana runda i oznaki gwiazdorstwa. Moim zdaniem słuszna decyzja.
-
-
Ł. Kubik opuszcza Cracovie
Jeśli to potwierdzone - to niestety dobrze się stało.Dobrze dla finansów klubu i morale zespołu.Przed rundą obawiałem się że Łukasz przyjechał się podkurować do Polski .
Cekawe...
W sumie tego sie nie spodziewałem, choć trzeba przyznać, że Łukasz był jednym z najsłabszych piłkarzy w tej rundzie.
Nic na to nie poradzimy że opuszczają drużynę nasi wychowankowie,ale jak myślimy o awansie to musimy pozbywać się najsłabszych ogniw a takim był Łukasz niestety,cel mamy jeden awans do ekstraklasy i trzeba się go trzymać i dążyć do realizacji .
Bardzo dobrze się stało......
Jeśli to prawda to szkoda... :( Może faktycznie Kubik grał słabo, ale ja na miejscu decydentów dałby mu pograć jeszcze jedną runde, oczywiście przy wcześniejszej renegocjacji kontraktu i dopiero po całym sezonie oceniłbym jego przydatność dla drużyny... Trzeba pamietać że zawodnik ten borykał się z niewyleczonymi kontuzjami w ostatnim okresie , ponadto jest wychowankiem Cracovii i te argumenty przemawiają na jego korzyść, zaś niska forma, popisy gwiazdorski i cięte komentarze pod adresem klubu (pamiętne getry:) obciążają zdecydownie jego konto... Niemniej ja osobiście wolałbym aby dano mu jeszcze jedną sznasę...
Tak się składa że z tego co się orientuję Kubik nie zostaje,bo się nie zgodził na obniżenie kontraktu............
Mieszane mam uczucia, bo z jednej strony grał słabo, no a z drugiej miałem nadzieję, że wiosną pokaże klasę. No ale nic, w takim razie jeszcze tylko jedno:
ŁUKASZ - POWODZENIA ŻYCZĘ !
Jasne, w Belgii mają specjalną ekipę od cerowania skarpet, jego forma będzie zwyżkować...
Łukasz przyszedł do nas kompletnie nieprzygotowany , przedewszystkim pod względem fizycznym , a profesjonalny piłkarz za jakiego się chyba uważa potrafi sam o to zadbać , nawet jak nie gra w klubie . Stąd się wzięły jego póżniejsze kontuzje.
Na miejscu Kubika sam poprosilbym o obniżenie kontraktu aby tylko moc udowodnic swoja przydatnosc zarowno kolegom z druzyny jak i kibicom !
To dobra wiadomość (dla mnie oczywiście) przed Świętami...Zaoszczędzimy kaskę i pozbędziemy się gwiazdy która przyjechała się wyleczyć za kaskę CRACOVII.
Tak coś czułem ze nie bedzie on już u nas grał,myśle ze jego wypowiedz o getrach przesądziła o jego odejściu...
miałem nadzieje że luki nas poprowadzi do extraklasy a tu lipa :-(((
Luki powinieneś się zgodzić na obniżenie kontraktu !!!! jesteś naszym wychowankiem i powinieneś robić wszystko aby grać w CRACOVII.
Zawiódł- ale mimo wszystko powodzenia Łukasz.
Jakby Łukasz miał ambicję to by się zgodził na obniżenie kontraktu. I moze by w najbliższej rundzie pokazał by sie z lepszej strony. Powinien to wynagrodzic ludziom, którzy w niego wierza nadal. A tak kasa wygrała, a gdzie tu sport nie mówiąc już o przywiązaniu do barw :((((.....
Wielka szkoda, bo jest to potrójna porażka:
- Łukasza: bo miał coś do udowodnienia na wiosnę!
- klubu: bo był to nieudany transfer, a miał mimo wszystko szansę się zwrócić w późniejsszym okresie
- kibiców: bo wierzyli w wychowanka, którego w większości bardzo szanowali. mieli też nadzieję, że Łukasz poprowadzi Pasy do Pucharów itp.
no cóż, może kiedy indziej?
za rok Rząsa?
Teraz wszystko staje się jasne. Nie chciał zgodzic się jako gwiazda na obniżenie kontraktu, więc poleciał do TEMPA wyżalic się. Gdyby był zawodnikiem, nigdy by tego nie powiedział. Można było więc sporo wyczytać między wierszami. Smutne to odejście pod wieloma względami. Szkoda wydanych pieniędzy, wielu rzeczy szkoda...
Shrek- chyba raczej nie tak.
Czy ten chłopak kiedykolwiek dobrze kopał, czy dawniej Cracovia buła tak słaba?
Może ktoś pamięta?
Ci co spodziewali sie cudów po gościu co biegał w Belgii, raczej w latach 90 nie bywali na Pasach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)