Ten klub awansował do 1 ligi.
Na tej wsi [b]mieszka nieco ponad 700 osób[/b]. Wiedz ile chodzi na mecze ??
Dowiedziałem sie ze jezdza tez osoby zza tej okolicy i [b]jest ich na maczach ok[/b]. [b]50-1000[/b] osób jednak ze [b]1000[/b] [b]os[/b]. to rzadkosc.....
Wiec graja ''bez kibiców'' a takie sukcesy :D
Acha [b]Pojemnosc stadionu to 1500 miejsc.[/b] A jesli tak wszyscy mówili o Piascie i Odrze ze takie frekfencje.. To raczej w Ekstraklasie by ich zabili.. :D
-
-
Bruk-Bet Nieciesza
Niech się już kończą te upały...
Rock Nieciesza się z upałów?
Cóż zbliżają się wakacje, ilośc durmych wątków wzrasta z dnia na dzień.
kolejne Heko Czermno ;)
swoją drogą to gra tam Szczoczarz... czy to nie obciach dla piłkarza grającego nie tak dawno temu w ekstraklasie, grać w tak ,,egzotycznym" klubie?
a też jest druga potęga np Stróże :) . Ciekaw jestem czy np. Jak Pogoni by się chciało do wioski jechać to czy było by więcej kibiców gospodarzy czy kibiców gości :D
Łoży, nie Niecie[b]sz[/b]a tylko Niecie[b]cz[/b]a :) A wspomniany Sczoczarz zdobył dzis 2 bramki z tego co kojarze... Maja poważnego sponsora i dadza sobie rade :)
wróble ćwierkają że maja sie połączyć z nowym tworem Hutnika nie mieszać z SSA i w ten s[posób NOWY HUTNIK grałby odrazu w I lidze , słyszałem ze jest to opcja przedewszystkim zwiazana z infrastruktura SUCHYCH STAWÓW i ewentualnie większą iloscia widzów niz w starym miejscu
A ja czytałem o połączeniu z Unią Tarnów, Nieciecza leży w okolicy Tarnowa.
jako junior Tarnovii onego razu w czerwcu (gorąco było)
pojechałem z łapanki na terenie klubu (żeby można było pełną jedenastkę wystawić)
z rezerwami seniorów na mecz do ówczesnego LZS Niecieczy
graliśmy średnio, ale do przerwy wygrywaliśmy 2:0
wtedy do naszego stanowiska na trawie (ławek nie było)
podszedł uprzejmy Pan i poprosił żebyśmy nie przesadzali z tą ambicją,
bo im punkty są bardziej potrzebne, i że na pewno nam się to opłaci
słyszałem niewiele bo jako "młodemu" kazali mi się oddalić,
żebym koników polnych poszukał w trawie, czy tam innej czterolistnej koniczyny
anyway, po meczu, zremisowanym 2:2,
wracaliśmy już z dwoma transporterami (dziś: skrzynkami) piwa
dostałem z rozdzielnika dwie butelki, i od razu jedną wypiłem w autokarze (gorąco było)
a drugą na terenie klubu
ojciec był lekko zdziwiony, bo wyszedłem na mecz o 9 rano a wróciłem wieczorem
i to lekko "chycony",
to była moja pierwsza styczność z dorosłą, choć amatorską piłką nożną
radarold Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wróble ćwierkają że maja sie połączyć z
> nowym tworem Hutnika nie mieszać z SSA i w ten
> s[posób NOWY HUTNIK grałby odrazu w I lidze ,
> słyszałem ze jest to opcja przedewszystkim
> zwiazana z infrastruktura SUCHYCH STAWÓW i
> ewentualnie większą iloscia widzów niz w
> starym miejscu
Skąd to info?
Nowy Hutnik to stowarzyszenie zarejestrowane przez kibiców. Zaczynają od nowego sezonu w jednej z niższych klas rozgrywkowych (najprawdopodobniej 5 lub 6 liga). Pierwsze słyszę, by były jakiekolwiek rozmowy z właścicielem Bruk-Betu.
Nie ma żadnych innych "nowych twórów" Hutnika (obecne SSA po dograniu sezonu czwartoligowego na 100% przestanie istnieć)
[quote="tytus, romek. i a'tomek"]
to była moja pierwsza styczność z dorosłą, choć amatorską piłką nożną
[/quote]
jaką amatorską, to z to czyste zawodowstwo ;)
W Bruk-becie piłkę robią przynajmniej za prywatne pieniądze, ale z Nieczecią awansował też Kolejarz Stróże - czyli prywatny folwark senatora Koguta, związkowego watażki, speca od wyciągania pieniędzy z budżetu państwa.
Ciekawe czy głównym sponsorem są Przewozy Regionalne czy może Intercity, jedne i drugie są gigantycznie zadłużone i nieraz już wysysały dotacje.
Może to i dobrze, że te dwa twory awansowały. Daję im góra dwa sezony zabawy na tym szczeblu rozgrywkowym, po czym stanie się z nimi to samo, co z Tłokami, Heko, Kmitą, Gawinem itd. Czyli zawinięcie manatków i powrót na właściwe miejsce, czyli do okręgówki albo niżej.
sa pieniade jest klub nawet i bez kibicow poamieta ktos swego czasu kmite? byla kasa byla pierwsza liga teraz nie ma jest trzecia :)
kumbaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kolejne Heko Czermno ;)
> swoją drogą to gra tam Szczoczarz... czy to nie
> obciach dla piłkarza grającego nie tak dawno
> temu w ekstraklasie, grać w tak ,,egzotycznym"
> klubie?
a ty bys nie grał za 15 tysiecy na miesiac plus premie?
Pewnie, że jest tam kasa.
Cios nie przedłużył w zimie kontraktu z Sandecja (żadna strata), bo za dużo chciał i poszedł grać ligę niżej do Niecieczy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)